×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,808 μέλη και 2,441,590 μηνύματα σε 76,728 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 336 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Μελομακάρονα!

Ηρώ (Μαρούλι)

Διακεκριμένο μέλος

H Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας . Έχει γράψει 2,163 μηνύματα.

H Ηρώ πλέκει μενεξέδες και έγραψε: στις 15:18, 13-12-10:

#1
Έφτιαξα προχτές και σας προτείνω να φτιάξετε και σείς τα δικά σας! Να μοσχοβολήσει το σπίτι Χριστούγεννα!

Είναι πανεύκολα και η συνταγή (της μαμάς) εξαιρετική!


Τι θα χρειαστείτε:
2 κούπες λάδι
1 κιλό αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κουτ.του γλυκού κανέλα - 1 κουτ. γαρύφαλλο
ξύσμα από πορτοκάλι
1 φλυτζανάκι κονιάκ
1 κουτ. γλυκού μπέικιν - 1 κουτ. μαγειρική σόδα



Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια λεκάνη το λάδι και προσθέτουμε τη ζάχαρη λίγη - λίγη, ανακατεύοντας με το μίξερ. Ρίχνουμε τη σόδα στο χυμό (είναι φρονιμότερο να το κάνουμε αυτό πάνω από τη λεκάνη μας, γιατί φουσκώνει και χύνεται από το ποτήρι) και αυτό μέσα!
Μέσα τα κανελογαρύφαλλα,το ξύσμα, το κονιάκ, το μπέικιν και το σιμιγδάλι. Συνεχίζουμε να ανακετεύουμε με το μίξερ.
Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά. Θα το πάρει όλο κι ας μην του φαίνεται


Πλάθουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε, αλλά να υπολογίζετε ότι θα φουσκώσουν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 και ψήνουμε για ακριβώς 20 λεπτά! Αν μας παραψηθούν δε θα απορροφήσουν το σιρόπι.
Βγαίνουν 60 κομμάτια (4 ταψιά)


Ενώ έχουμε βγάλει και το τελευταίο ταψί, φτιάχνουμε το σιρόπι

Θα χρειαστείτε:
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπα μέλι
(κανέλα προαιρετική)

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα, απομακρύνουμε από τη φωτιά και περιλούζουμε τα μελομακάρονα με το σιρόπι(έτσι όπως είναι στο ταψί).
Τα μελομακάρονα πρέπει να είναι κρύα και το σιρόπι ζεστό.
Αφήνουμε να πιουν όσο σιρόπι θέλουν, τα ξεχνάμε δηλαδή για κάποιες ώρες.

Έτοιμα!
Και του χρόνου
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSCF6351.jpg
Εμφανίσεις:  78
Μέγεθος:  343,6 KB  

love_angel (vik-vik!)

Επιφανές Μέλος

H vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 4,568 μηνύματα.

H love_angel is addicted to love!♥ έγραψε: στις 15:30, 13-12-10:

#2
θελω μελομακαρονο τωρα...
13
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Ηρώ (Μαρούλι)

Διακεκριμένο μέλος

H Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας . Έχει γράψει 2,163 μηνύματα.

H Ηρώ πλέκει μενεξέδες και έγραψε: στις 15:58, 13-12-10:

#3
Αρχική Δημοσίευση από love_angel
θελω μελομακαρονο τωρα...
Φτιάξε!
5
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

teol20

Επιφανές Μέλος

Ο teol20 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 9,426 μηνύματα.

O teol20 αφού χασμουρήθηκε έγραψε: στις 20:30, 17-12-10:

#4
Θα τα δοκιμασω και με σοκολατα!
4
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

~LoVeR BoY~

Περιβόητο Μέλος

Ο ~LoVeR BoY~ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 1,220 μηνύματα.

O ~LoVeR BoY~ E.K.A.M. έγραψε: στις 15:57, 30-12-10:

#5
Εμείς τα δοκιμάσαμε και με σοκολάτα μόνο που μας βγήκαν λίγο μεγάλα και δεν απορρόφησαν πολύ το σιρόπι επειδή είχαν μεγάλο όγκο.Τη δεύτερη φορά που τα κάναμε βγήκαν σαφώς καλύτερα
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

prinCess.

Επιφανές Μέλος

H prinCess. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών , επαγγέλεται Fashion designer και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5,857 μηνύματα.

H prinCess. έγραψε: στις 16:53, 30-12-10:

#6
Καλά εγώ έκανα πριν κάποιες βδομάδες, από μια συνταγή που είχα βρει στο νετ, και δεν ξέρω τι έγινε, αλλά το σιρόπι βγήκε απίστευτα πιχτό, και σαν να καραμέλωσε, με αποτέλεσμα να κολλήσουν τα μελομακάρονα το ένα πάνω στο άλλο και να μην ξεκολλάνε. -.-''
Ντάξει μερικά βγήκαν μαλακά και ωραία, αλλά σαν πέρυσι που τα έκανα τέλεια δεν βγήκαν.
Ίσως να έβαλα πολύ μέλι.
Ξενέρα όμως, γιατί είχα κάνει πάρα πολλά.
4
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

element skate (Βρασιδας)

Αποκλεισμένος χρήστης

Ο Βρασιδας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 23 ετών , επαγγέλεται Αεροσυνοδός και μας γράφει απο Λιχτενστάιν (Ευρώπη). Έχει γράψει 243 μηνύματα.

O element skate . έγραψε: στις 16:55, 30-12-10:

#7
Αρχική Δημοσίευση από ^prinCess^
Καλά εγώ έκανα πριν κάποιες βδομάδες, από μια συνταγή που είχα βρει στο νετ, και δεν ξέρω τι έγινε, αλλά το σιρόπι βγήκε απίστευτα πιχτό, και σαν να καραμέλωσε, με αποτέλεσμα να κολλήσουν τα μελομακάρονα το ένα πάνω στο άλλο και να μην ξεκολλάνε. -.-''
Ντάξει μερικά βγήκαν μαλακά και ωραία, αλλά σαν πέρυσι που τα έκανα τέλεια δεν βγήκαν.
Ίσως να έβαλα πολύ μέλι.
Ξενέρα όμως, γιατί είχα κάνει πάρα πολλά.
αχχααχαχαχαχ δε σε θελει η κουζινα
5
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

MissKit (Bastet 1/3 ΜΕΤΣ)

Επιφανές Μέλος

H Bastet 1/3 ΜΕΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών , επαγγέλεται Μελισσοκόμος και μας γράφει απο Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,160 μηνύματα.

H MissKit έγραψε: στις 17:02, 30-12-10:

#8
Να φτιάξω λέτε; Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ αλλά αγαπάω μελομακάροναααα.
4
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

~LoVeR BoY~

Περιβόητο Μέλος

Ο ~LoVeR BoY~ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 1,220 μηνύματα.

O ~LoVeR BoY~ E.K.A.M. έγραψε: στις 17:03, 30-12-10:

#9
Αρχική Δημοσίευση από MissKit
Να φτιάξω λέτε; Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ αλλά αγαπάω μελομακάροναααα.
Μα φυσικά! Όταν τα φτιάξεις ανέβασε και φωτογραφία να τα δούμε
3
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

MissKit (Bastet 1/3 ΜΕΤΣ)

Επιφανές Μέλος

H Bastet 1/3 ΜΕΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών , επαγγέλεται Μελισσοκόμος και μας γράφει απο Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,160 μηνύματα.

H MissKit έγραψε: στις 17:07, 30-12-10:

#10
Τι θέλω και χαζεύω συνταγές. Το απόγευμα θα δημιουργήσω. Wish me luck.
5
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

prinCess.

Επιφανές Μέλος

H prinCess. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών , επαγγέλεται Fashion designer και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5,857 μηνύματα.

H prinCess. έγραψε: στις 17:10, 30-12-10:

#11
Αρχική Δημοσίευση από element skate
αχχααχαχαχαχ δε σε θελει η κουζινα
Α να χαθείς ρε. -.-
Με θέλει, απλά κάτι πήγε στραβά. Το κακό το μάτι σου.

Αύριο θα κάνω βασιλόπιτα, αν βγει καλή θα σας δείξω πικ να ζηλέψετε. =]
4
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

~LoVeR BoY~

Περιβόητο Μέλος

Ο ~LoVeR BoY~ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 1,220 μηνύματα.

O ~LoVeR BoY~ E.K.A.M. έγραψε: στις 17:11, 30-12-10:

#12
Αρχική Δημοσίευση από MissKit
Τι θέλω και χαζεύω συνταγές. Το απόγευμα θα δημιουργήσω. Wish me luck.
Καλή επιτυχία!!!
Έλα θα σε πετύχουν don't worry και μην ξεχάσεις τις φωτογραφίες
5
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Ερωφίλη (Κομπάρσα βου)

Περιβόητο Μέλος

H Κομπάρσα βου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 911 μηνύματα.

H Ερωφίλη έγραψε: στις 18:07, 30-12-10:

#13
Εγώ εμπιστεύτηκα τη συνταγή της Ηρούς και βγήκαν τέλεια!
5
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

~LoVeR BoY~

Περιβόητο Μέλος

Ο ~LoVeR BoY~ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 1,220 μηνύματα.

O ~LoVeR BoY~ E.K.A.M. έγραψε: στις 18:29, 30-12-10:

#14
Αρχική Δημοσίευση από Ερωφίλη
Εγώ εμπιστεύτηκα τη συνταγή της Ηρούς και βγήκαν τέλεια!

Αν θέλεις ανέβασε φωτογραφία εκτός αν τα έχεις φάει
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Ερωφίλη (Κομπάρσα βου)

Περιβόητο Μέλος

H Κομπάρσα βου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 911 μηνύματα.

H Ερωφίλη έγραψε: στις 18:37, 30-12-10:

#15
Αρχική Δημοσίευση από ~LoVeR BoY~

Αν θέλεις ανέβασε φωτογραφία εκτός αν τα έχεις φάει
Έχει καμιά βδομάδα που τα έκανα! Λές να έμεινε κανένα;

Α! Εγώ πρόσθεσα και λίγο λεμόνι στο σιρόπι για να μη ζαχαρώσει, αλλά λίγο ε!
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

MissKit (Bastet 1/3 ΜΕΤΣ)

Επιφανές Μέλος

H Bastet 1/3 ΜΕΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών , επαγγέλεται Μελισσοκόμος και μας γράφει απο Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,160 μηνύματα.

H MissKit έγραψε: στις 22:32, 30-12-10:

#16
Ψήθηκαν.
Θα τα αφήσω να κρυώσουν τελείως πριν τα μελώσω, για να μείνουν τραγανά έξω. Θα σας πω αν πέτυχαν αύριο, γιατί σήμερα μέθυσα από τα αρώματα οπότε ό,τι και να πω θα είναι ψέμα!
4
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Apro

Διάσημο Μέλος

Ο Apro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Tatoo artist . Έχει γράψει 801 μηνύματα.

O Apro έγραψε: στις 23:35, 30-12-10:

#17
Αρχική Δημοσίευση από MissKit
Ψήθηκαν.
Θα τα αφήσω να κρυώσουν τελείως πριν τα μελώσω, για να μείνουν τραγανά έξω. Θα σας πω αν πέτυχαν αύριο, γιατί σήμερα μέθυσα από τα αρώματα οπότε ό,τι και να πω θα είναι ψέμα!
αν θέλεις στείλε μου και εμένα να δοκιμάσω....
διαφορετικά δε μπορώ να εκφέρω γνώμη....
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

MissKit (Bastet 1/3 ΜΕΤΣ)

Επιφανές Μέλος

H Bastet 1/3 ΜΕΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών , επαγγέλεται Μελισσοκόμος και μας γράφει απο Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,160 μηνύματα.

H MissKit έγραψε: στις 01:09, 31-12-10:

#18
Η εικόνα τους είναι απογοητευτική για κάποιο λόγο. Είναι σαν μελωμένα κουλουράκια. Δεν έγιναν καφετί. Από γεύση είναι πολύ όμορφα όλως περιέργως. Δε μπορώ να καταλάβω τι πήγε στραβά και ξέβαψαν.
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Apro

Διάσημο Μέλος

Ο Apro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Tatoo artist . Έχει γράψει 801 μηνύματα.

O Apro έγραψε: στις 01:16, 31-12-10:

#19
Αρχική Δημοσίευση από MissKit
Η εικόνα τους είναι απογοητευτική για κάποιο λόγο. Είναι σαν μελωμένα κουλουράκια. Δεν έγιναν καφετί. Από γεύση είναι πολύ όμορφα όλως περιέργως. Δε μπορώ να καταλάβω τι πήγε στραβά και ξέβαψαν.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

prinCess.

Επιφανές Μέλος

H prinCess. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών , επαγγέλεται Fashion designer και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5,857 μηνύματα.

H prinCess. έγραψε: στις 17:34, 10-12-11:

#20
Heyyy!
Έφτιαξα πριν λίγες μέρες, περίπου ίδια συνταγή, απλά έβαλα και μοσχοκάρυδο μέσα και λίγο καρύδι ψιλοκομμένο, σχεδόν σκόνη, και έβαλα μόνο μπέικιν και όχι σόδα.
Η μόνη διαφορά ήταν ότι πρώτο πρώτο έκανα το σιρόπι, για να προλάβει να κρυώσει.
Έπειτα έφτιαξα τα μελομακάρονα κι έτσι καυτά που ήταν από το φούρνο τα βούτηξα στο κρύο σιρόπι, τα άφησα ελάχιστα (γιατί όταν είναι ζεστά μελώνουν πολύ ωραία και από μέσα και γρήγορα) στο σιράπι και παιδιά ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ! Λες και τα' χω πάρει έτοιμα από τον φούρνο είναι. Είναι τραγανά απ' έξω και πολύ μαλακά από μέσα.

Οπότε, κρύο σιρόπι, ζεστά μπισκότα και θα γίνουν ωραία, χωρίς να τα αφήσεις ώρα στο σιρόπι.

Άλλοι λένε για ζεστό σιρόπι και κρύα μπισκότα, άλλοι κρύο με ζεστό, δε ξέρω τι ισχύει πια, αλλά προτιμώ να είναι κρύο το σιρόπι μιας και το άλλο δε μου πετύχαινε.


επειδή φοβόμουν μήπως βγουν και τα φετινά μάπα και μου την πει πάλι ο Ελ, πρόσεξα και έκανα λίγα κομμάτια, δηλαδή χρησιμοποίησα μισές δόσεις από τα υλικά, για δοκιμή. Κάποια στιγμή θα κάνω κι άλλα.
3
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια