×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,242 μέλη και 2,424,381 μηνύματα σε 75,699 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 119 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Δημοκρατική Συμμαχία: Το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη

iJohnnyCash (Panayotis Yannakas)

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 15,938 μηνύματα.

O iJohnnyCash έγραψε: στις 00:26, 22-11-10:

#1
Ομολογώ ότι χάρηκα με την δημιουργία της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», σίγουρα ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός για την Ελλάδα. Αν και δεν ξέρω αν έχουν να συζητήσουν κάτι για αυτό οι αριστεροί (ειδικότερα ΚΚΕ και άλλοι ακραίοι αριστεροί σχηματισμοί), σίγουρα είναι γεγονός που αφορά την δεξιά σκηνή. Αν και ήταν αναμενόμενο, ωστόσο προσωπικά χάρηκα επειδή επιτέλους θα υπάρχει μια σοβαρή προσπάθεια να ξεφύγουμε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (καλά τα μικρά κόμματα, αλλά ότι τόσα χρόνια είναι μικρά κάτι σημαίνει ειδικότερα σε ένα δημοκρατικό περιβάλλον). Επίσης η Ντόρα, σίγουρα δεν είναι ο κλασσικός Έλληνας πολιτικός. Μπορεί να μην είναι αυτό το εναλλακτικό που χρειάζεται η Ελλάδα, αλλά είναι αρκετά διαφορετική ώστε να ελπίζω ότι το τελικό team να είναι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα ή έστω η καλύτερη επιλογή.Ακολουθεί η Ιδρυτική Διακήρυξη:
Η Ελλάδα βιώνει σήμερα μια πρωτοφανή εθνική αποτυχία, η οποία ανατρέπει ό,τι μέχρι τώρα θεωρούσαμε δεδομένο και αυτονόητο. Πρέπει όμως να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας: το κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο που ζούμε δεν είναι προϊόν ιστορικών συγκυριών, εξωτερικών παρεμβάσεων ή τυχαίων περιστάσεων. Είναι το αποτέλεσμα πολύχρονων πολιτικών επιλογών και μιας συλλογικής νοοτροπίας. Η διεθνής οικονομική συγκυρία απλώς επιτάχυνε την εκδήλωση της κρίσης. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι λοιπόν τώρα με μια δραματική κατάσταση, για την οποία η κύρια ευθύνη βρίσκεται στο εσωτερικό της χώρας. Ως εκ τούτου εμείς έχουμε το χρέος και τη δυνατότητα να την αντιμετωπίσουμε και να την ξεπεράσουμε.


Ο ελληνικός λαός, για να ξαναβρεί την αυτοπεποίθησή του και να προχωρήσει μπροστά, πρέπει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του στις μεγάλες κατακτήσεις της μεταπολίτευσης: δημοκρατία, εθνική ενότητα, ατομικά δικαιώματα, ευρωπαϊκός δρόμος και να τις εμπλουτίσει με τις αξίες που αποτελούν την κινητήρια δύναμη των επιτυχημένων κοινωνιών: ιδιωτική πρωτοβουλία, ανταγωνιστικότητα, διαφάνεια, τεχνολογία, καινοτομία ###8211; με μία λέξη: εκσυγχρονισμός.

Η αλλαγή της θέσης της Ελλάδας στην Ευρώπη και τον κόσμο είναι στα δικά μας χέρια. Μπορεί δε να επέλθει μόνο αν αλλάξουμε και τον τρόπο που λειτουργεί το κράτος και τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες αντιμετωπίζουν το κράτος και τους θεσμούς. Αν θέλουμε οι Έλληνες να σέβονται το κράτος, το ίδιο το κράτος οφείλει να γίνει άξιο σεβασμού. Για να το πετύχουμε αυτό, υπάρχει όσο ποτέ ανάγκη για καινούργια και ρηξικέλευθα πολιτικά σχήματα. Πολιτικές δυνάμεις που να προσελκύσουν νέους ανθρώπους στην πολιτική και να αποτελέσουν τον καταλύτη για μια νέα, αισιόδοξη αρχή με προοπτική για την χώρα.
Η μεγάλη διαφορά μεταξύ των πολιτικών σήμερα είναι η εξής:

Από την μια μεριά βρίσκονται εκείνοι, δυστυχώς λίγοι, που έχουν συνειδητοποιήσει τι σημαίνει αυτή η κρίση και αντιδρούν ανάλογα. Αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, προσαρμόζονται και προτείνουν μια νέα πορεία, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Από την άλλη μεριά, δυστυχώς, η πλειονότητα των πολιτικών που συνεχίζει να συμπεριφέρεται σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Πολιτικοί που ακόμη και σήμερα λαϊκίζουν και που, μερικές φορές, υποτάσσουν ακόμη και το εθνικό συμφέρον στις κομματικές ή και προσωπικές τους σκοπιμότητες.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας δεν έχει πια εμπιστοσύνη στην πολιτική και τους πολιτικούς. Ιδιαίτερα μας λυπεί η αποχή, η αποστροφή των νέων για τα κοινά. Δεν μπορούμε όμως να βγούμε από τα σημερινά αδιέξοδα δίχως γενναίες πολιτικές αποφάσεις. Αποφάσεις που μπορούν να προέλθουν μόνο από την πολιτική διαδικασία. Οι δύσκολες αυτές ώρες χρειάζονται σοβαρότητα, εμπειρία, άθροιση δυνάμεων. Ως ενεργοί πολίτες ξεπερνάμε την εύλογη αλλά αδιέξοδη καχυποψία απέναντι στην πολιτική και δηλώνουμε παρόντες. Δημιουργούμε σήμερα ένα νέο πολιτικό Κίνημα, τη Δημοκρατική Συμμαχία. Καλούμε τους Έλληνες που αναζητούν ένα καινούργιο ξεκίνημα και συμμερίζονται τις αρχές και τις αξίες που περιγράφονται εδώ, να αγωνιστούν μαζί μας.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ
Η Δημοκρατική Συμμαχία επιδιώκει να γίνει ο καταλύτης μιας σειράς σαρωτικών αλλαγών τις οποίες θα επιφέρει μια διευρυνόμενη συμμαχία πολιτών από το μεγαλύτερο μέρος του δημοκρατικού φάσματος. Κεντροδεξιών, φιλελεύθερων και κεντροαριστερών, οι οποίοι, όλο και περισσότερο, θα ενισχύουν τις γραμμές της. Για μας στη Δημοκρατική Συμμαχία δεν υπάρχουν τα κλασικά πολιτικά στεγανά. Τα αντιθετικά πολιτικά δίπολα της Αριστεράς ###8211; Δεξιάς καθίστανται δευτερεύοντα. Οι Έλληνες δεν διαχωρίζονται, ούτε ξεχωρίζουν από ξεπερασμένες πολιτικές και ιδεολογικές ταυτότητες. Οι πολίτες που εκφράζονται μέσα από το νέο Κίνημα είναι ανοιχτοί σε νέες ιδέες, όχι οχυρωμένοι σε ιδεολογικά στερεότυπα. Είναι πραγματιστές, όχι λαϊκιστές. Είναι πατριώτες, όχι πατριδοκάπηλοι. Θέλουν λύσεις, όχι απλώς αναζητήσεις. Προτιμούν τις συγκλίσεις από τις περιχαρακώσεις. Διαλέγουν τις ωσμώσεις από τις παρωπίδες. Προκρίνουν τη συμμετοχή από τον «αναχωρητισμό». Είναι υπεύθυνοι πολίτες σε μια υπεύθυνη και ταυτόχρονα ριζοσπαστική, πολιτική δύναμη. Απευθυνόμαστε στην αγανακτισμένη πλειονότητα των Ελλήνων, στους ανθρώπους που μέσα τους λαχταρούν να νιώσουν ξανά υπερήφανοι για την Ελλάδα ###8211; και θέλουν να κάνουν κάτι γιʼ αυτό. Σε εκείνους που θέλουν να μετατρέψουν τη σημερινή τους αγανάκτηση και αδυναμία σε δύναμη σαρωτικής αλλαγής.

Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι δύναμη κεντρομόλος. Αναπτύσσεται στην καρδιά του πολιτικού συστήματος, εκεί όπου υπάρχει σήμερα το μεγαλύτερο πολιτικό κενό. Εκεί όπου συγκλίνει πολιτικά η πλειονότητα των Ελλήνων. Η Δημοκρατική Συμμαχία εμπνέεται από τις ιστορικά καταξιωμένες παγκόσμιες πολιτικές αρχές και τα ιδεολογικά ρεύματα:
 • Του ανθρωπισμού, στον οποίο ο σύγχρονος πολιτικός πολιτισμός χρωστάει τη θεώρηση του ανθρώπου ως κεντρικής αξίας κάθε πολιτικού οράματος.
 • Του Διαφωτισμού, στον οποίο η πολιτική Ευρώπη χρωστάει τον ορθολογισμό, την προσήλωση στην κριτική, τη χειραφέτηση του ανθρώπου, την πίστη στις ικανότητες του ανθρώπου για πρόοδο και την αναγόρευση της ατομικής ελευθερίας σε υπέρτατο πολιτικό αγαθό.
 • και του φιλελευθερισμού, στον οποίο η σύγχρονη πολιτική και οικονομική στρατηγική στηρίζεται προκειμένου να θεμελιώσει τόσο την οικονομική, πολιτική και θρησκευτική ελευθερία του ατόμου, όσο και την απαραίτητη σε όλα τα πολιτικά συστήματα κοινωνική δικαιοσύνη.
 • εμπνέεται επίσης και από τις ευρωπαϊκές κοινωνικές κατακτήσεις του 19ου και του 20ου αιώνα, που πάνω τους στηρίχθηκαν οι βασικές συντεταγμένες της κοινωνικής αλληλεγγύης στην Ενωμένη Ευρώπη της αυγής του 21ου αιώνα.
Οι Έλληνες σήμερα, περισσότερο ίσως από ποτέ άλλοτε στη σύγχρονη μεταπολιτευτική μας ιστορία, έχουν την ηθική, πολιτική, πολιτισμική, πατριωτική, αλλά και υλική ανάγκη να αναζητήσουν και να ακουμπήσουν δημιουργικά, χωρίς όμως παρωπίδες ή ιδεολογικά στεγανά, σε αξίες στέρεες και διαχρονικές, προκειμένου να συνομολογήσουν και να ενστερνιστούν ένα νέο πολιτικό όραμα. Η Δημοκρατική Συμμαχία αγωνίζεται για να γίνουν γρήγορα, αποτελεσματικά και σε βάθος οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές που χρειάζεται η Ελλάδα για να βγει από την κρίση και να προχωρήσει ως μια πραγματική, ευρωπαϊκή χώρα. Οι ιδέες μας, σταθερά αλλά αποφασιστικά, φέρνουν ρήξεις. Ανατρέπουν τα πιο αναχρονιστικά στερεότυπα. Γκρεμίζουν τις κακές πρακτικές που εφάρμοσαν, δεκαετίες τώρα, στην Ελλάδα τα κόμματα και οι πολιτικοί. Σήμερα καταθέτουμε τις αξίες μας, τις ιδέες μας, τις πολιτικές μας. Καταθέτουμε το σύγχρονο όραμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας, για μια νέα Ελλάδα:

ΑΞΙΕΣ, ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
 1. Πρωταρχική αξία η ελευθερία. Θωρακίζουμε την ελευθερία απέναντι σε κάθε επιβουλή. Την κρατική αυθαιρεσία. Τον ασυμβίβαστο με την ελευθερία κρατικό παρεμβατισμό. Την κατάλυση της ελευθερίας ενός ή περισσότερων πολιτών από την κατάχρηση της ελευθερίας των άλλων. Τη φίμωση των λίγων από την τυραννία των πολλών. Καμιά ενέργεια, νόμος ή πρακτική που καταλύει την ελευθερία δεν γίνεται ανεκτή. Πιστεύουμε στην απόλυτη ισονομία των πολιτών. Δεν δεχόμαστε καμία διάκριση μεταξύ των πολιτών στη βάση του φύλου, της καταγωγής, του θρησκεύματος και των προσωπικών επιλογών. Αγωνιζόμαστε για την ελευθερία του Έλληνα από την ανάγκη, γιατί κανείς δεν είναι πραγματικά ελεύθερος όταν πεινά, όταν ασθενεί αβοήθητος και όταν είναι εξαθλιωμένος.
 2. Η ατομική ελευθερία συνοδεύεται από την ατομική ευθύνη. Πιστεύουμε στην Ελλάδα που επιβραβεύει την υπευθυνότητα, την προσπάθεια, την εργασία. Την Ελλάδα που ενθαρρύνει τη δημιουργία και όχι τον παρασιτισμό. Καλλιεργούμε την ###8211;απόλυτα αναγκαία για την άνθιση της ελευθερίας###8211; αίσθηση της κοινωνικής ευθύνης. Του σεβασμού του συμπολίτη και του νόμου. Και διακηρύσσουμε ότι, για την καλλιέργεια της ατομικής ευθύνης, πρέπει να δίνει πρώτο το κράτος το παράδειγμα. Όταν το κράτος και η πολιτική τάξη ειδικότερα, σέβονται τον νόμο και τους πολίτες, τότε και οι πολίτες σέβονται όλο και περισσότερο τόσο το κράτος όσο και ο ένας τον άλλον.
 3. Η ελευθερία, η ασφάλεια και η δικαιοσύνη είναι έννοιες αδιαίρετες. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη χωρίς ελευθερία. Δεν υπάρχει ελευθερία χωρίς ασφάλεια. Δεν υπάρχει ασφάλεια χωρίς δικαιοσύνη. Χωρίς ασφάλεια της ζωής σου, της οικογένειάς σου, της περιουσίας σου, είσαι δέσμιος του φόβου και της βίας. Των πιο ισχυρών, των πιο αδίστακτων, των πιο φανατικών. Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να αισθάνεται ασφαλής στο σπίτι του, στη γειτονιά του, στην εργασία του. Σε όλη την Ελλάδα εγγυόμαστε την ελευθερία της άποψης. Σε όλη την Ελλάδα πρέπει να προστατεύεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η δημόσια περιουσία. Σε όλη την Ελλάδα πρέπει να τηρούνται οι νόμοι. Γιʼ αυτό και δέσμευσή μας είναι ο απόλυτος σεβασμός της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και η αποτελεσματικότερη και ταχύτερη απονομή της.
 4. Πιστεύουμε σε ένα σύγχρονο μοντέλο ανάπτυξης που βασίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Η ισχύς μιας χώρας ξεκινά από την ικανότητά της να παράγει και να δημιουργεί. Σήμερα, η παραδοσιακή ροπή των Ελλήνων προς την επιχειρηματικότητα, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία είναι παράλυτη. Θύμα του κρατισμού, των συντεχνιών, των πολιτικών παρεμβάσεων, της υψηλής φορολόγησης, της φοροδιαφυγής, της έλλειψης φορολογικής δικαιοσύνης. Προτεραιότητά μας είναι να χτίσουμε μια οικονομία υγιή, ελεύθερη, ανταγωνιστική. Έχουμε όσο ποτέ άλλοτε ανάγκη από ισχυρές ελληνικές επιχειρήσεις, από ικανό ανθρώπινο δυναμικό, από ανταγωνιστικά και με ταυτότητα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, από τη δυνατότητα προσέλκυσης ξένων επενδύσεων και τεχνογνωσίας, από ένα μοντέλο ανάπτυξης που να στηρίζεται στην παραγωγή και την εξωστρέφεια και όχι στα δανεικά και την κατανάλωση. Η υπεύθυνη εργασία, η δημιουργικότητα, η επιχειρηματικότητα, η καινοτομία αποτελούν τον μοναδικό δρόμο για να αλλάξουμε πορεία. Το μέλλον δεν χαρίζεται. Κερδίζεται.
 5. Πιστεύουμε σε ένα αξιόπιστο και αποτελεσματικό κράτος. Κράτος που υπηρετεί τον πολίτη. Κράτος που παρεμβαίνει όταν η αγορά δεν μπορεί ή δεν θέλει. Κράτος που αξιοποιεί την αποτελεσματικότητα της αγοράς και στις δικές του λειτουργίες. Ένα κράτος ισχυρό που προστατεύει τον πολίτη, αλλά καταναλώνει λιγότερους εθνικούς πόρους και απασχολεί τους απολύτως αναγκαίους, αλλά καλύτερα αμειβόμενους και σωστά αξιολογούμενους υπαλλήλους. Ένα κράτος μικρό και ευέλικτο. Ένα κράτος που διασφαλίζει την παροχή σε όλους τους πολίτες υψηλού επιπέδου υπηρεσιών Παιδείας, Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης και διασφαλίζει ότι κανείς δεν ζει κάτω από ένα ελάχιστο επίπεδο αξιοπρεπούς ανθρώπινης διαβίωσης.Ένα κράτος νοικοκυρεμένο, που δεν ξοδεύει περισσότερα από όσα εισπράττει, παρά μόνο εάν υπάρξει επιτακτική εθνική ανάγκη. Ένα κράτος παραγωγικό και σύγχρονο, πρωτοπόρο στην αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας, που προσφέρει ψηφιακά τις υπηρεσίες του στους πολίτες. Ένα κράτος διαφάνειας, που μετρά προσεκτικά κάθε πτυχή της δραστηριότητάς του και δίνει λογαριασμό στους πολίτες για το πού πηγαίνουν τα χρήματά τους. Ένα κράτος με δημόσιες υπηρεσίες, δήμους και περιφερειακή αυτοδιοίκηση που λειτουργούν αποτελεσματικά και έχουν σαφείς αρμοδιότητες, καθώς και ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους. Ένα κράτος που έχει λίγους νόμους, απλούς και λειτουργικούς, που εφαρμόζονται όμως χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις. Ένα κράτος στο οποίο κανείς δεν είναι ανεξέλεγκτος και ουδείς ασκεί απόλυτη εξουσία.
 6. Πιστεύουμε στην κοινωνική αλληλεγγύη, σε ένα αποτελεσματικό και δίκαιο κοινωνικό κράτος. Η ισότητα ενώπιον του νόμου, που αποτελεί το θεμέλιο του σύγχρονου κράτους δικαίου, δεν δημιουργεί μια κοινωνία δικαιοσύνης αν σε κάθε πολίτη δεν παρέχονται οι ευκαιρίες να αξιοποιήσει στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις πραγματικές του δυνατότητες. Η ακραία ανισότητα ευκαιριών αναιρεί τα ίδια τα θεμέλια της δίκαιης κοινωνίας. Η κοινωνική αλληλεγγύη προς τον αδύνατο αποτελεί καθήκον του κάθε πολίτη και θεμελιώδη υποχρέωση της πολιτείας. Η εκπλήρωση του καθήκοντος αυτού πρέπει να γίνεται όμως πάντα με αξιοπρέπεια και να μην αποτελεί αντικείμενο πολιτικής συναλλαγής. Η κοινωνική αλληλεγγύη διασφαλίζεται από τους καρπούς που παράγει μια υγιής και ανοικτή οικονομία. Διασφαλίζεται από τη λειτουργία ενός αποτελεσματικού κοινωνικού κράτους, που έχει ως κύρια αποστολή τη δημιουργία ενός πλήρους και αξιοπρεπούς δικτύου κοινωνικής προστασίας. Από ένα βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα. Θέλουμε μιαν Ελλάδα που να προστατεύει τους αδύναμους και να στηρίζει τους ικανούς. Μια Ελλάδα που να παρέχει σε κάθε πολίτη την ελευθερία και τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει τους στόχους και τις φιλοδοξίες του.
 7. Δίνουμε τη μάχη εναντίον της διαφθοράς, της αδιαφάνειας και των πελατειακών σχέσεων και εξαρτήσεων. Πρόκειται για νοσηρά φαινόμενα που υποσκάπτουν τα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας. Είμαστε ήδη σε διαρκή ρήξη με τα οργανωμένα συμφέροντα που κρατούν τη χώρα μας καθηλωμένη και στάσιμη. Δεσμευόμαστε να αναμετρηθούμε με τη διαφθορά, όχι στο πεδίο της συνθηματολογίας και της ακατάσχετης «ηθικολογίας», αλλά στο πεδίο της πραγματικής πολιτικής, πλήττοντας καίρια την «πρώτη ύλη» της, που είναι η αδιαφάνεια, η γραφειοκρατία και η κρατικοδίαιτη ανάπτυξη. Πιστεύουμε ότι η απόλυτη διαφάνεια είναι προϋπόθεση της παραγωγικότητας, της αποτελεσματικότητας και του υγιούς ανταγωνισμού. Επιδιώκουμε τη θέσπιση σύγχρονων διαδικασιών δημοσίου ελέγχου και κοινωνικής συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων. Πιστεύουμε στην ουσιαστική ονομαστικοποίηση και δημοσιοποίηση όλων των εσόδων και εξόδων των πολιτικών κομμάτων και στον πραγματικό έλεγχο και τη λογοδοσία σε σχέση με τα περιουσιακά στοιχεία των βουλευτών, των κυβερνητικών στελεχών και των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης. Δεσμευόμαστε οι πολιτικοί να κρίνονται για τις πράξεις τους, όπως όλοι οι άλλοι Έλληνες. Δεν μπορεί οι πολιτικοί να απολαμβάνουν την ατιμωρησία και την ασυλία, ούτε να ισχύουν άλλα για όσους ασκούν εξουσία και άλλα για τους πολίτες που την υφίστανται.
 8. Πιστεύουμε ότι πρέπει επιτέλους να σπάσει ο φαύλος κύκλος των ελλειμμάτων και να πάψει η χώρα μας να επιβιώνει με δανεικά. Μια καταχρεωμένη χώρα δεν είναι πραγματικά ελεύθερη. Είμαστε υπόδουλοι στα δάνεια, τους δανειστές, τα χρέη και τα ελλείμματα. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα, οι Έλληνες, πρέπει να ξαναβρούμε την ουσιαστική ελευθερία μας. Να σταματήσει το δημόσιο χρέος να απορροφά πολύτιμους πόρους από την Παιδεία, την Υγεία, την ανάπτυξη, την κοινωνική αλληλεγγύη. Υποστηρίζουμε τη δραστική μείωση των κρατικών δαπανών, σε αντίθεση με την κρατικιστική εμμονή στην υψηλή φορολόγηση. Προωθούμε ένα τολμηρό και ρεαλιστικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, αποφασιστικής προώθησης επενδύσεων και διαθρωτικών αλλαγών στο κράτος, την αγορά και την κοινωνία. Δίνουμε ένα αποφασιστικό μήνυμα κατά της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής. Πιστεύουμε και θα αγωνιστούμε για ένα Νέο Εθνικό Σύμφωνο Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης. Καμία κοινωνία δεν έχει μέλλον αν δεν τιμά το συμβόλαιο μεταξύ των γενεών που θεμελιώνει τις συλλογικές μας υποχρεώσεις σε ό,τι αφορά το δημόσιο χρέος, το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και τη διατήρηση του μοναδικού ελληνικού περιβάλλοντος.
 9. Χρειαζόμαστε Παιδεία σύγχρονη και ανταγωνιστική. Πιστεύουμε στις ικανότητες της νέας γενιάς. Των νέων που εκπαιδεύονται σωστά και παράγουν νέες ιδέες, καινοτομία, πρωτοβουλίες. Ο πολυτιμότερος πλουτοπαραγωγικός πόρος της Ελλάδας είναι οι Έλληνες. Η Ελλάδα διαθέτει ένα εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό που εργάζεται σκληρά, χωρίς όμως ανάλογο αποτέλεσμα. Έτσι, όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι, με γνώσεις και ικανότητες, αναζητούν μια καλύτερη τύχη μακριά από την πατρίδα μας. Πρέπει επειγόντως να αναστρέψουμε την καταστροφική αυτή τάση. Η πατρίδα μας δεν θα έχει μέλλον αν δεν σπάσουμε τις συντεχνιακές και γραφειοκρατικές δομές που διώχνουν τα νέα παιδιά από την Ελλάδα και αν δεν βρούμε τον τρόπο να αρχίσουμε να τα φέρνουμε πίσω. Πιστεύουμε σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα, στο οποίο να υπάρχει διαρκής αξιολόγηση, παντού και για όλους. Υποστηρίζουμε το δικαίωμα κάθε γονιού να επιλέγει το καλύτερο για τα παιδιά του. Θέλουμε το μέλλον των νέων ανθρώπων να πάψει να εξαρτάται από τις πελατειακές σχέσεις. Θέλουμε να δώσουμε σε κάθε νέο άνθρωπο τις ευκαιρίες να εργαστεί, να δημιουργήσει και να προοδεύσει.
 10. Πιστεύουμε στον καθοριστικό ρόλο της οικογένειας ως θεμελιώδους και καταλυτικού πυρήνα κοινωνικής οργάνωσης, που στηρίζει την ελευθερία, την ασφάλεια και τη δημιουργία και από την οποία πηγάζει η αγωγή και το αίσθημα της ευθύνης. Γιʼ αυτό, προτεραιότητά μας είναι να ενισχύσουμε τον θεσμό της οικογένειας οικονομικά, αλλά και με ουσιαστική βοήθεια και στήριξη στον καθημερινό αγώνα της. Με δημόσια εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, που να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις οικονομικές ανισότητες και να εξασφαλίζει ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά. Με ποιοτικές και ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας, που να ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας των γονέων. Με συνθήκες εργασίας που να επιτρέπουν την εναρμόνιση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή. Παράλληλα, ως κίνημα των ελεύθερων επιλογών, εξασφαλίζουμε απολύτως ισότιμη μεταχείριση και υποστήριξη και στα άτομα που επιλέγουν έναν άλλο τρόπο ζωής, π.χ. τη μονογονεϊκή οικογένεια ή τα άτομα του ιδίου φύλου που αποφασίζουν να συμβιώσουν.
 11. Πιστεύουμε στην απελευθέρωση των δυνατοτήτων των Ελλήνων της περιφέρειας και της υπαίθρου. Ο συγκεντρωτισμός απέτυχε. Μπορούν να γίνουν θαύματα σε όλη την Ελλάδα, βασισμένα στην ιδιωτική πρωτοβουλία και σε μια νέας νοοτροπίας αυτοδιοίκηση. Ας τα ενθαρρύνουμε απελευθερώνοντάς τα από τη συντριπτική, αθηνοκεντρική, κρατική γραφειοκρατία. Χρειάζεται να επενδύσουμε στις δυνατότητες της περιφέρειας και της υπαίθρου, σχεδιάζοντας την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας με όχημα την ποιότητα, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια. Μια γεωργία που να μην εξαρτάται πλέον από τις κοινοτικές επιδοτήσεις, αλλά να αντλεί δύναμη από τη δημιουργικότητα του Έλληνα αγρότη και να αξιοποιεί τον πλούτο της ελληνικής γης.
 12. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της πατρίδας μας. Η ελληνική φύση, αλλά και η αισθητική του δομημένου περιβάλλοντος, είναι πηγές ζωής και πλούτου που δεν θα επιτρέψουμε να χαθούν. Υπάρχουν σύγχρονοι, βιώσιμοι και φιλικοί τρόποι για να γίνει αυτό, έτσι ώστε όχι μόνο να επιτρέπεται αλλά και να ενισχύεται η ανάπτυξη. Εμείς θέλουμε μια Ελλάδα που να προστατεύει τον φυσικό της πλούτο και να πρωταγωνιστεί στην παγκόσμια προσπάθεια εναντίον της κλιματικής αλλαγής. Ως απαραίτητη προϋπόθεση για να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο, επιδιώκουμε μια ευρεία και ισχυρή συμμαχία μεταξύ κράτους, αγοράς, καταναλωτών και της κοινωνίας των πολιτών. Ενσωματώνουμε την περιβαλλοντική διάσταση στο φορολογικό σύστημα, τα έργα και τις λοιπές δράσεις του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Επιταχύνουμε τη σύνταξη του δασολογίου και του κτηματολογίου και ξεκαθαρίζουμε οριστικά τις δασικές και αναδασωτέες από τις λοιπές εκτάσεις. Στη συνέχεια, με βάση έναν μακρόπνοο εθνικό σχεδιασμό, προχωρούμε όχι μόνο με γνώμονα τη διατήρηση των σημερινών, λίγων, δασών, αλλά και τη σημαντική αύξηση των δασικών εκτάσεων στην Ελλάδα με εκτεταμένες αναδασώσεις.
 13. Ο πολιτισμός αποτελεί το θεμέλιο της κοινωνίας και τον συνεκτικό ιστό του έθνους. Η γλώσσα, η ιστορία, οι παραδόσεις, δίνουν στον καθένα μας πολύτιμα εφόδια για να διαμορφώσει την ταυτότητά του. Το έθνος όμως είναι δυνατό και προχωρά, μόνο όταν διατηρεί ζωντανό το κριτικό πνεύμα, την ικανότητά του να αμφισβητεί, να εξελίσσεται, να αναζητεί το καινούργιο και να προσαρμόζεται στις νέες πραγματικότητες. Μόνο όταν είμαστε ανοικτοί στον κόσμο, έχουμε την ικανότητα να αξιοποιούμε δημιουργικά, όχι μόνο τις δικές μας παρακαταθήκες, αλλά και τις κατακτήσεις των άλλων λαών στη γνώση, την επιστήμη, την τεχνολογία, τα γράμματα και την τέχνη. Μόνο όταν μετατρέψουμε τον εθνικό μας εγωισμό από σύμπλεγμα σε κίνητρο, από μειονέκτημα σε προτέρημα, θα ξαναγίνει ο πολιτισμός δημιουργική δύναμη του έθνους. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τον πολιτισμό σε πηγή ισχύος για την Ελλάδα, πηγή απελευθέρωσης, δημιουργίας, μάθησης και έμπνευσης για κάθε πολίτη. Πιστεύουμε σε μια επιθετική πολιτική παγκόσμιας προβολής, εξαγωγής και αξιοποίησης του ελληνικού πολιτισμού, χωρίς όμως τις παρωπίδες της πατριδολαγνείας, και της ψευδεπίγραφης εθνικής καθαρότητας. Πιστεύουμε σε μια πολιτική που στηρίζει τους ανθρώπους και τους φορείς του πολιτισμού, ενθαρρύνει τη συμμετοχή των πολιτών και δημιουργεί νέα πεδία συνεργασίας μεταξύ του κράτους, του ιδιωτικού τομέα και των σύγχρονων δημιουργών.
 14. Η Ελλάδα δύναμη ειρήνης και σταθερότητας. Θέλουμε η Ελλάδα να ξανακερδίσει τη θέση της στην Ευρώπη και στον κόσμο. Να προκαλεί υπερηφάνεια στους Έλληνες, εκτίμηση και σεβασμό στους ξένους. Μια δύναμη ειρήνης και σταθερότητας, με εξωτερική πολιτική αυτοπεποίθησης που υπερασπίζεται αποφασιστικά, μεθοδικά και με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, τα συμφέροντα της πατρίδας μας. Χωρίς κινήσεις εντυπωσιασμού για εσωτερική κατανάλωση. Με συναίνεση και ενότητα. Χωρίς φοβικά σύνδρομα και τάσεις απομονωτισμού. Το μέλλον μας είναι στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι στο περιθώριο. Αγωνιζόμαστε για να ορθώσουμε και πάλι το κύρος της Ελλάδας και να απελευθερώσουμε εκείνα τα στοιχεία του Ελληνισμού που απευθύνονται και ενδιαφέρουν παγκοσμίως. Η διατήρηση της ειρήνης και των σχέσεων συνεργασίας με τις γειτονικές χώρες, αλλά και με ολόκληρη την κοινωνία των εθνών, η ανάπτυξη των αδελφικών δεσμών με τον απανταχού της γης ελληνισμό, η ενεργός συμμετοχή στη διαμόρφωση μιας παγκόσμιας νομικής τάξης που σέβεται και προστατεύει, σε ολόκληρο τον πλανήτη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και το περιβάλλον, αποτελούν βασικούς εθνικούς μας στόχους. Θέλουμε να ζήσουμε σε έναν κόσμο όπου, αντί για το δίκαιο της ισχύος, θα υπερισχύει η ισχύς του δικαίου.

ΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
 1. Είμαστε ένα ανοικτό και δημοκρατικό κίνημα. Η Δημοκρατική Συμμαχία θα είναι στο εσωτερικό της οργανωμένη με τρόπο απόλυτα δημοκρατικό. Ο σεβασμός στην ελευθερία της έκφρασης και στη διαφορετική άποψη θα είναι καταστατικά κατοχυρωμένος. Η μειοψηφία θα ακούγεται και θα προστατεύεται. Οι πολιτικές θέσεις, επιλογές και προγράμματα θα διαμορφώνονται μέσα από αναλυτική συζήτηση και θεσμοθετημένες καταστατικά εσωτερικές, δημοκρατικές διαδικασίες. Το κίνημά μας θα αγωνιστεί, από το ξεκίνημά του, για την απελευθέρωση από την κομματική επιρροή των μαζικών κοινωνικών χώρων (συνδικαλισμός, επιχειρηματικά συλλογικά όργανα, κινήματα περιβαλλοντικά, καταναλωτικά, κ.λπ.) και των πανεπιστημίων και θα απέχει μονομερώς από τη δημιουργία κομματικών ψηφοδελτίων στους χώρους αυτούς.
 2. Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν μόνο δικαιώματα, υπάρχουν και υποχρεώσεις. Η ιδιώτευση είναι απόδραση από την κοινωνία. Η δημοκρατική οργάνωση της πολιτείας αποδίδει μόνο όταν οι πολίτες αναλαμβάνουν τις δικές τους ευθύνες, συμμετέχοντας στις πολιτικές διαδικασίες και συνεισφέροντας στη συλλογική προσπάθεια. Η συμμετοχή στη συλλογική δράση οικοδομεί μια κοινωνία εμπιστοσύνης και προόδου, η αποχή μια κοινωνία καχυποψίας και οπισθοδρόμησης.
 3. Ο κομματισμός και ο τυφλός κομματικός πατριωτισμός διαστρεβλώνουν τις εθνικές προτεραιότητες. Η τυφλή αφοσίωση στις κομματικές σημαίες υπονομεύει την ανάγκη για εθνική συνεννόηση και ανανέωση του πολιτικού δυναμικού. Όσοι ταυτιζόμαστε με έναν πολιτικό σχηματισμό, οφείλουμε να προκρίνουμε το κοινό όραμα για την Ελλάδα που μας οδηγεί σε αυτήν την επιλογή και όχι να προσδοκούμε τα ανταλλάγματα που παρέχει η συμμετοχή στη νομή της κρατικής εξουσίας. Το πελατειακό κράτος δεν είναι απλώς ανήθικο, έχει ήδη καταρρεύσει από το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθε και δεν μπορεί να υπάρξει ξανά στο μέλλον.
 4. Πιστεύουμε στην εθνική συνεννόηση και συνεργασία. Οι πολιτικοί σχηματισμοί οφείλουν να προωθούν τις θέσεις και τα προγράμματά τους, όχι μόνο υπερασπίζοντάς τα στον δημόσιο διάλογο, αλλά και επιδιώκοντας, όπου είναι δυνατόν, τη συνεργασία και τη διαμόρφωση κοινών τόπων με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Οι ευρύτερες συναινέσεις απαιτούν πολλές φορές πολύ μεγαλύτερο θάρρος και γενναιότητα από τις τυφλές συγκρούσεις, οι οποίες καλλιεργούν τον κομματικό φανατισμό και οικοδομούν πλασματικές διαχωριστικές γραμμές. Ο πολιτικός διάλογος χωρίς προκαταλήψεις, ο σεβασμός των άλλων πολιτικών δυνάμεων, η πρόταξη του εθνικού και του δημοσίου συμφέροντος σε σχέση με τα παραταξιακά και τα κομματικά οφέλη, θα αποτελέσουν τις δικές μας πολιτικές προτεραιότητες. Η εξουσία δεν αποτελεί αυτοσκοπό. Αποτελεί μέσο εκπλήρωσης πολιτικών στόχων και οραμάτων.
 5. Πιστεύουμε στην ειλικρίνεια, τον ρεαλισμό και τον ορθολογισμό. Στη γνώση της πραγματικότητας, την επίγνωση των αδυναμιών, την αντικειμενική αποτίμηση των δυνάμεων και των δυνατοτήτων μας. Αυτό μας κάνει να ξεχωρίζουμε από το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα, το οποίο για χρόνια επένδυσε στον λαϊκισμό και την κολακεία των ταπεινότερων ενστίκτων του Έλληνα. Θα αγωνιστούμε εναντίον κάθε είδους δημαγωγίας και προπαντός εναντίον της σχετικοποίησης του λακισμού. Η κοινωνία και οι πολίτες έχουν φύγει μπροστά. Προπορεύονται. Οι ανάγκες της σύγχρονης ζωής και η πολυπλοκότητα των προβλημάτων απαιτούν σοβαρότητα, περίσκεψη και ευθύνη, όχι μεγάλα λόγια και εύκολους εντυπωσιασμούς.
 6. Πιστεύουμε ότι πρέπει επιτέλους να σταματήσει η κομματική κατοχή του κράτους και των συλλογικών θεσμών και οι πολιτικοί και τα κόμματα να μάθουν να σέβονται τους θεσμούς και να υπηρετούν τους πολίτες. Οι πολίτες να αντιμετωπίζουν τους εκπροσώπους τους με πολύ μεγαλύτερη αυστηρότητα, αλλά να προσπαθούν και εκείνοι στη δική τους καθημερινή συμπεριφορά να τηρούν όσα ζητούν από τους ηγέτες τους ή τους συμπολίτες τους. Η ελευθερία δεν ταυτίζεται με τον ατομισμό, ούτε η συλλογικότητα με τον κομματικό μηχανισμό.
 7. Αγωνιζόμαστε για την ανανέωση και την αλλαγή του τρόπου ανάδειξης του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Η Ελλάδα έχει όσο ποτέ ανάγκη από νέους ανθρώπους στην πολιτική, ανθρώπους που να εργαστούν σκληρά για να κάνει η χώρα μια καινούργια αρχή. Η Δημοκρατική Συμμαχία επιδιώκει να φέρει στην πολιτική ανθρώπους που μέχρι σήμερα την αποφεύγουν, ανθρώπους που την έχουν απορρίψει, πολίτες επαγγελματικά επιτυχημένους, τεχνοκρατικά και επιστημονικά καταρτισμένους, με εμπειρίες από τον τρόπο που λειτουργούν οι επιχειρήσεις και ο ιδιωτικός τομέας. Πολίτες που να συμβολίσουν την ελπίδα του νέου. Την «έξυπνη», δημιουργική Ελλάδα που πρέπει να οργανώσουμε από την αρχή. Την ανιδιοτελή προσπάθεια και τη διάθεση προσφοράς προς την πατρίδα, αξίες που οι πολίτες δίκαια θεωρούν ότι δεν υπηρέτησε και δεν υπηρετεί το υφιστάμενο κομματικό σύστημα.
ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ
Ο ελληνικός λαός, μέσα από την επώδυνη εμπειρία μιας μείζονος εθνικής αποτυχίας, προβληματίζεται. Αλλάζει. Αναζητά το καινούργιο. Το καινούργιο όμως δεν θα προκύψει από τα λόγια, αλλά από τις πράξεις. Από αυτές θα κριθούμε. Ξεκινάμε το ταξίδι αυτό με επίγνωση των δυσκολιών. Με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Η Ελλάδα κρύβει μέσα της μεγάλες δυνάμεις, τις δυνάμεις της δικής της αλλαγής. Πολλές φορές βρεθήκαμε στο χείλος του γκρεμού και πολλές φορές ξεφύγαμε με άλματα προς τα εμπρός που κανείς δεν περίμενε. Αξίζει να το προσπαθήσουμε. Μπορούμε να το πετύχουμε. Εμείς είμαστε οι κύριοι της τύχης μας. Οι διαμορφωτές του μέλλοντός μας.
-8 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

koum

Διάσημο Μέλος

Ο koum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Συνταξιούχος . Έχει γράψει 874 μηνύματα.

O koum έγραψε: στις 00:46, 22-11-10:

#2
Ένα μικρό σχόλιο μονάχα:

Πόσο υποκριτικό είναι να κατέχουν θέσεις εξουσίας άτομα σαν την κυρία Μητσοτάκη (όχι Μπακογιάννη); Και μάλιστα φέρνει και νέο αέρα λέει στην πολιτική σκηνή... Είναι μέρος του συστήματος κανονικότατα και αυτοπροωθείται ως άφθαρτη. Αλήθεια, τί έχει να επιδείξει στη μέχρι τώρα πολιτική της θητεία; Τόσο ως δήμαρχος Αθηνών όσο και ως υπουργός εξωτερικών της χώρας.
10 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

fantasmenos (Διαταραγμένη Προσωπικότητα)

Τιμώμενο Μέλος

H Διαταραγμένη Προσωπικότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών , επαγγέλεται Θεολόγος και μας γράφει απο Μαυροβούνιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,292 μηνύματα.

H fantasmenos γεννημένος να λέει σοφά πράγματα έγραψε: στις 00:48, 22-11-10:

#3
Έκανε η Ντόρα κόμμα και κάτι τρέχει στα γύφτικα. Να θυμηθούμε να γραφτούμε σαν μέλη στο κόμμα για ένα νέο ξεκίνημα!

Σε όλη την Ευρώπη τα φιλελεύθερα κόμματα είναι στη γωνία, η Ντόρα θα κάνει τη διαφορά και θα δημιουργησει τον τρίτο πόλο ανάμεσα στη δεξιά και την κεντροαριστερά.

Ειδικά, σε μια περίοδο που το ΠΑΣΟΚ ασκεί νεοφιλελεύθερες πολιτικές (αυτά που λέει δηλαδή η Ντόρα λίγο έως πολυ). Γιατί στην Ελλάδα είμαστε βιομηχανική χώρα με πολυάριθμη μεγαλοαστική τάξη. Τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος για να αναλάβει την αρχηγία της ΝουΔου. Μέχρι και κόμμα κάνει για να έρθει μετά σαν σωτήρας όταν ο Σαμαράς φύγει τρέχοντας με το καταποντισμό που θα πάθει στις εκλογές.

Αν καταφέρει το κόμμα να πάει σε εκλογές και δεν καταποντιστεί πιο πριν θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι την επόμενη μέρα. Οι καημένοι οι δεξιοί είναι σε πιο τραγική θέση και από την ελληνική Αριστερά. Αν είναι να επιλέξεις ανάμεσα σε Ντόρα Σαμαρά και Καραντζαφύρερ τα πράγματα πάνε κατα διαόλου...
12 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Πατρεύς (Πέτρος)

Επιφανές Μέλος

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 2,711 μηνύματα.

O Πατρεύς με φόβο και πάθος έγραψε: στις 02:14, 22-11-10:

#4
Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone
Επίσης η Ντόρα, σίγουρα δεν είναι ο κλασσικός Έλληνας πολιτικός.
Δε θα μπω στον κόπο να σχολιάσω την υπόλοιπη τοποθέτηση, αλλά μόλις είδα αυτήν την πρόταση, δεν μπόρεσα να μη ξεσπάσω σε ηχηρά γέλια (όσο ηχηρά μου επιτρέπονται λόγω της προχωρημένης ώρας)

Λοιπόν, Παναγιώτη, αν η Ντόρα Μπακογιάννη δεν είναι ένας τύπος του κλασικού Έλληνα πολιτικού, δεν ξέρω πώς ακριβώς ορίζεις τον «κλασικό Έλληνα πολιτικό». Ίσως έχεις μια ψύχωση με το Λαλιώτη ή το Γιακουμάτο. Μόνο που ο «κλασικός Έλληνας πολιτικός» δε σημαίνει ότι είναι πάντα φωνακλάς και λαϊκιστής...

Ορίστε λοιπόν το βιογραφικό της στην επίσημη σελίδα της. Παρατήρησες κάτι που να τη διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους Έλληνες πολιτικούς; Το 1977 λέει, προσλήφθηκε με εξετάσεις στο Υπουργείο Συντονισμού για θέματα της ΕΟΚ (γνωρίζεις μάλλον πώς προσλαμβάνονταν τότε στα υπουργεία) και μετά εργάστηκε στο πολιτικό γραφείο του πατέρα της. Πλουσιότατο βιογραφικό... Γνωρίζεις ακόμα ότι όταν έγινε Υπ. Εξ., μάζεψε όλο το σόι και τους παρατρεχάμενους μέσα στο Υπουργείο; Το ότι κρατάει το όνομα του αποθανόντος συζύγου της ενώ έχει ξαναπαντρεφτεί, μήπως το θεωρείς σημείο που να τη διαφοροποιεί; Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να έχει κάποιες πολιτικές θέσεις οι οποίες μπορούν να συζητηθούν, αλλά τέτοιες κουβέντες δεν τις λέμε τόσο εύκολα...

Θα σταθώ λοιπόν μόνο σε αυτό το σημείο γιατί τα υπόλοιπα ούτως ή άλλως τα έχουμε κουβεντιάσει και στο παρελθόν.

Σ.σ.: Ο τονισμός και η γραμματοσειρά της παράθεσης είναι κατόπιν δικής μου παρέμβασης.
8 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

iJohnnyCash (Panayotis Yannakas)

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 15,938 μηνύματα.

O iJohnnyCash έγραψε: στις 13:39, 22-11-10:

#5
Αρχική Δημοσίευση από Πατρεύς
Λοιπόν, Παναγιώτη, αν η Ντόρα Μπακογιάννη δεν είναι ένας τύπος του κλασικού Έλληνα πολιτικού, δεν ξέρω πώς ακριβώς ορίζεις τον «κλασικό Έλληνα πολιτικό». Ίσως έχεις μια ψύχωση με το Λαλιώτη ή το Γιακουμάτο. Μόνο που ο «κλασικός Έλληνας πολιτικός» δε σημαίνει ότι είναι πάντα φωνακλάς και λαϊκιστής...
Λοιπόν Πατρεύς, πως μπορείς να κρίνεις κάτι με το οποίο διαφωνείς; Πως μπορείς να ξεχωρίσεις στο μυαλό σου ότι η αντιπάθεια σου δεν είναι λόγο της διαφωνίας; Εγώ πάντως δεν μπορώ, δίδαξε με!
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

fockos

Επιφανές Μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Ζάκυνθος (Ζάκυνθος). Έχει γράψει 10,490 μηνύματα.

O fockos έγραψε: στις 13:49, 22-11-10:

#6
To κόμμα πιστεύω θα πάει αρκετά καλά και θα καταφέρει τον στόχο του να μπει στην Βουλή και να ρίξει τον κύριο Σαμαρά.

Δυστυχώς για την κυρια Μπακογιάννη το όνομα της έχει στιγματιστεί από την Νέα Δημοκρατία συνεπώς θα χάσει αρκετούς πόντους από αυτό. Παρόλο που το κόμμα είναι κεντρώο πιστευω πως θα κάνει τεράστια ζημιά και στο Λάος και στην Ν.Δ. αλλά και στο ΚΚΕ.

Το λογότυπο το site και το marketing της Δημοκρατικής συμμαχίας είναι αρκετά ωραία αν δεν ήταν η κυρία Μπακογιάννη πρόεδρος ίσως με κάνανε να το ψηφίσω στις επόμενες εκλογές.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

iJohnnyCash (Panayotis Yannakas)

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 15,938 μηνύματα.

O iJohnnyCash έγραψε: στις 13:59, 22-11-10:

#7
Με τι διαφωνείς με την Ντόρα;

ΥΓ: Δεν είναι ρητορική η ερώτηση
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Trolletarian

Περιβόητο Μέλος

Ο Trolletarian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 25 ετών , επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,130 μηνύματα.

O Trolletarian απάνθρωποι θεσμοί μας γίνανε συνήθεια έγραψε: στις 14:00, 22-11-10:

#8
αν μπει και άλλο δεξιό κόμμα στη βουλή...θα πάω αν ψοφήσω...

πολύ φοβάμαι οτι θα καταφέρει να μπεί στη βουλή....
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

fockos

Επιφανές Μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Ζάκυνθος (Ζάκυνθος). Έχει γράψει 10,490 μηνύματα.

O fockos έγραψε: στις 14:13, 22-11-10:

#9
Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone
Με τι διαφωνείς με την Ντόρα;

ΥΓ: Δεν είναι ρητορική η ερώτηση
Η Μπακογιάννη σίγουρα είναι μια επιτυχημένη πολιτικός με μεγάλη εμπειρία. Ήταν σε ενεργές θέσεις στην προηγούμενη κυβέρνηση συνεπώς μεγάλο μέρος της ευθύνης για την πολιτική κατάσταση της χώρας φέρει και εκείνη (στην θέσεις αυτές τις κράτησε αμυντική πολιτική . Υπήρξε και δήμαρχος της Αθήνας που και εκεί κράτησε αμυντική πολιτική και δεν έκανε τίποτα.

Επίσης η δημιουργία του κόμματος υπήρξε απόρροια της περσινής της ήττα από τον Σαμαρά. Υπήρχαν σενάρια πριν την εκλογές πέρσι ότι αν χάσει θα κινηθεί στην δημιουργία νέου κόμματος. Πιστεύω ότι έπρεπε να αναγνωρίσει τα δικά της λάθη πρώτα με πράξεις πράγμα που δεν έκανε και μετά να ιδρύσει νέο κόμμα. Το κόμμα της σίγουρα μου άφησε θετικές εντυπώσεις παρόλα αυτά φοβάμαι πως είναι μια νέα Πολιτική άνοιξη μακάρι να με καταφέρει να ψηφίσω το κόμμα της αλλά δε το βλέπω.
\
Προσωπικά το βλέπω αρκετά στημένο και κατευθυνόμενο. Το Forum για την Ελλαδα που έγινε μήνες πριν την ίδρυση του κόμματος ισχυριζότανε πως ήταν ένα σημείο του διαδικτύου για να εκφράζουν όλοι οι πολιτες ελεύθερα την αποψη τους. Παρόλα αυτά περνούσαν μόνο τα μηνύματα που εξιμνοούσαν την Μπακογιάννη τα άλλα λογοκρινόντουσαν. (Δεν το βρίσκω κακό αυτό παρόλα αυτά δεν έπρεπε να πει πως ήταν σελίδα ελεύθερης έκφρασης)
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fockos : 22-11-10 στις 14:24.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

koum

Διάσημο Μέλος

Ο koum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Συνταξιούχος . Έχει γράψει 874 μηνύματα.

O koum έγραψε: στις 14:25, 22-11-10:

#10
Lol ρε Φόκε, διαβάζοντας το μήνυμά σου μου δόθηκε η εντύπωση ότι ψηφίζεις με βάση το λογότυπο του κάθε κόμματος.Ρητορική ερώτηση: Τί είναι πιο τραγικό; Το ότι δημιούργησε η Ντόρα δικό της κόμμα ή το ότι υπάρχουν άνθρωποι που την ψηφίζουν;
2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,648 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε: στις 15:41, 22-11-10:

#11
η πιο κατεστημενη πολιτικος εδω και 20 χρονια(εχουμε βαρεθει να τη βλεπουμε και να την ακουμε βασικα) θα δημιουργησει το καινουριο,

ο σαμαρας ναι,ειναι αφθαρτος λογω εξοριας του απο τα πραγματα εδω και 20 χρονια..εγω τον ειχα ξεχασει πριν το 2007..και τωρα δεν ξερω πώς θα αντιδρασει σε πολλα πραγματα..
αλλα η Ντορα Μητσοτακη αφθαρτη?
τι καινουριο μπορει να φερει,που δεν ελεγε απο τα 20 χρονια της στο κομμα μεχρι τωρα?ελεος!

να δημιουργουσε ενα τετοιο φιλευθερο κομμα ενας επιχειρηματιας πχ..Βγενοπουλος ή κατι τετοιο..ναι,,θα ελεγα οτι θα φερει ισως κατι καινουριο

αλλα η Ντορα,,θα αλλαξει αποψεις και χαρακτηρα στα 60 της?τοσα χρονια δεν ελεγε τιποτα!δεν αντιδρουσε σε τιποτα στραβο(δις μιζεςκαι ρεμουλες),,σαν το Γιωργακη ενα πραγμα..απλα καλοζωουσε περιμενοντας το θρονο..

Το κομμα υποθετω θα ειναι χορηγια της Siemens?ως αδιαφθορο εννοω..

Ειδατε ομως τη χαρα της που εγινε επιτελους αρχηγος κομματος?(εστω και κουτσουλιας )
μιλαμε για μεγααλο απωθημενο..ειναι για λύπηση...(και χωρις εκλογες απο τη βαση κλπ περιττα..)

Αριστεροι και δεξιοι..δεν πιστευω οτι μπορουν να πιστεψουν ποτέ σε ενα τοσο απολιτικ ατομο οπως η ντορα..μονο ο εαυτος της ειναι η ιδεολογια της..τιποτα αλλο..

Την εκτιμουσα πραγματικα πριν απο τις εσωκομματικες εκλογες της ΝΔ..μεχρι που ειδα την κατινιστικη αλαζονικη συμπεριφορα της,σε αντιδιαστολη ειδικα με το Σαμαρα,,
και απλα τη σιχαθηκα..
φανερωσε το πραγματικο της προσωπο ριχνοντας την πολιτικως ορθη μασκα της..
3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

fockos

Επιφανές Μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Ζάκυνθος (Ζάκυνθος). Έχει γράψει 10,490 μηνύματα.

O fockos έγραψε: στις 16:05, 22-11-10:

#12
Αρχική Δημοσίευση από koum
Lol ρε Φόκε, διαβάζοντας το μήνυμά σου μου δόθηκε η εντύπωση ότι ψηφίζεις με βάση το λογότυπο του κάθε κόμματος.
[/I]


Δεν κοιτάω μόνο το σήμα αν το κοίταζα θα ψήφιζα Δημοκρατική συμμαχία (ειναι πολύ ωραίο)

Έχει σήμα την ελιά και χρώμα μπλε και πορτοκαλί.

οι πολιτικές θέσεις που πρότεινε είναι καλές και έχει κάποιες φιλελεύθερες απόψεις διαφορετικες από την Ν.Δ.

Παρόλα αυτά τα θεωρω όλα στημένα και κατευθυνόμενα και το νέο κόμμα μια φούσκα (μπορέί να κάνω λάθος)

Για να δούμε είναι κάτι καινούριο ή ντύθηκε ο Μανωλιός και φόρεσε τα ρούχα του αλλιώς.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,648 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε: στις 16:10, 22-11-10:

#13Ο Μαρκογιαννακης και ο Κιλτιδης,ειδικα ειναι πολυ νεα προσωπα..

μιλαμε για καραβανες πολιτικολαμογια πρωτης ταξεως.. Ο Κιλτιδης ειδικα ταλαντευοταν για ενταξη,,αναμεσα στη Ντορα και το Λαος..βγαλτε συμπερασμα ιδεολογιας..
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

antwwwnis (Αντωωωνης)

Διακεκριμένο μέλος

Ο Αντωωωνης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Ηλεκτρολόγος μηχανικός και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2,152 μηνύματα.

O antwwwnis ,αφού έκανε διατάσεις στα δάχτυλα του, έγραψε: στις 16:25, 22-11-10:

#14
Και θα το λενε ΔΗ.ΣΥ. ?
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη antwwwnis : 22-11-10 στις 16:27. Αιτία: ορθογραφικο
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,648 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε: στις 16:49, 22-11-10:

#15
οχι.ΔΥ.ΣΗ.
6 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

antwwwnis (Αντωωωνης)

Διακεκριμένο μέλος

Ο Αντωωωνης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Ηλεκτρολόγος μηχανικός και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2,152 μηνύματα.

O antwwwnis ,αφού έκανε διατάσεις στα δάχτυλα του, έγραψε: στις 20:24, 22-11-10:

#16
Eλατε στην ΑΝαγεννηση ΑΤτικης ΟΛυμπιακης Ημερας .
ΑΝ.ΑΤ.ΟΛ.Η (το 99% της επιτυχιας του κομματος εξαρταται απο την ονομασια )
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

koum

Διάσημο Μέλος

Ο koum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Συνταξιούχος . Έχει γράψει 874 μηνύματα.

O koum έγραψε: στις 20:32, 22-11-10:

#17
Αρχική Δημοσίευση από antwwwnis
Eλατε στην ΑΝαγεννηση ΑΤτικης ΟΛυμπιακης Ημερας .
ΑΝ.ΑΤ.ΟΛ.Η (το 99% της επιτυχιας του κομματος εξαρταται απο την ονομασια )
Γι' αυτό ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. δεν είδε χαΐρι δηλαδή;
4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

antwwwnis (Αντωωωνης)

Διακεκριμένο μέλος

Ο Αντωωωνης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Ηλεκτρολόγος μηχανικός και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2,152 μηνύματα.

O antwwwnis ,αφού έκανε διατάσεις στα δάχτυλα του, έγραψε: στις 20:59, 22-11-10:

#18
Ε ,μα ειναι ονομα για κομμα? Για χορτοκοπτικο μηχανημα νταξει, αλλα για κομμα?
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

nPb

Επιφανές Μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ρουμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 11,144 μηνύματα.

O nPb έγραψε: στις 21:11, 22-11-10:

#19
«Nτόρα η Μικρή Εξερευνήτρια» έπρεπε να είναι ο τίτλος του κόμματός της, αφού πάει να "εξερευνήσει" ως άφθαρτη και παρθενογεννημένη Ντόρα, την πολιτική σκηνή της Ελλάδας. Εδώ ο κόσμος καίγεται και οι πολιτικοί χτενίζονται σαν μην τρέχει τίποτα. Πιστεύω ότι η Ντόρα θα κάνει την καριέρα Σαμαρά για γίνει κάποτε...πρωθυπουργός! Παράδοξο ε;; και όμως αληθινό. Και τον Γιωργάκη τον γκάου τον έκαναν πρωθυπουργάρα τα ΜΜΕ (π.χ. Mega-Alter πτέρυγα Μακρή-Ντράγκα) εν μια νυκτί. Την Ντόρα απλά την θεωρώ πολύ πονηρή γυναίκα που δεν έχει ηθικές αναστολές μπροστά στις πολιτικές καρέκλες. Μια έξυπνη επαγγελματίας λαϊκίστριας φθηνού ρεπερτορίου είναι...Και ο λαϊκός τραγουδιστής Σφακιανάκις το είπε: «από το 1950 τρεις οικογένειες κυβερνούν...δημοκρατία είναι αυτό;» Δεν αντέχω σαν τρίτη προς τέταρτη γενεά πάλι Μητσοτάκι ή Μπακογιάννη ή συναφές αυτών. Και το τέκνο της Μπακογιάννη στην πολιτική, σαν σύμβουλος της μάνα του με αυριανή καριέρα πολιτικού-λαϊκιστή στην μπανανία μας...

Ουστ από εδώ...
5 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Μάξιμος

Περιβόητο Μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Σκηνοθέτης . Έχει γράψει 1,486 μηνύματα.

O Μάξιμος έγραψε: στις 10:03, 23-11-10:

#20
Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone
Με τι διαφωνείς με την Ντόρα;
Ολα τ'άχει η Μαριωρή, ε συγνώμη η Ντοραρή, ο φερετζές της έλειπε.

Με φερετζέδες δεν γίνεται παρθένα ξανά καμιά γυναίκα παντρεμένη.
Και η Ντόρα ήταν για είκοσι περίπου χρόνια σε γάμο με την πολιτική και άρρηκτη ήταν η σχέση της.

Βέβαια, για να μη φανώ αγενής, θα ήμουν πρώτος εγώ που θα σκεφτόμουν να προσχωρήσω στο κόμμα της, αν και μόνο αν πρωτοτυπούσε και τα οικονομικά του κόμματός της απαριθμούσαν τους χορηγούς.
Βεβαίως αν ήταν οι τράπεζες, η Siemens, ή και κάποιοι άλλοι (σεσημασμένοι), ε τότε θα είχα κάθε λόγο να αποχωρήσω.
Ομως αν ήταν καθαρό το ταμείο και δεν είχε εισροές ύποπτες, τότε και η Ντόρα, τουλάχιστο θα φαινόταν καθαρή και άφθαρτη απο την πολιτική της διαδρομή.

Ο πήχης σήμερα έχει ανέβει στην συνείδησή μας αρκετά ψηλά και είμαστε τόσο δύσπιστοι, που θα κουραστεί πολύ η Ντόρα και η κάθε Ντόρα να κρατηθεί.

Υπουργός εξωτερικών ήταν και ακούστηκαν φήμες για χάσιμο κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.
Το αυτάκι της δεν είχε ιδρώσει τότε. Σήμερα θα ήθελα να ξέρω την γνώμη της.
Ο πήχης σήμερα έχει ανέβει στην συνείδησή μας αρκετά ψηλά και είμαστε τόσο δύσπιστοι, που θα κουραστεί πολύ η Ντόρα και η κάθε Ντόρα να κρατηθεί.
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Μάξιμος : 23-11-10 στις 13:41.
2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

 • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
   
 • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
  Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

 • Παρόμοια Θέματα
  • Νέο κόμμα: Κόμμα Ελλήνων Αξιωματικών - Από ἅλς
   Το θέμα έχει λάβει 64 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Ειδήσεις & Επικαιρότητα.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 12-09-11 στις 22:49.
  • Δημοκρατική Συμμαχία - Από DrStrangelove
   Το θέμα έχει λάβει 3 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Πολιτική - Κοινωνικά θέματα.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 24-05-11 στις 14:40.
  • Ελλάδα - Ουγγαρία συμμαχία; - Από venividivici
   Το θέμα έχει λάβει 25 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Πολιτική - Κοινωνικά θέματα.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 13-10-10 στις 22:35.
 • Προηγούμενο Θέμα Επόμενο Θέμα