×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,803 μέλη και 2,441,145 μηνύματα σε 76,706 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 282 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Μετανάστες - Πρόσφυγες, η δική τους θέση

mania

Επιφανές Μέλος

H mania αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 7,139 μηνύματα.

H mania έγραψε: στις 13:33, 21-09-07:

#1
Διάβασα ένα άρθρο και θα ήθελα να το συζητήσουμε, θεωρώ ότι έχουμε ανοίξει θέματα για όλα αυτά άλλα όχι κάτι τέτοιο, παρακαλώ διαβάστε με προσοχή και σχολιάστε


(Μετανάστες-Πρόσφυγες, Η δική μας θέση)
Είμαστε Έλληνες κι αυτό δεν είναι λίγο πράγμα. Το όνομά μας, η ταυτότητά μας, η ελληνικότητά μας, ολάκερη η Ελλάδα, όπως ήταν, όπως είναι και όπως πρέπει να είναι στο μέλλον, είναι το βαρύ μας φορτίο. Δεν επιτρέπεται, βέβαια, να ξεχνάμε το παρελθόν, το αίμα που έχυσε μια ανθρωποθάλασσα , αγωνιστών στον αγώνα για διατήρηση της ελευθερίας, των δικαιωμάτων και της ίδιας της πατρίδας.

Αυτή την πατρίδα όμως την αποχωρίστηκαν συχνά οι Έλληνες στην αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης, έχοντας για μόνα τους όπλα τα όνειρα μιας καλύτερης ζωής. Όνειρα που κάναμε πριν αντιμετωπίσουμε τα εμπόδια που προκάλεσαν τα ρατσιστικά κινήματα των ευρωπαϊκών και μη χωρών εναντίον των μεταναστών.

Σήμερα οι όροι έχουν αντιστραφεί: εμείς είμαστε τα “αφεντικά”, εμείς δεχόμαστε μετανάστες, ανθρώπους που άφησαν κι εκείνοι την πατρίδα τους στην προσπάθειά τους, όχι μόνο να έχουν καλύτερη ζωή, αλλά προπάντων να επιβιώσουν.

Ανέκαθεν ο μετανάστης αντιμετώπιζε μια πληθώρα προβλημάτων. Στις μέρες μας τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει αντίθετα τα προβλήματα έχουν οξυνθεί. Πρώτα απ’ όλα ο μετανάστης φτάνοντας σε μία ξένη χώρα, νιώθει μειονεκτικά αντιμετωπίζοντας το άγνωστο. Δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις μιας διαφορετικής νοοτροπίας και έτσι προσπαθεί να μιμηθεί ξένους γι’ αυτόν τρόπους ζωής, που δεν του ταιριάζουν. Καταλήγει, λοιπόν, στο να δημιουργεί μια ψεύτικη εικόνα που δεν πείθει, πράγμα που προκαλεί υποψίες για το ποιόν του. Νιώθει οτι οι ελευθερίες του υπονομεύονται, γιατί δεν εκφράζει αυτά που πιστεύει, φοβούμενος ότι δεν θα αρέσουν και οτι θα αντιμετωπίζεται διαφορετικά. Συνεπώς, κυριεύεται από αίσθημα ανασφάλειας και απειλής.

Συγχρόνως, εύλογο είναι να νιώθει νοσταλγία για την πατρίδα και για ο, τι άλλο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, αφού γνωρίζει καινούρια έθιμα και αντιλήψεις, στις οποίες δυσκολεύεται να προσαρμοστεί. Επιπρόσθετα απογοητεύεται και φοβάται ότι και αυτός ο ίδιος θα αλλοτριωθεί, οτι θα εθιστεί στις αντιλήψεις και συνήθειες της νέας χώρας, οτι θα ξεχάσει την εθνική του ταυτότητα.

Ο μετανάστης πέφτει συχνά θύμα εκμετάλλευσης διάφορων επιτήδειων, που όχι μόνο προσφέρουν απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, αλλά εξίσου απαράδεκτες χρηματικές αμοιβές. Σύμφωνα με ομολογίες των ίδιων, αρκετοί εργοδότες συχνά αρνούνται να πληρώσουν τον εργαζόμενο μετανάστη, όταν εκείνος δεν έχει την “πολυπόθητη” άδεια παραμονής στη χώρα. Τέτοιες καταστάσεις τον κάνουν να υποχωρεί, γνωρίζοντας οτι ο νόμος δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα σ’ ένα λαθρομετανάστη. Χάνει την ιδιαιτερότητά του ως άτομο και μαζικοποιείται, δηλαδή παύει να είναι άτομο με ενδιαφέροντα, ιδέες και ιδανικά και μετατρέπεται σε άβουλο πλάσμα χωρίς δικαιώματα, αλλά ταυτόχρονα με πολλές υποχρεώσεις. Τα παραπάνω πολλές φορές τον αναγκάζουν να οδηγηθεί σε παράνομες διεξόδους. Πρέπει, Όμως, να γίνει αντιληπτό οτι o μετανάστης, ακόμα και αν εγκλιματιστεί, δεν το κάνει επειδή είναι μετανάστης, αλλά επειδή βρίσκεται στη θέση που βρίσκονται καθημερινά πολλοί που μπορεί και να βρίσκονται στην πατρίδα.

Τώρα ο μετανάστης, αν δεν αναζητήσει τον “εύκολο” τρόπο επίλυσης των προβλημάτων του, θα προσπαθήσει να αλλάξει την άσχημη εικόνα και αντίληψη που έχουν σχηματίσει οι αυτόχθονες γι’ αυτόν. Εκείνοι υποστηρίζουν οτι ο μετανάστης είναι αιτία για διάφορα προβλήματά τους, όπως η ανεργία, η μείωση των αποδοχών, η εγκληματικότητα και τα ναρκωτικά και οτι αποτελεί ‘μίασμα’ για την κοινωνία και την εθνική τους καθαρότητα. Μ’ αυτόν τον τρόπο, τον κάνουν να νιώθει οτι δεν έχει δικαίωμα “ύπαρξης” και να αναπτυχθεί κοινωνικά, πνευματικά, επαγγελματικά.
Όπως προαναφέρθηκε, ο ελληνισμός γνωρίζει καλά τη γεύση της ξενιτιάς. Εάν λοιπόν εμείς οι ίδιοι ως Έλληνες αντιμετωπίζουμε ρατσιστικά, άνανδρα και απάνθρωπα τους μετανάστες, δε Θα ήταν σα να προδίδαμε τους ξενιτεμένους παππούδες και γιαγιάδες μας; Δεν θα ήταν σα να προδίδαμε την ίδια μας την ιστορία ή ακόμα την ίδια μας την Ελλάδα; Μια χώρα η οποία ανέκαθεν ήταν επιφορτισμένη με το βαρύ καθήκον να είναι ο μοναδικός σύνδεσμος πολιτισμών, μια χώρα που υπήρξε σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης, μια χώρα που ένωσε πολιτισμούς και ενστερνίστηκε παραδόσεις, που δέχτηκε πάντοτε στους κόλπους της με αληθινή αγάπη και φροντίδα τους ασθενέστερούς της, μια χώρα που απλόχερα μοίρασε τα φώτα της στον κόσμο. Δε θα ήταν αυτό προδοσία;

Αλλά ούτε και ως άνθρωποι έχουμε δικαίωμα ρατσιστικής αντιμετώπισης των μεταναστών. Γιατί είναι καθήκον μας να συνειδητοποιήσουμε πως ο μετανάστης δεν είναι παρά θύμα των προβληματικών καταστάσεων μιας παγκόσμιας κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που εύκολα μπορεί να αντιστρέψει τους όρους από τη μια στιγμή στην άλλη και να φέρει κι εμάς αντιμέτωπους με τα σύγχρονα προβλήματα του μετανάστη, τον οποίο συχνά περιφρονούμε.
Ας ευχηθούμε λοιπόν πως ποτέ ξανά δε θα πέσουμε θύματα ρατσιστικών αντιλήψεων, όχι πια μόνο ως Έλληνες ή απλά ως άνθρωποι, αλλά κυρίως ως νέοι. Ως νέοι που διεκδικούμε έναν καλύτερο κόσμο, που δε θα επιτρέψουμε την εισβολή ανεγκέφαλων ρατσιστών στο δικό μας κόσμο. Ως νέοι που δε θα ανεχτούμε άλλα εγκλήματα, άλλες γενοκτονίες, άλλα δάκρυα και άλλες ήττες. Ως νέοι που δε δεχόμαστε συμβιβασμούς. Η ευκαιρία δεν επαναλαμβάνεται. Κάθε δισταγμός είναι καταστροφή. Δεν κάνουμε παζαρέματα. Θέλουμε τον κόσμο και τον θέλουμε ΤΩΡΑ.
ΚΑΟΥΡΑ ΙΟΥΛΙΑ
ΘΕΟΔΩΡΟΓΙΑΝΝΗ ΡΑΝΙΑ

4
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Nosaltres

Δραστήριο Μέλος

Ο Nosaltres αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 37 ετών . Έχει γράψει 324 μηνύματα.

O Nosaltres έγραψε: στις 01:20, 22-09-07:

#2
Απλα θα πω οτι συμφωνω απολυτα με αυτο το κειμενο... Δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο.
1
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Sunrise

Δραστήριο Μέλος

H Sunrise αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 307 μηνύματα.

H Sunrise έγραψε: στις 01:36, 24-09-07:

#3
Καλά ξυπνητούρια από το λήθαργο, στον οποίο έχουν περιπέσει οι συγγραφείς του κειμένου......
Και ο νοών νοήτω.....
7
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

princess

Δραστήριο Μέλος

H princess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 298 μηνύματα.

H princess έγραψε: στις 20:19, 13-09-09:

#4
Ενδιαφέρον κείμενο. Είναι γενικά σημαντικό το θέμα που αναλύει.
1
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 20:40, 13-09-09:

#5
Αρχική Δημοσίευση από Sunrise
Καλά ξυπνητούρια από το λήθαργο, στον οποίο έχουν περιπέσει οι συγγραφείς του κειμένου......
Και ο νοών νοήτω.....
Μάλλον κάθε νοήμων θα εννοήσει, ότι δεν εννοείς ντιπ, περί ανθρωπιάς, και συγνώμη, για την παρέμβαση: δεν θα το ξανακάνω!!!
5
3
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

todesfuge

Νεοφερμένος

Ο todesfuge αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 52 ετών , επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Νέα Ιωνία (Αττική). Έχει γράψει 14 μηνύματα.

O todesfuge έγραψε: στις 18:11, 14-09-09:

#6
Αρχική Δημοσίευση από Νωεύς
Μάλλον κάθε νοήμων θα εννοήσει, ότι δεν εννοείς ντιπ, περί ανθρωπιάς, και συγνώμη, για την παρέμβαση: δεν θα το ξανακάνω!!!
Ο,τι χρειαζεται. Δεν υπαρχει τιποτα πιο απανθρωπο απο τον ανθρωπο. Κανενα προβλημα ποτε δεν λυθηκε με φληναφηματα συναισθηματικου τυπου. Χωρισ να αμφισβητω βεβαια τισ καλεσ προθεσεισ εσου, Νοσαλτρεσ κ Μανιασ. Αλα δεν αρκουν παντα.

Αρχική Δημοσίευση από L. Cohen
And i 've red the Book of Human Rights
and some of it was true
But there wasn't any burden left
so i'm laying it with you
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 22:22, 14-09-09:

#7
Αρχική Δημοσίευση από todesfuge
... Δεν υπαρχει τιποτα πιο απανθρωπο απο τον ανθρωπο. ....
Εξαρτάται από τι "ύψος"(!) βλέπει κανείς τον "άνθρωπο", ίσως ...
1
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

AgentOrange

Νεοφερμένος

Ο AgentOrange αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 29 ετών , επαγγέλεται Tatoo artist και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5 μηνύματα.

O AgentOrange i dont know what you done to me... έγραψε: στις 23:35, 14-09-09:

#8
αν και μεγαλομένος με δημοκρατικές αξίες σε αυτό το θέμα είμαι ρατσιστής!

κοίτα, στην αρχή όταν άρχισαν να πρωτοσκάνε τα κύματα μεταναστών ( εκτός απο το ότι ήμουν μικρός) δεν έιχα διαβάσει/ασχοληθέι με το θέμα. όταν άρχισα να πηγαίνω στην σχολή και διάβαζα του κάθε έιδους φυλλάδιο-με ατάκες του στύλ λευτεριά στους μετανάστες- που έβρισκα σε τοίχο σε παγκάκι κτλ κτλ κατάλαβα μερικά πράγματα...

το θέμα από όπου και αν το πιάσεις βρίσκεις βρωμαέι..

πρώτον διότι αν υποθέσουμε πως είμαι resident μιάς
' γκετοποιημένης'
** δεν αποδέχομαι τον όρο απλά τον αναφέρω**
περιοχής , μένω εκεί χρόνια, είχα συνηθίσει την γειτονία μου ωραία και καλή και τώρα κάθε πρωί που παώ να πάρω εισητήριο από το περίπτερο βλέπω τον 'αλί τον μετανάστη' να κοιμάται μπροστά στην πόρτα μου ΝΑΙ θα διαμαρτυρηθώ και θα φωνάξω..θα τον κυνηγήσω πώς να στο πώ!?

Από την μεριά του "αλί", κάτσε να τα βάλω κάτω...
1. μένω σε χώρα που μου γκρεμίζουν το σπίτι οι βόμβες
2.δεν έχω δουλεία και τρώω απο τα σκουπίδια
3.έχω τον κάθε λογής δικτάτορα να με κλείνει στις φυλακές
4.με κυνηγάει ο αμερικανός ο βρετανός και ο united nations soldier..
ΝΑΙ και πάλι θα άφηνα την παλιο χώρα μου να βρώ μια καλύτερη τύχη...
και θα κλέψω για να φάω και θα κάνω συμμορία...είμαστε 1-1...
η διαφορά θα γίνει στο επόμενο...
μου έρχονται να εξής απλά ερωτήματα/θέσεις στο μυαλό..
όταν αυτός θαλασσοπνίγεται μέσα στα καρυδότσουφλα και διασχίζει την θάλασσα που να ήξερε αγαπητέ πώς θα έιναι η κατάσταση στην χώρα μας?
εμείς είμαστε φραγκάτοι και μας τρέχουν από τα παντελόνια μας...
μην μου πείτε πως έιμαστε πλουσιότατη χώρα..παιδιά δεν έχουμε να δώσουμε συντάξεις στα γεροντάκια μας, σας παρακαλω δηλαδή...
οι παππούδες μας , φάγανε τα χεράκια τους στα χωράφια για να βρίσκονται φεσομένοι στο φαρμακείο και στην λαική!
ναι φίλοι μου , και ο έλληνας όταν βγήκε και πήγε στην αμερική/αυστραλία κτλ και έκλεψε και έζησε στο όριο της φτώχειας...
ο θείος μου όταν πήγε να γίνει παπάς στην αυστραλία, αφού έφτασε δεν είχε 1 $ στην τσέπη του...
αλλά μετά από χρόνια η ζωή του άλλαξε..διότι εργάστηκε σκίστηκε και τα κατάφερε!
( θα ρωτήσω την μάνα μου ,σε ποιά εκλησσία είναι για να μην λετε ότι λέω μ*****ς που βγάζω από το μυαλό μου)

Τέλος μπορεί να σου φανεί γελοίο αλλά κάνε το εξής
όταν σταματήσεις στο φανάρι και έρθει να σου καθαρίσει το τζάμι
(αν καταλαβαίνει ελληνικά πές του)
ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΩ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΜΟΥ..ΕΡΧΕΣΑΙ?

ΑΜΑ ΕΡΘΕΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΓΩ!!!
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ!


είναι τεμπέλιδες αγαπητοί μου, άμα γουστάρανε δουλιές θα πηγαίνανε στα χωρία μου ζητάνε κόσμο για τις ελιές και τα λεμόνια κτλ κτλ

Συμπεράσματα
Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι τελείως άκυρη ιδέα..!
Να κλείσουν τα σύνορα, σε τέτοιου είδους καταστάσεις!
Καταγραφή και απέλαση όσων δεν πληρούν τις προυποθέσεις!
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη AgentOrange : 14-09-09 στις 23:51.
7
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 01:05, 15-09-09:

#9
Αρχική Δημοσίευση από AgentOrange
αν και μεγαλομένος με δημοκρατικές αξίες σε αυτό το θέμα είμαι ρατσιστής!

....
είναι τεμπέλιδες αγαπητοί μου, άμα γουστάρανε δουλιές θα πηγαίνανε στα χωρία μου ζητάνε κόσμο για τις ελιές και τα λεμόνια κτλ κτλ

Συμπεράσματα
Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι τελείως άκυρη ιδέα..!
Να κλείσουν τα σύνορα, σε τέτοιου είδους καταστάσεις!
Καταγραφή και απέλαση όσων δεν πληρούν τις προυποθέσεις!
Σε ποια θέματα, οι "δημοκρατικές αξίες" σου, δε σε κάνουν ρατσιστή; Γιατί οι "γεννημένοι ρατσιστές" συνήθως, πρώτ' απ' όλα έχουν μεγάλη ιδέα για τη ράτσα τους και έπειτα, μεγάλη εκτίμηση στις δημοκρατικές αξίες!
1
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Scandal (Πέτρος)

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 29 ετών , επαγγέλεται Web developer και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 5,269 μηνύματα.

O Scandal έγραψε: στις 05:24, 15-09-09:

#10
Αρχική Δημοσίευση από AgentOrange
αν και μεγαλομένος με δημοκρατικές αξίες σε αυτό το θέμα είμαι ρατσιστής!

κοίτα, στην αρχή όταν άρχισαν να πρωτοσκάνε τα κύματα μεταναστών ( εκτός απο το ότι ήμουν μικρός) δεν έιχα διαβάσει/ασχοληθέι με το θέμα. όταν άρχισα να πηγαίνω στην σχολή και διάβαζα του κάθε έιδους φυλλάδιο-με ατάκες του στύλ λευτεριά στους μετανάστες- που έβρισκα σε τοίχο σε παγκάκι κτλ κτλ κατάλαβα μερικά πράγματα...

το θέμα από όπου και αν το πιάσεις βρίσκεις βρωμαέι..
[...]
είναι τεμπέλιδες αγαπητοί μου, άμα γουστάρανε δουλιές θα πηγαίνανε στα χωρία μου ζητάνε κόσμο για τις ελιές και τα λεμόνια κτλ κτλ

Συμπεράσματα
Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι τελείως άκυρη ιδέα..!
Να κλείσουν τα σύνορα, σε τέτοιου είδους καταστάσεις!
Καταγραφή και απέλαση όσων δεν πληρούν τις προυποθέσεις!
Έχεις την εντύπωση ότι μετανάστες είναι μόνο αυτοί που "εργάζονται" στα φανάρια;
Αν ναι, που το διάβασες αυτό καθώς άρχισες να ασχολείσαι με το θέμα;
Αναφορικά, αυτοί είναι μειοψηφία (απίστευτο! ). Συνεπώς όλο σου το σκεπτικό είναι αβάσιμο.

Εκτός βέβαια και αν αναφέρεσαι μόνο στον "Αλί τον μετανάστη", ο οποίος είναι γνωστός σου και μας λες δυο λόγια για τη στάση ζωής του, αλλά δεν έχει αξία η ανάλυση μιας μεμονωμένης περίπτωσης.

-petros
2
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

dimitral

Δραστήριο Μέλος

H dimitral αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών . Έχει γράψει 209 μηνύματα.

H dimitral έγραψε: στις 11:30, 15-09-09:

#11
κι εδω μπορει να γινει συζητηση για ελλειψη κρατικης οργανωσης σε σχεση με την αποκατασταση των μεταναστων και την δικαιη μεταχειριση των λαθρομεταναστων,για τα οικονομικα συμφεροντα ,για την παντελη ελλειψη παιδειας και πολιτισμου των ελληνων και τα πολιτικα παιχνιδια που παιζονται με πιονια των "αλη" και τον ελληναρα που δεν θελει να τον ενοχλουν στα φαναρια.
2
3
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

AgentOrange

Νεοφερμένος

Ο AgentOrange αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 29 ετών , επαγγέλεται Tatoo artist και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5 μηνύματα.

O AgentOrange i dont know what you done to me... έγραψε: στις 13:40, 15-09-09:

#12
ναι ρε δεν γουστάρω να με πρίζει στα φανάρια...
έχω κάθε δικαίωμα να νιώθω έτσι!!


αν είναι ελάχιστοι αυτοί που δουλεύουν στα φανάρια, μάλλον δεν έχεις πετύχει στην κωσταντινουπόλεως σε ώρα αιχμής..
σε κάθε αμάξι έρχονται 3-4 όση ώρα κρατάει το κόκκινο φανάρι...

απ' εκεί και πέρα έλα να μιλήσουμε για οποιοδήποτε άλλο θέμα θέλεις πραγματικά, να εκφράσουμε τις απόψεις μας και μετά κρίνεις πόσο δημοκρατικός είμαι ..
βέβαια αυτό δεν έχει κάποια λογική , διότι δεν είμαστε φίλοι για να μετράει η άποψη σου...

όσο για αυτά τα γεννημένοι δημοκράτες κτλ είναι χαζομάρες, αν διάβασες καλά έγραψα
μεγάλωσα..όχι γεννήθηκα..
1
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

underwater

Επιφανές Μέλος

H underwater αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,570 μηνύματα.

H underwater έγραψε: στις 14:17, 15-09-09:

#13
Μάλλον εγώ που ξέρω πολύ μεγάλο αριθμό μεταναστών που εργάζονται σε ποικίλες δουλειές (ή κι ως ελεύθεροι επαγγελματίες που πληρώνουν ΤΕΒΕ) δεν έχω καταλάβει καλά η ανίδεη. Πας μη Έλλην τεμπέλης που δεν γουστάρει να εργαστεί νόμιμα? Ενδιαφέρον.

Δεν ξέρετε πόσο χαίρομαι όταν βλέπω ξένους να πετυχαίνουν στην Ελλάδα και να ξεπερνούν οικονομικά τον μέσο Έλληνα. Πόσο θέλω να τρίψω στα μούτρα μερικών-μερικών αυτά τα παραδείγματα!
5
3
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Scandal (Πέτρος)

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 29 ετών , επαγγέλεται Web developer και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 5,269 μηνύματα.

O Scandal έγραψε: στις 14:20, 15-09-09:

#14
Αρχική Δημοσίευση από AgentOrange
αν είναι ελάχιστοι αυτοί που δουλεύουν στα φανάρια, μάλλον δεν έχεις πετύχει στην κωσταντινουπόλεως σε ώρα αιχμής..
σε κάθε αμάξι έρχονται 3-4 όση ώρα κρατάει το κόκκινο φανάρι...
Μάλιστα. Αντιπροσωπευτικό δείγμα της στάσης ζωής των μεταναστών η... Κωνσταντινουπόλεως και τα φανάρια!
Εδώ μπορείς να βρεις ένα έγγραφο που αφορά τους μετανάστες. Όπως θα δεις, οι εργασίες στις οποίες στρέφεται το μεγαλύτερο ποσοστό ανδρών μεταναστών είναι: Οικοδομικά έργα, λιανικό εμπόριο, ξενοδοχεία-εστιατόρια, κατασκευές, χονδρεμπόριο, ενώ των γυναικών: ξενοδοχεία-εστιατόρια, οικιακοί βοηθοί, "άγνωστη", λιανεμπόριο.

Είναι εντελώς παράλογο να υποστηρίζει κανείς ότι οι μετανάστες είναι τεμπέληδες και ότι αντιπροσωπευτικό δείγμα τους μπορούμε να βρούμε στον... κλάδο των φαναριών!

Βρε μπας και αναφέρεσαι στους ζητιάνους;
Από την ελάχιστη προσωπική μου πείρα πάντως, οι περισσότεροι μετανάστες που έχω γνωρίσει αν μη τι άλλο μόνο τεμπέληδες δεν ήταν. Ακόμα και αυτά που ακούω από συγγενείς που εργάζονται με μετανάστες (οικοδομή, εργασία σε αποθήκη), τονίζουν την μη τεμπελιά τους (επίσης ακούω ότι είναι και καλοί αποταμιευτές). *

Συνεπώς άμα κάποιος τρώγεται να κατηγορήσει για κάτι τους μετανάστες, ας στραφεί σε άλλους τομείς, όχι στο αν δουλεύουν ή τεμπελιάζουν.
*Δεν έχω πρόθεση να εκθειάσω σε παράλογο βαθμό τους μετανάστες ως σύνολο για την εργατικότητά τους, απλούστατα είναι εκτός πραγματικότητας να επικρίνονται για το αντίθετο και δη σε σύγκριση με τους Έλληνες.

-petros
5
3
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 14:30, 15-09-09:

#15
Αρχική Δημοσίευση από AgentOrange
ναι ρε ... αν διάβασες καλά έγραψα
μεγάλωσα..όχι γεννήθηκα..
Συγνώμη, βρε λεβέντη μου, δεν κατάλαβα ότι ...μεγάλωσες! Συγνώμη!
4
3
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Scandal (Πέτρος)

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 29 ετών , επαγγέλεται Web developer και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 5,269 μηνύματα.

O Scandal έγραψε: στις 14:33, 15-09-09:

#16
Αρχική Δημοσίευση από underwater
Μάλλον εγώ που ξέρω πολύ μεγάλο αριθμό μεταναστών που εργάζονται σε ποικίλες δουλειές (ή κι ως ελεύθεροι επαγγελματίες που πληρώνουν ΤΕΒΕ) δεν έχω καταλάβει καλά η ανίδεη. Πας μη Έλλην τεμπέλης που δεν γουστάρει να εργαστεί νόμιμα? Ενδιαφέρον.

Δεν ξέρετε πόσο χαίρομαι όταν βλέπω ξένους να πετυχαίνουν στην Ελλάδα και να ξεπερνούν οικονομικά τον μέσο Έλληνα. Πόσο θέλω να τρίψω στα μούτρα μερικών-μερικών αυτά τα παραδείγματα!
Πολλές φορές ακούς Έλληνες να μιλάνε για τους πετυχημένους μετανάστες με ένα στυλάκι "εδώ εμείς είμαστε έτσι, κοίτα τον μετανάστη! σε μας ως Έλληνες αξίζει κάτι καλύτερο απ' ότι σε αυτόν που δεν είναι".
Ή το άλλο το κουλό "τους δίνουμε ψωμί να φάνε"

Άτομα μίζερα που για να κατευνάσουν τη δική τους αίσθηση αποτυχία τα ρίχνουν στην άδικη τύχη & στον άδικο θεούλη. Είναι κρίμα δυστυχώς.

-petros
3
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

underwater

Επιφανές Μέλος

H underwater αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,570 μηνύματα.

H underwater έγραψε: στις 14:42, 15-09-09:

#17
Αρχική Δημοσίευση από Scandal
Πολλές φορές ακούς Έλληνες να μιλάνε για τους πετυχημένους μετανάστες με ένα στυλάκι "εδώ εμείς είμαστε έτσι, κοίτα τον μετανάστη! σε μας ως Έλληνες αξίζει κάτι καλύτερο απ' ότι σε αυτόν που δεν είναι".
Ή το άλλο το κουλό "τους δίνουμε ψωμί να φάνε"

Άτομα μίζερα που για να κατευνάσουν τη δική τους αίσθηση αποτυχία τα ρίχνουν στην άδικη τύχη & στον άδικο θεούλη. Είναι κρίμα δυστυχώς.
Ας λένε όσα θέλουν. Όση κακία και να βγάλουν κάποιοι δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο κάθε πετυχημένος μετανάστης είναι ''από πάνω'' από πολλούς κακόβουλους, μίζερους Ελληναράδες, που η αρνητικότητά τους δεν τους αφήνει να χαρούν με όσα έχουν ή να προσπαθήσουν να βελτιώσουν την ζωή τους, αλλά ασχολούνται με τους γύρω τους.

Οι άνθρωποι αυτοί τις περισσότερες φορές δεν περιορίζουν την γκρίνια τους μόνο στους μετανάστες, αλλά σε οτιδήποτε ξεφεύγει από την μικροαστική τους αντίληψη. Δεν μπορούν απλώς να δουν μακρύτερα από την μύτη τους!
4
3
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 14:50, 15-09-09:

#18
Αρχική Δημοσίευση από underwater
... Δεν μπορούν απλώς να δουν μακρύτερα από την μύτη τους!
...κι αν είναι και βουλωμένη από συνάχι!!!
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

AgentOrange

Νεοφερμένος

Ο AgentOrange αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 29 ετών , επαγγέλεται Tatoo artist και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5 μηνύματα.

O AgentOrange i dont know what you done to me... έγραψε: στις 15:03, 15-09-09:

#19
καλά ότι να 'ναι..δεν είπα πως μόνο οι έλληνες δουλέυουν!!
ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΡΕΜΑΛΙΑ!
τώρα είναι κατανοητό ??
διαβάζετε πρίν κάνετε προσωπική επίθεση άλλη φορά παλικαράδες!


αυτοί που είναι νόμιμοι , ας παραμείνουμε δεν με ενοχλεί και δεν με ενδιαφέρει αν πληρώνει τεβε ικα νατ κτλ...
έχω τα δικά μου προβλήματα να ασχολήθω π.χ. εργασιακά /οικονομικά κτλ..
[.....]


μόνο ο πέτρος κατάλαβε τι θέλω να πώ..εγώ δεν μπλέκω στα πόδια του οικοδόμου,εμπόρου κτλ...
εσυ πέτρο τον ορίζεις ως ζητιάνο εγώ ως "τον τύπο που κάθεται στα φανάρια"
μιλάμε για το ίδιο πράγμα...
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη self-instructive depressing : 15-09-09 στις 20:04. Αιτία: Προσαρμογή στον όρο #1
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Himela

Συντονίστρια

H Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών , επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,572 μηνύματα.

H Himela σ' όποιον αρέσουμε... έγραψε: στις 16:23, 15-09-09:

#20
Από τη στιγμή που δε με ενοχλούν, με σέβονται και είναι νόμιμοι (όποιοι είναι) δεν έχω πρόβλημα μαζί τους.
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια