• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Περιορισμός συμμετοχής των γονέων σε ιατρικές αποφάσεις

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
Ας υποθέσουμε ότι ένας ενήλικας γιος, διαφωνεί κάθετα με τις πεποιθήσεις τον γονέων του, ειδικότερα δε πεποιθήσεις που καθορίζουν τις αποφάσεις σε διάφορα πιθανά ιατρικά συμβάντα. Για παράδειγμα η θρησκευτικότητα των γονέων δεν αποδέχεται την δυτική ιατρική. Το γιος δεν συμμερίζεται αυτές τις απόψεις.

Σε περίπτωση όμως κάποιου ατυχήματος ή οποιοδήποτε ακραίου ιατρικού γεγονότος που θα καταστήσει τον γιο ανίκανο να πάρει αποφάσεις, τότε οι γονείς έχουν το πάνω χέρι. Φαντάζομαι ωστόσο οι νομοθέτες έχουν προβλέψει κάτι για τέτοιες περιπτώσεις. Τι εναλλακτικές υπάρχουν;

Υ.γ.: Ο γάμος είναι εκτός συζήτησης :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kaleidoscope

Επιφανές μέλος

Η kaleidoscope αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 9,248 μηνύματα.
Δεν απαιτείται συναίνεση αν οι συγγενείς ενήλικου ασθενή που δεν μπορεί για οποιοδήποτε λόγο να συναινέσει αρνούνται να δώσουν την αναγκαία συναίνεση και υπάρχει ανάγκη άμεσης παρέμβασης, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος για την ζωή ή την υγεία του ασθενή.

(Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας, Άρθρο 12 παράγραφος 3γ)

Αυτό ισχύει γενικά. Τώρα, τι ακριβώς αποφάσεις πρέπει να ληφθούν στην συγκεκριμένη, υποθετική περίπτωση; Γιατί υπάρχουν διαφορετικοί νόμοι που ρυθμίζουν την κάθε περίπτωση (ευθανασία, μεταμοσχεύσεις κλπ.).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top