×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,802 μέλη και 2,440,951 μηνύματα σε 76,699 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 307 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Τιραμισού

Oralee (Κωνσταντίνα)

Τιμώμενο Μέλος

H Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 8,690 μηνύματα.

H Oralee living, laughing and loving, έγραψε: στις 21:18, 17-11-08:

#1
Επειδή ζητήθηκε, ιδού η συνταγή:

Τιραμισού

Υλικά

  • 3 κουτιά τυρί μασκαρπόνε (στον Βασιλόπουλο μόνο, σε ένα μπλε κουτι)
  • 3 αυγά ΟΛΟΦΡΕΣΚΑ (γιατί μπαίνουν ωμά), χωριστά ασπράδια και κρόκοι
  • Μία μεγάλη κούπα γαλλικό καφέ, βαρύ
  • Μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη (εγώ το προτιμώ άγλυκο, μπορείτε να βάλετε και δύο όμως)
  • 1/4 της κούπας Kahlua
  • 1 κουτί μπισκότα σαβαγιαρ (στον Βασιλόπουλο τα έχει, ρωτήστε) ή σφολιατίνια
  • Κακάο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
  • Φτιάχνετε τον καφέ και τον αναμειγνύετε με το καλούα.
  • Χτυπάτε τα ασπράδια σε πολύ σφιχτή μαρέγκα.
  • Ρίχνετε τους κρόκους με τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπωλ και χτυπάτε μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε τα τυριά και μόλις ανακατευτούν καλά (σε χαμηλή ταχύτητα το μίξερ, μη νερουλιάσουν) ρίχνετε και περίπου μισή κούπα καφέ με καλούα. Κάντε δοκιμές, πρέπει να έχει έντονη γεύση καφέ η κρέμα.
  • Ρίχνετε τέλος τη μαρέγκα (που επαναλαμβάνω πρέπει να είναι ΠΟΛΥ σφιχτή) και ανακατεύετε απαλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Παίρνετε ένα ένα μπισκότο και το βουτάτε στον καφέ με καλούα που έχει περισσέψει. Όχι πολύ ώρα μη σας θρυμματιστεί. Το βάζετε στο ταψάκι κάτω κάτω (εγώ χρησιμοποιώ μια φόρμα για κέικ από εκείνες τις παραλληλόγραμμες) και συνεχίζετε το ίδιο μέχρι να στρώσετε όλη την επιφάνεια με μπισκότα.
  • Ρίχνετε την μισή κρέμα περίπου.
  • Ξαναστρώνετε με μπισκότα που έχετε βουτήξει στον καφέ με το καλούα.
  • Ρίχνετε την υπόλοιπη κρέμα (θα είναι μάλλον αρκετά ρευστή, αλλά όχι σούπα) και την ισιώνετε πάνω πάνω.
  • Το βάζετε στο ψυγείο.
  • Δεν το καταναλώνετε πριν περάσουν τουλάχιστον 3 ώρες να πήξει.
  • Πριν το σερβίρετε το πασπαλίζετε με κακάο, όχι πριν. Αν δεν έχετε σκοπο να το καταναλώσετε όλο αμέσως, πασπαλίζετε μόνο όσο θα φάτε (εκτός κι αν έχετε τραπέζι ).
  • Πίνετε όσο καφέ με καλούα έμεινε και έρχεστε να μου πείτε πως σας φάνηκε..
ΥΓ1: Δεν παίρνει πάνω από 20 λεπτά.
ΥΓ2: Με τυρί philadelphia βγαίνει μάπα, μη ρωτήσετε
5
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Imadlak (Άννα)

Τιμώμενο Μέλος

H Άννα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών , επαγγέλεται Παραγωγός και μας γράφει απο Ουγγαρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,920 μηνύματα.

H Imadlak έγραψε: στις 00:26, 17-07-11:

#2
Το αγαπημενο μου γλυκο!!!!!! Ειναι απλα τελειο,αλλα λιγακι δυσκολο πιστευω....Ομως θα κανω μια προσπαθεια!!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Oralee (Κωνσταντίνα)

Τιμώμενο Μέλος

H Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 8,690 μηνύματα.

H Oralee living, laughing and loving, έγραψε: στις 00:48, 17-07-11:

#3
Είναι πανεύκολο, αν το δοκιμάσεις, θα δεις!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Imadlak (Άννα)

Τιμώμενο Μέλος

H Άννα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών , επαγγέλεται Παραγωγός και μας γράφει απο Ουγγαρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,920 μηνύματα.

H Imadlak έγραψε: στις 23:41, 17-07-11:

#4
Αρχική Δημοσίευση από kajira
Είναι πανεύκολο, αν το δοκιμάσεις, θα δεις!
Ωραια τοτε,θα το δοκιμασω!!!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Angelique.

Επιφανές Μέλος

H Angelique. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5,652 μηνύματα.

H Angelique. Kalinka ★. *. • ○ ° ★☾★ °:. *. • ○ ° ★☾ έγραψε: στις 04:09, 18-07-11:

#5
it.
Θα το φτιάξω με την αδελφή μου.

Νόμιζα ότι ήταν πιο δύσκολο btw.


P.S.:
Αυτές τις μέρες πρόσεξα πόσο γαμάτες συνταγές υπάρχουν στο section της μαγειρικής.
Σας ευχαριστούμε πολύ. =)
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

QsLv

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο QsLv αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 590 μηνύματα.

O QsLv σε ύφεση έγραψε: στις 15:46, 18-07-11:

#6
Μιας και το'φερε η κουβέντα... είτε ΟΛΟΦΡΕΣΚΑ είτε ΟΛΟΜΠΑΓΙΑΤΙΚΑ είναι τα αυγά, δεν έχει σημασία... αν είναι μολυσμένα με σαλμονέλλα είναι απ΄την κότα και τον "κώλο" της κότας. Τα αυγά τα πλένουμε πολύ καλά αν πρόκειται να τα φάμε ωμά, τα τρώμε όσο πιο έγκαιρα γίνεται και κατά προτίμηση απλά ΔΕΝ τα τρώμε ωμά...

(γιατί συνήθως μαζί με το κέλυφος είναι και μολυσμένο το περιεχόμενο του αυγού, μιας και είναι δημιούργημα της μολυσμένης κότας)
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Oralee (Κωνσταντίνα)

Τιμώμενο Μέλος

H Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 8,690 μηνύματα.

H Oralee living, laughing and loving, έγραψε: στις 15:54, 18-07-11:

#7
Για να μειώσεις τις πιθανότητες, υποθέτω είναι καλό να προτιμάς τα βιολογικά, αν είναι να τα αφήσεις άψητα (χωρίς να είμαι σίγουρη το λέω, το εικάζω..)
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος