×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,803 μέλη και 2,441,073 μηνύματα σε 76,701 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 318 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Τάρτα με επικάλυψη σοκολάτας και βατόμουρο

Katerina192 (Κατερίνα)

Δραστήριο Μέλος

H Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 266 μηνύματα.

H Katerina192 I'm safe, up high, nothing can touch me έγραψε: στις 22:49, 06-05-11:

#1
Yammy yammy!!

  • 225γρ βατόμουρα
  • 50γρ ζάχαρη
  • Λίγο χυμό λεμονιού
  • 400ml κρέμα γάλακτος
  • 100γρ βούτυρο
  • 750γρ σοκολάτα 64%κακάκο
  • 70ml λικέρ βατόμουρο

Για τη ζύμη
  • 125γρ βούτυρο μαλακό
  • 100γρ ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 250γρ αλέυρι
  • 5γρ αλάτι
  • 50ml νερό
Ετοιμάζουμε τη γλυκιά ζύμη. Ανακατεύουμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και μετά το αλεύρι με το αλάτι κοσκινισμένα.Πιέζουμε τη ζύμη με την παλάμη μας για να ομογενοποιηθεί. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά στο ψυγείο.
Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε σχήμα δίσκου πάχους 3mm περίπου. Τοποθετούμε τη ζύμη σε φόρμα για τάρτα και φτιάχνουμε περιμετρικά διακοσμητικά σχέδια . Τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι, την καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί και όσπρια και την προψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμους. για 20-25 λεπτά.

Βράζουμε 100γρ βατόμουρα με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σε ένα τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα. Μόλις πάρουν βράση τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για μερικά λεπτά. Προσθέτουν την κρέμα και το βούτυρο. Τα αφήνουμε να ξαναπάρουν βράση. Εκτός φωτιάς, ανακατεύουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και το λικέρ βατόμουρο.
Περνάμε την ganache(αυτό που φτιάξαμε δηλαδή) από σουρωτήρι και την αδειάζουμε πάνω στην κρύα βάση της τάρτας. Την αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει, 2 με 3 ώρες.

Διακοσμούμε τα υπόλοιπα βατόμουρα και σερβίρουμε!
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

ShatteredIce

Πολύ δραστήριο μέλος

H ShatteredIce αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 540 μηνύματα.

H ShatteredIce Out from Under έγραψε: στις 03:24, 07-05-11:

#2
πείνασα!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια