×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,802 μέλη και 2,440,984 μηνύματα σε 76,702 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 164 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Ροξάκια

Neraida (Bitch...)

Επιφανές Μέλος

H Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6,328 μηνύματα.

H Neraida Twisted Mind... έγραψε: στις 16:56, 29-04-09:

#1
ΡΟΞΑΚΙΑ




ΥΛΙΚΑ
  • 750 γρ. αλεύρι φαρίν απ
  • 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • 2 αυγά
  • 1 ποτήρι γάλα χλιαρό
  • 2 φακελάκια μαγιά ξηρή
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  • 3κ.σ. κακάο
  • 1 φλ. καρύδια αλεσμένα
  • 2 λ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ. σ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • 3 φλ. ζάχαρη
  • 3 φλ. νερό
  • 1κ.γ. χυμό λεμονιού - φλούδα 1/2 λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μεγάλο μπώλ ρίχνετε το γάλα και τη μαγιά να διαλυθεί.

Αφήστε μέχρι να γίνει το μίγμα σαν αφρός, και ρίξτε το λάδι τα αυγά και λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να έχετε μιά ζύμη μαλακιά, σκεπάστε την και αφήστε να ξεκουραστεί για λίγο.

Ετοιμάστε την γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπωλάκι. Χωρίζετε τη ζύμη σε 6 κομάτια, και στο ένα ρίχνετε τή γέμιση την ξαναζυμώνετε και την πλάθετε σε πεντε κορδόνια.

Ανοίγετε σε μακρόστενο φύλλο με τον πλάστη κάθε ένα κομμάτι ζύμης και στο κέντρο βάζετε ένα κορδόνι από τη γέμιση και το κάνετε ρολό.

Όταν τελειώσετε και με τα πέντε ρολά τα κόβετε σε φέτες 2εκ. και τα στρώνετε σε λαδωμένο ταψί πιέζοντας τα ελαφρά να πλατύνουν λίγο.

Ψήνετε τα ροξάκια στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά του για 10 λεπτά και μόλις βγάλετε τα ροξάκια απο το φούρνο τα περιχύνετε.
Όταν πιούν το σιρόπι τα βάζετε σε πιατέλα τα βάζετε σε πιατέλα και τα σκεπάζετε αφού κρυώσουν με μεμβράνη για να μη στεγνώσουν.

Οποιος δεν εχει δοκιμασει, χανει...
4
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος