×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,804 μέλη και 2,441,248 μηνύματα σε 76,720 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 173 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Μπισκότα με κρέμα και ροδάκινα

Noisette (Φωτεινός Θάλαμος)

Επιφανές Μέλος

H Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης . Έχει γράψει 2,624 μηνύματα.

H Noisette Love is our resistance. έγραψε: στις 17:07, 28-07-11:

#1
Μπισκότα με κρέμα και ροδάκινα
Συνημμένο Αρχείο 38889

Υλικά
1 πακέτο πτι μπερ
4 ροδάκινα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες

για την κρέμα
500ml γαλα
250ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
1 λοβός βανίλιας, σχισμένος κάθετα στην μέση
150γραμμ. ζάχαρη
90γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
100 γραμμ. βούτυρο ή μαργαρίνη

Εκτέλεση
Για την κρέμα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα και τους σπόρους από τον λοβό βανίλιας, σε χαμηλή φωτιά. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα αυγά ώσπου να γίνουν ένα λείο μείγμα. Μόλις βράσει το μείγμα του γάλακτος, ρίχνουμε το ⅓ στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας. Κατόπιν το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να πήξει. Αποσύρουμε, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει.

Συναρμολόγηση: Σε παραλληλόγραμμο σκεύος απλώνουμε μία στρώση μπισκότα, τη μισή κρέμα και συνεχίζουμε με τα μπισκότα και την υπόλοιπη κρέμα. Τελειώνουμε με τις φέτες ροδάκινα. Το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να κρυώσει. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.

Συνημμένο Αρχείο 38887 Συνημμένο Αρχείο 38888


Σχόλια: Είναι από τα πιο νόστιμα-λιχούδικα γλυκά που έχω δοκιμάσει! Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα!
Επιπλέον, για την κρέμα, αν φοβηθείτε ότι δεν θα σας πήξει απλά αραιώστε σε μία κούπα λίγο κορν φλάουρ με νερό και ρίξτε το σιγά σιγά στην κρέμα και φυσικά ανακατεύετε πολύ καλά!
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Noisette : 06-11-12 στις 13:41.
5
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια