×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,809 μέλη και 2,441,636 μηνύματα σε 76,730 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 205 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

(ΜΝΑ) Μονάδα Νέας Αποτίμησης: Το νομισματικό άχθος των Ελλαδιτών

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 15:58, 13-07-11:

#1
1.- Σ’ έναν κόσμο αντικειμενικά ενοποιημένης αγοράς, το ζήτημα ύπαρξης και λειτουργίας ενός εθνικού κράτους, με όρους εθνικής εδαφικής ακεραιότητας, εθνικής εξωτερικής πολιτικής, εθνικής κυριαρχίας και εθνικής έννομης τάξης, δεν νοείται, χωρίς την ύπαρξη εθνικού νομίσματος, που αφενός θα εξυπηρετεί και θα ικανοποιεί τις ανάγκες των νόμιμων συναλλαγών μεταξύ των υπηκόων του και αφετέρου θα αντικατοπτρίζει την πραγματική του δυνατότητα να αντέχει στις παντοειδείς πιέσεις των διεθνών αγορών. Χωρίς ένα τέτοιο εθνικό νόμισμα, ένα σύγχρονο αλλά και μελλοντικό εθνικό κράτος, δεν είναι παρά ένας εντεταλμένος τοπικός φοροεισπράκτορας των «Αγορών», πολλές φορές και χωρίς την δημοκρατική επίφαση της επιλογής του, από τους υπηκόους του ενδιαφερόμενου εθνικού κράτους.

2.-Έχοντας υπόψη την δύο αιώνων ύπαρξη της Ελλάδας ως εθνικού κράτους και υπό το αποκαλυπτικό φως της διανυόμενης κρίσης του, είναι ιστορικής σημασίας χρέος των σημερινών υπηκόων του να σταθμίσουν, αξιολογήσουν και αποτιμήσουν, την αναγκαιότητα περαιτέρω επιβίωσης αυτού του κράτους, το προβλεπόμενο κόστος που πρέπει να επωμιστούν για κάτι τέτοιο και να αναζητήσουν τις στρατηγικές εκείνες επιλογές, με τις οποίες θα επιδιώξουν ένα τέτοιο τιτάνιο έργο. Η αποφυγή του δε, αποτελεί την έσχατη επιλογή της εγκατάλειψής του και της διάχυσης της κοινωνίας του στη «Διασπορά», την μετανάστευση ή την ενσωμάτωσή της στο ανώνυμο πλήθος των «λαθρομεταναστών», που ήδη συγχρωτίζονται μ’ αυτή εντός των τυπικών εθνικών ορίων της.


(συνεχίζεται)
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 16:26, 13-07-11:

#2
3.- Η χώρα μας διαθέτει σήμερα στο ενεργητικό της, μερικές εκατοντάδες αγανακτισμένων στις πλατείες, μερικά εκατομμύρια απ’ αυτούς ακόμη στους καναπέδες, μερικές δεκάδες χιλιάδες που τα κουτσοφέρνουν(μεγαλοσυνταξιούχοι, μεγαλόμισθοι και μεγαλοκαταθέτες) και δύο χιλιάδες περίπου με καταθέσεις στο εξωτερικό. Πέραν τούτων όμως, στα μάτια των επίδοξων «Γερμανών» πάσης φύσεως, η χώρα μας διαθέσει και το εκρηκτικό μίγμα «γη-νερό-ήλιο». Μίγμα δε, που για τις παγκοσμιοποιημένες αγορές, με συστηματική ελάττωση των γηγενών και μεθοδική αξιοποίηση των «λαθρομεταναστών», καθιστά την χώρα, σε χώρο με εξαιρετικές προδιαγραφές για …παραδείσιες επενδύσεις!


(συνεχίζεται)
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 11:57, 14-07-11:

#3
4.- Μνα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Η μνα (αρχ. ελλ. μνᾶ, λατ. mina) είναι μονάδα μέτρησης της μάζας (υποδιαίρεση του ταλάντου) που χρησιμοποιήθηκε στην αρχαιότητα. Κέρματα από πολύτιμα μέταλλα που ζύγιζαν μία μνα, χρησιμοποιούνταν επίσης ως νομίσματα.

(συνεχίζεται)
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

parafernalia (Νίκος)

Επιφανές Μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,394 μηνύματα.

O parafernalia έγραψε: στις 12:28, 14-07-11:

#4


Ένας ιταλός μαθηματικός, ο Volterra, παρατήρησε στην δεκαετία του 1920 το εξής ενδιαφέρον κυκλικό φαινόμενο στην Αδριατική: Τα μεγάλα ψάρια ευημερούσαν καταβροχθίζοντας τα μικρότερα, ο αριθμός των οποίων μειωνόταν τόσο που τα μεγάλα ψάρια, κάποια στιγμή, άρχισαν να εξαφανίζονται λόγω έλλειψης τροφής. Έτσι, αφού τα μεγάλα ψάρια σχεδόν εξαφανίστηκαν, ο πληθυσμός των μικρότερων ανέκαμψε. Όταν όμως ανέκαμψε αρκετά, τα μεγάλα ψάρια που επιβίωσαν άρχισαν να ευημερούν ξανά (τρώγοντας τα μικρότερα) και ο αριθμός τους να αυξάνεται εις βάρος των μικρότερων. Μέχρι που, άλλη μια φορά, τα μεγάλα πείνασαν. Και φτου κι από την αρχή.

Το ίδιο κυκλικό φαινόμενο παρατηρείται στον καπιταλισμό, με αρκετές διαφορετικές μορφές. Θα αναφέρω δύο. Σε περίοδο ανάπτυξης ο ανταγωνισμός υποχρεώνει τις επιχειρήσεις σε επενδύσεις και τεχνολογικές βελτιώσεις με σκοπό την βελτίωση των αγαθών και την μείωση του κόστους. Οι επενδύσεις αυξάνουν το συνολικό εισόδημα, την απασχόληση, τα εισοδήματα αλλά, παράλληλα (λόγω έντονου ανταγωνισμού) μειώνεται η κερδοφορία. Όταν η κερδοφορία πέσει κάτω από ένα επίπεδο, κάποιες επιχειρήσεις (οι ασθενέστερες) έχουν ζημίες και αναγκάζονται να απολύσουν προσωπικό ή και να κλείσουν. Οι απολυμένοι περιορίζουν τις αγορές τους, η συνολική ζήτηση μειώνεται και αυτό περιορίζει ακόμα περισσότερο την κερδοφορία. Κι άλλες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο και η οικονομία μπαίνει σε καθοδική, υφεσιακή πορεία.

[...]

Κάποιοι ίσως δικαιολογούνταν λέγοντας ότι την ώρα που η οικονομία καταρρέει, προέχουν άλλα ζητήματα. Ότι το περιβάλλον μπορεί να περιμένει. Δεν θα επικαλεστώ μια τέτοια δικαιολογία. Η οικολογική κρίση δεν μπορεί να περιμένει. Είναι πλέον σίγουρο ότι οι καταστροφικές μας επιπτώσεις στην δυνατότητα του πλανήτη να αναπαράγει τις συνθήκες της δικής μας επιβίωσης έγιναν μη αναστρέψιμες εδώ και μια δεκαετία. Επιπρόσθετα, η κρίση της οικονομίας έχει την ίδια υφή και ουσία με την κρίση της οικολογίας. Και οι δύο κρίσεις οφείλονται στην μη συντονισμένη, αποκεντρωμένη, ανθρώπινη οικονομική δραστηριότητα στο σύνολό της. Όπως στην Αδριατική (θυμήσου τον Volterra παραπάνω) τα μεγάλα ψάρια, ακολουθώντας αυτό που καταλαβαίνουν ως δικό τους συμφέρον, δημιουργούν τις συνθήκες της επόμενης λιμοκτονίας τους, έτσι κι εμείς, καθώς ο καθένας πασχίζει για το προσωπικό του όφελος, δημιουργούμε τις συνθήκες της μελλοντικής μας δυστυχίας - τόσο όσον αφορά την οικονομία όσο και την τάση μας να μετατρέπουμε τον πλανήτη σε 'καμένη γη'. Η οικονομική κρίση και η κλιματική αλλαγή αποτελούν τις δυο όψεις του ίδιου νομίσματος: του αντίτιμου που καταβάλουμε ως ανθρωπότητα από την επικράτηση του ιδεολογήματος ότι οι 'αγορές ξέρουν'.

[...]

Ο καπιταλισμός δεν είναι τίποτα άλλο από μια συνεχής διαδικασία εμπορευματοποίησης των αγαθών. Τα τελευταία 300 χρόνια, πράγματα αξίας μετατράπηκαν σε εμπορεύματα. Π.χ. η γη, η εργασία, η γνώση αιώνων, ακόμα και το γενετικό υλικό. Η 'επιχειρηματικότητα' αυτό σήμαινε:

Καινοτόμους τρόπους να πάρεις κάτι που δεν ανήκει σε κανέναν αλλά που έχει μεγάλη αξία, να το ιδιοποιηθείς και στο τέλος να το πουλήσεις με κέρδος. Αυτό δεν μπορεί ποτέ να ισχύει με την 'πράσινη επιχειρηματικότητα' όπου το ζητούμενο είναι να δοθεί αρνητική αξία σε πράγματα που κανείς δεν θέλει (π.χ. καυσαέρια) και να αμείβεται όποιος τα καταστρέφει. Καμία αγορά ποτέ, από μόνη της, δεν πρόκειται να πετύχει κάτι τέτοιο, ό,τι και να λένε οι φανατικοί των αγορών.

Με άλλα λόγια, όπως η υπέρβαση της τωρινής οικονομικής κρίσης απαιτεί μια Μεγάλη Διαπραγμάτευση σαν αυτή που πρότεινα στο άρθρο που ανέφερες (που στόχο θα έχει την διαχείριση του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους), έτσι και η υπέρβαση της οικολογικής κρίσης απαιτεί μια αντίστοιχη Μεγάλη Οικουμενική Διαπραγμάτευση για την δημιουργία ενός μη αγοραίου μηχανισμού (που ίσως να συν-εργάζεται με τις αγορές) ο οποίος θα ρυθμίζει τις δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος μας στον πλανήτη.
Γιάννης Βαρουφάκης - Οικο-νομικό-λογικό chat - 2/7/2011
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη parafernalia : 14-07-11 στις 12:40. Αιτία: + τελευταία παράγραφος
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Μάξιμος

Περιβόητο Μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Σκηνοθέτης . Έχει γράψει 1,486 μηνύματα.

O Μάξιμος έγραψε: στις 16:38, 20-07-11:

#5
Αρχική Δημοσίευση από Νωεύς
1.- Σ’ έναν κόσμο αντικειμενικά ενοποιημένης αγοράς, το ζήτημα ύπαρξης και λειτουργίας ενός εθνικού κράτους, με όρους εθνικής εδαφικής ακεραιότητας, εθνικής εξωτερικής πολιτικής, εθνικής κυριαρχίας και εθνικής έννομης τάξης, δεν νοείται, χωρίς την ύπαρξη εθνικού νομίσματος, ..........................................

2.-Έχοντας υπόψη την δύο αιώνων ύπαρξη της Ελλάδας ως εθνικού κράτους ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Εδώ βρίσκεται η καρδιά του σημερινού προβλήματος που κοντεύει να μας τρελάνει στην κυριολεξία.
Εθνικό νόμισμα! Πραγματοποιήσιμο ή ουτοπική σκέψη. Και λέω ουτοπική γιατι από τη μια μεριά βλέπουμε την δραχμή σε αυτά τα 200 περίπου χρόνια να νομίζουμε ότι αποτελεί εθνικό νόμισμα, ενώ η πραγματικότητα είναι άλλη. Δηλαδή μόνο το 8και1/2 % των μετοχών της τράπεζας της Ελλάδος, ανήκει σε αυτό που ονομάζεις εθνικό κράτος.
Αρα καλά εσύ τα λες, φίλε μου Νωέα, όμως αν άλλοι αγοράζουν χαρτί, όπως και αν το ονοματίσουν (δραχμή-μνα-λίρα ή και χαρτί για σκούπισμα) και μας το δώσουν για να κάνουμε τις συναλλαγές μας, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο πάντα.
Από την άλλη η πραγματική ανεξαρτησία, μας βρίσκει σήμερα αγύμναστους.
Και εννοώ ότι μας έχουν συνηθίσει να συναλλασσόμαστε με κάρτες, να διεκδικούμε κατάληψη θέσεων σε μεγάλες καρέκλες και με τους ανάλογους μισθούς. Να επιθυμούμε διακαώς την αναγνώρισή μας μέσω συνδικαλιστικών δραστηριοτήτων (με το αζημίωτο βέβαια), ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΚΙΝΑΙΔΟΥΣ, ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΝΟΣ ΑΚΡΑΤΟΥ ΠΟΙΚΙΛΟΤΡΟΠΩΣ ΗΔΟΝΙΚΟΥ ΒΙΟΥ.
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 13:30, 25-07-11:

#6
Αρχική Δημοσίευση από Μάξιμος
Εδώ βρίσκεται η καρδιά του σημερινού προβλήματος που κοντεύει να μας τρελάνει στην κυριολεξία.
Εθνικό νόμισμα!
...
5.- «Χρήμα, με την πλατιά έννοια», λέει το Λεξικό Οικονομοτεχνικών Όρων του Ελληνικού Κέντρου Παραγωγικότητας, «είναι μέσο ανταλλαγών, μέτρο αξιών και όργανο αποταμίευσης». Ενώ, κατ’ αυτό, « νόμισμα είναι το χρήμα, στην κυκλοφορία του οποίου δόθηκε νόμιμος χαρακτήρας από το Κράτος».
Το χρήμα έχει ως ανώτατη αρχή την επιθυμία που ζητάει ικανοποίηση. Ενώ το νόμισμα εκπορεύεται από μία αρχή, που κρίνει αν η προς ικανοποίηση επιθυμία είναι νόμιμη και συμβατή με τα μέσα που διατίθενται, για κάτι τέτοιο.
Στην ανθρώπινη ιστορία καταγράφονται βασικά δύο αρχές, που νομισματοποιούν τα χρήματα των ανθρώπων: ο Θεός και το Κράτος, με τις διάφορες πολιτισμικές τους εκφάνσεις και παραλλαγές.
Σχετικά πρόσφατη παραλλαγή της σχέσης χρήματος και νομίσματος, ιδιαίτερα για το δυτικό πολιτισμό, μπορεί να θεωρηθεί το λεγόμενο «εθνικό νόμισμα», η νομιμότητα του οποίου καθορίζεται από την ύπαρξη εθνικού κράτους. Από τα μέσα δε περίπου του 19ου αιώνα, με τη σταδιακή αποθέωση του έθνους, σε αντιπερισπασμό δύο φυγόκεντρων δυνάμεων που απειλούσαν τη συνοχή των δυτικών αστικών κοινωνιών με τις διεθνιστικές τους δυναμικές και ροπές, αφενός του Προλεταριάτου και αφετέρου του Κεφαλαίου, παρατηρείται μία παράλληλη συγκατάβαση μεταξύ των θρησκευτικών και κρατικών συμβολισμών, ως βασικών στύλων στήριξης του εθνικού κράτους. Δεν είναι άμοιρο τούτου, η υποχώρηση των διαφόρων τοπικών δυτικών χριστιανικών εκκλησιών/κοινωνιών, σε εθνοφυλετικές παραχαράξεις/αιρέσεις, κατά μίμηση προφανώς των ιουδαϊκών τους παρακαταθηκών("ο Θεός σώζει το έθνος"!): μία υποχώρηση, κατά τον Νικόλαο Μπερδιάεφ, από το πνεύμα της Καινής Διαθήκης, σ’ εκείνο της Παλιάς.
(συνεχίζεται)
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 11:46, 21-12-11:

#7
Αρχική Δημοσίευση από Μάξιμος
Εδώ βρίσκεται η καρδιά του σημερινού προβλήματος που κοντεύει να μας τρελάνει στην κυριολεξία.
Εθνικό νόμισμα! ...
Αν το κράτος…

Αν το «κράτος ήμαστε εμείς», τότε πρέπει να πούμε, πρώτ’ απ’ όλα, ποιοι ήμαστε «εμείς» και εν συνεχεία να συμφωνήσουμε, ποιο είναι αυτό το «κράτος». Στην περίπτωσή μας, και με όρους και δεδομένα του παρόντος καιρού, μιλάμε για την Ελλάδα, ως ένα κράτος, κατά την έννοια του αποδεδεγμένου πανανθρώπινα Διεθνούς Δικαίου και του Χάρτη του ΟΗΕ.
Ας συμφωνήσουμε βασικά, και εν προκειμένω, ότι «εμείς» ήμαστε,
- όλοι οι ζώντες ανά πάσα στιγμή, που κατέχουμε την ιθαγένεια του Ελλαδίτη Πολίτη, έχουμε μόνιμη κατοικία και έδρα οικονομικής απασχόλησης, και στην ελλαδική Επικράτεια, ως νόμιμα φορολογούμενοι και
- όλοι ανεξαιρέτως οι δηλούντες εγγράφως, ότι επιθυμούμε να ανήκουμε στο «Ελληνικό Έθνος», ως ιστορικά κατοχυρωμένο κληρονομικό κεκτημένο και υπό την έννοια του προαναφερόμενου Διεθνούς Δικαίου (όπως έστω υφίσταται αυτό, από το 1948!).
Αυτό, που όλους εμάς- εκτιμώ κατ’ ελάχιστο, περί τα 10 εκατ. – μπορεί να μας ενώνει αντικειμενικά, στην πράξη το λέμε «πατρίδα». Γιατί στην πραγματικότητα, πατρίδα είναι η γη και η επικράτεια επ’ αυτής, κατά τη μέχρι σήμερα διεθνή δικαιική γεωγραφική θεώρηση και αντίληψη του «εθνικού κράτους». Συνεπώς, αν «εμείς ήμαστε το κράτος», εδώ στην Ελλάδα, τότε αυτοδίκαια ήμαστε και οι Συνιδιοκτήτες της όλης ελλαδικής Επικράτειας, ενόψει της προφανέστατης εφαρμογής επ’ αυτής πολιτικών: «Πωλείται Πατρίς»!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

gaspar

Επιφανές Μέλος

Ο gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,356 μηνύματα.

O gaspar ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Η ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ έγραψε: στις 03:30, 24-12-11:

#8
Αρχική Δημοσίευση από parafernalia
Ο καπιταλισμός δεν είναι τίποτα άλλο από μια συνεχής διαδικασία εμπορευματοποίησης των αγαθών. Τα τελευταία 300 χρόνια, πράγματα αξίας μετατράπηκαν σε εμπορεύματα. Π.χ. η γη, η εργασία, η γνώση αιώνων, ακόμα και το γενετικό υλικό. Η 'επιχειρηματικότητα' αυτό σήμαινε:
αυτά πάντα ήταν εμπορεύματα.
και η γή, και η εργασία, και η γνώση ακόμα αγοράζονταν και πωλιούνταν.
απο πάντα.. και εξ απανέκαθεν..
Τα μεγάλα ψάρια ευημερούσαν καταβροχθίζοντας τα μικρότερα, ο αριθμός των οποίων μειωνόταν τόσο που τα μεγάλα ψάρια, κάποια στιγμή, άρχισαν να εξαφανίζονται λόγω έλλειψης τροφής. Έτσι, αφού τα μεγάλα ψάρια σχεδόν εξαφανίστηκαν, ο πληθυσμός των μικρότερων ανέκαμψε. Όταν όμως ανέκαμψε αρκετά, τα μεγάλα ψάρια που επιβίωσαν άρχισαν να ευημερούν ξανά (τρώγοντας τα μικρότερα) και ο αριθμός τους να αυξάνεται εις βάρος των μικρότερων. Μέχρι που, άλλη μια φορά, τα μεγάλα πείνασαν. Και φτου κι από την αρχή.
η ίδια η φύση λειτουργεί ''καπιταλιστικα''...
οσο οι άνθρωποι θέλουν να γίνουν μεγάλα ψάρια, ο καπιταλισμός θα κυριαρχεί επι της γής.

capitalism is inevitable
1
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 15:53, 27-12-11:

#9
Αρχική Δημοσίευση από gaspar
...
η ίδια η φύση λειτουργεί ''καπιταλιστικα''...
οσο οι άνθρωποι θέλουν να γίνουν μεγάλα ψάρια, ο καπιταλισμός θα κυριαρχεί επι της γής.

capitalism is inevitable
: Νομίζω πως έχεις δίκιο, αν θεωρείς, πως οι άνθρωποι χρειάζεται να καταλάβουμε, ότι δεν ήμαστε ...ψάρια( πχ, "πασοκτσήδες" κλπ)
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 12:59, 28-03-12:

#10
Η ΜΝΑ
Άρθρο 1 Ο Σκοπός
Ζούμε στην εποχή του Real Estate, υπό συνθήκες παγκοσμιοποιημένων αγορών κι ότα μιλάμε για εθνικό νόμισμα, το πρώτο αντίκρυσμά του δεν μπορεί παρά να ανάγεται σ' αυτό που λέμε "ακίνητη περιουσία". Για κάθε εθνικό κράτος καί κάθε στιγμή της ύπαρξης του, αυτή δεν είναι παρά η λεγόμενη "εδαφική επικράτειά" του, συμπεριλαμβανομένης σ' αυτήν και της υποθαλάσσιας εδαφικής έκτασης.
Η Μονάδα Νέας Αποτίμησης (ΜΝΑ), που προτίνεται εδώ, ως μεταμνημονιακό (και αντιμνημονιακό) εθνικό νόμισμα του υφιστάμενου (ακόμη!) κράτους της Ελληνικής Δημοκρατίας, αντλεί τη δυνητική όσο και αρχική ανταλλακτική της αξία , στην εκτιμώμενη αρχικά αντικειμενική αξία της συνολικής έκτασης της παρούσας εθνικής επικράτειάς της. Έτσι αρχικά (και για την πρόχειρη ανάγκη της παρούσας πρότασης) εκτιμάται αυτή περί τα 134 τρις €, με αρχική(προτεινόμενη) μέση στρεμματική τιμή (1στρ.=1000 τμ), χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σ' αυτήν τα υπερκείμενα και υποκείμενα επί του εθνικού εδάφους έννομα ιδιωτικά και δημόσια συμφέροντα(πχ κτίσματα, λειτουργούντα ορυχεία, σπήλαια υπό εκμετάλλευση, μνημειακοί εκμεταλλευόμενοι χώροι κλπ).
Το Ελληνικό Δημόσιο εκδίδει 134 δις αριθμημένα εθνικά ομόλογα προκαθορισμένης αξίας, αφενός αξίας ίσης με 1000 € έκαστο ή 1300 $ έκαστο και αφετέρου με συγκεκριμένους συνταγματικούς προστατευτικούς όρους ανταλλαξιμότητας στην εσωτερική ή διεθνή αγορά.
Το Ελληνικό Δημόσιο διακρατεί, ως υποχρεωτικό διαθέσιμο ποσό, το 20% εξ αυτών, προκαθορίζοντας έτσι ένα σταθερό δυνητικό πολλαπλασιαστή 5(πέντε). Η υπόλοιπη ποσότητα εθνικών ομολόγων, με όρους δημοκρατικής ισονομίας και ισοτιμίας, διανέμεται ισομερώς και με ατομικούς/προσωπικούς λογαριασμούς, μέσω ενός ειδικού φορέα διαχείρισης, σε όλα τα φυσικά πρόσωπα, που έχουν νόμιμη κατοικία στην ελλαδική επικράτεια, ασκούν πολιτικά δικαιώματα και έχουν διαπιστωμένη δικαιοπρακτική ικανότητα, ως νόμιμοι υπήκοοι και φορολογουμενοι της Ελληνικής Δημοκρατίας, κατά την ημέρα ισχύος και κυκλοφορίας του εν λόγω εθνικού ομολόγου, που θα είναι η επομένη ειδικής εκλογικής διαδικασίας, για την ανάδειξη Εθνικής Αντιπροσωπείας Προστασίας Εθνικού Νομίσματος (ΕΑΠΕΝ), από ενιαίο ψηφοδέλτιο υποψηφίων.
Αν θέλουμε βέβαια, κατά πλειοψηφία των 2/3 ως λαός, να σώσουμε την εθνικοκρατική μας υπόσταση, από την λαίλαπα του ιδιωτισμού των "Αγορών" και την επιβαλόμενη βίαια "Παγκοσμιοποίηση"!

(τα υπόλοιπα άρθρα έπονται)
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Νωεύς : 28-03-12 στις 13:38.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 21:47, 22-03-15:

#11
Εθνικό νόμισμα χωρίς εθνική αστική τάξη;
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 22:49, 23-03-15:

#12
Αρχική Δημοσίευση από Νωεύς
Εθνικό νόμισμα χωρίς εθνική αστική τάξη;
Αν ως εθνικό νόμισμα θεωρήσουμε το συμβολισμό, του τι νομίζει η κοινωνία εντός ενός εθνικού κράτους, για τον εαυτό της, τότε η ελλαδική κοινωνία μάλλον αδυνατεί να καταλήξει σήμερα ευχερώς, σε τέτοιο συμβολισμό. Ανάλογες δυσκολίες αντιμετωπίζει ιστορικά και η κοινωνία του Ισραήλ, ως προς τη νομισματικές της φαντασιώσεις.
Ελλάδα και Ισραήλ είναι δύο σύγχρονα εθνικά κράτη, που ξεπετάχθηκαν, από το μυθοπλαστικό περιθώριο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Θέλημα της ιστορίας ήταν να τα εκμαιεύσει ο νεοκλασικός φιλελευθερισμός του Λονδίνου.
Πολλές οι ομοιότητες, αλλά και εξαιρετικά σημαντικές οι διαφορές των κοινωνιών/εθνών Ελλάδας και Ισραήλ. Μεταξύ αυτών, θεμελιώδη σημασία παρουσιάζουν οι πληθυσμιακές τους συνθέσεις/στάσεις. Το ελληνικό έθνος αριθμεί περί τα 18 εκατ., εκ των οποίων 10 εκατ κατοικούν στην εθνική τους επικράτεια και 8 εκατ, ως «ομογένεια του Εξωτερικού». Παράλληλα, και το «εβραϊκό έθνος»(ουσιαστικά, θρησκευτικό «μη έθνος»! ) αριθμεί περί τα 18 εκατ, εκ των οποίων τα 8 εκατ. διαμένουν στο Ισραήλ και 10 εκατ. στη «Διασπορά» (ως μία ειδική «ομογένεια» ). (συνεχ. )
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 23:27, 08-04-16:

#13
Αρχική Δημοσίευση από Νωεύς
Εθνικό νόμισμα χωρίς εθνική αστική τάξη;
Με αφορμή την ίδρυση της μπαλτακοκαρατζαφέρειας "Εθνικής Ενότητας"( δλδ μίας "σοβαρής Χρυσής Αυγής"! ), αναρωτιέμαι: είναι δυνατό να νοηθεί εθνική ενότητα, πχ ανάμεσα στους Ελλαδίτες που δεν έχουν καταθέσεις εκτός χώρας και σε εκείνους που τις μετανάστευσαν εκτός χώρας, ενώ τις είχαν εξοικονομίσει εντός της;
Λέει ο Μπαλτάκος: "Θέλουμε να ενώσουμε όλους εκείνους που δακρύζουν, όταν αντικρίζουν τη γαλανόλευκη στον ιστό..." και προσπαθώ να φανταστώ τους ελλαδίτες " Καταθέτες στο Εξωτερικό" να ψάχνουν χαρτομάντηλο να σκουπίσουν τα δάκρυα...από γέλια!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Dr. No

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Dr. No αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 32 ετών , επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Άγιος Δημήτριος (Αττική). Έχει γράψει 488 μηνύματα.

O Dr. No έγραψε: στις 10:12, 09-04-16:

#14
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 11:14, 10-04-16:

#15
Ενδιαφέρουσα στάση/άποψη, αλλά χρήζει νομίζω...ερμηνείας, γιατί στις προκλητικές λεπτομέρειες κρύβεται πάντα...η διαβολή....
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια