×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,789 μέλη και 2,440,565 μηνύματα σε 76,682 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 120 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Καταναλωτική κοινωνία

maria.... (Μαρία)

Περιβόητο Μέλος

H Μαρία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,461 μηνύματα.

H maria.... έγραψε: στις 21:17, 01-09-10:

#1
Ορισμός καταναλωτικής κοινωνίας:

Καταναλωτική κοινωνία είναι η κοινωνία που παράγει και καταναλώνει προϊόντα σε μαζικές ποσότητες προϊόντα που συχνά συνδέονται με δευτερογενείς ή <<φανταστικές>> ανθρώπινες ανάγκες.
Η σύγχρονη κοινωνία έχει ξεπεράσει πλέον τα επιτρεπτά όρια της κατανάλωσης και έχει οργανωθεί πάνω σε ένα πρότυπο ζωής, οπού η κατανάλωση από μέσο για την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών της ζωής του ανθρώπου έχει μεταβληθεί σε αυτοσκοπό.Καταναλώνουμε χωρίς να ρωτούμε,χωρίς να θέτουμε ερωτήματα για το πώς και το γιατί των επιλογών μας.Δεν έχει νόημα αυτή η κατεύθυνση,που επιβάλλει ο σημερινός τρόπος ζωής. Όμως συνεχίζουμε να καταναλώνουμε θυσιάζοντας ένα μεγάλο μέρος του χρόνου,των ψυχοπνευματικών αναγκών,της ηρεμίας μας σε αυτό το μάταιο παιχνίδι που δεν έχει τέλος ούτε προορισμό.

Αίτια της δημιουργίας της καταναλωτικής κοινωνίας:
 1. Άνοδος βιοτικού επιπέδου
 2. Η ταύτηση του έχει και είναι: Οι άνθρωποι πασχίζουν να λανσάρουν τον ευατό τους,εξεγοράζοντας μέσω των υλικών αγαθών γόητρο και κοινωνική καταξίωση.
 3. Τεράστιος για τη δαιώνιση της καταναλωτικής βουλιμίας,που χαρακτηρίζει τον σημερινό άνθρωπο, είναι ο ρόλος της διαφήμισης. Η διαφήμιση αποτελεί τον απαραίτητο συνδετικό κρίκο στην αλυσίδα μαζική παραγωγή-μαζική κατανάλωση.
 4. Ο καταναλωτισμός για το σύγχρονο άνθρωπο σημαίνει την παρουσία ενός νοήματος, προσανατολισμού στη ζωή του, δηλαδή ο καταναλωτισμός γίνεται ο ίδιος ιδεολογία και νοηματοδότηση του βίου.
Συνέπεις δημιουργίας καταναλωτικής κοινωνίας:
 1. Η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος
 2. Η αποξένωση των ανθρώπινων σχέσεων
 3. Διαιώνιση ενός φαύλου κύκλου παρανοϊκής σπατάλης
 4. Έξαρση φαινομενικών κοινωνικής απόκλισης
 5. Η αλλοτρίωση του ατόμου
 6. Η διόγκωση του άγχους και των συναισθημάτων του ανικανοποίητου
 7. Η απώλια της ελευθερίας
 8. Η μαζοποίηση του ανθρώπου: Ο καταναλωτισμός δημιουργεί έναν ομοιόμορφο τρόπο ζωής. δημιουργεί ανθρώπους που διέπονται απο τις ίδιες καταναλωτικές ανάγκες και που θυσιάζουν ένα μεγάλο μέρος της ζωής τους στην ικανοποιήση αυτών των αναγκών.

Εσείς θεωρείτε οτι υπάρχει καταναλωτισμός στην κοινωνια μας και πως μπορούμε να τον αποφύγουμε,δηλαδη με ποιούς τρόπους μπορούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα?
3
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

fockos

Επιφανές Μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Ζάκυνθος (Ζάκυνθος). Έχει γράψει 10,668 μηνύματα.

O fockos έγραψε: στις 23:25, 01-09-10:

#2
Υπάρχει καταναλωτισμός και δυστυχώς δεν ειναι από τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται εύκολα. Ο υπερκαταναλωτισμός μας κάνει να χάνουμε το πραγματικό νόημα της ζωής και να κοιτάμε μόνο μικρά ασήμαντα πράγματα. (πότε θα βγει το νέο Iphone, πότε θα πάρω το καινούριο μοντέλου αυτοκίνητου).
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

maria.... (Μαρία)

Περιβόητο Μέλος

H Μαρία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,461 μηνύματα.

H maria.... έγραψε: στις 23:42, 01-09-10:

#3
Όντως μας κάνει να χάνουμε το νόημα στης ζωής και έτσι αποξενωνόμαστε από τις ανθώπινες σχέσεις και με αυτό τον τρόπο αλλοτριωνόμαστε χωρίς να το καταλαβαίνουμε και νομίζουμε οτί αυτά που έχουμε είναι πολύ λίγα αλλά έχουμε πάρα πολλά.Αν όμως θέτουμε ερωτήματα στον ευατό μας για το γιατί αγοράζουμε κατι ίσως να μας βοηθούσε στο να αποφύγουμε άδικα έξοδα τα οποία δεν έχουν νόημα.Πρέπει να αγοράζουμε πράγματα τα οποία είναι αναγκαία και χρήσιμα για εμάς.
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

 • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
   
 • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
  Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια