×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,799 μέλη και 2,440,900 μηνύματα σε 76,697 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 135 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Πίτα με ψητά μήλα, κυδώνια και αχλάδια

Katerina192 (Κατερίνα)

Δραστήριο Μέλος

H Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 266 μηνύματα.

H Katerina192 I'm safe, up high, nothing can touch me έγραψε: στις 21:53, 28-06-10:

#1
Και ηρθε η μεγάλη στιγμή!!! Τα ΓΛΥΚΑΑ!! Δεν το καθυστερώ άλλο!

Πίτα με ψητά μήλα, κυδώνια και αχλάδια

Θερμίδες ανά μερίδα: 351


Υλικά (για 10 μερίδες):


Για τα φρούτα:

2 μήλα
1 μεγάλο κυδώνι
3 αχλάδια
100 γρ. καστανή ζάχαρη
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κουτ. γλυκού ξερό (εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε δυόσμο ή αστεροειδή γλυκάνισο ή άλλο μυρωδικό που θεωρούμε ότι ταιριάζει)
1 κλωναράκι βανίλιας

Για τη βάση:

250 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ θα βρείτε και έτοιμη αμυγδαλόσκονη)
250 γρ. ζάχαρη άχνη
3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
ξύσμα από 1/2 λεμόνι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό
30 γρ. κονιάκ
λίγο βούτυρο (ή λάδι) + αλεύρι για το σκεύος

Διαδικασία:

Φρούτα: Καθαρίζουμε τα φρούτα και κόβουμε το καθένα στα 6. Σε μια μεσαία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και νερό (πρέπει, όταν βάλουμε τα φρούτα, ίσα να τα σκεπάζει). Οταν η ζάχαρη λιώσει, ρίχνουμε πρώτα τα κυδώνια και τα βράζουμε μόνα τους σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα αχλάδια και τα μήλα και τα βράζουμε όλα μαζί για περίπου 10 λεπτά. Τα φρούτα δεν πρέπει να παραμαλακώσουν. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν και να κρυώσουν.

Βάση + πίτα:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μια σπάτουλα την άχνη με την αμυγδαλόσκονη και προσθέτουμε το ξύσμα και τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα ή με το σύρμα.

Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε και το κονιάκ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C. Βουτυρώνουμε (ή λαδώνουμε) και αλευρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 20 - 22 εκ. και στρώνουμε στον πυθμένα το μείγμα της βάσης. Τακτοποιούμε στην επιφάνεια τα βρασμένα φρούτα ανακατεμένα.

Ψήνουμε για 45 λεπτά τουλάχιστον. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

πηγή
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Isiliel : 28-06-10 στις 22:50. Αιτία: προσθήκη πηγής
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια