×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,801 μέλη και 2,440,916 μηνύματα σε 76,697 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 255 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Λεμονόπιτα με αμαρέτο

Ηρώ (Μαρούλι)

Διακεκριμένο μέλος

H Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας . Έχει γράψει 2,163 μηνύματα.

H Ηρώ πλέκει μενεξέδες και έγραψε: στις 14:41, 14-09-10:

#1
Το αγαπημένο μου ποτό είναι το αμαρέτο με στημένο λεμόνι... έτσι δοκίμασα να το μεταφέρω και στη ζαχαροπλαστική, μετατρέποντας μια αγαπημένη λιχουδιά, σε ακόμα μεγαλύτερη

Συνταγές για λεμονόπιτα υπάρχουν άπειρες, και σε βιβλία ζαχαροπλαστικής, αλλά και στο ιντερνετ. Η δική μου έχει ως εξής.
Αποτελείται από 3 ..στρώσεις: την τάρτα, την κρέμα και τη μαρέγκα

Υλικά για την τάρτα: ( για ένα σχετικά μικρό στρογγυλό ταψί)
2 φλιτζάνια αλεύρι
100 γρ βιτάμ
2/3 φλιτζανιού νερό
ένα σφηνάκι αμαρέτο


Ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί, ζυμώνουμε και το αφήνουμε το ζυμάρι μας στο ψυγείο για 20 λεπτά. Ανοίγουμε ένα χοντρό φύλλο και το απλώνουμε στο ταψάκι. Τρυπάμε καλά με το πηρούνι και το βάζουμε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά στους 200.


Κρέμα:

1/2 φλιτζάνι κορν φλάουρ
1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι νερό
4 κρόκοι
2 κουταλιές της σούπας βιτάμ
ξύσμα από 2 λεμόνια
1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
ένα σφηνάκι αμαρέτο


Βάζουμε το νερό σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό λεμονιού με το ξύσμα. Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε συνεχώς. Αφού πήξει η κρέμα προσθέτουμε το βιτάμ και το αμαρέτο. Η κρέμα μας είναι έτοιμη και περιλούζουμε με αυτή την τάρτα μας.


Μαρέγκα:
Τα ασπράδια από τα 4 αυγά μας που βάλαμε προηγουμένως στην κρέμα μας, όοοοχι δεν πάνε χαμένα, γιατί κάνουμε με αυτά τη μαρέγκα μας. Βάζουμε σε ένα μπολ 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη,τα ασπράδια και μία βανίλια για να σπάσει η αυγουλίλα. Χτυπάμε δυνατά με το μίξερ μέχρι να γίνουν αφρός. Βάζουμε το υλικό πάνω από την κρέμα και όοολο μαζί στο φούρνο στους 220 για 5-10 λεπτά.
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSCF5163.jpg
Εμφανίσεις:  112
Μέγεθος:  511,7 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSCF5165.jpg
Εμφανίσεις:  101
Μέγεθος:  476,6 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSCF5166.jpg
Εμφανίσεις:  91
Μέγεθος:  358,0 KB  

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSCF5169.jpg
Εμφανίσεις:  150
Μέγεθος:  450,2 KB  
9
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

cibyllian (Μπούι)

Περιβόητο Μέλος

H Μπούι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών . Έχει γράψει 1,374 μηνύματα.

H cibyllian τραβώντας τις κοτσίδες της......... έγραψε: στις 15:00, 14-09-10:

#2
Ηρώ, στο τέλος τη βάζεις και στο γκρίλ για να "καεί" η μαρέγκα ή μόνο με το φούρνο γίνεται έτσι;
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

ale3andros

Δραστήριο Μέλος

Ο ale3andros αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 40 ετών και επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια . Έχει γράψει 165 μηνύματα.

O ale3andros έγραψε: στις 15:00, 14-09-10:

#3
Φαίνεται υπέροχο... Θα τη δοκιμάσω...!!!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Ηρώ (Μαρούλι)

Διακεκριμένο μέλος

H Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας . Έχει γράψει 2,163 μηνύματα.

H Ηρώ πλέκει μενεξέδες και έγραψε: στις 15:03, 14-09-10:

#4
Αρχική Δημοσίευση από cibyllian
Ηρώ, στο τέλος τη βάζεις και στο γκρίλ για να "καεί" η μαρέγκα ή μόνο με το φούρνο γίνεται έτσι;
Όχι δεν την βάζω στο γκριλ.. σε κανονικό ψήσιμο.

Πάντως αν δε σας αρέσει η μαρέγκα, μπορεί να γίνει το ίδιο με σαντιγύ. Αντί για τα ασπράδια βάζεις κρέμα γάλακτος.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

H Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 12,565 μηνύματα.

H Γίδι υπό τις διαταγές της Μπριάμ έγραψε: στις 15:37, 14-09-10:

#5
Ηρώ παντρέψου με.

Πριν λίγο γλυκοκοίταζα μία στο καφέ, αλλά η δικιά σου με κολάζει πιο πολύ!
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,230 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε: στις 15:40, 14-09-10:

#6
Τέλεια φαίνεται και δροσερή. Ό,τι πρέπει για την εποχή.

Από θερμίδες πώς πάει;
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Ηρώ (Μαρούλι)

Διακεκριμένο μέλος

H Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας . Έχει γράψει 2,163 μηνύματα.

H Ηρώ πλέκει μενεξέδες και έγραψε: στις 15:45, 14-09-10:

#7
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
Από θερμίδες πώς πάει;
Καλύτερα να μην ξέρουμε

Πάντως θεωρώ ότι έχει λιγότερες από το κλασσικό κέικ.. που και περισσότερο αλεύρι έχει και περισσότερη ζάχαρη και βούτυρο.
Όλα με μέτρο επιτρέπονται.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

underwater

Επιφανές Μέλος

H underwater αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,570 μηνύματα.

H underwater έγραψε: στις 15:46, 14-09-10:

#8
Και μένα μου φαίνεται δελεαστική, αν εξαιρέσουμε την μαρέγκα, η οποία ποτέ δεν μου άρεσε (απορώ πώς την τρώτε άνθρωποι!). Θα ήταν λέτε ωραία να ρίξω λίγη τρούφα στην θέση της μαρέγκας;
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Ηρώ (Μαρούλι)

Διακεκριμένο μέλος

H Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας . Έχει γράψει 2,163 μηνύματα.

H Ηρώ πλέκει μενεξέδες και έγραψε: στις 15:49, 14-09-10:

#9
Αρχική Δημοσίευση από underwater
Και μένα μου φαίνεται δελεαστική, αν εξαιρέσουμε την μαρέγκα, η οποία ποτέ δεν μου άρεσε (απορώ πώς την τρώτε άνθρωποι!). Θα ήταν λέτε ωραία να ρίξω λίγη τρούφα στην θέση της μαρέγκας;
Όπως είπα και στη cibby παραπάνω, μπορείς να βάλεις σαντιγύ. (γίνεται βέβαια πολύ πιο βαριά)
Νομίζω πως αντί για τρούφα, θα της πήγαινε περισσότερο το αμύγδαλο.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

underwater

Επιφανές Μέλος

H underwater αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,570 μηνύματα.

H underwater έγραψε: στις 15:52, 14-09-10:

#10
Αρχική Δημοσίευση από Ηρώ
Όπως είπα και στη cibby παραπάνω, μπορείς να βάλεις σαντιγύ. (γίνεται βέβαια πολύ πιο βαριά)
Νομίζω πως αντί για τρούφα, θα της πήγαινε περισσότερο το αμύγδαλο.
Μωρέ το είδα ότι της το είπες, αλλά ούτε σαντιγύ τρώω. Και πάντα προσπαθώ να ενσωματώσω λίγη σοκολάτα.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

cibyllian (Μπούι)

Περιβόητο Μέλος

H Μπούι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών . Έχει γράψει 1,374 μηνύματα.

H cibyllian τραβώντας τις κοτσίδες της......... έγραψε: στις 15:59, 14-09-10:

#11
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
Από θερμίδες πώς πάει;
Όσο ένα βραστό κολοκυθάκι.
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,230 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε: στις 16:00, 14-09-10:

#12
Όσο ένα βραστό κολοκυθάκι.
Έτσι να πω στον εαυτό μου ε;
3
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

cibyllian (Μπούι)

Περιβόητο Μέλος

H Μπούι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών . Έχει γράψει 1,374 μηνύματα.

H cibyllian τραβώντας τις κοτσίδες της......... έγραψε: στις 16:00, 14-09-10:

#13
Αρχική Δημοσίευση από Ηρώ
Όπως είπα και στη cibby παραπάνω, μπορείς να βάλεις σαντιγύ. (γίνεται βέβαια πολύ πιο βαριά)
Νομίζω πως αντί για τρούφα, θα της πήγαινε περισσότερο το αμύγδαλο.
Εμένα μου αρέσει η μαρέγκα καλέ, ειδικά η ιταλική ....
Ο λόγος που ρώτησα, είναι γιατι συνήθως στο "κάψιμο" της μαρέγκας θες φλόγιστρο ή γκρίλ.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

cibyllian (Μπούι)

Περιβόητο Μέλος

H Μπούι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών . Έχει γράψει 1,374 μηνύματα.

H cibyllian τραβώντας τις κοτσίδες της......... έγραψε: στις 16:01, 14-09-10:

#14
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
Έτσι να πω στον εαυτό μου ε;
Εγώ έτσι λέω πάντως!
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,230 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε: στις 00:44, 17-09-10:

#15
Έκανα σήμερα μια παραλλαγή της συνταγής σου, αφού δεν είχα υλικά για την τάρτα και αμαρέτο.
Θρυμμάτισα μπισκότα κανέλας στο μιξεράκι και έφτιαξα το υπόστρωμα ανακατεύοντας τα με λιωμένο βούτυρο.
Η τάρτα και η γέμιση έγιναν πολύ καλά από μυρωδιά και γεύση, η μαρέγκα όμως...σκέτη αποτυχία
Ο Χάουλας που τη δοκίμασε είπε: Από κάτω έχει κρέμα λεμόνι κι από πάνω έχει κρέμα... σφουγγάρι.
Δεν μπορώ να καταλάβω τι πήγε στραβά, αφού η μαρέγκα είχε φουσκώσει πολύ ωραία και στεκόταν κορδωτή-κορδωτή πάνω στο γλυκό, μέχρι που μπήκε στο φούρνο και ...τζίφος. Δεν έκανε αυτή την ωραία κρούστα που έχει η δική σου... θύμιζε περισσότερο εκείνο το απαίσιο πράγμα που σερβίρουν στα κινέζικα εστιατόρια αντί για ψωμί και γίνεται από ρύζι (Δεν θυμάμαι πώς το λένε )
Any ideas?
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Ηρώ (Μαρούλι)

Διακεκριμένο μέλος

H Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας . Έχει γράψει 2,163 μηνύματα.

H Ηρώ πλέκει μενεξέδες και έγραψε: στις 10:38, 17-09-10:

#16
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
Ο Χάουλας που τη δοκίμασε είπε: Από κάτω έχει κρέμα λεμόνι κι από πάνω έχει κρέμα... σφουγγάρι.
Δεν μπορώ να καταλάβω τι πήγε στραβά, αφού η μαρέγκα είχε φουσκώσει πολύ ωραία και στεκόταν κορδωτή-κορδωτή πάνω στο γλυκό, μέχρι που μπήκε στο φούρνο και ...τζίφος. Δεν έκανε αυτή την ωραία κρούστα που έχει η δική σου... θύμιζε περισσότερο εκείνο το απαίσιο πράγμα που σερβίρουν στα κινέζικα εστιατόρια αντί για ψωμί και γίνεται από ρύζι (Δεν θυμάμαι πώς το λένε )
Any ideas?
Τι να σου πω ρε συ;
Μόνο ο φούρνος μπορεί να φταίει..
Πόση ώρα την άφησες, τον είχες σε δυνατή φωτιά;
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,230 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε: στις 10:46, 17-09-10:

#17
Κι εγώ το φούρνο σκέφτηκα, αλλά είναι πολύ καινούργιος και μοντέρνος. Χρησιμοποίησα τον αέρα στους 200 βαθμούς και την άφησα περίπου 15-20 λεπτά. (Στα 10 λεπτά δεν είχε αλλάξει καθόλου το χρώμα της, ούτε είχε κάνει κρούστα). Μήπως δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσω τον αέρα;
(Πάντως εδώ η οικογένεια την τίμησε. Ένα κομματάκι έχει περισσέψει από χθες. )
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Ηρώ (Μαρούλι)

Διακεκριμένο μέλος

H Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας . Έχει γράψει 2,163 μηνύματα.

H Ηρώ πλέκει μενεξέδες και έγραψε: στις 11:00, 17-09-10:

#18
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
Κι εγώ το φούρνο σκέφτηκα, αλλά είναι πολύ καινούργιος και μοντέρνος. Χρησιμοποίησα τον αέρα στους 200 βαθμούς και την άφησα περίπου 15-20 λεπτά. (Στα 10 λεπτά δεν είχε αλλάξει καθόλου το χρώμα της, ούτε είχε κάνει κρούστα). Μήπως δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσω τον αέρα;
(Πάντως εδώ η οικογένεια την τίμησε. Ένα κομματάκι έχει περισσέψει από χθες. )
Eγώ την είχα στους 220 πάντως (και το έγραψα και στη συνταγή, αλλά δε με έλαβες υπόψιν! ) και όντως στα 10 λεπτά ήταν έτοιμη.
Αυτοί οι 20 βαθμοί, δεν ξέρω αν κάνουν τη διαφορά, μπορεί και να την κάνουν. Δεν εξηγείται αλλιώς..
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

cibyllian (Μπούι)

Περιβόητο Μέλος

H Μπούι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών . Έχει γράψει 1,374 μηνύματα.

H cibyllian τραβώντας τις κοτσίδες της......... έγραψε: στις 11:02, 17-09-10:

#19
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
Κι εγώ το φούρνο σκέφτηκα, αλλά είναι πολύ καινούργιος και μοντέρνος. Χρησιμοποίησα τον αέρα στους 200 βαθμούς και την άφησα περίπου 15-20 λεπτά. (Στα 10 λεπτά δεν είχε αλλάξει καθόλου το χρώμα της, ούτε είχε κάνει κρούστα). Μήπως δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσω τον αέρα;
(Πάντως εδώ η οικογένεια την τίμησε. Ένα κομματάκι έχει περισσέψει από χθες. )
μάλλον σου στέγνωσε η μαρέγκα.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,230 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε: στις 11:12, 17-09-10:

#20
Αρχική Δημοσίευση από Ηρώ
Eγώ την είχα στους 220 πάντως (και το έγραψα και στη συνταγή, αλλά δε με έλαβες υπόψιν! ) και όντως στα 10 λεπτά ήταν έτοιμη.
Αυτοί οι 20 βαθμοί, δεν ξέρω αν κάνουν τη διαφορά, μπορεί και να την κάνουν. Δεν εξηγείται αλλιώς..
Μωρέ το έλαβα, αλλά επειδή ο φούρνος μας είναι πολύ δυνατός, πάντα σε όλες τις συνταγές τον βάζω λίγο πιο χαμηλά. Μακάρι να έφταιξε αυτό, διότι στην επόμενη (που θα έχω τάρτα και αμαρέτο ) θα γίνει μούρλια!
Αρχική Δημοσίευση από cibyllian
μάλλον σου στέγνωσε η μαρέγκα.
Για πες, πότε στεγνώνει η μαρέγκα και πώς το αποφεύγουμε αυτό;
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια