×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,794 μέλη και 2,440,714 μηνύματα σε 76,688 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 146 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Κέικ πορτοκάλι

WhiteDrum (Κατίγκω)

Περιβόητο Μέλος

H Κατίγκω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών , επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,172 μηνύματα.

H WhiteDrum έγραψε: στις 12:24, 11-03-09:

#1
Χθες πέτυχε το κέηκ πορτοκάλι και λέω να σας πω την συνταγή. Χαζομάρες λένε τελικά ότι είναι δύσκολο. Piece of cake είναι.

Υλικά
  • 3/4 του ποτηριού ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι φρουκτόζη
  • κανέλα
  • άχνη ζάχαρη
  • 4 πορτοκάλια μικρά και ζουμερά, χυμού
  • 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • βανίλια (1 φακελάκι)
  • baking powder (1 φακελάκι)
  • 2 αυγά
Εκτέλεση
  1. Στίβουμε 2 πορτοκάλια και κρατάμε το χυμό τους. Έπειτα βάζουμε σε κομματάκια τα άλλα 2 πορτοκάλια στο multi να πολτοποιηθούν και κρατάμε το μίγμα. Σε περίπτωση που δεν έχετε multi , στίψτε και τα άλλα 2 πορτοκάλια και κρατήστε τις φλούδες και ψιλοκόψτε τις σε όσο πιο μικρά κυβάκια μπορείτε (εγώ αυτό έκανα)
  2. Βάζουμε τα αυγά (εννοείται αφού τα σπάσουμε και όχι με το τσόφλι) στο μπολ του μίξερ. Μετά προσθέτουμε τη φρουκτόζη (ή ζάχαρη αν θέλετε), το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκάλι και τα φλουδάκια (ή το μίγμα του multi) , το αλεύρι (όοοολοοοο), την βανίλια και το baking powder. Μην ξεχάσετε κάτι και προσέξτε να μην έχετε κάποιον αφηρημένο να σας διαβάζει την συνταγή (ναι σε σένα μιλάω!).
  3. Τα ανακατεύουμε στο μίξερ ή έστω με το χέρι-κουτάλι ώσπου το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
  4. Αν χρησιμοποιήσουμε κλασική φόρμα για κέηκ, την λαδώνουμε ελαφρώς και την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμες φόρμες μιας χρήσης sanitas δεν χρειάζεται. Δεν τα γεμίζουμε ποτέ ως πάνω. Αφήνουμε κενό 2 δάχτυλα minimum, γιατί φουσκώνει αρκετά το μίγμα.
  5. Αφού έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 160 για 5' (σε ζεστό αέρα, όχι διπλές αντιστάσεις), βάζουμε τα χαρούμενα κέηκ για ψήσιμο. Αφού ροδίσει λίγο από πάνω κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι : βάζουμε το μαχαίρι στο κέηκ και αν βγει στεγνό το κέηκ είναι έτοιμο για μάσα.
Φωτογραφικά ντοκουμέντα από χθες :
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC00046.JPG
Εμφανίσεις:  151
Μέγεθος:  236,8 KBΠατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC00047.JPG
Εμφανίσεις:  93
Μέγεθος:  213,9 KBΠατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC00051.JPG
Εμφανίσεις:  89
Μέγεθος:  203,7 KBΠατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC00050.JPG
Εμφανίσεις:  93
Μέγεθος:  195,3 KB

το τσατσαλιασμένο κομμάτι είναι της Ελένης, να μάθει να ξεχνάει να μου λέει τί υλικά να βάλω.
7
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Imadlak (Άννα)

Τιμώμενο Μέλος

H Άννα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών , επαγγέλεται Παραγωγός και μας γράφει απο Ουγγαρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,920 μηνύματα.

H Imadlak έγραψε: στις 23:28, 11-09-11:

#2
ΩΩΩΩΩΩ τελειο μου φαινεται και οχι και πολυ δυσκολο!!!
3
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια