×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,803 μέλη και 2,441,138 μηνύματα σε 76,706 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 262 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας ως αναπτυξιακός μοχλός της χώρας

pop corn

Περιβόητο Μέλος

H pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,093 μηνύματα.

H pop corn έγραψε: στις 16:14, 28-08-11:

#1
Καλήν εσπέραν άρχοντες!
Χαιρετώ άπαντες τους στεκίτες και τις στεκίτισσες!

Ο λόγος που ανοίγω το παρόν thread είναι για να υπάρξει μία εκτενέστερη ενημέρωση στο φόρουμ πάνω στον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας και της σχέσης του με την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Ως Μεταλλειολόγος Μηχανικός, αν και έχοντας τελειώσει μόνο το πρώτο έτος , θα κάνω μία φιλότιμη προσπάθεια να μοιραστώ μαζί σας όσα περισσότερα μπορώ και γνωρίζω. Αν παρακάτω υπάρξει κάποιο λαθάκι ή ανακρίβεια, κάνω θερμή παράκληση στους αναγνώστες να μην με κρίνουν πολύ αυστηρά...(στα κατεξοχήν μεταλλειολογίστικα μαθήματα μπαίνουμε στο 3ο έτος!)

Ξεκινάμε λοιπόν! (Φορέστε τις ζώνες σας! )
Που λέτε λοιπόν, τυγχάνει να έχουμε γεννηθεί σε έναν τόπο, τον οποίο η φύση και ο καλός θεούλης ( ) έχουν προικίσει με ένα πολύ πλούσιο υπέδαφος. Έτσι, από αρχαιοτάτων χρόνων άρχισε στην Ελλάδα η εκμετάλλευση του, η οποία συνέβαλλε αποφασιστικά στην οικονομική, τεχνολογική και πολιτισμική της ανάπτυξη. Η εκμετάλλευση των μεταλλευμάτων άρχισε στον Ελλαδικό χώρο το 8.000 περίπου π.Χ. Αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς αναφέρουν ότι εξορύχθηκαν μάρμαρα, οψιδιανός, τραχείτης, θείο, μέταλλα όπως χρυσός, άργυρος, χαλκός, σίδηρος, μόλυβδος,κ.α. Να σημειωθεί επίσης, ότι από τα προχριστιανικά χρόνια ήταν γνωστή και η ύπαρξη του πετρελαίου. Λέγεται ότι ο Εύδοξος ο Κνίδιος ήταν ο πρώτος άνθρωπος παγκοσμίως που κατέγραψε την ύπαρξη πετρελαίου στην θάλασσα της Θράκης. Στον ελλαδικό χώρο υπάρχουν επίσης κοιτάσματα ουρανίου καθώς και άλλα σπάνια ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, τα οποία έχουν ειδικές χρήσεις στην κατασκευή δορυφορικών και πυραυλικών συστημάτων. Σε αφθονία βρίσκονται επίσης διάφορα "στρατηγικά" ορυκτά και πετρώματα, για ορισμένα από τα οποία, η Ελλάδα είναι η μοναδική παραγωγός χώρα της Ε.Ε. Συγκεκριμένα, διαθέτει: λιγνίτη, αλουμίνιο, βωξίτη, μαγνήσιο, μαγγάνιο, νικέλιο, σμηκτίτες, χρωμίτη, κίσσηρη, μπεντονίτη, περλίτη, καολινίτη, μάρμαρα, γύψο, ασβεστόλιθους,κ.α.

Δεδομένης της ύπαρξης τόσο μεγάλου ορυκτού και ενεργειακού πλούτου δικαίως εγείρεται το ερώτημα για ποιο λόγο όλα αυτά τα χρόνια δεν γίνεται καμιά προσπάθεια για την εκμετάλλευση τους. Επιχειρώντας να απαντήσουμε σε αυτό το εύλογο ερώτημα, πρέπει να πούμε ότι στο παγκόσμιο γεωπολιτικό σκηνικό σήμερα, αν μία χώρα έχει πλούσιο υπέδαφος, τότε ή θα ευημερεί ή θα γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τις μεγάλες και τις ισχυρές στρατιωτικά χώρες. Φαντάζομαι πως ουδείς νοήμων άνθρωπος θεωρεί πως η Ελλαδίτσα ευημερεί! Άρα τι μένει; Προφανώς το δεύτερο! Και πράγματι, αυτό δικαιολογεί το γιατί, ένω η Ελλάδα διαθέτει τεράστιες ποσότητες πρώτων υλών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην τόνωση της οικονομίας, της βιομηχανίας και της τεχνολογίας, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, και να ανθήσει η έρευνα, παραμένει ακόμα πίσω σε παραγωγή στον τομέα των μεταλλευτικών και μεταλλουργικών δραστηριοτήτων (και όχι μόνο βέβαια).

Ας δούμε λίγο πιο διεξοδικά την εκμετάλλευση του πετρελαίου στην νεότερη Ελλάδα, της σημαντικότερης σήμερα φυσικής πηγής ενέργειας παγκοσμίως, η οποία ξεκίνησε κατά τις αρχές του 20ού αιώνα. Αντιγράφω από ένα βιβλίο που έχω στην κατοχή μου "Ο άγνωστος ορυκτός πλούτος της Ελλάδος": "Οι πρώτες έρευνες για πετρέλαιο στον ελλαδικό χώρο χρονολογούνται από το 1903 και έγιναν από την Βρετανική εταιρία London Oil Development στο Ιόνιο πέλαγος, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το 1938 η ίδια εταιρία ξεκίνησε έρευνες στη βορειοδυτική Πελοπόννησο και στις Φέρρες της Θράκης. Παρότι τα πρώτα αποτελέσματα ήταν ενθαρυντικά για τους Άγγλους, οι έρευνες σταμάτησαν λόγω του Β' Παγκοσμίου πολέμου". Κατά την περίοδο της Κατοχής, πραγματοποιήθηκαν διάφορες έρευνες από Γερμανούς σχετικά με τον ορυκτό πλούτο και τα πετρέλαια στην Ελλάδα οι οποίες παρέμειναν στα γερμανικά αρχεία. "Μετά τον πόλεμο η ερευνητική δραστηριότητα συνεχίζεται σποραδικά. Το 1960, το Υπουργείο Βιομηχανίας συνεργάστηκε με το Γαλλικό Ινστιτούτο Πετρελαίων (IFP), το δε αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν να γίνουν έρευνες σε όλοκληρο τον χερσαίο ελλαδικό χώρο, ιδιαιτέρως δε στην Ήπειρο, τα Ιόνια νησιά, την κεντρ. Μακεδονία και την Ευρυτανία. Το ίδιο χρονικό διάστημα οι εταιρίες BP και ESSO εξασφάλησαν άδειες για γεωτρήσεις σε άλλες περιοχές. Κατά τα έτη 1963-65 η SAFOR πραγματοποίησε δύο γεωτρήσεις στη Ρόδο, οι οποίες δεν απέδωσαν τίποτα. Το 1969 αρχίζουν έρευνες στο θαλάσσιο χώρο μας, με άδειες που τους δώθηκαν, η Texaco, η Chevron και η Ada Oil. Με τις "ευλογίες" της Χούντας μετά τις προαναφερθείσες, το 1970 η αμερικάνικη Oceanic έχοντας όλες τις αρχειοθετημένες έρευνες των Γερμανών, από την Κατοχή, ερευνά για πετρέλαιο στο θρακικό πέλαγος [...]. Η Oceanic στα τέλη του 1973 ανακαλύπτει τα πρώτα εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα δυτικά της Θάσου [...]. Τον Φεβρουάριο του 1974 έδωσαν άδεια στην καναδική εταιρία Kalvin Exploration Company για έρευνες στο Αιγαίο και τον Κορινθιακό κόλπο [...]. Το 1975, ο Κ. Καραμανλής με το νόμο Ν. 98/75 παραχώρησε κάθε δικαίωμα για πετρέλαιο στην ελληνική επικράτεια σε 7 πετρελαϊκές εταιρίες εβραϊκών συμφερόντων".
...Και κάπως έτσι, ξεκίνησε η εκμετάλλευση του ελληνικού πετρελαίου από μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες του εξωτερικού (ανέφερα ορισμένα από τα βασικότερα σημεία που βρήκα στο βιβλίο).

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφερθώ στην λεγόμενη Σύμβαση Cooper, την ύπαρξη της οποίας αποκάλυψε ο Δημήτρης Μπάτσης το 1947 στο έργο του Η Βαριά Βιομηχανία στην Ελλάδα και η οποία έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2010. Δεδομένου ότι πηγή για αυτή την πληροφορία υπήρξε το Ίντερνετ και δεν έχω διαβάσει τη σύμβαση, θα περιοριστώ να αναφέρω τις 2 απόψεις που βρήκα σχετικά με αυτήν. Η μία άποψη λέει ότι η σύμβαση αφορά απλώς την εκμετάλλευση της υδροηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή του Αχελώου ενώ από πουθενά δεν προκύπτει ότι η Cooper έκανε εκμετάλλευση ορυκτών. Η άλλη άποψη λέει ότι στα άρθρα που αναφέρονται στην σύμβαση που αφορά στην κατασκευή και εκμετάλλευση υδροηλεκτρικού έργου, υπάρχει σαφής αναφορά σε αυτό. Σε άλλα υπάρχει μία επιτηδευμένη γενικότητα, ενώ όπου εξυπηρετεί την ανάδοχο εταιρία υπάρχει σαφής αναφορά σε ορυκτό πλούτο και μεταλλεύματα. Στο link που έδωσα παραπάνω υπάρχει σε ένα σχόλιο ο σύνδεσμος για το ΦΕΚ που μπορεί να το διαβάσει ολόκληρο όποιος ενδιαφέρεται. Εγώ δεν το έχω κάνει μέχρι στιγμής, γι' αυτό και δεν εκφράζω προσωπική άποψη. Παραθέτω απλώς τις πληροφορίες που τις θεωρώ ενδιαφέρουσες για όποιον ενδιαφέρεται να το ψάξει περαιτέρω...

Φυσικά, είτε ισχύει είτε όχι το ότι η σύμβαση Cooper παραχωρεί την εκμετάλλευση των στρατηγικών ορυκτών σε ξένες επιχειρήσεις, το αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι ότι στην Ελλάδα το μεγαλύτερο μέρος του ορυκτού πλούτου μένει ανεκμεττάλευτο, κάτι που αν είχε αξιωθεί η χώρα να αλλάξει στο παρελθόν, μάλλον δεν θα μιλούσαμε σήμερα για την εποχή του Μνημονίου. Ακόμα και σήμερα βέβαια, στο οικονομικό αδιέξοδο που βρισκόμαστε, δεν άκουσα ποτέ τον πρωθυπουργό, κάποιον βουλευτή, ή κυβερνητικό εκπρόσωπο να κάνει λόγο για τον ορυκτό πλούτο ως αναπτυξιακό μοχλό της χώρας παρότι, όπως τονίζουν πανεπιστημιακοί -και θα δείτε σε επερχόμενο άρθρο- είναι καιρός να τον χρησιμοποιήσουμε. Δεν γνωρίζω αν και σε τι βάθος χρόνου θα είμαστε σε θέση για κάτι τέτοιο, προς το παρόν πάντως το κλείσιμο του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) -καθώς άκουσα στις ειδήσεις- είναι προφανές πως δεν βαδίζει σε μία τέτοια κατεύθυνση. Μπορείτε να το δείτε και στην ιστοσελίδα του real democracy εδώ.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα επιστρέφω στο θέμα με περισσότερες πληροφορίες για τα ορυκτά και τα πετρώματα που βρίσκονται στην Ελλάδα, την χρήση τους, διάφορα άρθρα σχετικά αλλά και ένα χάρτη της Ελλάδας στον οποίο φαίνεται ο ορυκτός και ενεργειακός πλούτος κάθε περιοχής . Φυσικά είναι ευπρόσδεκτες κάθε πληροφορία που θέλετε να προσθέσετε, κάθε διαφωνία ή ενδέχομενη επισήμανση λάθους από κάποιον πιο έμπειρο...

Μείνετε συντονισμένοι γιατί έπεται συνέχεια!

υγ. Δεν είμαι σίγουρη σε ποια κατηγορία πρέπει να τοποθετήσω το thread. Το έβαλα στις Θετικές Επιστήμες επειδή σκοπεύω να συμπεριλάβω και κάποιες γνώσεις Ορυκτολογίας, αλλά πηγαίνει και στα Πολιτικά.


6
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Trolletarian

Περιβόητο Μέλος

Ο Trolletarian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 26 ετών , επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,130 μηνύματα.

O Trolletarian απάνθρωποι θεσμοί μας γίνανε συνήθεια έγραψε: στις 17:25, 28-08-11:

#2
ωραία δουλειά Ελένη!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

BingoBingi

Δραστήριο Μέλος

Ο BingoBingi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 385 μηνύματα.

