×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,803 μέλη και 2,441,144 μηνύματα σε 76,706 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 264 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Αμερικανοί, Ρώσοι και Γερμανοί διαμοιράζουν τον εναπομείναντα ελληνικό πλούτο

H-M

Διάσημο Μέλος

Ο H-M αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μηχανικός και μας γράφει απο Ραφήνα (Αττική). Έχει γράψει 647 μηνύματα.

O H-M έγραψε: στις 09:20, 08-09-11:

#1
Τραπεζίτες, δικηγορικά γραφεία, σύμβουλοι με προσβάσεις στην κυβέρνηση και εταιρίες ορκωτών ελεγκτών έχουν αναλάβει το τελευταίο διάστημα να φέρουν σε πέρας μια νέα τάση….
Αμερικανοί επιχειρηματίες μεταξύ των οποίων και ελληνοαμερικανοί, Γερμανοί και βεβαίως ρώσοι διερευνούν την αγορά εξετάζοντας μια πλειάδα πιθανών στόχων στην ελληνική αγορά.
Η βασική και κοινή στρατηγική τους είναι να αγοράσουν φθηνά και καλά περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδος.
Με βάση απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες οι αμερικανοί επιχειρηματίες οι οποίοι είχαν ζητήσει πολλά οικονομικά στοιχεία από την αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα φέρονται να ενδιαφέρονται για εταιρίες που ανήκουν στο κράτος και σχετίζονται με διαχείριση υδάτων ενέργειας ή ακινήτων.
Οι Γερμανοί ενδιαφέρονται περισσότεροι για παροχή υπηρεσιών ενώ οι ρώσοι έχουν εστιαστεί στις τράπεζες, στα ακίνητα αλλά και σε εταιρίες υποδομών του ελληνικού κράτους.
Όμως πίσω από όλα αυτά τι ακριβώς κρύβεται;
Είναι το ενδιαφέρον των ξένων για τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδος; Είναι άσκηση οικονομικής διπλωματίας; Είναι το κίνητρο των απανταχού κεφαλαιούχων οι οποίοι όταν αντιλαμβάνονται ότι….κάπου ξεπουλάνε σπεύδουν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον εδράζεται σχεδόν αποκλειστικά στο ότι οι ξένοι αντιλαμβάνονται ότι μπορούν να αγοράσουν υποδομές ή ελληνικά assets σε εξευτελιστικές τιμές.
Πάντως είναι σημαντικό να τονιστεί ότι Αμερικανοί, Γερμανοί και Ρώσοι ενδιαφέρονται για αγορές στην πραγματική οικονομία έστω και στα όρια του τσάμπα….των υπερβολικά χαμηλών αποτιμήσεων οι funds managers στο Λονδίνο θεωρούν ότι η επιδείνωση της οικονομίας θα είναι κατακόρυφη το επόμενο διάστημα και υπερτονίζουν….μακριά από επενδύσεις στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.
Έτσι από την μια πλευρά οι κεφαλαιούχοι θέλουν να αγοράσουν αξίες…σε πολύ πολύ χαμηλές τιμές ενώ οι funds managers οι επενδυτές των αγορών θεωρούν ότι τα δεινά για την Ελλάδα είναι εμπρός και όχι πίσω.
Το ενδιαφέρον των ρώσων αυξάνεται για την Ελλάδα….
Πρόσφατα τονιζόταν ότι…όταν το φθηνό γίνεται φθηνότερο τότε οι απανταχού κεφαλαιούχοι ενεργοποιούνται. Μια τέτοια περίπτωση υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποτελεί η Ελλάδα η οποία πλησιάζει σε τιμές που μπορεί να θεωρούνται φθηνές ειδικά σε ακίνητα και αποκρατικοποιήσεις.
Με βάση απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες και η ρώσικη πρεσβεία στην Ελλάδα αλλά και χρηματοοικονομικοί κύκλοι έχουν δεχθεί κρούσεις ενδιαφερομένων επιχειρηματιών από την Ρωσία, για τράπεζες, επιχειρήσεις που βαίνουν προς αποκρατικοποίηση και ακίνητα.
Μάλιστα Ρώσοι επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν λάβει και την εξουσιοδότηση του Πούτιν φέρονται να εκδηλώνουν ενδιαφέρον ακόμη και για εμπλοκή τους στην αύξηση κεφαλαίου της AlphaEurobank ή να εκδοθεί ομολογιακό μετατρέψιμο σε μετοχές με όρους παρόμοιους με το Κατάρ.
Άλλο επιχειρηματικό σχήμα πάλι από την Ρωσία έχει εκδηλώσει ανεπίσημα ενδιαφέρον για τις προς αποκρατικοποίηση εταιρίες του δημοσίου θέτοντας όμως όρους που σχετίζονται κυρίως με options.
Ενδιαφέρον υπάρχει και για τα ακίνητα του δημοσίου.
Ρώσικο fund έχει αναθέσει σε μελετητική εταιρία να παρουσιάσει όλο το φάσμα των ακινήτων του δημοσίου τα οποία θα πωληθούν ή ενοικιαστούν με μακροχρόνια μίσθωση.
Όλες αυτές οι κινήσεις δείχνουν ότι οι Ρώσοι θέλουν να εμπλακούν στην Ελλάδα στις τράπεζες, στις αποκρατικοποιήσεις και στα ακίνητα.
Το ερώτημα είναι θα τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης;
Να σημειωθεί ότι οι Ρώσοι έχουν αποκτήσει μεγάλη οικονομική επιφάνεια και πλέον αναζητούν καλά και φθηνά deals.
Υπενθυμίζεται ότι οι Ρώσοι έχουν μέχρι τώρα πραγματοποιήσει δύο σημαντικές κινήσεις στην Ελλάδα και την Κύπρο στην τράπεζα Κύπρου αποκτώντας το 9,99% και στην Πειραιώς.
Συγκεκριμένα Τσεχικά και Ρωσικά επιχειρηματικά συμφέροντα κατέχουν το 10,5% της Πειραιώς.
Ο Alexander Nesis βασικός μέτοχος του Ρωσικού ομίλου ICT Group και παραδοσιακός εταίρος του τσεχικού PPF Group το οποίο κατέχει το 5,72% της τράπεζας Πειραιώς έχει αποκτήσει περίπου το 4,5% με 5% της Πειραιώς.

Πηγή : Bankingnews
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

 • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
   
 • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
  Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

 • Παρόμοια Θέματα
  • Οι Ρώσοι τουρίστες στρέφονται μαζικά στην Τουρκία. - Από juste un instant
   Το θέμα έχει λάβει 14 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Πολιτική - Κοινωνικά θέματα.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 08-07-16 στις 21:54.
  • Ελληνικό Ροκ - Από self-instructive depressing
   Το θέμα έχει λάβει 0 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Μουσική.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 25-06-10 στις 05:39.
  • Ελληνικό Λεξικό - Από vglakis16
   Το θέμα έχει λάβει 9 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Γ' Λυκείου & Απόφοιτοι.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 27-11-08 στις 00:29.
  • Εάν είχαν επικρατήσει οι Γερμανοί το 1940 - Από Valder
   Το θέμα έχει λάβει 6 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Φιλοσοφία και Ιστορία.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 19-05-06 στις 01:20.
 • Προηγούμενο Θέμα Επόμενο Θέμα