×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,804 μέλη και 2,441,269 μηνύματα σε 76,714 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 277 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Χταποδάκι ψητό

Subject to change (Λία)

Founder

H Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Web developer . Έχει γράψει 10,258 μηνύματα.

H Subject to change έγραψε: στις 01:34, 04-12-10:

#1
Θέλω να κάνω χταπόδι ψητό. Αγόρασα κατεψυγμένα πλοκάμια. Όλες οι συνταγές λένε ότι πρέπει πρώτα να το χτυπήσεις για να μαλακώσει. Παίζει αυτά να είναι ήδη χτυπημένα; Αν όχι, πώς να το κάνω αυτό; Δεν έχω σφυρί κρέατος που λένε οι συνταγές.
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Isiliel : 23-08-11 στις 15:25. Αιτία: split για νέο θέμα
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Boom

Επιφανές Μέλος

Ο Boom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 7,131 μηνύματα.

O Boom έγραψε: στις 01:48, 04-12-10:

#2
Ρώτησα τη μαμά μου επειδή κάνει συχνά.
Μου είπε πως το κατεψυγμένο δε θέλει χτύπημα.
(Τα υπόλοιπα τα ξέρεις; Mη γράφω άδικα )
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

H venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 16,741 μηνύματα.

H venividivici έγραψε: στις 01:56, 04-12-10:

#3
όχι φυσικά....δεν χρειάζεται να το χτυπήσεις απλά το βάλεις σε νερό και ξύδι
και καλύτερα να παίρνεις ολόκληρο χταπόδι ή μοσχιούς
εγώ προτιμώ να το βράζω λίγο με νερό και ξύδι να πετάω το νερό
και μετά να το κάνω είτε κοκκινιστό
είτε απλά βραστό και μετά να ρίξω ξύδι και λάδι σκέτο και μπορείς να το φυλάξεις και σε αεροστεγές μπουκάλι...μεζές από τους λίγους
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Boom

Επιφανές Μέλος

Ο Boom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 7,131 μηνύματα.

O Boom έγραψε: στις 02:03, 04-12-10:

#4
Εμείς δεν το βάζουμε σε ξύδι.
Μου είπε πως το βάζει σε μια κατσαρόλα, χωρίς νερό, σε χαμηλή θερμοκρασία για κανένα δεκάλεπτο να βράσει. Βγάζει από μόνο του νερό.
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

moonlight

Διακεκριμένο μέλος

H moonlight αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,526 μηνύματα.

H moonlight έγραψε: στις 09:13, 04-12-10:

#5
οσο για το κτυπημα σε περιπτωση που χρειαστειτε λεμε να κτυπησετε κατι εγω χρησιμοποιω τον πλαστη. βαζει το υλικο που θες ειτε σε σακουλακι πλαστικο, ειτε κατω απο αντικολλητικο χαρτι και το βαρας!
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Subject to change (Λία)

Founder

H Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Web developer . Έχει γράψει 10,258 μηνύματα.

H Subject to change έγραψε: στις 15:38, 04-12-10:

#6
Ευχαριστώ πολύ! Άρα το γλιτώνω το χτύπημα

Για συνταγή μου φάνηκε καλή αυτή: http://www.grouprecipes.com/37444/oc...d-octopus.html
Πώς σας φαίνεται;

Παιδιά μη μου λέτε για βραστό και κοκκινιστό και τέτοια, στη σχάρα θέλω να το κάνω
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Boom

Επιφανές Μέλος

Ο Boom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 7,131 μηνύματα.

O Boom έγραψε: στις 16:05, 04-12-10:

#7
Aπλά αν το βράσεις λίγο, χωρίς νερό όπως σου είπα, γίνεται πιο μαλακό.
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Chemwizard (Γιάννης)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Χημικός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,839 μηνύματα.

O Chemwizard "Science, bitch!" έγραψε: στις 16:14, 04-12-10:

#8
Αρχική Δημοσίευση από theodora
Εμείς δεν το βάζουμε σε ξύδι.
.
Ούτε εγώ.Το έχω αρκετή ώρα όμως αρχικά στην κατσαρόλα.

Αρχική Δημοσίευση από moonlight
οσο για το κτυπημα σε περιπτωση που χρειαστειτε λεμε να κτυπησετε κατι εγω χρησιμοποιω τον πλαστη. βαζει το υλικο που θες ειτε σε σακουλακι πλαστικο, ειτε κατω απο αντικολλητικο χαρτι και το βαρας!
Αυτά είναι για τα λετεπίλεπτα πλάσματα.Οι αγριάνθρωποι σαν τον Chem αν λάχει κάνουν αγώνα τζούντο με ολόκληρο το κοτόπουλο πάνω στο τραπέζι προκειμένου να φάνε κοτόσουπα.Φοβερές λαβές όχι αστεία
Αρχική Δημοσίευση από Subject to change
Ευχαριστώ πολύ! Άρα το γλιτώνω το χτύπημα
Ναι δεν παίζει,μόνο αν το πάρεις φρέσκο απο τον ψαρά ίσως χρειάζεται,αν δεν το κάνει αυτός.


Αρχική Δημοσίευση από Subject to change
Για συνταγή μου φάνηκε καλή αυτή: http://www.grouprecipes.com/37444/oc...d-octopus.html
Πώς σας φαίνεται;

Παιδιά μη μου λέτε για βραστό και κοκκινιστό και τέτοια, στη σχάρα θέλω να το κάνω
Καλή,αλλά συνεχίζω να το προτιμώ κρασάτο ή με μακαρονάκι.
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

H venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 16,741 μηνύματα.

H venividivici έγραψε: στις 16:40, 04-12-10:

#9
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το χταπόδι χωρίς νερό (μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται θα αρχίσει να βγάζει το ζουμί του). Προσθέτουμε λίγο ξύδι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει. Το ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκρίλ σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο ρίχνουμε λάδι, δάφνη, σκόρδο, πιπέρι
Όταν είναι έτοιμο, το κόβουμε σε κομματάκια και το σερβίρουμε με λαδόξυδο.....

Ε!! κάνε μια δοκιμή... μάλλον την πρώτη φορά θα σου βγει λίγο σκληρό ....όλοι όταν είμασταν πρωτάρηδες κάναμε δοκιμές.....αλλά συνέχισε την επόμενη θα γίνει ακόμη καλύτερο...
3
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,648 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε: στις 17:45, 04-12-10:

#10
ψητο,με ξυδι και χοντρα πιπέρια και πολληηη ριγανη στη γαστρα ειναι εξαιρετικο(και χωρις γαστρα παλι καλο),,καλυτερα ομως να μαριναριστει σε ξυδι πρωτα..
το ξυδι σπαει τις ινες..
και με πατατες μαζι ακομα καλυτερο
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Subject to change (Λία)

Founder

H Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Web developer . Έχει γράψει 10,258 μηνύματα.

H Subject to change έγραψε: στις 21:27, 06-12-10:

#11
Αποφάσισα να ακολουθήσω αυτή τη συνταγή που βρήκα, με τη διαφορά ότι πρώτα θα το βράσω (αντί να το χτυπήσω που λέει). Πόση ώρα το βράζετε εσείς;

ΥΓ: Το έχω ήδη στην κατσαρόλα και βράζει, οπότε όπως καταλαβαίνετε η ερώτηση επείγει λίγο
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Boom

Επιφανές Μέλος

Ο Boom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 7,131 μηνύματα.

O Boom έγραψε: στις 21:29, 06-12-10:

#12
Κανένα δεκάλεπτο.

Καλή επιτυχία!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Subject to change (Λία)

Founder

H Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Web developer . Έχει γράψει 10,258 μηνύματα.

H Subject to change έγραψε: στις 21:31, 06-12-10:

#13
Ευχαριστώ!

Μόνο; Ήδη το έχω κανά μισάωρο και δε μου φαίνεται να έχει μαλακώσει και πολύ. Πώς καταλαβαίνω ότι μαλάκωσε;
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Boom

Επιφανές Μέλος

Ο Boom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 7,131 μηνύματα.

O Boom έγραψε: στις 21:35, 06-12-10:

#14
Το έβρασες πάρα πολύ, κλείστο.
Το πολύ τέταρτο πρέπει. Δεν ξέρω πως το καταλαβαίνεις, έτσι μου είπε πάντως η μαμά.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Subject to change (Λία)

Founder

H Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Web developer . Έχει γράψει 10,258 μηνύματα.

H Subject to change έγραψε: στις 21:36, 06-12-10:

#15
Ωχ, και τώρα τι κάνω αν το έβρασα πάρα πολύ;
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Katerina192 (Κατερίνα)

Δραστήριο Μέλος

H Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 266 μηνύματα.

H Katerina192 I'm safe, up high, nothing can touch me έγραψε: στις 21:39, 06-12-10:

#16
Βασικά δεν βράζουμε το χταπόδι για να μαλακώσει, γιατί του αφαιρούμε γεύση... Αλλωστε, δεν χρειάζεται να είναι τελείως μαλακό, γιατί θα χάσει στο ψήσιμο την ωραία κρουστή του υφή...Λια, βάλε λίγο λάδι και βαλτο να ψηθει...Δεν πρεπει βασικα να σε προλαβα και να το έχεις βάλει ήδη....Ψηστο σε χαμηλη φωτια για αρκετη ωρίτσα, περίπου 20 - 25 λεπτα. Θα το βάλεις στο φούρνο για ψησιμο?? Αν ναι, στείλε μου να σου πω πως....Εχει κολπο...

Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Boom

Επιφανές Μέλος

Ο Boom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 7,131 μηνύματα.

O Boom έγραψε: στις 21:40, 06-12-10:

#17
Ε, φαντάζομαι το ψήνεις τώρα. Απλά άλλη φορά μέχρι τέταρτο άστο.

@ Katerina
Είσαι σίγουρη; Και στο ιντερνετ που είδα λέει ότι με το βράσιμο γίνεται πιο μαλακό και μάλιστα κάπου είδα πως το κατεψυγμένο θέλει καλή απόψυξη και βράσιμο.
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Boom : 06-12-10 στις 21:52.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Chemwizard (Γιάννης)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Χημικός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,839 μηνύματα.

O Chemwizard "Science, bitch!" έγραψε: στις 21:55, 06-12-10:

#18
Αρχική Δημοσίευση από Subject to change
Ευχαριστώ!

Μόνο; Ήδη το έχω κανά μισάωρο και δε μου φαίνεται να έχει μαλακώσει και πολύ. Πώς καταλαβαίνω ότι μαλάκωσε;
Δε νομίζω πως κάνεις καλά Λια που το κρατάς.Αν ήθελες να το κάνεις βραστό φαγητό με σάλτσα,το βράζεις μια ώρα στην αρχη τουλάχιστον (για να μαλακώσει).Αλλά αν το προορίζεις για σχάρα,ρώτησα τη μάνα ( ) και λέει πως γενικά όσο το βράζεις τόσο του φεύγει η γεύση.Δεν ξέρω αν της εξήγησα 100% σωστά τι θέλεις να κάνεις κι αν κατάλαβα κι εγώ,ανάλογα και τι θα προσθέσεις μετά.

Καλή επιτυχία

Αρχική Δημοσίευση από Katerina192
Βασικά δεν βράζουμε το χταπόδι για να μαλακώσει, γιατί του αφαιρούμε γεύση...
Ακριβώς
Αρχική Δημοσίευση από Katerina192
Αν ναι, στείλε μου να σου πω πως....Εχει κολπο...
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Subject to change (Λία)

Founder

H Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Web developer . Έχει γράψει 10,258 μηνύματα.

H Subject to change έγραψε: στις 21:57, 06-12-10:

#19
Δεν το ψήνω τώρα παιδιά, τώρα το έβαλα στη μαρινάδα με το ξύδι και το λάδι και το έχω στο ψυγείο, όπως έλεγε η συνταγή. Έλεγα να το αφήσω overnight, όχι;

Κατερίνα, δεν έχω σκοπό να το κάνω στο φούρνο, αλλά πες το το κόλπο να βρίσκεται, μπορεί να το χρειαστεί κάποιος
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Chemwizard (Γιάννης)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Χημικός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,839 μηνύματα.

O Chemwizard "Science, bitch!" έγραψε: στις 22:00, 06-12-10:

#20
Αρχική Δημοσίευση από Subject to change
Δεν το ψήνω τώρα παιδιά, τώρα το έβαλα στη μαρινάδα με το ξύδι και το λάδι και το έχω στο ψυγείο, όπως έλεγε η συνταγή. Έλεγα να το αφήσω overnight, όχι;
Οχι.Ανάλογα,ασε το να ξεπαγώσει,κι αν θέλεις να το μαλακώσεις λίγο βάλε το για κανένα δεκάλεπτο,αλλά όχι και πολύ δυνατά,δεν είμαι σίγουρος γιατί μόνο βραστό το έχω κάνει.Εκεί θέλει πολλή ώρα βράσιμο αλλά η διαφορά είναι πως τα υγρά μένουν πρώτον,και δεύτερον έχεις τόσες γεύσεις,οπότε δεν είναι αυτή του χταποδιού που θέλεις τόσο έντονη.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια