×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,789 μέλη και 2,440,564 μηνύματα σε 76,682 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 199 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Σουφλέ σοκολάτας

Katerina192 (Κατερίνα)

Δραστήριο Μέλος

H Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 266 μηνύματα.

H Katerina192 I'm safe, up high, nothing can touch me έγραψε: στις 20:24, 01-10-10:

#1
Αχ...Αυτο το γλυκό είναι πειρασμός...Με τη ρευστη ζεστή σοκολάτα στο εσωτερικό, να διεγείρει τη γλώσσα και να παραλύει το μυαλό...

Τι χρειαζόμαστε?

250 gr κουβερτούρα
180 gr μαργαρίνη
1 φλ. τσαγ. ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. φαριναπ
6 αβγά
1/2 ποτηρι κρασ. κονιάκ

Και τώρα η διαδικασία...

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και εν συνεχεία το βιτάμ. Τα ριχνουμε σε μια λεκανίτσα και τα χτυπάμε με το μίξερ προσθέτοντας και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το φαρίνάπ και το κονιάκ. Σε μια άλλη λεκανίτσα χτυπάμε τα ασπράδια (ξεχωριστά από τους κρόκους) ώστε να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε τους κρόκους στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε και τη μαρέγκα σιγά-σιγά χτυπώντας πάντα παράλληλα το μίξερ. ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!! το μυστικό της επιτυχίας είναι στο ρίξιμο της μαρέγκας: θα πρέπει να τη ρίχνουμε σιγα-σιγα με το πιρούνι. Βάζουμε το μείγμα σε στογγυλό - ψηλό πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτάκια περίπου. Σερβίρετε ζεστό με κρέμα γάλακτος ή παγωτο.


Για όσους δε γνωρίζουν τι είναι το μπεν μαρί...Η τεχνική του έχει ως εξής: Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράζει και πάνω σ' αυτην βάζουμε μια άλλη μικρότερη κατσαρόλα που θα ζεστάνεται απο τον ατμό της μεγάλης...Μεσα στη μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα για να λιώσει. Πρέπει ιδιαίτερα να προσέξουμε να μην πέσει νερό μεσα στη μικρή κατσαρόλα...


Ταιριάζει πολύ με παγωτό βανίλια, σαντιγύ ή ότι αλλο τραβάει η όρεξη μας....


9
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

teol20

Επιφανές Μέλος

Ο teol20 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 9,426 μηνύματα.

O teol20 αφού χασμουρήθηκε έγραψε: στις 20:39, 01-10-10:

#2
Θερμιδικά πρέπει να ξεπερνά τις 600 θερμιδες το κομματι.

Εγω θα εβραζα και λίγη κρεμα γάλακτος(50 ml) με λιγο κουβερτουρα(25gr) και θα το περίχυνα απο πάνω για να το κανω πιο κόλαση και με πιο πολλες θερμιδες...
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Katerina192 (Κατερίνα)

Δραστήριο Μέλος

H Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 266 μηνύματα.

H Katerina192 I'm safe, up high, nothing can touch me έγραψε: στις 20:45, 01-10-10:

#3
Αρχική Δημοσίευση από teol20
Εγω θα εβραζα και λίγη κρεμα γάλακτος(50 ml) με λιγο κουβερτουρα(25gr) και θα το περίχυνα απο πάνω για να το κανω πιο κόλαση και με πιο πολλες θερμιδες...
Fine...Γίνεται τέλειο και με λιωμένη λευκή σοκολάτα...

180 γραμμ. λευκή σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
5 κουταλιές βούτυρο
3/4 φλ. άχνη
6 κουτ. σούπας πηχτή κρέμα γάλακτος

Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την άχνη λίγη λίγη, χτυπώντας συγχρόνως με το σύρμα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει και τη ρίχνουμε στη σοκολάτα. Το αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας που και που και το χρησιμοποίουμε για να φτάσουν οι θερμιδες στις 1000!!!!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,230 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε: στις 20:50, 01-10-10:

#4
Αρχική Δημοσίευση από teol20
Θερμιδικά πρέπει να ξεπερνά τις 600 θερμιδες το κομματι.

Εγω θα εβραζα και λίγη κρεμα γάλακτος(50 ml) με λιγο κουβερτουρα(25gr) και θα το περίχυνα απο πάνω για να το κανω πιο κόλαση και με πιο πολλες θερμιδες...
Η κρύα κρέμα γάλακτος πάνω στο σουφλέ, δημιουργεί μια γευστική αντίθεση μοναδική. Γιατί να την ανακατέψεις με λιωμένη κουβερτούρα, αφού όλο το σουφλέ μέσα, είναι λιωμένη σοκολάτα;

Ρε θα μ' αφήσετε ν' αρχίσω δίαιτα; Τι θα γίνει με σας;
4
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Katerina192 (Κατερίνα)

Δραστήριο Μέλος

H Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 266 μηνύματα.

H Katerina192 I'm safe, up high, nothing can touch me έγραψε: στις 21:10, 01-10-10:

#5
Διαιτα θέλεις??? Θα σου φτιαξω εγω light μικρη μου Isi....
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

prinCess.

Επιφανές Μέλος

H prinCess. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών , επαγγέλεται Fashion designer και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5,855 μηνύματα.

H prinCess. έγραψε: στις 21:17, 01-10-10:

#6
Πες τα isiι. Εκεί που χάρηκα σήμερα που δεν έχω όρεξη, βλέπω παντού λεμονόπιτες, σοκολατόπιτες, γαλατόπιτες. Αν είναι δυνατόν.
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

teol20

Επιφανές Μέλος

Ο teol20 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 9,426 μηνύματα.

O teol20 αφού χασμουρήθηκε έγραψε: στις 21:31, 01-10-10:

#7
Για να κανω τον δικηγορο του διαβόλου και σοκολάτα μαυρη να βάλεις και light κρεμα γάλακτος αυτά τα βουτυρα ρε παιδι μου οχι μονο σε παχαινουν αλλα σου ανεβαζουν και τη χοληστερίνη.Κρίμα και αρχισατε και δίαιτες τρομάρα σας.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια