×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,240 μέλη και 2,424,087 μηνύματα σε 75,687 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 424 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Απορίες και προβλήματα στην Pascal

Morelo

Διάσημο Μέλος

Ο Morelo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 26 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 871 μηνύματα.

O Morelo έγραψε: στις 22:05, 28-11-10:

#1
Γραφω το 1ο μου προγραμμα στην pascal (aσκηση για αυριο στο παν/μιο) και δεν βρισκω πως μπορω να υψωσω εναν αριθμο σε δυναμη!! εγραψα a^2 και ο compiler μου βγαζει λαθος! το προγραμμα ειναι σωστο μονο αυτο εχω λαθος
Μηπως γνωριζει κανεις?
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

fockos

Επιφανές Μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Ζάκυνθος (Ζάκυνθος). Έχει γράψει 10,490 μηνύματα.

O fockos έγραψε: στις 22:11, 28-11-10:

#2
Γιατί δεν το γράφεις έτσι: a*a;
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Morelo

Διάσημο Μέλος

Ο Morelo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 26 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 871 μηνύματα.

O Morelo έγραψε: στις 22:13, 28-11-10:

#3
οκ το γραφω ετσι και θα ψαξω λιγο στο γοογλε μηπως βρω πως υψωνω σε δυναμη ή μηπως απαντησει καποιος αλλος που γνωριζει!
thanx focko!
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,956 μηνύματα.

O Γιώργος Hunt or be Hunted. έγραψε: στις 22:45, 28-11-10:

#4
Αρχική Δημοσίευση από Morelo
οκ το γραφω ετσι και θα ψαξω λιγο στο γοογλε μηπως βρω πως υψωνω σε δυναμη ή μηπως απαντησει καποιος αλλος που γνωριζει!
thanx focko!
a**2 αν δεν απατώμαι.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Morelo

Διάσημο Μέλος

Ο Morelo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 26 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 871 μηνύματα.

O Morelo έγραψε: στις 23:14, 28-11-10:

#5
απατασαι δυστυχως.. βγαζει λαθος!
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Boom

Αποκλεισμένος χρήστης

Ο Boom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 7,131 μηνύματα.

O Boom έγραψε: στις 23:24, 28-11-10:

#6
Moυ φαίνονται κινέζικα.
Ίδια απορία.
Τελικά είναι το power(x,y)
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Morelo

Διάσημο Μέλος

Ο Morelo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 26 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 871 μηνύματα.

O Morelo έγραψε: στις 14:07, 29-11-10:

#7
Τελικα ειναι η συναρτηση sqr(2) αλλα οι περισσοτεροι το ειχαμε βαλει α*α και το δεχτηκε ως σωστο!

theodora το ειχα διαβασει αυτο αλλα δεν μπορεσα να καταλαβω ακριβως τι συναρτηση ειχε χρησιμοποιησει,μαλλον υποπρογραμμα ειχε φτιαξει!
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Morelo

Διάσημο Μέλος

Ο Morelo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 26 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 871 μηνύματα.

O Morelo έγραψε: στις 18:23, 04-12-10:

#8
Να δημιουργήσετε κώδικα σε PASCAL που θα υπολογίζει το άθροισμα και το γινόμενο όλων των ακεραίων αριθμών που βρίσκονται μεταξύ των δύο αριθμών που θα έχει εισάγει ο χρήστης. Δηλαδή, όταν το πρόγραμμα θα τρέχει, θα πρέπει να ζητάει από τον χρήστη να του δώσει δύο ακέραιους αριθμούς. Έστω ότι δίνουμε τους αριθμούς 2 και 7. Τότε ο υπολογιστής θα πρέπει να υπολογίσει το άθροισμα 2+3+4+5+6+7 και το γινόμενο 2*3*4*5*6*7 και να τυπώσει τα δύο εξαγόμενα στην οθόνη.
Tην εχω φτιαξει σωστα ολη,την τρεχω, δινω 2 αριθμους ως εισοδο κανει την προσθεση βγαζει σωστα το αποτελεσμα αλλα στον πολλαπλασιασμο δεν κανει την πραξη οπως περιγραφεται στην εκφωνηση της ασκησης...
δηλαδη αν δωσω ως αριθμους το 1 και το 4 θα μου βγαλει αποτελεσμα 4,αντι να βγαλει 1x2x3x4 δηλαδη 24..
τι πρεπει να τροποποιησω σε αυτην την εντολη ωστε να εμφανιζει σωστα το αποτελεσμα?
Μηπως γνωριζει κανεις? οπου proliferation=γινομενο

proliferation:=proliferation*I;

το συνολικο προγραμμα

Program acts;
uses crt;
var a,b,sum,proliferation,I :integer;
var C: char;
Begin
sum:=0;
proliferation:=1;
Writeln('Δώσε δύο ακέραιους');
read(a,b);
For I:=a TO b DO
sum:=sum+I;
proliferation:=proliferation*I;
writeln('Το άθροισμα των',a,b,'είναι',sum);
writeln('Το γινόμενο των' a,b,'είναι',proliferation);
C := readkey;
END.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,956 μηνύματα.

O Γιώργος Hunt or be Hunted. έγραψε: στις 18:51, 04-12-10:

#9
Δημήτρη, θα βοηθούσε πολύ εάν έβαζες τον κώδικά σου σε ###91;code###93; tags ή ###91;php###93; tags κατάλληλα στοιχισμένο. Σε ένα μικρό πρόγραμμα βρίσκουμε εύκολα τι παίζει, αλλά μην περιμένεις σοβαρή βοήθεια από ένα μεγαλύτερο πρόγραμμα χωρίς στοίχιση.

Τι εννοώ στοίχιση; Εννοώ πολύ απλά να βάζεις "προς τα μέσα" εντολές που είναι τμήματα ενός υπο-block. Πχ:


instruction_1;
for 
i:=a to b do
      
sum:=sum+i;
instruction_2
Ή, άμα βάζεις begin-end:

instruction_1;
for 
i:=a to b do
begin
      instruction_2
;
      
instruction_3;
      
instruction_4
end
;
instruction_5
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Morelo

Διάσημο Μέλος

Ο Morelo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 26 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 871 μηνύματα.

O Morelo έγραψε: στις 12:20, 05-12-10:

#10
Eυχαριστω για την υποδειξη,θα το εχω υποψιν!!
Τελικα βρηκα τι εφταιγε! προσθεσα ενα +1 στον πολλαπλασιασμο και το αποτελεσμα ειδα οτι εβγαινε σωστο.. οποτε το αφηνω ετσι
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

JosefK (Μιχαήλ)

Δραστήριο Μέλος

Ο Μιχαήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Tatoo artist . Έχει γράψει 358 μηνύματα.

O JosefK Μην ακούς τι λέω, φοβάμαι έγραψε: στις 13:04, 05-12-10:

#11
Αρχική Δημοσίευση από Morelo
Eυχαριστω για την υποδειξη,θα το εχω υποψιν!!
Τελικα βρηκα τι εφταιγε! προσθεσα ενα +1 στον πολλαπλασιασμο και το αποτελεσμα ειδα οτι εβγαινε σωστο.. οποτε το αφηνω ετσι
???

Είσαι σίγουρος ότι έτρεξε σωστά;

Η υπόδειξη του Γιώργου δεν ήταν τυχαία. Αν δοκιμάσεις να γράψεις τον κώδικα με τον τρόπο που σου λέει, θα δεις ποιο είναι το λάθος.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Morelo

Διάσημο Μέλος

Ο Morelo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 26 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 871 μηνύματα.

O Morelo έγραψε: στις 13:35, 05-12-10:

#12
Στην πασκαλ το ετρεξα αλλα εδωσα 2 διαδοχικους αριθμους γιαυτο εβγαλε το επιθυμητο αποτελεσμα... οποτε λαθος ειναι

να γραψω τον κωδικα που? εδω στο φορουμ χρησιμοποιωντας τα codes? βγαζει σφαλμα αν υπαρχει καποιο λαθος??

Αλλα και παλι στο προγραμμα δεν υπαρχει λαθος προγραμματιστικο!!O compiler στην pascal δεν εμφανιζει κατι τετοιο,και μπορω να το τρεχω κανονικα!
Απλα πρεπει να τροποποιησω την εντολη του πολ/μου ωστε να κανει ακριβως αυτο που λει η εκφωνηση της ασκησης! δηλαδη αντι για proliferation*I προσπαθω να βρω τι πρεπει να γραψω ωστε να εκτελει σωστα τον πολλαπλασιασμο συμφωνα με την ασκηση,εχω δοκιμασει αρκετα μεχρι στιγμης αλλα τιποτα
Η εντολη της προσθεσης εκτελειται κανονικα και εμφανιζει σωστο αποτελεσμα!
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,956 μηνύματα.

O Γιώργος Hunt or be Hunted. έγραψε: στις 14:19, 05-12-10:

#13
Υπόδειξη: η for πόσες εντολές "πιάνει";


ps: Ποιον compiler χρησιμοποιείς;
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Morelo

Διάσημο Μέλος

Ο Morelo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 26 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 871 μηνύματα.

O Morelo έγραψε: στις 14:30, 05-12-10:

#14
sum,proliferation

τον compiler που εχει η pascal

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,956 μηνύματα.

O Γιώργος Hunt or be Hunted. έγραψε: στις 14:48, 05-12-10:

#15
Ξαναρωτάω: η for πόσες εντολές "τσιμπάει";
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Morelo

Διάσημο Μέλος

Ο Morelo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 26 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 871 μηνύματα.

O Morelo έγραψε: στις 15:04, 05-12-10:

#16
την sum την proliferation και τις 2 writeln.. 4 συνολο,σωστα?
που θα μας οδηγησει αυτος ο συλλογισμος?
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

fockos

Επιφανές Μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Ζάκυνθος (Ζάκυνθος). Έχει γράψει 10,490 μηνύματα.

O fockos έγραψε: στις 15:05, 05-12-10:

#17
Κύριε να πω εγώ να πω εγώ;

(δε βρήκα αγοράκι στο google μη με παρεξηγήσετε)
Για να το βρω είναι εύκολο πάντως.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,956 μηνύματα.

O Γιώργος Hunt or be Hunted. έγραψε: στις 15:17, 05-12-10:

#18
Αρχική Δημοσίευση από Morelo
την sum την proliferation και τις 2 writeln.. 4 συνολο,σωστα?
που θα μας οδηγησει αυτος ο συλλογισμος?
Μήπως μόνο την sum, επειδή δεν έβαλες begin-end;
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Morelo

Διάσημο Μέλος

Ο Morelo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 26 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 871 μηνύματα.

O Morelo έγραψε: στις 15:38, 05-12-10:

#19
Αρχική Δημοσίευση από Γιώργος
Μήπως μόνο την sum, επειδή δεν έβαλες begin-end;
Ναι μονο την sum επιανε τελικα... Εβαλα begin-end; αλλα και παλι μονο την sum επιανε,οποτε φτιαξα 1 ξεχωριστη for για το γινομενο και δουλευει ρολοι!!!!
Ευχαριστω για τη βοηθεια!!
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,956 μηνύματα.

O Γιώργος Hunt or be Hunted. έγραψε: στις 15:41, 05-12-10:

#20
Αρχική Δημοσίευση από Morelo
Ναι μονο την sum επιανε τελικα... Εβαλα begin-end; αλλα και παλι μονο την sum επιανε,οποτε φτιαξα 1 ξεχωριστη for για το γινομενο και δουλευει ρολοι!!!!
Ευχαριστω για τη βοηθεια!!
Μήπως έβαλες begin-end μόνο γύρω από την sum;
Πρέπει να το βάλεις γύρω από τις 4 αυτές εντολές που θέλεις να "τσιμπάει" η for. Δεν είναι αποδοτικό να κάνεις δύο φορές for για κάτι που μπορεί να γίνει σε μία.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

  • Παρόμοια Θέματα
    • Ubuntu: Απορίες και προβλήματα - Από qwerty111
      Το θέμα έχει λάβει 275 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Εναλλακτικά λειτουργικά.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 28-12-15 στις 15:59.
    • Youtube: Απορίες και προβλήματα - Από Dark_kronos
      Το θέμα έχει λάβει 85 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Internet και τοπικά δίκτυα.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 01-04-14 στις 20:09.
    • Mac: Απορίες και προβλήματα - Από JimCoun
      Το θέμα έχει λάβει 65 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Εναλλακτικά λειτουργικά.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 23-10-13 στις 22:02.
    • Προβλήματα και απορίες για e-mails - Από Dark_kronos
      Το θέμα έχει λάβει 7 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Internet και τοπικά δίκτυα.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 31-12-08 στις 11:45.
  • Προηγούμενο Θέμα Επόμενο Θέμα