×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,794 μέλη και 2,440,659 μηνύματα σε 76,687 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 347 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Τρόικα vs Γραφειοκράτες

iJohnnyCash (Panayotis Yannakas)

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 17,207 μηνύματα.

O iJohnnyCash έγραψε: στις 01:52, 09-05-11:

#1
Τρόικα: Καλημέρα, ήρθαμε να κάνουμε τον τακτικό έλεγχο για να δούμε πως πάει η αναδιάρθρωση του κράτους.
Γραφειοκράτες: Καλημέρα. Από που θέλετε να αρχίσουμε;
Τρόικα: Ας δούμε πρώτα αν πετύχατε τους στόχους των εσόδων.
Γραφειοκράτες: Ξέρετε, υστερούμε λίγο σε αυτό τον τομέα. Όχι πολύ, μονο κατά μερικά δισ. ευρώ.
Τρόικα: Ναι άλλα αυτά τα μερικά δισ. αλλάζουν όλο το σχεδιασμό. Πρέπει να προσπαθήσετε περισσότερο. Ο στόχος για το φετινό έλλειμμα είναι περίπου 17 δισ. Η υστέρηση θα είναι 3 δισ. τουλάχιστον. Τι θα κάνετε για αυτό;
Γραφειοκράτες: Οι εκτιμήσεις του υπουργείου οικονομικών είναι ότι θα τα καταφέρουμε μέχρι το τέλος του χρόνου.
Τρόικα: Ναι αλλά αυτό λεγάτε και πέρσι και πάλι δεν τα καταφέρατε.
Γραφειοκράτες: Ναι αλλά φέτος θα τα καταφέρουμε.
Τρόικα: Με τις ΔΕΚΟ δεν βλέπουμε να έχετε κάνει τίποτα. Δεν είπαμε ότι πρέπει να μειωθούν εκεί οι δαπάνες;
Γραφειοκράτες: Αυτές οι δαπάνες είναι ανελαστικές.
Τρόικα: Τι σημαίνει αυτό;
Γραφειοκράτες: Σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τις μειώσουμε. Πρέπει να καταργήσουμε ολόκληρους οργανισμούς και υπηρεσίες του δημοσίου.
Τρόικα: Ε να το κάνετε τότε, τι περιμένετε; Με τις αποκρατικοποιήσεις τι έχετε κάνει; Δεν βλέπουμε τίποτα να έχει αποκρατικοποιηθεί.
Γραφειοκράτες: Ναι ξέρετε, είναι δύσκολο αυτό το κομμάτι, διότι θα χάσουμε πολλούς ψηφοφόρους. Θα γίνει δηλαδή, αλλά είμαστε ακόμα σε διαβούλευση για το πώς θα διαχειριστούμε το θέμα.
Τρόικα: Ο ΟΣΕ εξακολουθεί και τρώει πολλά λεφτά από τον προϋπολογισμό. Τι θα κάνετε για αυτό;
Γραφειοκράτες: Μα είπαμε, θα τον πουλήσουμε.
Τρόικα: Ναι αλλά πότε;
Γραφειοκράτες: Όταν βρούμε αγοραστή. Προς το παρόν δεν έχει βρεθεί ακόμα κανένας (τρελός) να τον αγοράσει.
Τρόικα: Ναι αλλά πως θα βρεθεί αγοραστής αν δεν μειωθεί το προσωπικό;
Γραφειοκράτες: Α, αυτό είναι θέμα του αγοραστή. Εμείς τον πουλάμε με το κλειδί στο χέρι. Τι θα κάνει στη συνέχεια ο αγοραστής και πως θα βγάλει άκρη με τους συνδικαλιστές είναι δικό του θέμα.
Τρόικα: Και με την ΔΕΗ;
Γραφειοκράτες: Το ίδιο. Είμαστε σε διαβούλευση με τους ιδιοκτήτες για το πώς θα χειριστούμε το θέμα.
Τρόικα: Με τους μετόχους δηλαδή;
Γραφειοκράτες: Όχι με την ΓΕΝΟΠ.
Τρόικα: Χτες διαβάσαμε ότι 850 συνταξιούχοι βουλευτές ζήτησαν αναδρομικά 250.000 ο κάθε ένας. Τι είναι αυτό πάλι; Τι καραγκιοζλίκια είναι αυτά;
Γραφειοκράτες: Ξέρετε, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, οι βουλευτές δικαιούνται βουλευτική αποζημίωση ίση με τις αποδοχές των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων. Ο νόμος το λέει αυτό, δεν μπορούμε να μην εφαρμόσουμε τον νόμο.
Τρόικα: Ναι αλλά αυτό είναι μια τρύπα 212 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό για φέτος και αυξημένα συνταξιοδοτικά εξόδου για του χρόνου.
Γραφειοκράτες: Ε, κοίτατε να δείτε, γεροντάκια είναι. Όπου νά ναι θα πεθάνουν και δεν θα έχουμε πια αυτό το κονδύλι.
Τρόικα: Καλά, καλά (%$#@&%$#@), τι θα γίνει με τα κλειστά επαγγέλματα; Δεν βλέπουμε να έχει απελευθερωθεί τίποτα ακόμα.
Γραφειοκράτες: Και αυτό είναι υπό μελέτη. Αλλά δεν μπορούμε να πάμε τόσο πολύ μπροστά τόσο γρήγορα. Χρειάζεται μελέτη το θέμα.
Τρόικα: Τι μελέτη θέλει;; Περάστε τον νόμο και απελευθερώστε τα πάντα.
Γραφειοκράτες: Ναι αλλά οι περισσότεροι βουλευτές είναι δικηγόροι. Αυτοί θα θιγούν περισσότερο από όλους.
Τρόικα: Ε και;
Γραφειοκράτες: Τι ε και; Πως θα περάσει από το κοινοβούλιο μια τέτοια ρύθμιση;
Τρόικα: Και από πότε χρειάζεστε το κοινοβούλιο για να περάσετε το οτιδήποτε; Με την αναδιάρθρωση του κράτους δεν βλέπουμε τίποτα. Δεν είπαμε ότι πρέπει να μειώστε τον αριθμό των δημοσιών υπαλλήλων;
Γραφειοκράτες: Μα αυτό δεν είναι ρητά διατυπωμένο στο μνημόνιο. Αλλά θα μειώσουμε το κράτος, μην ανησυχείτε, είναι στο πρόγραμμα.
Τρόικα: Και πως θα το κάνετε αυτό;
Γραφειοκράτες: Έχουμε ανάθεση μελέτη σε μερικούς οίκους και αναμένουμε απαντήσεις.
Τρόικα: Και πότε θα έρθουν αυτές οι απαντήσεις; Δεν έχουμε χρόνο. Ο χρόνος είναι χρήμα και στην δική σας την περίπτωση, τόκοι.
Γραφειοκράτες: Θα γίνει θα γίνει κύριοι, μην ανησυχείτε.

Στο μεταξύ, οι γραφειοκράτες κάνουν μια σύντομη σύσκεψη να συζητήσουν το πώς πάει το θέμα...
- Για να σου πω, τι λες το χάψανε το παραμύθι;
- Νομίζω ναι, δεν τους βλέπω εκνευρισμένους αρκετά. Περίμενα χειρότερα.
- Και εγώ το ίδιο βλέπω, άρα θα συνεχίσουμε να τους παραμυθιάζουμε.
- Ναι, ναι...

Από την άλλη, και οι τροικανοί επίσης κανουν μια μικρή σύσκεψη...
- Αυτοί μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Δεν έχουν σκοπό να εφαρμόσουν τίποτα.
- Ναι, αυτό βλέπω και εγώ. Μάλλον δεν θα βρούμε καμία άκρη.
- Και τι κάνουμε τώρα; Θα τους δώσουμε τα λεφτά;
- Και βέβαια θα τους τα δώσουμε, διότι δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Ο Trichet λέει ότι δεν θέλει να ακούσει τίποτα για αναδιάρθρωση.
- Ναι αλλά αυτοί είναι τρελοί. Θα τους δώσουμε λεφτά και θα τα ξοδέψουν σε συντάξεις βουλευτών!!
- Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Τα αφεντικά λένε να βρούμε δικαιολογία να τους δώσουμε τα λεφτά για να μην σκάσουν σαν καρπούζι.

Και συνεχίζεται λοιπόν η συζήτηση...
Γραφειοκράτες: Λοιπόν τι είδατε, όλα καλά; Θα πάρουμε την επόμενη δόση;
Τρόικα: Ναι, θα την πάρετε. Όλα καλά. Συνεχίστε την καλή δουλειά. Θα βγάλουμε και την συνηθισμένη ανακοίνωση πού θα λέει ότι: πάτε καλά, χρειάζεστε όμως περισσότερη προσπάθεια και ότι στο τέλος θα τα καταφέρετε.
Γραφειοκράτες: Θαυμάσια!


Σημειώστε ότι ο παραπάνω διάλογος δεν είναι πραγματικό γεγονός, αλλά μια φαντασμαγορική ιστοριούλα, που, επινόησε ο Γιώργου Καισάριου και δημοσίευσε στο capital.gr προκειμένου να μας διασκεδάσει και, να μας δείξει για ποιο λόγο ακόμα μας ανέχεται η τρόικα
6
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

epote

Επιφανές Μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,517 μηνύματα.

O epote ) έγραψε: στις 03:11, 09-05-11:

#2
lol

fair assesment.

με εξαιρεση τις αυξησεις των ΦΠΑ και λοιπων εισπρακτικων μεθοδων δεν εχει γινει τιποτα ιδιαιτερο.

ε ελλαδα, με τον καιρο θα μπουμε στον μονιμο μηχανισμο στηριξης και οποια ελπιδα για καποιου ειδους διπλωματικο ερισμα στο μελλον θα χαθει.

δεν θα ειμαστε ποτε ξανα ανεξαρτητο κρατος και τελειωνει εκει η υποθεση.

αλλα αυτο το "δεν ακουμε κουβεντα για αναδιαρθρωση" τι βλακειες, πολιτικα λογια ειναι αυτα, αναδιαρθρωση εχει ΗΔΗ γινει και θα γινουν και αλλες. Ο λογος για τον οποιο δεν γινονται ανοιχτα ακομα ειναι οτι η ελλαδα ειναι και πρωτογενος ελειματικη
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

fantasmenos (Διαταραγμένη Προσωπικότητα)

Τιμώμενο Μέλος

H Διαταραγμένη Προσωπικότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών , επαγγέλεται Θεολόγος και μας γράφει απο Μαυροβούνιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,292 μηνύματα.

H fantasmenos γεννημένος να λέει σοφά πράγματα έγραψε: στις 13:03, 11-05-11:

#3
Αρχική Δημοσίευση από Johnny Cash

Σημειώστε ότι ο παραπάνω διάλογος δεν είναι πραγματικό γεγονός, αλλά μια φαντασμαγορική ιστοριούλα, που, επινόησε ο Γιώργου Καισάριου και δημοσίευσε στο capital.gr προκειμένου να μας διασκεδάσει και, να μας δείξει για ποιο λόγο ακόμα μας ανέχεται η τρόικα
Τρόικα-Εκπρόσωποι Διεθνούς Οικονομικού Οργανισμού που είναι συνυπεύθυνο για την παγκόσμια αποτυχία της οργάνωσης της οικονομίας (συντομογραφία SHIT)

Γραφειοκράτες-Εκπρόσωποι των Ελλήνων πολιτών υπεύθυνοι για την παραγωγή πολιτικής των τελευταίων (συντομογραφία Losers)

Shit: Καλημέρα

Losers: Καλημέρα αγαπητοί Τροϊκανοί πως είστε; Είναι καλά το άλαθητο που κατέχετε και μας δίνεται τους τρόπους για να λύσουμε τα προβλήματα μας ή μήπως θέλετε να σας φέρουμε ένα εσπρεσάκι;

Shit: Μια χαρά είμαστε. Πως τα πάτε με την απορρύθμιση της ελληνικής οικονομίας και την θεραπεία σοκ που σας προτείνουμε να ακολουθήσετε;

Losers: Μια χαρά πάνε τα πράγματα, οι μισθοί μειώθηκαν, οι τιμές αυξήθηκαν, η ανεργία καλπάζει, και η αγορά είναι στο χειρότερο της σημείο.

Shit: Μπράβο παιδιά μου, με την θεραπεία που ακολουθούμε ο ελληνικός πληθυσμός θα έχει μηδαμινή αγοραστική ικανότητα σε λίγο καιρό, η οικονομία θα κάνει δεκαετίες για να συνέλθει αλλά τουλάχιστον τα ελλείμματα θα μειωθούν.

Losers: Ναι αφεντικό, ευτυχώς ήρθατε εσείς και μας λέτε τι να κάνουμε γιατί εμείς δεν ξέρουμε πως να προσαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις στην ελληνική πραγματικότητα και το φετίχ με τα ελλείμματα χωρίς να βλέπουμε την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα είναι αξιέπαινα

Shit: Ναι, κάνουμε ότι μπορούμε, όπου πήγαμε τα ελλείμματα μειώθηκαν (κρίμα που οι Losers που μας υποστήριξαν σε εκείνες τις χώρες καταστράφηκαν πολιτικά και δεν θέλουν να μας βλέπουν, ήταν καλά παιδιά)

Losers: Χαζοί ήταν αυτοί, εμείς ξέρουμε ότι αφού ελέγχουμε τον συνδικαλιστικό τομέα και μιλάμε για εθνικό αγώνα δεν θα μας κάνουν τίποτα.

Shit: Μπράβο παιδιά, με τις ΔΕΚΟ τι γίνεται; Θα τα κάνουμε όλα ιδιωτικά με συνέπεια να αυξηθεί η ανεργία περισσότερο και οι υπηρεσίες να έχουν υψηλό κόστος σε χαμηλά εισοδήματα;

Losers: Κάνουμε ότι μπορούμε, τα πράγματα πήγαιναν καλά, τα πρόβατα μας έδωσαν το ΟΚ πολλές φορές αλλά κολλάμε στους συνδικαλιστές μας που είναι σε μεγάλο βαθμό ψηφοφόροι του κόμματος μας. Αν δεν ήταν αυτοί θα είχαμε πιο εύκολο έργο ακόμη και την υγεία θα κάναμε εξ' ολοκλήρου ιδιωτική.

Shit: Θέλετε να μου πείτε ότι οι τελευταίοι που υπερασπίζονται το λογικό επιχείρημα (αποκρατικοποιήσεις με μέτρο-μερικές υπηρεσίες πρέπει να μείνουν στο κράτος) είναι τα λαμόγια των εργαζομένων;

Losers: Ναι αφεντικό, αυτά είναι αλλά τι να κάνουμε για να το λύσουμε και αυτό το πρόβλημα;

Shit: Η απορρύθμιση που ζητάμε εμείς σαν ΔΝΤ παιδιά μου, θέλει την ολική εφαρμογή πολιτικών με εμμονή στα ελλείμματα, ως εκ τούτου και εσείς θα επιμείνετε μέχρι την τελική νίκη. Συγνώμη αν το πολιτικό σύστημα εξαιτίας των εμμονών μας φέρει τα πάνω κάτω αλλά κάποιοι πρέπει να κάνουν θυσίες για να μπορέσει η ΕΕ και οι τράπεζες να τη βγάλουν καθαρή πάλι. Σκοπός είναι να μην είσαστε το κακό παιδί της ευρωζώνης και για να μην γίνει αυτό θα το πληρώσουν ακριβά τα μεσαία και κατώτερα στρώματα. Το πούλο τώρα ξεκινάει η επανάληψη της Πάτυ.

Σημείωση: Ο παραπάνω διάλογος θα μπορούσε πολύ εύκολα να είναι πραγματικός, σκοπός είναι να καταλάβουμε ότι η Τρόικα δεν είναι η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση αυτού του κράτους ούτε ότι οι πολιτικές που ακολουθεί είναι σίγουρο ότι θα επιλύσουν τα προβλήματα.
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Isiliel : 11-05-11 στις 13:12. Αιτία: προσθήκη spoiler για μείωση του scrolling
6
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 14:38, 11-05-11:

#4
Αρχική Δημοσίευση από Johnny Cash
...
Τρόικα: Και από πότε χρειάζεστε το κοινοβούλιο για να περάσετε το οτιδήποτε;


Σημειώστε ότι ο παραπάνω διάλογος δεν είναι πραγματικό γεγονός, αλλά μια φαντασμαγορική ιστοριούλα, που, επινόησε ο Γιώργου Καισάριου και δημοσίευσε στο capital.gr προκειμένου να μας διασκεδάσει και, να μας δείξει για ποιο λόγο ακόμα μας ανέχεται η τρόικα
Αρχική Δημοσίευση από fantasmenos
....
Σημείωση: Ο παραπάνω διάλογος θα μπορούσε πολύ εύκολα να είναι πραγματικός, σκοπός είναι να καταλάβουμε ότι η Τρόικα δεν είναι η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση αυτού του κράτους ούτε ότι οι πολιτικές που ακολουθεί είναι σίγουρο ότι θα επιλύσουν τα προβλήματα.
: Πόσες σπίθες άραγε χρειάζεται ένα μυαλό, για να το ...καταλάβει;
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια