×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,803 μέλη και 2,441,129 μηνύματα σε 76,704 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 172 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Τσιζκέικ με ανθότυρο και δαμάσκηνα

Katerina192 (Κατερίνα)

Δραστήριο Μέλος

H Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 266 μηνύματα.

H Katerina192 I'm safe, up high, nothing can touch me έγραψε: στις 21:58, 28-06-10:

#1
Τσιζκέικ με ανθότυρο και δαμάσκηνα

Θερμίδες ανά μερίδα: 385

Υλικά (για 8 - 10 μερίδες)


250 γρ. μπισκότα digestive, τριμμένα στο μούλτι ή στο μπλέντερ, μέχρι να γίνουν σκόνη (στα σούπερ μάρκετ στα ράφια με τα μπισκότα)
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
750 γρ. ανθότυρο
75 γρ. ζάχαρη καστανή
75 γρ. μέλι της αρεσκείας μας
ξύσμα από 2 λεμόνια, ακέρωτα και κατά προτίμηση βιολογικά
4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
150 γρ. δαμάσκηνα ξερά, χωρίς κουκούτσια, κομμένα στα τέσσερα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά το βούτυρο με τα τριμμένα μπισκότα. Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα, ακουμπάμε ένα τσέρκι (στεφάνι ζαχαροπλαστικής) διαμέτρου 20 εκ. και απλώνουμε μέσα στο τσέρκι το μείγμα τριμμένων μπισκότων - βουτύρου. Πιέζουμε με την παλάμη, ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα και να ισιώσει η επιφάνεια. Αν δεν έχουμε τσέρκι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα.

Γέμιση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο με τη ζάχαρη, το μέλι και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά ώστε να ενσωματωθούν στο μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στη βάση και ψήνουμε για 50 - 60 λεπτά.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια