×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,814 μέλη και 2,441,770 μηνύματα σε 76,735 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 210 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Λεμονόπιτα για αρχάριους

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,230 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε: στις 19:39, 03-09-11:

#1
Ίσως δεν είναι τόσο σπέσιαλ, όσο της φίλης μου της Ηρούς (Λεμονόπιτα με αμαρέτο) σας εγγυώμαι όμως πως είναι πολύ νόστιμη και ιδιαίτερα απλή.


Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  Lemon-Pie.jpg
Εμφανίσεις:  192
Μέγεθος:  136,2 KB

Υλικά
1 μονό πακέτο πτι-μπερ - (εγώ χρησιμοποίησα Digestive γιατί μου αρέσουν περισσότερο)
1/2 φλιτζάνι λιωμένη μαργαρίνη (κάτι περισσότερο από το μισό τουβλάκι)
1 και 1/4 φλ ζάχαρη άχνη
1/3 φλ corn flour
4 αυγά
1 και 1/3 φλ. νερό
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού (περίπου)
1/3 φλ χυμό λεμονιού (περίπου 1 1/2 λεμόνια, ανάλογα πόσο ζουμερά είναι)
4 κοφτές κ.σ. βούτυρο Κερκύρας (για τη γεύση, αν δεν θέλετε, βάζετε απλό)

Για τη βάση
Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα μπρικάκι και παράλληλα τρίβουμε τα μπισκότα στο μιξεράκι να γίνουν σκόνη.
Βάζουμε τα τρίμματα στο ταψάκι που θα χρησιμοποιήσουμε και τα περιλούζουμε με το βούτυρο.Ανακατεύουμε και στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί, δημιουργώντας με τα δάχτυλά μας ένα ελαφρύ γείσο στις άκρες. Βάζουμε τη βάση στο ψυγείο.

Για την κρέμα
Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, το corn flour και την άχνη ζάχαρη. Ανακατεύουμε. Χτυπάμε τ' αυγά και τα προσθέτουμε κι αυτά.

Ετοιμάζουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και τα κρατάμε στο πλάι.

Βράζουμε την κρέμα σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις πήξει προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό καθώς και τις τέσσερις κοφτές κουταλιές βούτυρο Κερκύρας.
Ανακατεύουμε να γίνει το μίγμα ομοιόμορφο.

Προσθέτουμε την κρέμα στη βάση και αφήνουμε τη λεμονόπιτα στο ψυγείο για 1-2 ώρες να κρυώσει.

Τρώγεται δροσερή.
3
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια