×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,808 μέλη και 2,441,463 μηνύματα σε 76,724 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 330 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Τα στρουμφάκια και οι κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις τους

gademis (Δημήτρης)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 40 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. . Έχει γράψει 1,298 μηνύματα.

O gademis "ένα προσωπικό μήνυμα" έγραψε: στις 13:28, 22-07-05:

#1
Η θεωρία ότι τα αθώα στρουμφάκια προβάλλουν την κομμουνιστική θεωρία κυκλοφορεί εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ενώ οι συνοδευτικές θεωρίες συνομωσίας (οτι δηλαδή είναι πράγματι φτιαγμένα έτσι απο τους σοβιετικούς για να έχουν τα παιδιά επαφή με τα κομμουνιστικα ιδεώδη) αντικρούονται ώς υπερβολικές, τα σημάδια ότι, ηθελημένα ή μή, το χωριό των αγαπημένων ηρώων των παιδικών μας χρόνων είναι στην πραγματικότητα μιά μικρογραφία της ουτοπικής κομμουνιστικής κοινωνίας είναι αδιάψευστα.

Αρχίζει πρώτα κανείς από το γεγονός ότι το χρήμα απουσιάζει από το στουμφοχωριό. Οι δουλειές έχουν μοιραστεί στα μισά περίπου στρουμφάκια που έχουν στερεοτυπικούς ρόλους μέσα στην στρουμφοκοινωνία: ο Προκόπης είναι οι εργάτες, ο Κηπευτής (farmer) είναι η αγροτική τάξη, ο Ζωγράφος και ο Ντορεμί οι καλλιτέχνες, ο Λιχούδης ο μάγειρας και ο Ράφτης είναι... ο ράφτης. Όλοι αυτοί κάνουν ο καθένας τη δουλειά του για όλα τα στρουμφάκια του χωριού χωρίς να ζητά αντάλλαγμα. Τα άλλα μισά στρουμφάκια είναι παραδείγματα ελαττωμάτων που η κοινωνία των στρουμφ βλέπει ως αρνητικά. Ο Χουζουρης έχει την τεμπελιά του, ο Λιχούδης την λαιμαργία, ο Μελένιος τη ματαιοδοξία. Τα περισσότερα επεισόδια με κεντρικούς ήρωες τέτοιους χαρακτήρες έχουν ηθικό δίδαγμα το πόσο κακό είναι το αντίστοιχο ελάττωμα για τη στρουμφοκοινωνία.

Και φυσικά το δίδαγμα το εκφράζει πολύ συχνά η συμβουλευτική φωνή του πάνσοφου Παπαστρούμφ. Ο "κόκκινος πατέρας" όλου του χωριού που φροντίζει για τη ευημερία αλλά και την ισότητα στο χωριό, είναι ο μοναδικός αξιωματούχος στο χωριό και ο μοναδικός που αναγνωρίζεται ως κοινωνικά ανώτερος από οποιοδήποτε άλλο στρουμφάκι. Συγκεκριμένα τα κόκκινα ρούχα του έχουν εμπνεύσει και το (σχεδόν σίγουρα retro-acronym) S.M.U.R.F. = Socialist Men Under a Red Father. Παρά την οπτική ομοιότητά του όμως με την επίσης γενειοφόρα φιγούρα του Μάρξ ο ρόλος του στη στρουμφοκοινωνία είναι ο ίδιος με του Στάλιν.

Η μεγαλύτερη βέβαια απόδειξη για τον παραλληλισμό με το σοβιετικό καθεστώς είναι ο Σπιρτουλης. Ο Σπιρτούλης είναι ο Τρότσκι. Λέει ότι είναι βοηθός (και διάδοχος σε ένα επεισόδιο) του Παπαστρουμφ, αν και σε ένα άλλο επεισόδιο κάνει ένα από τα πραξικοπήματα που έχουν γίνει στο στρουμφοχωριό και γίνεται βασιλιάς απουσία του παπαστρουμφ (τα μισά στρουμφάκια διοργανώνουν αντίσταση). Και φυσικά το κλασσικό πέταγμα του Σπιρτούλη απο το χωριό είναι παραλλησιμός με την εξορία του Τρότσκι.

Και ο Δρακουμέλ; Απλώς ένας κακός μάγος που κυνηγάει τα στρουμφάκια για να τα φάει; Να τα φάει απο ένα σημείο και μετά γιατί στα αρχικά επεισόδια θέλει να πιάσει έξι από αυτά για να τελειώσει το ξόρκι που θα του επιτρέψει να φτιάξει χρυσάφι. Έτσι κάποιος μπορεί να δει το Δρακουμέλ σάν ενσάρκωση του καπιταλισμού που σκοπό έχει να καταστρέψει την ουτοπική κοινωνία των στρούμφ για το κέρδος.

Και βέβαια υπάρχουν συγκεκριμένα επεισόδια που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς ως επιχειρήματα. Το επισόδιο με τα σοκολατένια νομίσματα είναι το πιό συχνά αναφερόμενο. Ο Δρακουμελ και η μαμά του στέλνουν το σατανικό σπόρο στην αυλή του Λιχούδη και φυτρώνει ένα δέντρο με σοκολατένια νομίσματα τα οποία δοκιμάζει ο Λιχούδης. Μετά αντί να τα μοιραστεί με τα αλλα στρουμφάκια (τι πιο φυσιολογικό στην κομμουνιστική κοινωνία) τα θεωρεί δικά του (ιδιοκτησία = καπιταλισμός) και τα πουλάει στα άλλα στρουμφάκια αντί απαραίτητων γι αυτά εργαλεία (τα βάρη του Προκόπη, την τσάπα του κηπουρού, τα εργαλεία του ξεφτέρη). Χωρίς αυτά η στρουμφοκοινωνία καταρρέει αφού δεν μπορεί να παραχθεί τίποτα. Η κατάσταση σώζεται μετά από παρέμβαση του παπαστρούμφ που εξηγεί στο λιχούδη ότι για την κατάσταση φταίει η παράλογη ανάγκη του να συγκεντρώσει πλούτο.

Σε άλλο επεισόδιο η αυτόματη μηχανή παραγωγής φαγητού του Ξεφτέρι οδηγεί τα στρούμφάκια σε υπερκατανάλωση με αποτέλεσμα να εξαντληθούν οι φυσικοί πόροι (στρουμφόμουρα). Ακολουθεί πανικός και την κρίση αποτρέπει ο Παπαστρούμφ μετά από καταστροφή της μηχανής με ένα πενταετές πλάνο... εεε.. δηλαδή με μια αποθήκη με φαγητό.

Πραξικόπημα στο χωριό γίνεται 2 φορές. Μία απο τον Σπιρτούλη και μία απο τη Στρουμφίτα που θέλει να γίνει "Βασίλισσα για μιά μέρα". Και τα δύο καταλήγουν σε μάχη που όμως σταματά ο Παπαστρούμφ βάζοντας τέλος σε ιδέες περί βασιλείας.


Το αρχικό site που μίλησε για τη θεωρία του στρουμφοκομμουνισμού είναι αυτό http://www.geocities.com/Colosseum/Track/9534/smurfs/
Αλλα links
http://www.iamlost.com/features/smurfs/commies.shtml
http://www.fortunecity.com/meltingpot/redriver/415/smurf.html
http://daily.stanford.edu/tempo?page=content&id=15883&repository=0001_article
http://www.geocities.com/Hollywood/Cinema/3117/sociosmurf2.htm
http://gssq.blogspot.com/2004/04/papa-smurf-is-communist-i-like-most-of.html
http://www.hindsight-2020.com/documents/redsmurfs.php

Πηγή myblog.sucks.gr

Παντως σε σχετικό thread έβαλε πολύς κόσμος "Στρουμφάκια" σαν αγαπημένο παιδικό...
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Valder

Επιφανές Μέλος

Ο Valder αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 35 ετών , επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 6,596 μηνύματα.

O Valder Winners do not make excuses έγραψε: στις 13:48, 22-07-05:

#2
Να γιατί γούσταρα τον Δρακουμέλ πάντα!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Γιάννης (Παπαφλέσσας)

Επιφανές Μέλος

Ο Παπαφλέσσας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 43 ετών . Έχει γράψει 3,056 μηνύματα.

O Γιάννης Πέρασα μια βόλτα! Τι θα φάμε? έγραψε: στις 13:59, 22-07-05:

#3
Δηλαδή με λίγα λόγια η Ψιψινελ μας έγινε το εκτελεστικό όργανο των Δυτικών κατά του Κουμουνισμού κάτι απο CIA, Mi5, FBI, Stazi, Sas κτλ σε ένα! Άντε να κάνω παιδί και να μου πει μια μέρα ότι η Ψιψινέλ βοήθησε στην απόβαση των Τούρκων στην Κύπρο ότι ο bob ο μάστορας βομβάρδισε την γιουγκοσλαβία, και ότι η barbie στην τελική είναι κρυφός πράκτορας της KGB που σκοπό έχει την ανατροπή της κυβέρνησης των ΗΠΑ!
Μήπως να το αφήνω να βλέπει μόνο τσόντες? Τουλάχιστον σε αυτά δεν υπάρχει υπονοούμενο είναι τελειως ξεκάθαρο το τι γίνετε!. bye the way πολύ καλό άρθρο gademi!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

gademis (Δημήτρης)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 40 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. . Έχει γράψει 1,298 μηνύματα.

O gademis "ένα προσωπικό μήνυμα" έγραψε: στις 14:09, 22-07-05:

#4
Η ψιψινέλ είναι και καλα οι Εβραίοι που προσκολλούνται στις μεγάλες καπιταλιστικές δυνάμεις. Γι αυτό και το όνομα της στα αγγλικά είναι Azrael που είναι το όνομα ενός αγγέλου κατα την εβραική πίστη.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

weak and powerless

Περιβόητο Μέλος

Ο weak and powerless αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. . Έχει γράψει 2,242 μηνύματα.

O weak and powerless έγραψε: στις 14:23, 22-07-05:

#5
άλλη μία απόδειξη ότι βλέπαμε διδακτικά παιδικά σαν μπόμπιρες .
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Vkey (Κοινό Μυστικό!!!)

Επιφανές Μέλος

H Κοινό Μυστικό!!! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός . Έχει γράψει 4,179 μηνύματα.

H Vkey ,αφού σκέφτηκε λίγο, έγραψε: στις 14:47, 22-07-05:

#6
Θεέ μου...και λάτρευα τα στρουμφάκια...αλλά κου*****στρια δεν έγινα! Μήπως δεν μου πέρασαν σωστά το μήνυμα; 8)

@Valder: Ξέρεις με ποιον παρομοιάζουμε το Δρακουμέλ φατσικά στην Ελλάδα; Δεν χρειάζεται να το αναφέρω
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Rempeskes

Επιφανές Μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 5,659 μηνύματα.

O Rempeskes έγραψε: στις 14:54, 22-07-05:

#7
Οι παραλληλισμοί είναι και ψιλο-επιτυχείς, γελούσα με τις ώρες...


Να θέσουμε και ένα άλλο παραλληλισμό?

...Τι σχέση έχουν το Σταρ Τρεκ με τον Άρχοντα των Δακτυλιδιών, και κάτι άλλες ταινίες του στυλ Στρατιώτες του Σύμπαντος??

Ο νικητής κερδίζει δώρο μια μαγευτική περιήγηση της Αθήνας με το Τραμ.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

gademis (Δημήτρης)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 40 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. . Έχει γράψει 1,298 μηνύματα.

O gademis "ένα προσωπικό μήνυμα" έγραψε: στις 14:58, 22-07-05:

#8
@Valder: Ξέρεις με ποιον παρομοιάζουμε το Δρακουμέλ φατσικά στην Ελλάδα;
Για να σε βοηθήσω τον σκευτόμουνα για avatar αλλα δεν τον εβαλα τελικα.
κου*****στρια
Αίσχος!! Τι πολιτική λογοκρισία είναι αυτή;!; (βαλτε και τα spaces μπρός-πίσω σε αυτό που κάνει match παιδια
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Γιάννης (Παπαφλέσσας)

Επιφανές Μέλος

Ο Παπαφλέσσας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 43 ετών . Έχει γράψει 3,056 μηνύματα.

O Γιάννης Πέρασα μια βόλτα! Τι θα φάμε? έγραψε: στις 15:47, 22-07-05:

#9
Μπράβο ρε gademi φοβερό topic ξεκίνησες!!!

1) Λοιπόν καταρχήν αν ο Δρακουμέλ αντιπροσώπευε τον καπιταλισμό θα είχε και τα έντονα στοιχεία παρακμής του. Το κάστρο του Δρακουμέλ μέσα στην ποδαρίλα είναι και γενικά ποίο πολύ μαντρί θυμίζει παρά κάτι καπιταλιστικό

2) Η ψιψινέλ δεν δείχνει να κινεί υποχθόνια τα νήματα όπως λέγεται ότι κάνουν οι εβραίοι παγκόσμια αλλά είναι ο ηλίθιος κομπάρσος της σειράς αντί να παραμιλάει σαν τον μαλ*** μόνος του ο Δρακουμέλ έχει κάπου να λεει τον πόνο του και τα σχέδια του. Χωρίς όμως καν να έχει άποψη.

3) Είναι λίγο κουλό σε μια εποχή πληροφόρησης με τις δυτικές κυβερνήσεις να ελέγχουν τα πάντα κάτι τέτοιο να έχει πέσει στην αντίληψη κάποιον ατόμων στο internet. Ο καθημερινός βομβαρδισμός με προπαγάνδα από το κράτος στους πολίτες μέσω την τηλεόρασης και των media είναι πάρα πολύ ισχυρός για να αφήσει κάτι τέτοιο να περάσει απαρατήρητο.

4) Είναι πολύ εύκολο κατόπιν εορτής να προσάπτουμε συμπεράσματα σε κάτι. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να πούμε και για το μικρό μου πονι ότι ενισχύει την κτηνοβασία!!! Έχεις δει μαλλί και πόσα ανθρώπινα χαρακτηριστικά έχει? Η ακόμα ότι ο Πήτερ παν είναι ο ταϊβανέζος επιστάτης στο εργοστάσιο της Nike στην Ταϊβάν που προσπαθεί να αποδείξει ότι το να δουλεύουν μικρά παιδιά δεν είναι κάτι κακό. Το συγκεκριμένο εγώ πάντως το αντιμετωπίζω σαν μια από τις φάρσες του internet και τίποτα παραπάνω
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

gademis (Δημήτρης)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 40 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. . Έχει γράψει 1,298 μηνύματα.

O gademis "ένα προσωπικό μήνυμα" έγραψε: στις 16:21, 22-07-05:

#10
Το συγκεκριμένο εγώ πάντως το αντιμετωπίζω σαν μια από τις φάρσες του internet και τίποτα παραπάνω
Ενισχυμένη ίσως απο στοιχία που συμπτωματικά τεριάζουν στο συγκεκριμένο cartoon.

...Τι σχέση έχουν το Σταρ Τρεκ με τον Άρχοντα των Δακτυλιδιών, και κάτι άλλες ταινίες του στυλ Στρατιώτες του Σύμπαντος??
Εννοείς οτι σε όλες οι "καλοί" είναι οι αμερικάνοι που κατακτάνε τους πάντες;
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Γιάννης (Παπαφλέσσας)

Επιφανές Μέλος

Ο Παπαφλέσσας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 43 ετών . Έχει γράψει 3,056 μηνύματα.

O Γιάννης Πέρασα μια βόλτα! Τι θα φάμε? έγραψε: στις 16:24, 22-07-05:

#11
Αρχική Δημοσίευση από gademis
Ενισχυμένη ίσως απο στοιχία που συμπτωματικά τεριάζουν στο συγκεκριμένο cartoon.
Δεν αποκλείετε και τώρα αν κάτσουμε και πιάσουμε ένα cartoon μπορούμε να βγάλουμε τρελή δολοπλοκία. (Μήπως τιμιτικά να ξεκίναγες ένα τέτοιο topic ? )
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γιάννης : 22-07-05 στις 16:25.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

keaster

Νεοφερμένος

Ο keaster αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 18 μηνύματα.

O keaster έγραψε: στις 16:41, 22-07-05:

#12
Τώρα εξηγούνται οι τάσεις μου προς τον κομμουνισμό :Ρ
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Rempeskes

Επιφανές Μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 5,659 μηνύματα.

O Rempeskes έγραψε: στις 16:43, 22-07-05:

#13
Εννοείς οτι σε όλες οι "καλοί" είναι οι αμερικάνοι που κατακτάνε τους πάντες;

Όχι βέβαια. Πάντα η νίκη έρχεται απο μία Συνομοσπονδία, όπου -ανησυχητικά- τα αφεντικά είναι κάτι αμερικανοκομμένες φιγούρες... Και οι εχθροί, είναι πάντα ομοιόμορφοι, πάντα κακόβουλοι, πάντα καταδικασμένοι να ηττηθούν.

...Μήπως βρωμάει λίγο Νατο-Εσσδ?
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Γιάννης (Παπαφλέσσας)

Επιφανές Μέλος

Ο Παπαφλέσσας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 43 ετών . Έχει γράψει 3,056 μηνύματα.

O Γιάννης Πέρασα μια βόλτα! Τι θα φάμε? έγραψε: στις 16:48, 22-07-05:

#14
Αρχική Δημοσίευση από Rempeskes
Όχι βέβαια. Πάντα η νίκη έρχεται απο μία Συνομοσπονδία, όπου -ανησυχητικά- τα αφεντικά είναι κάτι αμερικανοκομμένες φιγούρες... Και οι εχθροί, είναι πάντα ομοιόμορφοι, πάντα κακόβουλοι, πάντα καταδικασμένοι να ηττηθούν.

...Μήπως βρωμάει λίγο Νατο-Εσσδ?
και με απίστευτη δύναμη στην αρχή φυσικά!!! (ΕΣΣΔ 19.000 τεθωρακισμένα μόνη της όλο το Νατο λιγότερα). Δεν έχει και άδικο! ωραία παρατήρηση. Τώρα χάσαμε την βόλτα με το Τραμ όμως! τι κρίμα και είχα 7 ώρες για χάσιμο επιλέγοντας το τραμ απο το Σύνταγμα στην Γλυφάδα
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Vkey (Κοινό Μυστικό!!!)

Επιφανές Μέλος

H Κοινό Μυστικό!!! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός . Έχει γράψει 4,179 μηνύματα.

H Vkey ,αφού σκέφτηκε λίγο, έγραψε: στις 17:00, 22-07-05:

#15
Αρχική Δημοσίευση από gademis
Για να σε βοηθήσω τον σκευτόμουνα για avatar αλλα δεν τον εβαλα τελικα.
Προτιμώ χίλιες φορές το avator που έχεις!Είναι πολύ πολύ πολύ γλυκούληηηηηηη! 8)

Αρχική Δημοσίευση από gademis
Αίσχος!! Τι πολιτική λογοκρισία είναι αυτή;!; (βαλτε και τα spaces μπρός-πίσω σε αυτό που κάνει match παιδια
Είδες; Να πώ ότι έβρισα η γυναίκα...πολιτικός ορσιμός είναι 8)
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

gademis (Δημήτρης)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 40 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. . Έχει γράψει 1,298 μηνύματα.

O gademis "ένα προσωπικό μήνυμα" έγραψε: στις 19:51, 22-07-05:

#16
1) Λοιπόν καταρχήν αν ο Δρακουμέλ αντιπροσώπευε τον καπιταλισμό θα είχε και τα έντονα στοιχεία παρακμής του. Το κάστρο του Δρακουμέλ μέσα στην ποδαρίλα είναι και γενικά ποίο πολύ μαντρί θυμίζει παρά κάτι καπιταλιστικό
Τον βρήκα το συμβολισμό. O Δρακουμέλ ζεί στο ποδαροβρομών τσαντιροφέρνων κάστρο του μόνος και έρημος με μόνο την ψιψινέλ να λέει τον πόνο του γιατι κυνηγάει τα στρουμφάκια (τον υλικό πλούτο) και αυτό του έχει στερήσει τελείως κάθε ποιότητα ζωής!

Προτιμώ χίλιες φορές το avator που έχεις!Είναι πολύ πολύ πολύ γλυκούληηηηηηη!
Απ, δεν τον αλλάζω τώρα, ούτε κάν για να βάλω τη φάτσα μου. Αντε να τον βρώ σε καμια άλλη πόζα στο DVD και να τον βαλω αμα βαρεθώ πάλι.

Για τις επόμενες 4-5 μέρες θα υπάρχει και σχετικό mp3 ringtone για όποιον έχει τηλέφωνο που υποστιρίζει τέτοια.
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gademis : 07-10-05 στις 14:25.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

fantasmenos (Διαταραγμένη Προσωπικότητα)

Τιμώμενο Μέλος

H Διαταραγμένη Προσωπικότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών , επαγγέλεται Θεολόγος και μας γράφει απο Μαυροβούνιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,292 μηνύματα.

H fantasmenos γεννημένος να λέει σοφά πράγματα έγραψε: στις 18:49, 08-06-08:

#17
Ωραίο κείμενο. Δεν μου πέρασε ποτέ πάντως από το μυαλό ότι τα στρουμφάκια είναι το προλεταριάτο.

Εκτός από τον μπαρμπα στρουμφ (που λέτε ότι ήταν ο Στάλιν) υπήρχε από ότι θυμάμαι και ο παππούς στρούμφ. Μήπως ήταν αυτός ο Μαρξ;

Επίσης, μήπως ο Δρακουμέλ ήταν οι ΗΠΑ και η γάτα η Αγγλία;

Υ.Γ. Οι Έλληνες που είναι;
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Nininaou (Ρηνούλα)

Διάσημο Μέλος

H Ρηνούλα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 637 μηνύματα.

H Nininaou μουντζούρωσε και έγραψε: στις 19:26, 08-06-08:

#18
Αρχική Δημοσίευση από fantasmenos
Υ.Γ. Οι Έλληνες που είναι;
Κάτι μωρά στρουμφάκια που μπήκαν στα καινούργια επεισόδια
  • Πολύ καλό το άρθρο. Το κόκκινο σκουφάκι του Παπαστρούμφ όντως με βάζει σε σκέψεις...
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

vendetta (Thor)

Δραστήριο Μέλος

Ο Thor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Ξεναγός . Έχει γράψει 342 μηνύματα.

O vendetta έγραψε: στις 18:21, 26-07-08:

#19
Πολύ καλό το άρθρο...
Ωστόσο ούτε εγώ έγινα κομμουνιστής αν και στρουμφάκια έβλεπα συνέχεια...

--- Έχω λιώσει στο γέλιο...
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Tsipouro

Περιβόητο Μέλος

Ο Tsipouro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 30 ετών , επαγγέλεται Κτηνίατρος και μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 916 μηνύματα.

O Tsipouro έγραψε: στις 19:10, 26-07-08:

#20
Πάντα τα λάτρευα τα στρουμφάκια ρε παιδία. Τώρα κομμουνιστής δεν είμαι (αν και κλίνω λίγο προς τα εκεί), αλλά οι περισσότεροι φίλοι μου κομμουνιστές είναι...

...με βάλατε σε σκέψεις τώρα...

Αχαχαχαχαχα!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια