×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,796 μέλη και 2,440,763 μηνύματα σε 76,691 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 263 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Πώς τηγανίζουμε πατάτες

Mitsos The Great (Δημήτρης)

Δραστήριο Μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 27 ετών , επαγγέλεται Δεν εργάζομαι και μας γράφει απο Βαρθολομιό (Ηλεία). Έχει γράψει 990 μηνύματα.

O Mitsos The Great . έγραψε: στις 00:55, 21-02-07:

#1
Επειδή αυριο που θα λείπουν όλη την μέρα οι γονείς μου και δεν θέλω να πεθάνω της πείνας θέλω να μου πείτε τι πρέπει να κάνω να τηγανίσω πατάτες (πως τις κόβω, πόση ώρα αφήνω το λάδι στην φωτιά κτλ) .Δεν ξέρω απο αυτά!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Corpse Bride

Επιφανές Μέλος

H Corpse Bride αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,086 μηνύματα.

H Corpse Bride έγραψε: στις 01:03, 21-02-07:

#2
Καθαριζεις τις πατατες (δηλαδη με το μαχαιρι κοβεις τη φλουδα-αυτο το καφε πραμα γυρω γυρω σαν να κοβεις αγγουρι -σαλατα εχεις φτιαξει υποθετω). Τις βαζεις σε ενα μπωλ με νερο για να μη μαυρισουν. Οι καθαρισμενες θα μοιαζουν σαν αυτες μες στην κατσαρολα κι οι "πριν" σαν τις αλλες απο κατω : http://www.cok.net/photos/misc/food/potatoes.jpg
Κοβεις τις πατατες αρχικα στη μεση και μετα ετσι ωστε να κανουν η "δισκους" (αλλα προσεχε να ναι σχετικα λεπτοι) η ριγε, αυτες οι γνωστες οι μακροστενες.
Βαζεις μια κατσαρολα με λαδι στο ματι, στο 3. Τοσο λαδι ωστε να καλυπτει τις πατατες (2 δαχτυλα σχεδον δηλαδη).
Μετα απο 2-3 λεπτα πετας ενα πατατακι μεσα για δοκιμη. Αν αντιδρασει το μειγμα το λαδι εχει καψει και αρα πετας ολο το μπωλακι (χωρις το νερο) μεσα. Οταν γινουν αυτο το γνωστο κιτρινο παιρνεις την κουταλα και τις βγαζεις σε ενα πιατο που εχεις αφημενο διπλα στην κατσαρολα με 2 στρωσεις χαρτι κουζινας για να απορροφησει το λαδι. Πριν βγαλεις την τελευταια τηγανια, κατεβασε το ματι στο 1, και οταν τελειωσεις το κλεινεις εντελως.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ποτε ποτε ΠΟΤΕ δεν βαζουμε στην κατσαρολα με το λαδι νερο. Βγαζεις ενα αλλο τηγανι, του βαζεις νερο και το αφηνεις πανω στο ματι που τηγανιζες.

Αυτια.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Mitsos The Great (Δημήτρης)

Δραστήριο Μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 27 ετών , επαγγέλεται Δεν εργάζομαι και μας γράφει απο Βαρθολομιό (Ηλεία). Έχει γράψει 990 μηνύματα.

O Mitsos The Great . έγραψε: στις 01:10, 21-02-07:

#3
Ευχαριστώ πάρα πολύ Να'σαι καλα!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Ηρώ (Μαρούλι)

Διακεκριμένο μέλος

H Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας . Έχει γράψει 2,163 μηνύματα.

H Ηρώ πλέκει μενεξέδες και έγραψε: στις 21:17, 26-10-08:

#4
Φτιάχνεις μια μακαρονάδα, ναι ναι υπέροχη κλπ, σου μένουν όμως μακαρόνια, τα οποία αν κρυώσουν Δε τρώγονται. Τι κάνεις; Σου έχω λύση!

Ομελέτα με μακαρόνια!

Σπας 3 αβγά σε ένα μπολ, ρίχνεις λίγο γάλα εγώ βάζω και φέτα (εσύ μπορείς να βάλεις ό,τι τραβάει η όρεξή σου) προσθέτεις τα μακαρόνια και τα ανακατεύεις να πάει το αβγό παντού.
Τα βάζεις στο τηγάνι και μετά ξέρεις.. η διαδικασία είναι ίδια με αυτή της ομελέτας.

Τολμώ να πω ότι είναι μετά τη ζυμαρόπιτα το αγαπημένο μου φαγητό.
Θα με θυμηθείτε!
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Obscura

Διάσημο Μέλος

H Obscura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 814 μηνύματα.

H Obscura ,προσπαθώντας να πείσει τον εαυτό της, έγραψε: στις 11:38, 13-11-08:

#5
Δε μου βγαίνουν σωστά οι καταρραμένες τηγανητές πατάτες. Οι μισές είναι καμμένες οι άλλες μισές ωμές, τι στην κόλαση κάνω λάθος
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

dooo

Επιφανές Μέλος

H dooo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,894 μηνύματα.

H dooo έγραψε: στις 11:43, 13-11-08:

#6
βάζεις πολλές στη φριτέζα...

η καλή τηγανητή πατάτα πρέπει να έχει χώρο να ελιχθεί
7
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Obscura

Διάσημο Μέλος

H Obscura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 814 μηνύματα.

H Obscura ,προσπαθώντας να πείσει τον εαυτό της, έγραψε: στις 12:08, 13-11-08:

#7
Στο τηγάνι Βασικά παίζει να 'ναι έτσι, δεν το σκέφτηκα. Αν δεν είναι ομοιόμορφα κομμένα μπαστουνάκια παίζει ρόλο (δεν μπορώ να τα κόψα όλα ίδια!);
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Ηρώ (Μαρούλι)

Διακεκριμένο μέλος

H Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας . Έχει γράψει 2,163 μηνύματα.

H Ηρώ πλέκει μενεξέδες και έγραψε: στις 12:09, 13-11-08:

#8
Μήπως βάζεις λίγο λάδι obscura?
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Subject to change (Λία)

Founder

H Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Web developer . Έχει γράψει 10,258 μηνύματα.

H Subject to change έγραψε: στις 12:13, 13-11-08:

#9
Obscura πάρε μια φριτέζα. Δεν κοστίζει πολύ και τις κάνει φανταστικές!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Obscura

Διάσημο Μέλος

H Obscura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 814 μηνύματα.

H Obscura ,προσπαθώντας να πείσει τον εαυτό της, έγραψε: στις 12:13, 13-11-08:

#10
Ξέρω ΄γω; Ενάμιση φλιτζάνι του τσαγιού για δύο πατάτες έβαλα.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

dooo

Επιφανές Μέλος

H dooo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,894 μηνύματα.

H dooo έγραψε: στις 12:24, 13-11-08:

#11
τις κοίταγες? τις γυρνούσες με το πηρούνι? είχες ψηλή φωτιά στην αρχή, να τσιτσιρίζει η πατάτα και μετά χαμηλή? τι έτσι απλά, ρίχνουμε τη πατάτα στο τηγάνι?
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Obscura

Διάσημο Μέλος

H Obscura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 814 μηνύματα.

H Obscura ,προσπαθώντας να πείσει τον εαυτό της, έγραψε: στις 12:30, 13-11-08:

#12
Αρχική Δημοσίευση από Michelle
Obscura πάρε μια φριτέζα. Δεν κοστίζει πολύ και τις κάνει φανταστικές!
Δεδομένου ότι μπορούν να γίνουν ωραίες και με τον παραδοσιακό τρόπο, θα επιμείνω προς το παρόν σ'αυτόν!

Αρχική Δημοσίευση από dooo
τις κοίταγες? τις γυρνούσες με το πηρούνι? είχες ψηλή φωτιά στην αρχή, να τσιτσιρίζει η πατάτα και μετά χαμηλή? τι έτσι απλά, ρίχνουμε τη πατάτα στο τηγάνι?
Τις γυρνούσα κάπως μπακάλικα είναι η αλήθεια. Πιο πολύ τις ανακάτευα μάλλον (...) Και αυτό με τη φωτιά δεν το ήξερα, δεν το έγραφε το βιβλίο (="φοιτητής και στην κουζίνα") Ουφ, θα δοκιμάσω ξανά σήμερα με αυτές τις βελτιώσεις και θα δώσω αναφορά (RIP λάδι, είναι και ακριβό).
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

ioakos

Νεοφερμένος

H ioakos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών . Έχει γράψει 59 μηνύματα.

H ioakos ακυρο έγραψε: στις 12:30, 13-11-08:

#13
με το ματι το λαδι να καλυπτει τις πατατες
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Ηρώ (Μαρούλι)

Διακεκριμένο μέλος

H Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας . Έχει γράψει 2,163 μηνύματα.

H Ηρώ πλέκει μενεξέδες και έγραψε: στις 12:33, 13-11-08:

#14
Δοκίμασε να μην της γυρίζεις με πηρούνι αλλά με μία τρυπητή κουτάλα.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

underwater

Επιφανές Μέλος

H underwater αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,570 μηνύματα.

H underwater έγραψε: στις 12:36, 13-11-08:

#15
Αρχική Δημοσίευση από Obscura
Και αυτό με τη φωτιά δεν το ήξερα, δεν το έγραφε το βιβλίο (="φοιτητής και στην κουζίνα")
Αυτό το βιβλίο ανατρέφει γενιές και γενιές.

Εγώ 1 φορά έχω τηγανίσει πατάτες. Ήθελα να ρωτήσω, η φριτέζα είναι για να τηγανίζουμε πατάτες ή έχει κι άλλες χρήσεις?
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

roumana (Εμμα)

Διακεκριμένο μέλος

H Εμμα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών , επαγγέλεται Γονιός/Οικοκυρικά και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 2,118 μηνύματα.

H roumana (Hipmama) έγραψε: στις 12:36, 13-11-08:

#16
Αρχική Δημοσίευση από Obscura
Δε μου βγαίνουν σωστά οι καταρραμένες τηγανητές πατάτες. Οι μισές είναι καμμένες οι άλλες μισές ωμές, τι στην κόλαση κάνω λάθος
5 κανόνες για τηγανιτές πατάτες.
1) τα μπαστουνάκια πρέπει να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος.
2) ρίχνουμε στο λάδι όλη τη δόση μαζί, και όχι σταδιακά.
3)το λάδι πρέπει να είναι πολύ ζεστό, αλλιώς οι πατάτες απορροφούν περισσότερο.
4) το λάδι πρέπει να σκεπάσει τις πατάτες σε όλη την διάρκεια του τηγανίσματος.
4*)αν οι πατάτες είναι πάρα πολλές στο τηγάνι, βράζουν, δεν τηγανίζονται.
5) οι πατάτες είναι έτοιμες όταν παίρνουν ένα χρώμα χρυσαφί, ελάχιστα ροδοκοκκινισμένες.
8
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Κακή Επιρροή (Αναστασία)

Επιφανές Μέλος

H Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 10,125 μηνύματα.

H Κακή Επιρροή εχμ... είπε γεια ...κι έγραψε: στις 12:38, 13-11-08:

#17
Αρχική Δημοσίευση από Obscura
(RIP λάδι, είναι και ακριβό).
το λαδάκι δεν το πετάμε μετά από μία φορά που τηγανίζουμε πατατούλες
μπορούμε να το φυλάξουμε και να τηγανίσουμε τουλάχιστον 2-3 φορές ακόμα τηγανητές πατάτες
Μπορούμε επίσης στο τέλος να τηγανίσουμε κοτόπουλο ή κεφτεδάκια ή μελιτζάνες που χρωματίζουν και μυρίζουν το λάδι και μετά να το πετάξουμε

Το λάδι πρέπει οπωσδήποτε να καλύπτει τις πατάτες
Το ανακάτεμα τους γίνεται καλά κι όμορφα με τρυπητή κουτάλα
Δοκίμασε αντί για τηγάνι κατσαρολάκι για να μην σου πετάγεται και πολύ το λάδι έξω, κάνεις τη δική σου οικιακή φριτέζα χωρίς την σήτα εσωτερικά
Η θερμοκρασία πρέπει να παραμένει σταθερή καθ όλη τη διάρκεια του τηγανίσματος κι όχι να ανεβαίνει - κατεβαίνει συνεχώς όπως κάνει η δική μου ηλίθια κουζίνα για οικονομία και δεν μπορούμε να φάμε πατάτα της προκοπής από τηγάνι , γιατί τελικώς αντί για τηγανητή, γίνεται βραστή
Αν θες να έχουν αυτό το περίεργο κρατσανιστό απ έξω και μαλακές μέσα, πρέπει κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος να τις τρυπας με πιρούνι ώστε να μπαίνει μέσα το λάδι
Καλό είναι πριν τις φας να τις στραγγίζεις σε χαρτί κουζίνας
5
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Oralee (Κωνσταντίνα)

Τιμώμενο Μέλος

H Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 8,690 μηνύματα.

H Oralee living, laughing and loving, έγραψε: στις 12:38, 13-11-08:

#18
Eννοείται πως το τηγάνι πρέπει να είναι σχετικά βαθύ, όχι σαν αυτά που ψήνουμε τις μπριζόλες
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

ioakos

Νεοφερμένος

H ioakos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών . Έχει γράψει 59 μηνύματα.

H ioakos ακυρο έγραψε: στις 12:39, 13-11-08:

#19
για τηγανητα ειναι κεφτεδακια πατατουλες τετοια πραγματα
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Oralee (Κωνσταντίνα)

Τιμώμενο Μέλος

H Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 8,690 μηνύματα.

H Oralee living, laughing and loving, έγραψε: στις 12:57, 13-11-08:

#20
Α και (ψιλοάσχετο με το θέμα) το λάδι στο οποίο έχουμε τηγανίσει, καλό είναι όταν θέλουμε να το πετάξουμε να μη το χύνουμε στον νεροχύτη ή την λεκάνη, αλλά να το βάζουμε σε ένα μπουκάλι και να το πετάμε στα σκουπίδια, γιατί αλλιώς μολύνει πολύ..
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια