×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,806 μέλη και 2,441,372 μηνύματα σε 76,718 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 124 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Μοσχάρι με γίγαντες

Κακή Επιρροή (Αναστασία)

Επιφανές Μέλος

H Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 10,125 μηνύματα.

H Κακή Επιρροή εχμ... είπε γεια ...κι έγραψε: στις 17:41, 05-02-08:

#1
κλεμμενη συνταγή απ τον πρωινό καφε με τη Μενεγάκη, αφιερωμένη στον fandago

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΓΙΓΑΝΤΕΣ
ΥΛΙΚΑ
1 ½ κιλό μοσχάρι {ποντίκι ή κιλότο ή νουά ή ελιά}
400 γραμ. γίγαντες ή φασόλια ελέφαντες πρεσπών
1 καρότο σε φέτες
2-3 κλωνάρια σέλερι σε κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
500 γραμ ντομάτες ή ντοματίνια κονσέρβα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊδανό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το βράδυ βάζουμε τους γίγαντες στο νερό να μουλιάσουν. Την επόμενη μέρα τους βράζουμε για μισή ώρα περίπου.
Σε φαρδιά κατσαρόλα ροδίζουμε το κρέας απ όλες τις πλευρές και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να μαραθεί.
όταν γυαλίσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε το σκόρδο ολόκληρο, το καρότο και το σέλερι. Τότε προσθέτουμε τις τομάτες και τους γίγαντες και το νερό, ζεστό κατά προτίμηση, ίσα που να σκεπάζει τα υλικά.
Σιγοβράζουμε οτ φαγητό για 1 ώρα και 45 λεπτά περίπου, ώσπου να βράσει το κρέας και να χυλώσουν οι γίγαντες.
Αλατίζουμε και τρίβουμε αρκετό πιπέρι.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση το φαγητό και το αποσύρουμε απ τη φωτιά.
Τότε προσθέτουμε το μαϊδανό ψιλοκομμένο και ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει παντού


******** Εννοείται ότι αλλάζουμε τις ποσότητες των υλικών ανάλογα την ποσότητα που θέλουμε να φτιάξουμε


edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κακή Επιρροή : 05-02-08 στις 19:13.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

fandago (Ә□⌂щяңš)

Επιφανές Μέλος

Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 35 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,729 μηνύματα.

O fandago μπορεί να φαίνεται αλλά ΔΕΝ έγραψε: στις 17:51, 05-02-08:

#2
Ωραία. Προτείνω όπως είναι η κατσαρόλα στο τέλος, να την αδειάσεις σε ένα ταψί και να το βάλεις στο φούρνο για μισή ωρίτσα. Επίσης, αν υπάρχουν άτομα που δεν τρώνε τους γίγαντες, μπορείς να βάλεις μέσα σε όλα αυτά και λίγες πατάτες, οι οποίες με το βράσιμο και μετά στο φούρνο, θα γίνουν λουκούμι! Ωστόσο, το κρέας δεν το κόβεις σε κομμάτια;
Επίσης, άραγε μόνο εγώ χρησιμοποιώ χύτρα; Είναι πολύ πιο γρήγορη!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Κακή Επιρροή (Αναστασία)

Επιφανές Μέλος

H Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 10,125 μηνύματα.

H Κακή Επιρροή εχμ... είπε γεια ...κι έγραψε: στις 17:54, 05-02-08:

#3
α κι εγώ στη χύτρα το έκανα σήμερα
αυτό με το ταψί το σκέφτηκα κι εγώ αλλά λυπάμαι την ταλαιπωρία μου να πλένω επιπλέον ταψί
το άφησα λοιπόν στην χύτρα
και ναι το έκοψα κομμάτια τας κεμπαπ το κρέας
έβαλα μισό κιλό κρέας και μισό πακέτο γίγαντες εγώ... για να φάμε 3 άτομα απο περίπου δυο φορές
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

fandago (Ә□⌂щяңš)

Επιφανές Μέλος

Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 35 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,729 μηνύματα.

O fandago μπορεί να φαίνεται αλλά ΔΕΝ έγραψε: στις 17:59, 05-02-08:

#4
Ωστόσο τι είναι το σέλερι; Επίσης, επειδή προσωπικά δεν μ' αρέσει να βλέπω ολόκληρα κομμάτια από σκόρδα, καρότα, ντομάτες, τα βάζω στο blender και γίνονται χυλός. Άλλωστε έτσι μοιράζεται καλύτερα η γεύση...
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Κακή Επιρροή (Αναστασία)

Επιφανές Μέλος

H Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 10,125 μηνύματα.

H Κακή Επιρροή εχμ... είπε γεια ...κι έγραψε: στις 18:01, 05-02-08:

#5
Σέλερι = σέλινο
εμένα πάλι μου αρέσουν τα ολοκληρα.. δίνουν άλλη ομορφιά στο πιάτο
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια