×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,788 μέλη και 2,440,500 μηνύματα σε 76,680 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 311 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Αγία Θεοδώρα- θαύμα ή παρεξηγημένο φαινόμενο;

love_angel (vik-vik!)

Επιφανές Μέλος

H vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 4,568 μηνύματα.

H love_angel is addicted to love!♥ έγραψε: στις 14:32, 16-07-10:

#1


Το εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας βρίσκεται κοντά στο χωριό Βάστα της Μεγαλόπολης. Είναι κτίσμα πιθανόν του 12ου αιώνα.

Δεκαεπτά πελώρια δένδρα ξεπηδούν από τη στέγη της, ενώ από τα θεμέλιά της αναβλύζουν τα νερά ενός κεφαλαριού. Γιορτάζει στις 11 Σεπτεμβρίου. Χιλιάδες προσκυνητές επισκέπτονται το εκκλησάκι όλο το χρόνο για να προσκυνήσουν και να θαυμάσουν αυτό το μοναδικό σύμπλεγμα, ένα ανεξήγητο θαύμα της φύσης που κυριαρχεί στο γαλήνιο αυτό τοπίο. Η επίσκεψη στην Αγία Θεοδώρα είναι μία πολύ καλή εκδρομή αυθημερόν από την Αθήνα. Αξίζει να επισκεφτείτε το σημείο ακόμα και ως παράκαμψη στο δρόμο για Καλαμάτα.
Το εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας αποτελεί ένα αξιόλογο προορισμό, είτε από άποψη θρησκευτική, είτε φυσιολατρική είτε από καθαρά εκδρομική τουριστική αναζήτηση. Αποτελεί όμως και έναν πολύ συχνό και σύντομο προορισμό από πλέον δημοφιλή χωριά όπως η Καρύταινα, η Δημητσάνα και η Ανδρίτσαινα.
Σας περιμένει να το ανακαλύψετε...Η ιστορία της Αγίας Θεοδώρας
Κατά το Βυζάντιο, κάθε χωριό είχε αυτόνομο χαρακτήρα. Είχε τη δική του κοινωνική, διοικητική καθώς και στρατιωτική αρχή. Κάθε οικογένεια του χωριού όφειλε να προσφέρει έναν άντρα για το στρατό του κι αν αυτό δεν ήταν εφικτό, έπρεπε να καταβάλει χρήματα για τη μίσθωση ενός μισθοφόρου να την εκπροσωπήσει.
Η νεαρή Θεοδώρα ήταν το μεγαλύτερο κορίτσι μιας φτωχής και πολύ θρήσκας οικογένειας με πατέρα ηλικιωμένο και άρρωστο και ζούσε σε ένα χωριό της Πελοποννήσου, τη Βάστα, λίγο έξω από τη Μεγαλόπολη. Το χρηματικό ποσό που απαιτείτο για την πληρωμή μισθοφόρου ήταν πολύ μεγάλο για τις δυνατότητες της οικογένειάς της και ο πατέρας της ανήμπορος να πάρει μέρος σε μάχη. Έτσι η Θεοδώρα σε ηλικία 17 ετών αποφάσισε να υποδυθεί τον άντρα και να συμμετέχει η ίδια στο στρατό του χωριού της.
Βρέθηκε πολύ σύντομα να πολεμά σε μάχες με περίσσιο θάρρος και όπως ήταν λογικό προάχθηκε σε βαθμό. Το σθένος της, αλλά και η σεμνότητά της την έκαναν αρεστή μέσα στο στράτευμα. Μια νεαρή κοπέλα δεν μπόρεσε να αντισταθεί στη γοητεία του νεαρού στρατιώτη κι έτσι τον ερωτεύθηκε. Η Θεοδώρα δεν ήθελε να προδώσει το μυστικό της γιατί αυτό θα εξέθετε όλη την οικογένειά της. Όσο κι αν η Θεοδώρα προσπαθούσε να μεταπείσει τη νεαρή κοπέλα λέγοντάς της ότι είναι αφιερωμένη στο Θεό, τόσο η νεαρή κοπέλα ήθελε το νεαρό που έβλεπε μπροστά της, τον όμορφο και θαρραλέο στρατιώτη που είχε γνωρίσει. Η συνεχής άρνηση της Θεοδώρας οδήγησε τη νεαρή κοπέλα στην εκδίκηση. Κοιμήθηκε με κάποιον άλλο στρατιώτη με τον οποίο έμεινε έγκυος και πήγε στον Διοικητή του στρατού δηλώνοντας ότι η Θεοδώρα, δηλαδή ο στρατιώτης που είχε ερωτευθεί η κοπέλα, ήταν εκείνος που την άφησε έγκυο και θα έπρεπε να την παντρευτεί.
Η άρνηση της Θεοδώρας, η οποία δεν ήθελε να αποκαλύψει το μυστικό της, στο συγκεκριμένο γάμο, δεν επέτρεπε παρά την καταδίκη της σε θάνατο λόγω ατίμωσης της νεαρής κοπέλας.
Έτσι κι έγινε. Ο νεαρός στρατιώτης μέχρι την έσχατη στιγμή δεν ήθελε να αποκαλύψει το μυστικό του και να φέρει έτσι τον πατέρα του σε δύσκολη θέση. Οδηγήθηκε έξω από το χωριό και εκτελέστηκε. Καθώς ξεψυχούσε, είπε: «Κάνε κύριε τα χρόνια μου να γίνουν δέντρα και το αίμα μου νερό να τα ποτίζει». και ξαφνικά, ένα ρυάκι σχηματίστηκε με ορμητικό νερό...
Άλλη θεωρία διατείνεται ότι η Αγία Θεοδώρα ήταν η Αυγούστα Θεοδώρα, κόρη του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Η΄ της μακεδονικής δυναστείας, που λέγεται πως βασίλεψε σαν άνδρας από το 1055 μέχρι το 1056. Η Αυγούστα Θεοδώρα κατά τους ισχυρισμούς του Μιχαήλ ΣΤ΄ του Στρατιωτικού που τη διαδέχθηκε με κίνημα αρρώστησε βαριά και πέθανε, ενώ κατ' άλλους εικάζεται ότι ο ίδιος την δολοφόνησε και την έθαψε εδώ.
Μερικούς αιώνες αργότερα, γύρω στον 12ο αιώνα, στο σημείο αυτό φτιάχτηκε ένα εκκλησάκι εις μνήμη της Αγίας Θεοδώρας όπου μεταφέρθηκαν και θάφτηκαν τα λείψανά της. Με την ολοκλήρωση του ναϊδρίου αυτού, φύτρωσαν 17 δέντρα στη στέγη του όσα και τα χρόνια της Θεοδώρας όταν θανατώθηκε και έτσι ολοκληρώθηκε ο θρύλος της Αγίας Θεοδώρας.


Ακόμα και σήμερα το εκκλησάκι στέκει εκεί δίπλα στα νερά ενός χείμαρρου που διασταυρώνεται με τον ποταμό Χάραδρο και παρότι μικρό σε μέγεθος εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη που προσπαθεί να δικαιολογήσει την ύπαρξη των 17 πανύψηλων δέντρων στη σκεπή του χωρίς ίχνος ρίζας στο κάτω μέρος της στέγης ή το εσωτερικό του ναΐσκου.
Ο ναός της Αγίας Θεοδώρας αποτελεί μοναδικό φαινόμενο και είναι από τα πιο δημοφιλή και αξιόλογα αξιοθέατα της Αρκαδίας. Η εκκλησία κτίστηκε μεταξύ του 1050-1100 προς τιμήν της οσιομάρτυρος Θεοδώρας. Βρίσκεται κοντά στο χωριό Βάστα της Μεγαλόπολης σε μια κατάφυτη ειδυλλιακή ρεματιά με πυκνό δάσος από θεόρατες βελανιδιές. Η οδική πρόσβαση γίνεται από το Ίσαρι μετά από μια πανέμορφη κατηφορική διαδρομή.
Η μνήμη της Οσιοπαρθενομάρτυρος Θεοδώρας από αμνημονεύτων ετών και μέχρι του έτους 1952 εορταζόταν κάθε Λαμπροτρίτη για λόγους που δεν διέσωσε η παράδοση ως τοπική Αγία και πανηγύριζε ο φερώνυμος ιερός ναΐσκος της. Έκτοτε καθιερώθηκε να εορτάζεται την ίδια μέρα, που η εκκλησία μας τιμά και την μνήμη της Οσίας Θεοδώρας της εξ Αλεξάνδρειας.Η εξήγηση που έδωσαν για το παράδοξο αυτό φαινόμενο συνοπτικά μερικοί επιστήμονες: - κ. Λούκος Κων/νος (Γεωπόνος - Κόρινθος): "Δεν υπάρχει εξήγηση από πλευράς γεωπονικής επιστημονικής. Πρόκειται για ένα ΔΙΑΡΚΕΣ ΘΑΥΜΑ".
- κ. Μακρυγιάννης Π. (Γεωπόνος): "... Αλλά σα γεωπόνος, είμαι σε θέση να ξέρω πολύ καλά, ότι οι τοίχοι θα είχαν ανοίξει και σπάσει από τις ρίζες ενός μόνο δέντρου, πόσο μάλλον δεκαεπτά".
- κ. Ράπτης Γεώργιος (Δασολόγος - Ναύπακτος): "Το όλο φαινόμενο υπερβαίνει κάθε λογική, φυσική και επιστημονική εξήγηση του ανθρώπου".
- κ. Μπεληγιάννης Ελευθέριος (Πολιτικός Μηχανικός - Αθήνα): "Όταν ο αέρας αυτός (της ρεματιάς) έχει τη δυνατότητα να ξεριζώνει δέντρα, καταλαβαίνει κανείς, τι δυνάμεις εξασκούνται από τα 17 δέντρα για την ανατροπή της στέγης".
- κ. Σταυρογιάννη - Περρή Ελένη (Αρχιτέκτων - Καλαμάτα): "Φαινόμενο επιστημονικά ανεξήγητο. Οι δυνάμεις βάρους και αέρος σε συνάρτηση, θα έπρεπε λόγω θέσεως του εξωκλησιού, αλλά και λόγω της προχείρου κατασκευής αυτού, προς δε και της παλαιότητάς του να είχαν διαλύσει το κτίσμα. Τούτο όμως, παραμένει επί τόσους αιώνας χωρίς σοβαρές φθορές".
- κ. Παλλας (Διευθυντής Αρχαιοτήτων - Κόρινθος): "Βάσει των φυσικών νόμων, τουλάχιστον τα μεγάλα αυτά δέντρα, λόγω κλίσεως, ύψους, περιμέτρου έπρεπε να είχαν γκρεμισθεί. Δια να στέκουν αγέρωχα, είναι κάτι που η επιστήμη δεν μπορεί να δώσει εξήγηση".
- κ. Τίγκας Αναστάσιος (Θεολόγος, Αρχαιολόγος, Ιστορικός - Ηράκλειο Αττικής): " Η όλη ανάπτυξις, ύπαρξις και ζωή των δέντρων επί της στέγης του ναού της Οσιοπαρθενομάρτυρος Θεοδώρας εκπλήσσει, αντιβαίνει προς πάσα λογικήν και φυσικήν εξήγησιν του ανθρώπου. Καταδεικνύει μίαν σπανίαν ιδιαιτερότητα, την επέμβασιν του Θεού επί της δημιουργίας Του, το θαύμα".

πηγή
7
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 15:53, 16-07-10:

#2
Άξιο θαυμασμού το φαινόμενο, αλλά παραπέμπει μάλλον σε σχετικούς "ελληνικούς μύθους", παρά στην ανάγκη πολλών Χριστιανών (κι όχι μόνον) για θαύματα, προκειμένου να αποφασίσουν και να κατανοήσουν, ότι μόνη τους μέριμνα και μοναδικός καημός θα έπρεπε να είναι η δική τους αγιότητα!


Υγ: Το συγκεκριμένο πάντως φαινόμενο, με βάση την κληρονομική αρχαιότητα, θα μπορούσαν να το εκμεταλλευτούν κάλλιστα και οι Ελλαδίτες "δωδεκαθεϊστές", χάρη πχ του λεγόμενου "προσκυνηματικού τουρισμού"!
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

love_angel (vik-vik!)

Επιφανές Μέλος

H vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 4,568 μηνύματα.

H love_angel is addicted to love!♥ έγραψε: στις 13:19, 10-08-10:

#3
τελικα πηγα στην Αγια Θεοδωρα και τραβηξα καποιες φωτογραφιες να σας δειξω:

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: DSC00648.jpg
Εμφανίσεις: 129
Μέγεθος: 1,00 MBΠατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: DSC00649.jpg
Εμφανίσεις: 86
Μέγεθος: 959,3 KBΠατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: DSC00650.jpg
Εμφανίσεις: 101
Μέγεθος: 1,10 MBΠατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: DSC00651.jpg
Εμφανίσεις: 215
Μέγεθος: 845,3 KBΠατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: DSC00653.jpg
Εμφανίσεις: 72
Μέγεθος: 973,9 KBΠατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: DSC00654.jpg
Εμφανίσεις: 93
Μέγεθος: 918,6 KBΠατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: DSC00655.jpg
Εμφανίσεις: 64
Μέγεθος: 1,08 MBΠατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: DSC00656.jpg
Εμφανίσεις: 70
Μέγεθος: 1,012,4 KBΠατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: DSC00660.jpg
Εμφανίσεις: 72
Μέγεθος: 1,003,2 KB
7
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

love_angel (vik-vik!)

Επιφανές Μέλος

H vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 4,568 μηνύματα.

H love_angel is addicted to love!♥ έγραψε: στις 13:25, 10-08-10:

#4
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: DSC00663.jpg
Εμφανίσεις: 75
Μέγεθος: 719,1 KB

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: DSC00664.jpg
Εμφανίσεις: 77
Μέγεθος: 786,1 KB

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: DSC00665.jpg
Εμφανίσεις: 65
Μέγεθος: 1,007,5 KB

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: DSC00666.jpg
Εμφανίσεις: 61
Μέγεθος: 1,14 MB

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: DSC00667.jpg
Εμφανίσεις: 70
Μέγεθος: 1,05 MB

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: DSC00668.jpg
Εμφανίσεις: 60
Μέγεθος: 1,23 MB

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: DSC00669.jpg
Εμφανίσεις: 63
Μέγεθος: 899,6 KB
6
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Ceres Victoria

Διακεκριμένο μέλος

H Ceres Victoria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,708 μηνύματα.

H Ceres Victoria censored έγραψε: στις 13:37, 10-08-10:

#5
φωτογραφια απο μεσα απο το εκκλησακι δεν παιζει;
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

love_angel (vik-vik!)

Επιφανές Μέλος

H vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 4,568 μηνύματα.

H love_angel is addicted to love!♥ έγραψε: στις 14:11, 10-08-10:

#6
Αρχική Δημοσίευση από sakura-chan
φωτογραφια απο μεσα απο το εκκλησακι δεν παιζει;
εχεις δικαιο, δε το σκεφτηκα εκεινη τη στιγμη που μπηκα για να προσκυνησω.

προκειται ομως για ενα υπερβολικο μικρο εκκλησακι, εχει ομως τη δικη του ομορφια!
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Ceres Victoria

Διακεκριμένο μέλος

H Ceres Victoria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,708 μηνύματα.

H Ceres Victoria censored έγραψε: στις 13:16, 11-08-10:

#7
εχω δει σχετικα παρομοιες περιπτωσεις οπου δεντρα ειχαν φυτρωσει πανω σε κομμενους κορμους δεντρων. Αν βρω φωτο θα τις ανεβασω να τις δεις, ειναι εκπληκτικο θεαμα.
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

H venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 16,741 μηνύματα.

H venividivici έγραψε: στις 14:55, 11-08-10:

#8
τα δέντρα της πίστης
http://www.kairatos.com.gr/afieromata/dendra.htm
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

H venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 16,741 μηνύματα.

H venividivici έγραψε: στις 15:04, 11-08-10:

#9
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: IMAG0329.jpg
Εμφανίσεις: 64
Μέγεθος: 959,6 KB

Η ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΛΑΔΟΡΜΗ


Παράδοση: Κάποτε ένας τζιομπάνος βρήκε, στα σύνορα Φούρκας και Σαμαρίνας, την εικόνα της Παναγίας. Οι κάτοικοι των δυο χωριών άρχισαν τότε να φιλονικούν για το πού ανήκε αυτή. Για να αποφύγουν όμως το μάλωμα, συμφώνησαν να βάλουν την εικόνα πάνω σε ξένο άλογο, που για, πρώτη φορά θα έμπαινε σ' αυτό το μέρος και να τ΄ αφήσουν ελεύθερο. Την έβαλαν, το άφησαν και πήγε σε μέρος της Φούρκας, κάτω απ' τα κλαδιά δέντρου (βαλανιδιάς), που βρίσκονταν κοντά σε μεγάλη πέτρα, που τη λέμε , και σήμερα ακόμα: «Πέτρα Κλαδόρα», όπου σταμάτησε το άλογο. Εκεί οι κάτοικοι κατέβασαν την εικόνα κι αποφάσισαν να χτίσουν ένα ναό. Την άλλη μέρα όμως η εικόνα έλειπε από κει. Τότε άρχισαν να ψάχνουν για να τη βρουν και τη βρήκαν πάνω σε κλαδί βαλανιδιάς, που τον κορμό της έχτισαν γύρω γύρω κι έγινε κολώνα, όπου έβαλαν την εικόνα και μέχρι σήμερα σώζεται ο κορμός και τηρείται η έδρα της, γi΄ αυτό ονομάστηκε «Παναγία Κλαδόρμη ή Κλαδόρα».

.........δυστυχώς δεν έχω φωτογραφία από το εσωτερικό της εκκλησίας.....

περισσότερα στο site
http://www.fourka.gr/location/ekklisies


υπάρχουν διάσπαρτα παραδείγματα δέντρων που φυρτώσαν πάνω σε εκκλησίες, μέσα σε εκκλησίες, μέσα στο ιερό ή αποτέλεσαν τμήμα του οικοδομήματος της εκκλησίας....
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

 • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
   
 • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
  Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

 • Παρόμοια Θέματα
  • Σβάστικα, ένα παρεξηγημένο σύμβολο - Από Γιάννης
   Το θέμα έχει λάβει 47 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Πολιτική - Κοινωνικά θέματα.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 26-05-12 στις 14:53.
  • Μονόπετρο... παρεξηγημένο ή όχι; - Από hamsteraki
   Το θέμα έχει λάβει 167 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Ερωτικές Σχέσεις.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 24-02-12 στις 22:24.
  • 'Ενα θαύμα στα μαθηματικά - Από red span
   Το θέμα έχει λάβει 2 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Μαθηματικά.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 19-11-10 στις 23:09.
  • Έγινε θαύμα! - Από Scandal
   Το θέμα έχει λάβει 10 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Διάφορα.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 06-08-08 στις 16:23.
  • Αγία Σοφία - Από Ηλίας
   Το θέμα έχει λάβει 26 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Επικαιρότητα.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 17-07-08 στις 07:17.
 • Προηγούμενο Θέμα Επόμενο Θέμα