O BingoBingi έγραψε: στις 19:47, 28-08-11:

#3
Όσο υπάρχουν εκεί πάνω οι μαρκετίστες και υποκινητές τις διαφθοράς και στο ψέμα, δεν υπάρχει λόγος να αναφερόμαστε για εκμετάλλευση φυσικών πόρων. Κοίτα που φτάσαμε και το ένα ειδησεογραφικό άρθρο, φέρνει το άλλο για τα σχέδια τους. Κοίτα πως έπεσαν και καλά οι σύμμαχοι να φάνε στο τσάμπα ζητώντας 20-80 τα ποσοστά για τα πετρέλαια, αέριο, χρυσό, κτλ!! Για την συνεκμετάλλευση!! Αυτά δεν γίνονται ούτε σε κωμωδίες, ενώ μέχρι πριν 2-3 χρόνια που φώναζε ο κόσμος και επιστημονική κοινότητα, οι ανθέλληνες από εκεί πάνω διέψευδαν τα πάντα! Και μην μου πεις ότι δεν είσαι γνώστης σε όλο αυτό που παιζόταν.

Πάλι καλά που το Γιεν πάει να πέσει κάτω από τις 100 μονάδες, πάλι καλά που ο χρυσός πάει να ξεπεράσει τις 2000 μονάδες, αυτό εκτός ότι θα φέρει θλιβερά αποτελέσματα σε παγκόσμια κλίμακα, μας δίνει από την άλλη χρόνο να δούμε τα εσωτερικά μας και να κάνουμε κάθαρση από όλους αυτούς τους μαφιόζους και μαρκετίστες, τους μπροστά και πίσω από την κάμερα.
Σκληρή η αλήθεια, έτσι δεν είναι?
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη BingoBingi : 29-08-11 στις 00:05.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

GreenEve (Εύα)

Νεοφερμένος

H Εύα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών , επαγγέλεται Μουσικός και μας γράφει απο Κύμη (Εύβοια). Έχει γράψει 42 μηνύματα.

H GreenEve έγραψε: στις 15:25, 31-08-11:

#4
Ο! Τα λες πολύ καλά! Ναι, έχεις δίκιο... Ο ορυκτός μας πλούτος είναι "αξιοζήλευτος" απο τις άλλες χώρες... Έχουν βρεθεί πετρώματα και ορυκτά που ανήκουν στις σπάνιες γαίες και λόγω υψηλής σκληρότητας είναι υπερπολύτιμα... Ας μην θίξουμε και το θέμα του Χρυσού στην Ξάνθη, τελλούρια κλπ που μόνο ένα μέρος των κερδών απο την εκμετάλλευση τους θα κάλυπτε το χρέος της Ελλάδας... Τα πετρέλαια, άστα καλύτερα... Και το φυσικό αέριο... Και ότι έχει να κάνει με ορυκτά... Δεν σε αφήνει το κράτος ... Και κλείνει και το ΙΓΜΕ... Αστο...
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Rempeskes

Επιφανές Μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 5,659 μηνύματα.

O Rempeskes έγραψε: στις 01:56, 04-09-11:

#5
Ο ορυκτός πλούτος της ελλάδας ως αναπτυξιακός μοχλός της χώρας

πόσα ανέκδοτα χωρούν σε μια πρόταση;Λοιπόν ας το πάρω απ την αρχή...


"Ο ορυκτός πλούτος" της Ελλάδας δεν είναι πλούτος με την έννοια που το φαντάζονται οι περισσότεροι.
Μπορεί να έχουμε βωξίτη, αργά πετρέλαια και μπόλικη φέτα αλλά, όπως μας έδειξε η εμπειρία με τους αγγλογάλλους χρυσοθήρες και τους ολλανδούς (??) πετρελαιορύχους, ο "πλούτος" δεν θα αποδώσει καν το κόστος της... εξόρυξης.
Άλλωστε, ο,τιδήποτε άξιζε πλούτο σε αυτή τη χώρα πλην του ηλίου και της θάλασσας, το έχουν βουτήξει ήδη άλλοι, Υπερατλαντικοί Σύμμαχοι. Και μην τρέφετε αυταπάτες, ό,τι ήθελαν το έπαιρναν την ίδια στιγμή με ένα τηλεφώνημα,
από το 1950 μέχρι σήμερα.


"Η ανάπτυξη της Ελλάδας". Όταν μιλάμε για ανάπτυξη, τι εννοούμε;
Όπως μας διδάσκει το προ επτά ετών παράδειγμα με την αερο-εταιρία που ήρθε στην βόρειο Ελλάδα, έψαξε για χρυσό στην Χαλκιδική, βρήκε "τεράστιο κοίτασμα" πετρελαίου στην Καβάλα, και έκανε τρείς αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου προτού ο υπεύθυνος Ρουμάνος βάλει τα λεφτά στην τσέπη και τρέξει, βλέπουμε πως η "ανάπτυξη" έφερε στην τοπική κοινωνία καρκίνους από τα χημικά και χρέη από το απίστευτων διαστάσεων φέσωμα. Βέβαια το κοίτασμα του πετρελαίου στην Καβάλα απέδωσε έναν όγκο αργού πετρελαίου με το οποίο οι κρατικοί υπεύθυνοι γλίτωσαν το διεθνές κάζο, μα τώρα το πηγάδι στέρεψε και η "ανάπτυξη" δεν βλέπω να πλούτισε τους Καβαλιώτες, πόσο μάλλον εμάς τους υπόλοιπους.
Μην έχετε καμμία απορία λοιπόν, πως και η πρόσφατη ιστορία με το χρυσό της Ροδόπης, θα έχει μία από τα ίδια ως αποτέλεσμα.


Γιατί τα λέω αυτά τώρα. Γιατί έχω μπουχτίσει με θεωρίες συνομωσίας, για τον κακό Κισσινγκερ, για τον διεθνή Σιωνισμό, για τη λεσχη Μπιλντεμπεργκ και το ΣκαλνΜπόουνς και τους Ιλλουμινάτι και το τέλος των ουκ έστιν, ο οποίοι μας ...μισούν!

Γιατί μπορεί να είμαστε Τριχωτοί και Άξεστοι, μα είμαστε Ελληνες και έχουμε το μοναδικό Ελληνογονίδιο...
Είμαστε απόγονοι του Σωκράτη (ο οποίος ήταν κακάσχημος, βτς), του Πλάτωνα (ο οποίος γούσταρε το ...γλυκόξινο κρασί,βτς), του Αριστοτέλη (ο οποίος έφυγε από την Αθήνα νύχτα σε κάρο, βτς). Γι΄αυτό μας μισούν και μας θέλουν υποταγμένους, φτωχούς και χρεωκοπημένους... Παλιοζηλιάρηδες!


Ήρθε η ώρα παιδιά μου, να δούμε την πραγματικότητα όπως είναι. Η μόνη "ανάπτυξη" που μπορεί να φέρουν τα "ορυκτά" μας, αφορά την τσέπη μεγαλουπουργέων και εκμεταλλευτών πλανητικού επιπέδου. Οι υπόλοιποι, το πολύ πολύ, να πάρουμε πέντε ημερομίσθια και έναν όγκο στον πνεύμονα. Γι΄αυτό σας παρακαλώ συν-έλληνες. Είτε αλλάξτε τον εαυτό σας, λολ, είτε ρίξτε στον τίτλο μια προειδοποίηση για να ξέρω ο δυσμοιρος τι θα δω. Γιατί δεν σας φταίω σε τίποτα να κατεβάζω χάπια πρωί πρωί. Άντε καληνύχτα.Υγ. Ο ίδιος Ρουμάνος λέει, ξαναήρθε για τον χρυσό της Ροδόπης.
Μεγάλες στιγμές ζούμε στην Χρεωκοπημένη μας χώρα, πρεζάκια μου του φέησμπουκ.

Ντυθείτε και αρωματισθείτε.
The end is nigh.
1
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

GreenEve (Εύα)

Νεοφερμένος

H Εύα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών , επαγγέλεται Μουσικός και μας γράφει απο Κύμη (Εύβοια). Έχει γράψει 42 μηνύματα.

H GreenEve έγραψε: στις 15:31, 04-09-11:

#6
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα! δεν ξέρω πως να αντιδράσω σ' αυτό! Χαχαχαχαχαχαχα! Ωραία τα λες... Τα λες Ελληνικά...
Βέβαια άνθρωποι με την άποψη σου είναι που αφήνουν στην καλύτερη τα πράγματα στάσιμα... Χαχαχαχαχ! nice! Ομολογουμένως είμαστε για γέλια στο θέμα της διαχείρισης. Ως γεωλόγος (φοιτήτρια though) μπορώ να σου πω ότι έχουμε πολύ πράμα. Και ο νόμος απαγορεύει την άμεση ιδιωτική διαχείριση και εξόρυξη. Χα! Και ναι, είναι καλύτερα να τα αφήσουμε εκεί που είναι γιατί με τα μυαλά που κουβαλάμε καλύτερα να μείνουν υπογείως...
Αλλά εντάξει! Τα ισοπέδωσες! ΛΟΛ.
1
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Θησεύς

Αποκλεισμένος χρήστης

Ο Θησεύς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 22 ετών , επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 180 μηνύματα.

O Θησεύς έγραψε: στις 16:22, 04-09-11:

#7
το αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι ότι στην Ελλάδα το μεγαλύτερο μέρος του ορυκτού πλούτου μένει ανεκμεττάλευτο, κάτι που αν είχε αξιωθεί η χώρα να αλλάξει στο παρελθόν, μάλλον δεν θα μιλούσαμε σήμερα για την εποχή του Μνημονίου
Διαφωνώ κυρία πρόεδρε και αμφισβητώ το αδιαμφισβήτητο γεγονός...Θα το θέσω απλά..Θεωρώ οτι η ελλάδα είναι μια μαύρη τρύπα χρημάτων και το χρήμα υπάρχει ρουφιέται σε ελάχιστο χρόνο.Έτσι ακόμα και αυτα τα κοιτάσματα αξιοποιηθούν,το μόνο που θα γίνει είναι οτι θα ανακουφιστει λίγο η κατάσταση και θα ξαναέρθουμε σε φάση υπέρογκου ελλείματος.Οπότε τι είναι καλύτερο..?Να περιοριστει η μαύρη τρύπα ή να τα φάει όλα,να κάνει ένα μεγαλειώδες ''μπεεερπ!'',να παρουμε μια παράταση 20ετίας και ξανά τα ίδια..?Α!και κάτι άλλο!Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος πως συνεχίζουμε ακόμα να θεωρούμε μοχλό άναπτυξης την εξόρυξη κοιτασμάτων,μια βρώμικη και προσωρινού όφελους διαδικασία?Ανάπτυξη είναι οι απε,όχι το βρωμοπετρέλαιο.!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Rempeskes

Επιφανές Μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 5,659 μηνύματα.

O Rempeskes έγραψε: στις 16:44, 04-09-11:

#8
Αρχική Δημοσίευση από GreenEve
Αλλά εντάξει! Τα ισοπέδωσες! ΛΟΛ.


τρελόλ να λες. να σ΄πω όμως κάτι, με βάση αυτό.

Το ξέρεις βέβαια πως στην Μποτσουάνα και στο Κονγκό εξορύσονται διαμάντια.
Και μπόλικα μάλιστα.

Πως ακριβώς βοήθησε τους Μποτσουανέζους και τους Κονγκολέζους η παρουσία τόσου ορυκτού πλούτου;
Μήπως έγιναν πλούσιοι;
Μήπως η Μποτσουάνα και το Κονγκό είναι παγκόσμιοι παίκτες της Διεθνούς Σκακιέρας;

Ή μήπως πιστεύεις πως οι Πολυεθνικές εταιρίες χρυσού που θα ανέβουν στην μαγευτική Ροδόπη, βλέπουν τους ντόπιους διαφορετικά απ' ότι βλέπουν τους ιθαγενείς της Μποτσουάνα;

Ναι το ξέρω, υπερβάλλω. λ_ω_λ
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος πως συνεχίζουμε ακόμα να θεωρούμε μοχλό άναπτυξης την εξόρυξη κοιτασμάτων,μια βρώμικη και προσωρινού όφελους διαδικασία?Ανάπτυξη είναι οι απε,όχι το βρωμοπετρέλαιο.!

εξαρτάται τι εννοείς "ανάπτυξη".
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

GreenEve (Εύα)

Νεοφερμένος

H Εύα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών , επαγγέλεται Μουσικός και μας γράφει απο Κύμη (Εύβοια). Έχει γράψει 42 μηνύματα.

H GreenEve έγραψε: στις 01:31, 05-09-11:

#9
Αυτό εννοώ εν γένει... Ότι καλύτερα να τα αφήσουμε προς το παρόν γιατί μόνο σε μπλεξίματα θα μας βάλουν... έτσι όπως είμαστε...
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια