×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,800 μέλη και 2,440,902 μηνύματα σε 76,697 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 142 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Είναι ο Γιαχβέ ο Πατέρας του Χριστού;

parafernalia (Νίκος)

Επιφανές Μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,394 μηνύματα.

O parafernalia έγραψε: στις 00:01, 13-03-11:

#1
Αν είσαι είσαι ένας σώφρων χριστιανός και μελετήσεις την Παλαιά Διαθήκη νομίζω ότι θα φρικάρεις! Ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε αφού διαβάζεις ξεκάθαρα για ανθρωποσφαγές κατ' εντολή του Θεού!

Το παραμύθι ξεκινάει με την σφαγή των Μεδιανιτών από την παρέα του Μωησή. "Λέει ο Θεός στον Μωησή, Πάρε εκδίκηση εναντίων των Μεδιανιτών για τους Ισραηλίτες. Μετά από αυτό, συγκέντρωσε τον κόσμο σου." (Έξοδος 31:1-5)

Όλοι οι άνδρες σφαγιάστηκαν. Τα γυναικόπαιδα αιχμαλωτίστηκαν, όμως ο Μόζις τα παίρνει στην κράνα και διατάζει: "Τώρα σκοτώστε όλα τα αγόρια. Και σκοτώστε κάθε γυναίκα που έχει κοιμηθεί με άνδρα, αλλά κρατήστε για σας τα παρθένα κορίτσια" (Έξοδος 31:17-18 )

Πιο μετά στη βιβλική ιστορία συναντάμε τον Ιησού του Ναυή.

"Και είπε ο Κύριος προς Ιησού: 'Εκτεινον τη χείρα σου εν τη Γαισώ" και σφάζει αυτός μετά από μια "θεόπνευστη" ενέδρα 12000 άνδρες και γυναικόπαιδα "πλὴν τῶν κτηνῶν καὶ τῶν σκύλων τῶν ἐν τῇ πόλει, πάντα ἃ ἐπρονόμευσαν ἑαυτοῖς οἱ υἱοὶ Ἰσραὴλ κατὰ πρόσταγμα Κυρίου, ὃν τρόπον συνέταξε Κύριος τῷ Ἰησοῖ. " (Από όσα υπήρχον εις την πόλιν μόνον τα ζώα και τα λάφυρα επήραν οι Ισραηλίται, τα οποία επήραν ως λείαν πολέμου, σύμφωνα με την εντολήν του Κυρίου, όπως διέταξεν ο Κύριος. )

Για τον Δαυίδ τι να πρωτοπεί κανείς; Έχουν γυριστεί ολόκληρα ντοκιμαντέρ που αναλύουν την εγκληματική του φύση. Χωρίς αμφισβήτηση ακόμα και από τους πιο φανατικούς θρησκόληπτους, η ανθρωποθυσία των 7 απογόνων του Σαούλ. Είχε σφάξει ο παλιός βασιλιάς τους Γαβαωνίτες, ο Ντέιβιντ ήθελε να τα ξαναφτιάξει μαζί τους (προφανώς για να στρέψει το ενδιαφέρον του αλλού) και συμφωνεί να εφαρμόσει τον Μωσαικό Νόμο θυσιάζωντας τους 7 απογόνους του Σαούλ. Ο Θεός εξευμενίστηκε από τις προσευχές των Γαβαωνιτών και ο Δαυίδ εδραίωσε την εξουσία του.

Είναι τόσο προκλητικές οι σφαγές του Γιαχβέ που κανένας νοήμων άνθρωπος εν έτη 2011 δεν μπορεί να αποδεχτεί. Ακόμα και οι ίδιοι οι Πατριάρχες αρχίζουν και "ντριμπλάρουν": «Πηγή της πίστεώς μας δεν είναι τα Ευαγγέλια... αλλά η αποκαλυπτική αλήθεια... όπως καθορίστηκε και οριοθετήθηκε από τις Οικουμενικές Συνόδους» (μητροπολίτης Ναυπακτίας Ιερόθεος, ΤΟ ΒΗΜΑ, 15/4/2006). Ισχυρή ένδειξη κατά τη γνώμη μου ότι ο Χριστιανισμός είναι κατασκευασμένη θρησκεία "εξ αποκαλύψεως συμφερόντων".

Ακόμα κι αν πιστεύει κανείς στη θεϊκότητα του Χριστού πως είναι δυνατόν να είναι απόγονος αυτού του Γιαχβέ; Μήπως τελικά είναι ο Γιαχβέ ο Σατανάς και ο Εώσφορος - Αυγερινός το αρχέτυπο του Προμηθέα Δεσμώτη;
3
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

DrStrangelove

Επιφανές Μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,021 μηνύματα.

O DrStrangelove έγραψε: στις 14:20, 13-03-11:

#2
Αρχική Δημοσίευση από parafernalia
Ακόμα κι αν πιστεύει κανείς στη θεϊκότητα του Χριστού πως είναι δυνατόν να είναι απόγονος αυτού του Γιαχβέ; Μήπως τελικά είναι ο Γιαχβέ ο Σατανάς και ο Εώσφορος - Αυγερινός το αρχέτυπο του Προμηθέα Δεσμώτη;
Διάβασε στην Αποκάλυψη εκεί που αναφέρει ο Χριστός ότι είναι ο Εωσφόρος, το άστρο της αυγής, και θα πάρεις την απάντηση από τα ίδια του τα "χείλη". Με αυτό το "μήπως" που ρωτάς, για μένα προσωπικά ως τώρα η απάντηση είναι ναι, δεν ξέρω όμως αν το αντιληφθώ αλλιώς στην πορεία.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Lautreamont

Δραστήριο Μέλος

Ο Lautreamont αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 240 μηνύματα.

O Lautreamont έγραψε: στις 14:22, 13-03-11:

#3
Στα αυθεντικά Εβραϊκά κείμενα των Ιουδαίων ο θεός ΛΕΚΤΙΚΑ αναγράφεται
με μία λέξη, την γνωστή τετραγράμματο ΠΙΠΙ (εβρ. יהוה),
ελληνιστί: Γιαχβέ.

Αλληλούια Hallelu-Yah ακόμα λένε, που αυτολεξεί σημαίνει,
αινείτε (δοξάστε) τον Γιαχβέ.

Στον Χριστιανισμό και στον Μωαμεθανισμό, στα κείμενα των αποστόλων
όταν αναγράφεται η λέξη Κύριος, Θεός, Χριστός, Ιησούς
αναγράφεται ως ΠΙΠΙ (εβρ. יהוה) και νοείται ως η τετραγράμματος του θεού
της Παλαιάς Διαθήκης όσο και της Νέας
δηλαδή ο εθνικός θεός των Εβραίων
ο Γιαχβέ.

Οπότε, συνειρμικά, το να κατουράς και να σκέφτεσαι το Θεό,
δεν είναι κακό.
Αν είναι πατήρ του χριστού ο πιπής, δε ξέρω.

Πάντως μην έχοντας μια τέτοια γνώση,
ουρώ κανονικά.
6
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 15:38, 13-03-11:

#4
[quote=parafernalia;2586389]Αν είσαι είσαι ένας σώφρων χριστιανός και μελετήσεις την Παλαιά Διαθήκη νομίζω ότι θα φρικάρεις! Ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε αφού διαβάζεις ξεκάθαρα για ανθρωποσφαγές κατ' εντολή του Θεού!

/quote]

Φρικάρω, όσο πχ και ο Νικόλαος Μπερδιάεφ στο «Κριτικής της Αποκάλυψης», όπου ουσιαστικά καταλήγει στη διαπίστωση, ότι ο «ιστορικός χριστιανισμός» είναι μία επιστροφή στο «πνεύμα της Παλιάς Διαθήκης». Υπ’ αυτή την έννοια, το να μετέχεις του «ιστορικού χριστιανισμού», με τις ανθρωπομορφικές και κοινωνιομορφικές του παραχαράξεις και περιχαράξεις, αυτόματα απεμπολείς το δικαίωμα να σου αναγνωρίζεται σωφροσύνη, όπως αντίστοιχα ισχύει και στις υπόλοιπες δύο «περί Θεού παρεξηγήσεις»(θρησκείες) του «δυτικού πολιτισμού».
….
Είναι τόσο προκλητικές οι σφαγές του Γιαχβέ που κανένας νοήμων άνθρωπος εν έτη 2011 δεν μπορεί να αποδεχτεί. …
Συμφωνώ! Άρα, πόσοι άραγε άνθρωποι στον Πλανήτη αυτή τη στιγμή μπορεί να είναι ταυτόχρονα νοήμονες και να αποδέχονται πχ τον αποκλεισμό της Γάζας από το σημερινό Ισραήλ; Ίσως μόνον κάποιοι …σατανικοί( στην εξυπνάδα και την πονηριά!). Όπως πχ και όσοι λένε παρόμοια:
«Πηγή της πίστεώς μας δεν είναι τα Ευαγγέλια... αλλά η αποκαλυπτική αλήθεια... όπως καθορίστηκε και οριοθετήθηκε από τις Οικουμενικές Συνόδους» (μητροπολίτης Ναυπακτίας Ιερόθεος, ΤΟ ΒΗΜΑ, 15/4/2006).
Ισχυρή ένδειξη κατά τη γνώμη μου ότι ο Χριστιανισμός είναι κατασκευασμένη θρησκεία "εξ αποκαλύψεως συμφερόντων".
Αν λοιπόν εννοείς τον ιδρυματικό(ιστορικό) χριστιανισμό, συμφωνώ, ότι πέτυχε πολλά, αφενός στο εμπόριο κι αφετέρου στη τραπεζοχρηματιστηριάκη τέχνη, τίποτε όμως ως προς τη χειραφέτηση των ανθρώπων!
Ακόμα κι αν πιστεύει κανείς στη θεϊκότητα του Χριστού πως είναι δυνατόν να είναι απόγονος αυτού του Γιαχβέ;
Απλά, δεν είναι! Γι’ αυτό εξάλλου χρειάστηκε να το διευκρινίσει, ότι είναι εκ του «αληθινού Θεού»(βλ. κυρίως Κατά Ιωάννη).

ΥΓ : Βέβαια τότε δεν υπήρχε ακόμη το "τεστ DNA", αλλά η "δια πίστεως πατρότητα"!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Red Cat

Νεοφερμένος

H Red Cat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών . Έχει γράψει 26 μηνύματα.

H Red Cat έγραψε: στις 16:42, 13-03-11:

#5
Αρχική Δημοσίευση από Νωεύς
Συμφωνώ! Άρα, πόσοι άραγε άνθρωποι στον Πλανήτη αυτή τη στιγμή μπορεί να είναι ταυτόχρονα νοήμονες και να αποδέχονται πχ τον αποκλεισμό της Γάζας από το σημερινό Ισραήλ; Ίσως μόνον κάποιοι …σατανικοί( στην εξυπνάδα και την πονηριά!).
Βεβαια, το Θεο τον λατρευουν κιολας ενω το Ισραηλ οχι σε αγριο βαθμο..
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

tsarachaf (Allah 1/3 MEΤΣ)

Επιφανές Μέλος

Ο Allah 1/3 MEΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 25 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2,246 μηνύματα.

O tsarachaf Do/Νot έγραψε: στις 20:41, 13-03-11:

#6
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ίδιου του Ιησού(τουλάχιστον έτσι υποτίθεται), είναι... End of story...

Οι δε σφαγές εν ονόματι του Θεού δεν μου φαίνονται καθόλου μα καθόλου παράξενες... Ο συγγραφεύς του εκάστοτε πονήματος της ΠΔ, έλαβε μύνημα Θεού, όμοίως με τον αντίστοιχο ηγέτη-οδηγό του λαού του Ισραήλ, πως ότι έγινε έγινε κατ' εντολήν Θεού... Και απλούστατα ο Θεός μετάνιωσε για το βίαιο πρόσωπό του και άλλαξε μεθόδους στην ΚΔ...
Βέβαια μπορεί να μην υπήρξε πουθενά εντολή Θεού, ο συγγραφείς απλώς να ευφήραν τις εντολές αυτές για να δικαιολογήσουν τις πράξεις των ηγετών και μετά για να ταιριάζει καλύτερα με τις νέες απαιτήσεις από τον Θεό στην συνέχεια, οι νέοι συγγραφείς να άλλαξαν εντελώς το προφίλ του Θεού...

Διαλέγεις και παίρνεις την αλήθεια σου...

Όσο τα περί Θεού και Σατανά... Εξ' αρχής αυτοί ταυτίζονται... Διότι χωρίς τον ένα η ύπαρξη του άλλου καθίσταται περιττή κι αδύνατη... Λείπει ο απαραίτητος για το Σύμπαν, Δυϊσμός... Οπότε πρακτικά είναι το ένα και το αυτό...
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 10:42, 14-03-11:

#7
Αρχική Δημοσίευση από tsarachaf
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ίδιου του Ιησού(τουλάχιστον έτσι υποτίθεται), είναι... End of story...

...
Πότε ισχυρίστηκε ο Ιησούς Χριστός, ότι είναι γιος ενός Θεού που λέει προς τους Εβραίους: "Διότι Κύριος ο Θεός σου θέλει σε ευλογήσει...και θέλεις δανείζει εις πολλά έθνη, συ όμως δεν θέλεις δανείζεσθαι, και θέλεις βασιλεύει επί πολλά έθνη, επί σε όμως δεν θέλουσι βασιλεύσει";
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

tsarachaf (Allah 1/3 MEΤΣ)

Επιφανές Μέλος

Ο Allah 1/3 MEΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 25 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2,246 μηνύματα.

O tsarachaf Do/Νot έγραψε: στις 11:20, 14-03-11:

#8
Τώρα αγαπητέ περιμένεις να έρθω με κανένα μάτσο εδάφια από τα Ευαγγέλια??? Από τα λίγα που θυμάμαι πάντως, τον Ναό τον αποκαλούσε "Οίκο του Πατέρα" του...
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 11:33, 14-03-11:

#9
Αρχική Δημοσίευση από tsarachaf
Τώρα αγαπητέ περιμένεις να έρθω με κανένα μάτσο εδάφια από τα Ευαγγέλια??? Από τα λίγα που θυμάμαι πάντως, τον Ναό τον αποκαλούσε "Οίκο του Πατέρα" του...
Σε κάθε ναό αναζητείται ο "αληθινός Θεός"...
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

tsarachaf (Allah 1/3 MEΤΣ)

Επιφανές Μέλος

Ο Allah 1/3 MEΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 25 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2,246 μηνύματα.

O tsarachaf Do/Νot έγραψε: στις 11:47, 14-03-11:

#10
Συμφωνώ, αλλά δεν καταλαβαίνω που θες να καταλήξεις με αυτό...
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 12:08, 14-03-11:

#11
Αρχική Δημοσίευση από tsarachaf
Συμφωνώ, αλλά δεν καταλαβαίνω που θες να καταλήξεις με αυτό...
Στο ότι, αλλιώς θεωρούσε τον ναό ο Ιησούς κι αλλιώς οι έμποροι και οι τοκογλύφοι. Προφανώς λοιπόν, άλλος ο πατέρας του ενός κι άλλος, των άλλων!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

tsarachaf (Allah 1/3 MEΤΣ)

Επιφανές Μέλος

Ο Allah 1/3 MEΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 25 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2,246 μηνύματα.

O tsarachaf Do/Νot έγραψε: στις 13:13, 14-03-11:

#12
O Πατέρας ουσιαστικά ήταν ο ίδιος, έτσι τουλάχιστον δήλωναν... Η αντίληψη του καθενός προς αυτόν διέφερε...
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 14:27, 14-03-11:

#13
Αρχική Δημοσίευση από tsarachaf
O Πατέρας ουσιαστικά ήταν ο ίδιος, έτσι τουλάχιστον δήλωναν... Η αντίληψη του καθενός προς αυτόν διέφερε...
Συνέπειες ακριβώς του ανθρωπομορφισμού/κοινωνιομορφισμού... Εξ ου και ανάγκη του Ιησού Χριστού να διευκρινίσει: "Ο Θεός είναι πνεύμα..."
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Liakouras

Δραστήριο Μέλος

Ο Liakouras αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 358 μηνύματα.

O Liakouras έγραψε: στις 15:00, 14-03-11:

#14
Αν και η συζήτηση λίγο πολύ έχει φύγει εκτός θέματος(αν κι μια τέτοια κατάληξη είναι μονόδρομος σε μια συζήτηση που δεν γίνεται ζωντανά, σε ένα τόσο "υποκειμενικό" θέμα ), θέλω να τονίσω ότι το πως εγώ, εσύ... ο πατριάρχης και πάπας βλέπουμε και αντιλαμβανόμαστε τον Θεό δεν επηρεάζει στο χιλιοστό το τι είναι τελικά ο Θεός.

Ο Θεός ως κατασκευαστής έδωσε το manual σε μας(βλέπε Κ.Δ.). Εκεί παρουσιάζεται το ποιός είναι και εξηγείται αναλαυτικότατα απο τις Οικουμενικές Συνόδους που πραγματοποιήθηκαν(για τις οποίες ο Χριστός είπε οτι θα έχουν την ίδια αληθεία με ότι μας είπε αυτός).

Τώρα για τα γεγονόντα της Π.Δ. σαφώς φένονται βάναυσα σε εμάς, σαφώς φένονται βάναυσα και απάνθρωπα στον άνθρωπο του 2011. Γι' αυτό ο Θεός στον άνθρωπο του 2011 έχει προσδιορίσει κατάλληλα τον τρόπο που πρέπει να ζήσει ώστε να κερδίσει την αιώνια ζωή... Ο Χριστός ήρθε με μια νέα συμφωνία μαζί μας να συμπληρώσει το πως πρέπει να ζούμε αν θέλουμε μετά θάνατον να είμαστε μαζί του στον παράδεισο.

Οι άνθρωποι προ Χριστού δεν μπορούσαν να ελπίζουν σε παράδεισο, δεν υπήρχε αυτή η επιλογή. Οι άνθρωποι π.Χ. δεν αντιλαμβάνονταν τον κόσμο και την ηθική όπως εμείς τώρα. Έτσι ο Θεός "δρούσε" έτσι ώστε να κυριαρχεί τελικά η ισορροπία κι η δικαιοσύνη γενικότερα... όχι ειδικά...
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 15:53, 14-03-11:

#15
[quote=Liakouras;2587399... Ο Χριστός ήρθε με μια νέα συμφωνία μαζί μας να συμπληρώσει το πως πρέπει να ζούμε αν θέλουμε μετά θάνατον να είμαστε μαζί του στον παράδεισο.

...[/quote]

Αυτός ο Χριστός πάντως, δεν ήταν ο Ιησούς!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Liakouras

Δραστήριο Μέλος

Ο Liakouras αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 358 μηνύματα.

O Liakouras έγραψε: στις 16:04, 14-03-11:

#16
Αν σε πειράζει ο όρος συμφωνία... είναι ακριβώς το ίδιο με το διαθήκη...
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Red Cat

Νεοφερμένος

H Red Cat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών . Έχει γράψει 26 μηνύματα.

H Red Cat έγραψε: στις 15:47, 16-03-11:

#17
Αρχική Δημοσίευση από Liakouras
θέλω να τονίσω ότι το πως εγώ, εσύ... ο πατριάρχης και πάπας βλέπουμε και αντιλαμβανόμαστε τον Θεό δεν επηρεάζει στο χιλιοστό το τι είναι τελικά ο Θεός.
Και τι σε κανει τοσο σιγουρο; Ειναι κατι τελικα ο Θεος;
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 16:25, 16-03-11:

#18
Αρχική Δημοσίευση από Liakouras
Αν σε πειράζει ο όρος συμφωνία... είναι ακριβώς το ίδιο με το διαθήκη...
Όχι, απλά ο Ιησούς Χριστός δεν μίλησε για "ζωή μετά θάνατο", αλλά, για "ζωή εκ του θανάτου"! Προτιμούσε μάλιστα μία ζωή, που ούτε καν θα χρειαζόταν να γευθεί θάνατο!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Liakouras

Δραστήριο Μέλος

Ο Liakouras αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 358 μηνύματα.

O Liakouras έγραψε: στις 17:24, 16-03-11:

#19
Red Cat,

Αυτό απλά νομίζω πως είναι μια αρχή που ισχύει για κάθε πράγμα που δεχόμαστε την ύπαρξη του. Για ότι δεν δεχόμαστε την ύπαρξη του είναι κι ανούσιο να μιλάμε... εκτός κι αν δεν είμαστε βέβαιοι...

Νωεύς,

Προτιμάω να μην παίζω με τις λέξεις. Έχω την εντύπωσει πως κατανοείς ακριβώς αυτό που λέω.

Εγώ δεν μίλησα ούτε για μετά, ούτε για εκ θανάτου.

Εγώ είπα πως στη διδασκαλία του μας προτείνει έναν τρόπο να ζούμε... ας μην θέσουμε καθόλου το θάνατο σαν τέρμα ζωής... ας τον βάλουμε σαν τέρμα μιας γνώριμης κατάστασης και την επιλογή πορείας για την συνέχεια τις αιώνιας ζωής. Απλά η επιλογή της πορείας θα έχει γίνει απο την τωρινή κατάσταση...

Και όσο για τα παραπάνω θα συμφωνήσω με την πρώτη γραμμή της υπογραφής σου
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Red Cat

Νεοφερμένος

H Red Cat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών . Έχει γράψει 26 μηνύματα.

H Red Cat έγραψε: στις 01:48, 18-03-11:

#20
Δε δεχομαστε την υπαρξη μιας ιδεας; Η φυση της ομως αλλαζει βασει του νοηματος που της δινουμε!

Δεν παιζουμε με τις λεξεις οταν προσπαθουμε να επιλεγουμε πιο προσεκτικα αυτες που τις συνοδευουνε σε μια προταση.
Αλλωστε ετσι μονο κατανοουμε τι λεμε..
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια