×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,804 μέλη και 2,441,297 μηνύματα σε 76,714 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 299 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Αλευρόπιτα ή ζυμαρόπιτα ή κουρκουτόπιτα

Κακή Επιρροή (Αναστασία)

Επιφανές Μέλος

H Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 10,125 μηνύματα.

H Κακή Επιρροή εχμ... είπε γεια ...κι έγραψε: στις 22:09, 05-02-07:

#1
Αλευρόπιτα ή ζυμαρόπιτα

ΥΛΙΚΑ για ένα ταψί μεσαίο (βγαινει πολυ λεπτή σε μεσαίο ταψι... κάτι σαν την λεπτή ζύμη της HUT)

3 Χούφτες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κοφτή κουταλιά σούπας αλάτι
Νερό όσο πιει*
2 αυγά
1 κουταλιά σούπας βούτηρο
Τυρί φέτα (οσο θες)
προαιρετικά σκόνη σκόρδο αν θες να το κάνεις σκορδάτο


Ανοίγεις τον φούρνο για να τον προθερμάνεις στους 200 βαθμούς (Χωρίς αέρα) και να καίει πάνω - κάτω

Αλοίφεις το ταψί σου στον πάτω και στα πλάγια με βούτηρο για να μην κολλήσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζεις το αλεύρι και το αλάτι (καθώς και το σκόρδο αν χρησιμοποιήσεις)
Ανοιγεις το ζεστό νερό της βρύσης να τρέχει σιγααααααα σιγάαααααα και βάζεις το μπολ από κάτω. Αρχιζεις με το χέρι και ανακατεύεις καλά καλα το νερό με το αλεύρι μέχρι να γίνει όλο ένας πηχτός χυλός.
(*Αυτό σημαίνει το νερό όσο πιεί το αλεύρι)
Προσθέτεις τα αυγά, και αν είναι πολύ νερουλό προσθέτεις λίγο αλεύρι ακόμα. Το ζητούμενο είναι να είναι ένας πηχτός χυλός.
Διαλύεις μέσα στον χυλό με το χέρι σου τη μια κουταλιά της σούπας βούτηρο και το αδειάζεις όλο μέσα στο ταψί.
Τριβεις από πάνω με τα χεράκια σου την φέτα στην ποσότητα που θες και το πετάς στον φούρνο. Οταν πάρει χρωμα είναι έτοιμο


Εναλλακτικά... εκτός απο φέτα... μπορείς να βάλεις ελιες, κρεμύδια και ότι άλλο γουστάρεις
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Ηρώ (Μαρούλι)

Διακεκριμένο μέλος

H Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας . Έχει γράψει 2,163 μηνύματα.

H Ηρώ πλέκει μενεξέδες και έγραψε: στις 06:52, 17-04-08:

#2
Λοιπόν κάτι πολύ απλό και πεντανόστιμο, για μένα είναι το αγαπημένο μου φαγητό!
Λέγεται ζυμαρόπιτα, κουρκουτόψωμο, ζυμάρι και όσοι είστε από την Ήπειρο ή έχετε ας πούμε επισκεφθεί τα Ζαγοροχώρια, μάλλον το έχετε δοκιμάσει!

Υλικά
250 γρ αλέυρι
1 αυγό
100-200 γρ φέτα (ή και παραπάνω, ανάλογα πόσο σου αρέσει)
1 κρεμμύδι
λίγο γάλα

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα δοχείο το αλεύρι και προσθέτουμε ανακατεύοντας, το νερό. Πρέπει το ζυμάρι να μην είναι πολύ πηχτό, για να μπορεί να απλωθεί στο ταψάκι μας. Χτυπάμε το αυγό, κόβουμε σε ροδέλες το κρεμμύδι και τα προσθέτουμε και αυτά. Τρίβουμε τη φέτα και αφού τη ρίξουμε και αυτή, βάζουμε το γάλα. Ρίχνουμε λίγο αλάτι (δε χρειάζεται πολύ λόγω της φέτας) και λίγο λάδι.
Ετοιμάζουμε το ταψί, απλώνοντάς του λίγο λάδι και ρίχνουμε το ζυμάρι μας. Το απλώνουμε ομοιόμορφα. Το μείγμα μας δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1 cm.
Το ψήνουμε για περίπου μισή ώρα.
Τόσο απλό! Δοκιμάστε να φάτε ειδικά τις γωνίες, σκέτη μούρλια!!!
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Κακή Επιρροή (Αναστασία)

Επιφανές Μέλος

H Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 10,125 μηνύματα.

H Κακή Επιρροή εχμ... είπε γεια ...κι έγραψε: στις 10:00, 17-04-08:

#3
αχ την έφτιαχνα αυτή τη συνταγή χωρίς το κρεμμύδι και είναι τέλεια!!!!

εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε σκόρδο και να κάνετε σκορδόψωμα

αν έχετε αλεύρι σπίτι σας και σκάσει ξαφνικά κόσμος για φαγητό και δεν έχετε ψωμί... το αντικαθιστά τέλεια και βγαίνετε ασπροπρόσωποι
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

prime

Διάσημο Μέλος

H prime αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών . Έχει γράψει 1,019 μηνύματα.

H prime έγραψε: στις 19:08, 11-05-08:

#4
κουρκουτόπιτα



Υλικά.
0.5 Kgr φέτα ντόπια.
0.5 Kgr γάλα φρέσκο.
2 αυγά φρέσκα.
16 κουταλιές της σούπας αλεύρι.
λίγο βούτυρο φρέσκο




Δημιουργία.
  • Σε ταψί βάζουμε το βούτηρο και το τοποθετούμε στον φούρνο για να κάψει.
  • Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από την φέτα, μέχρι να γίνει ομοιογενής χυλός.
  • Στο ταψί με το ζεστό λιωμένο βούτυρο στρώνουμε όλον τον χυλό.
  • Τρίβουμε την φέτα πάνω σε όλη την πίττα.
  • Ψήνουμε την πίττα στον φούρνο στους 300 βαθμούς για μισή ώρα.
3
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

H Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 12,565 μηνύματα.

H Γίδι υπό τις διαταγές της Μπριάμ έγραψε: στις 23:01, 11-05-08:

#5
300 βαθμούς;;;;;
Περίεργη συνταγή! Ενδιαφέρουσα όμως!!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

prime

Διάσημο Μέλος

H prime αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών . Έχει γράψει 1,019 μηνύματα.

H prime έγραψε: στις 14:44, 12-05-08:

#6
Να διευκρινίσω τα εξής:

έχω κάνει κουρκουτόπιτα πολλάκις αλλά τη συνταγή την έκανα κοπι-πειστ από το νετ γιατί βαριόμουν να γράψω.

Αξίζει όμως γιατί είναι πανεύκολη στην εκτέλεση και πολύ νόστιμη η πίτα.

Πάντως όταν την φτιάχνω εγώ, βάζω τη θερμοκρασία στους 200 και ελέγχω με το μάτι πότε είναι έτοιμη.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

H Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 12,565 μηνύματα.

H Γίδι υπό τις διαταγές της Μπριάμ έγραψε: στις 14:57, 12-05-08:

#7
Ναι, όντως μοιάζει τέλεια! Θα την κάνω άμεσα!!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος