×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,787 μέλη και 2,440,478 μηνύματα σε 76,679 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 256 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Νηστίσιμο Σάμαλι

_Morticia_

Επιφανές Μέλος

H _Morticia_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,235 μηνύματα.

H _Morticia_ Mayhem Mistress έγραψε: στις 16:22, 01-08-11:

#1
Υλικά
Για το μείγμα:
1 1/2 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
1 1/2 φλ. ζάχαρη
1 1/2 φλ. πορτοκαλάδα (περίπου 7 μικρά πορτοκάλια)
1 κ.γ.σόδα
1 κ.γ. baking powder

Για το σιρόπι:
1 1/2 φλ.νερό
2 1/2 φλ.ζάχαρη
2 κ.γ. χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί ώσπου το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Βάζουμε το μείγμα σε ταψί μέτριου μεγέθους και το αφήνουμε να "κάτσει" για 3 ώρες.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου.
Στο μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και λίγο κονιάκ.
Όταν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο χαράσσουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το σιρόπι.
Καταναλώνεται και άμεσα αλλά καλύτερα να του αφήσετε λίγο χρόνο για να τραβήξει το σιρόπι.

Καλή νηστεία σε όλους.

Υ.Γ.:Όσοι δε νηστεύετε συνοδεύστε το με παγωτό. Είναι πολύ νόστιμο.
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

woochoogirl (Αλεξάνδρα)

Τιμώμενο Μέλος

H Αλεξάνδρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,799 μηνύματα.

H woochoogirl που βρίσκεται πολύ μακριά... έγραψε: στις 16:45, 01-08-11:

#2
Δεν έχω φάει ποτέ σάμαλι, ίσως το δοκιμάσω αν και η μάνα μου με κυνηγάει από την κουζίνα της
Θυμίζει καθόλου χαλβά σε γεύση;
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

_Morticia_

Επιφανές Μέλος

H _Morticia_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,235 μηνύματα.

H _Morticia_ Mayhem Mistress έγραψε: στις 16:58, 01-08-11:

#3
Αν σου αρέσουν τα σιροπιαστά να το δοκιμάσεις.
Είναι και εύκολο στην εκτέλεση.
Χαλβά όχι, δε θα το έλεγα. Έχει την υφή του ραβανί αν αυτό σε βοηθάει κάπως να το φανταστείς..
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

DrStrangelove

Επιφανές Μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,021 μηνύματα.

O DrStrangelove έγραψε: στις 21:09, 01-08-11:

#4
Αρχική Δημοσίευση από Zucker

Καλή νηστεία σε όλους.

Υ.Γ.:Όσοι δε νηστεύετε συνοδεύστε το με παγωτό. Είναι πολύ νόστιμο.
Τί είναι καλέ για να νηστέψουμε ; Μεγάλη εβδομάδα ;
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

_Morticia_

Επιφανές Μέλος

H _Morticia_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,235 μηνύματα.

H _Morticia_ Mayhem Mistress έγραψε: στις 00:18, 02-08-11:

#5
Είναι η νηστεία του Δεκαπενταύγουστου.
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος