×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,802 μέλη και 2,440,984 μηνύματα σε 76,702 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 161 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Συγχώνευση ταμείων (ΕΟΠΥΥ) και νέο σύστημα υγείας

fockos

Επιφανές Μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Ζάκυνθος (Ζάκυνθος). Έχει γράψει 10,672 μηνύματα.

O fockos έγραψε: στις 10:10, 29-12-11:

#1
Ο νέος φορέας ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες και από το νέο χρόνο θα μπει σε λειτουργία.

Μεγάλοι κερδισμένοι οι γιατροί που δεν θέλουν να κάνουν σύμβαση με το ενοποιημένο ταμείο καθώς τώρα αποκτούν τη δυνατότητα συνταγογράφισης στους εγγεγραμμένους του ΕΟΠΥΥ προηγουμένως (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ και ΟΓΑ) αρκεί να την κάνουν με το ηλεκτρονικό σύστημα. Υπό αυτές τις συνθήκες ελάχιστοι ιατροί θα υπογράψουν σύμβαση με το ΕΟΠΥΥ.

Χαμένοι οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ καθώς χάνουν την αποκλειστικότητα της συνταγογράφισης στους ιδιωτικούς υπαλλήλους ενώ είναι αναγκασμένοι να υπογράψουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ (ίσως να είναι οι μοναδικοί) για να μην χάσουν τα δεδουλευμένα τους.

Κερδισμένοι επίσης οι ασθενείς του πρώην ΙΚΑ καθώς δεν θα χρειάζεται να πηγαίνουν στα ιατρεία του ΙΚΑ με τις ατέλειωτες ουρές για να πάρουν τζάμπα τα φάρμακα.

Χαμένοι οι εγγεγραμένοι στο πρώην ΟΠΑΔ (δημόσιοι υπάλληλοι) καθώς πρέπει πλέον να πληρώνουν επίσκεψη στους γιατρούς, που δεν θα είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ (οι περισσότεροι δηλαδή).

=======
Σίγουρα είναι για πολύ θετική εξέλιξη για τους περισσότερους γιατρούς. Τώρα πρέπει να αγωνιστούν για να μην ανοιχθεί το επάγγελμα κάτι που θα ισοπεδώσει τις νέες γεννιές γιατρών.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

fockos

Επιφανές Μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Ζάκυνθος (Ζάκυνθος). Έχει γράψει 10,672 μηνύματα.

O fockos έγραψε: στις 14:13, 30-12-11:

#2
Το iatropedia με επιβέβαιώνει και οι γιατροί που θα μπουν στο ΕΟΠΥΥ είναι ελάχιστοι. Οι περισσότεροι θα είναι αυτοί που αναγκάζονται επειδή εργαζόντουσαν μέχρι τώρα στο ΙΚΑ και αν βγουν χάνουν τη σύνταξη τους.


Όλοι κατά Λοβέρδου!


Πρώτα ξεκίνησαν οι ιδιώτες γιατροί που αρνήθηκαν τις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ. Ακολούθησαν οι φαρμακοποιοί που άρχισαν νέα κόντρα με τον υπουργό Υγείας λόγω μείωσης του ποσοστού κέρδους. Στη συνέχεια προστέθηκαν οι προμηθευτές που ξεκινούν εμπάργκο για τις οφειλές εκατομμυρίων από τα νοσοκομεία και το παζλ των κινητοποιήσεων συνεχίζουν οι γιατροί το ΙΚΑ που μπαίνουν και αυτοί στο χορό των απεργιών.Με πολλούς πονοκεφάλους θα μπει η νέα χρονιά για τον Ανδρέα Λοβέρδο καθώς τα μέτωπα που έχει ανοίξει στο χώρο της υγείας δεν έχουν τελειωμό.
Το γαϊτανάκι των αντιδράσεων ξεκινά με τους ιδιώτες γιατρούς που δεν υπογράφουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα να είναι στον αέρα ο φορέας ο οποίος ξεκινά τη λειτουργία του τη Δευτέρα.

Οι φαρμακοποιοί επίσης από τη Δευτέρα δε θα δίνουν με πίστωση φάρμακα στους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις υπέρογκες οφειλές. Ταυτόχρονα 2 και 3 Ιανουαρίου θα βάλουν λουκέτο στα φαρμακεία τους για τη μείωση του ποσοστού κέρδους τους κατά 3% που έχει ανακοινωθεί.

Την ίδια ώρα οι προμηθευτές των νοσοκομείων στις 9 Ιανουαρίου θα διακόψουν την παράδοση των προϊόντων τους σε 6 μεγάλα νοσοκομεία επειδή διαμαρτύρονται για τα χρέη των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Τα προβλήματα θα συνεχισθούν με τους γιατρούς του ΙΚΑ που πραγματοποιούν από τις 2 Ιανουαρίου έως και τις 5 Ιανουαρίου δύο 48ωρες απεργίες.
Τώρα αν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος μετά από αυτά θα έχει ...μυαλό για άλλα εσωκομματικά ζητήματα παραμένει ένα ερώτημα.
πηγή: http://iatropedia.com/articles/read/799

Στον ΕΟΠΥΥ δωρεάν αλλά ...χωρίς γιατρούς!


Οδηγίες προς τους 9 εκατ. ασφαλισμένους που θα λαμβάνουν υπηρεσίες από το νέο φορέα τον ΕΟΠΥΥ δίνει η διοίκηση του νέου οργανισμού χωρίς ωστόσο να υπολογίζει ότι τη Δευτέρα που ξεκινά την επίσημη λειτουργία του απλά δε θα υπάρχουν ...γιατροί.Χωρίς γιατρούς ξεκινά τη Δευτέρα την επίσημη λειτουργία του ο ΕΟΠΥΥ καθώς μετά από οδηγία των Ιατρικών Συλλόγων οι ιδιώτες γιατροί αρνούνται να υπογράψουν συμβάσεις εξαιτίας των χαμηλών αμοιβών που προσφέρονται.

Παρ αυτά η διοίκηση του Οργανισμού δίνει τελεσίγραφο στον κλάδο να έχει υπογράψει τις σχετικές συμβάσεις συνεργασίας διαφορετικά θα παρατείνει τις ήδη υπάρχουσες.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που επισημαίνεται στην ανακοίνωση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Γερ.Βουδούρη: "Η ιατρική περίθαλψη θα παρέχεται δωρεάν για όλους τους ασφαλισμένους-συνταξιούχους από όλους τους ιατρούς του Οργανισμού δηλ. από τους ιατρούς του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στις Υγειονομικές δομές του ΙΚΑ( πολυιατρεία, περιφερειακά ιατρεία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ) και τους συμβεβλημένους σήμερα ιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ, οι οποίοι θα έχουν αποδεχτεί (μέχρι 31/12/11), να συνεχίσουν την συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ".

Ωστόσο οι γιατροί γυρίζουν την πλάτη στο νέο φορέα και είναι ενδεικτική η ανακοίνωση του Προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δ.Βαρνάβα ο οποίος τονίζει: "Η ΟΕΝΓΕ, λαμβάνοντας θέση στο τεράστιο ζήτημα που θα ανακύψει με τη διοχέτευση όλου του πληθυσμού στα Νοσοκομεία και τα ΚΥ του ΕΣΥ, καλεί τα μέλη της να συνεχίσουν να λειτουργούν και μετά την 1η Ιανουαρίου ως γιατροί του ΕΣΥ και όχι ως γιατροί ΕΟΠΥΥ. Να αρνηθούν να μπουν σε διαδικασίες συνταγογράφησης για τις οποίες αργότερα η κυβέρνηση και ο ΕΟΠΥΥ θα τους εγκαλέσουν ως υπερσυνταγογράφους, να αρνηθούν να μειώσουν το χρόνο εξέτασης των περιστατικών στα εξωτερικά ιατρεία και ν΄ απεμπολήσουν τη σωστή ιατρική πρακτική".

Μπορεί τα σχέδια Λοβέρδου να προβλέπουν από τη Δευτέρα να ξεκινήσει κανονικά τη λειτουργία του ο ΕΟΠΥΥ αλλά φαίνεται πως προς το παρόν σχεδιάζει χωρίς τον ...ξενοδόχο.
πηγή: http://iatropedia.com/articles/read/798

Οι φαρμακοποιοί ξεκίνησαν αντάρτικο. Δεν δέχονται την συμμετροχή από τα ταμεία πρέπει να τους δωθούν αυτά που τους χρωστάει το κράτος. Οι γιατροί που μπήκαν στο ΕΟΠΥΥ είναι μόλις 2400 .


Μόλις 2400 γιατροί στον ΕΟΠΥΥ!


Μπορεί η κυβέρνηση να εκτιμούσε ότι θα μπορούσε να εξασφαλίσει κοντά στους 22.000 συνεργαζόμενους γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ, υπολόγιζε όμως όπως φαίνεται χωρίς τον ξενοδόχο καθώς οι γιατροί γυρίζουν την πλάτη στο νέο φορέα παροχών υγείας με αποτέλεσμα βέβαια να είναι ανασφάλιστοι και χωρίς ιατρική περίθαλψη περίπου 9,5 εκατ. ασφαλισμένοι.Μόλις 2400 γιατροί, 1200 στην Αθήνα και άλλοι τόσοι στην περιφέρεια, υπέγραψαν σύμφωνα με πληροφορίες τελικώς τη σύμβαση με τον νέο φορέα παροχών υγείας τον ΕΟΠΥΥ έως τις 31.12.2011.

Μπορεί ο Ανδρέας Λοβέρδος να δεσμευόταν ότι 22.000 και πλέον γιατροί θα ήταν στη διάθεση των 9,5 εκατ. ασφαλισμένων, το σχέδιο όμως ναυαγεί πριν ακόμη καλά καλά ξεκινήσει την επίσημη λειτουργία του ο φορέας.

Χαρακτηριστικό του χάους που θα επικρατήσει στην περίθαλψη των ασθενών είναι το γεγονός ότι σε πολλούς νομούς οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί είναι μηδενικές με συνέπεια οι ασφαλισμένοι να είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν είτε στα νοσοκομεία είτε στα κέντρα υγείας για να εξυπηρετηθούν.

Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι στους συμβεβλημένους είναι πάρα πολλοί γυναικολόγοι ενώ απουσιάζουν βασικές ειδικότητες.
Πάντως η σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ όπου για κάθε επίσκεψη ένας γιατρός θα αμείβεται με 6,5 ευρώ (!) προκαλεί σοβαρούς προβληματισμούς για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ήδη πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν ότι θα υπάρχει εκτόξευση τους αριθμού των μικροεπεμβάσεων αλλά και γενικότερα των χειρουργείων καθώς πολλοί θα είναι εκείνοι που θα χρησιμοποιήσουν τη συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ ως «πάτημα» για προκλητή ζήτηση υπηρεσιών υγείας, ζήτηση δηλαδή που δε θα αντιστοιχεί σε υπαρκτές ανάγκες υγείας των ασθενών.

Άλλωστε είναι γνωστό σε όλους ότι πολλοί γιατροί ακολουθούν ήδη αυτήν την τακτική ωθώντας τους ασθενείς πολλές φορές σε χειρουργικές επεμβάσεις που δε χρειάζονται.
πηγή: http://www.iatropedia.com/articles/read/808
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη iJohnnyCash : 31-01-12 στις 18:16. Αιτία: merge
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

fockos

Επιφανές Μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Ζάκυνθος (Ζάκυνθος). Έχει γράψει 10,672 μηνύματα.

O fockos έγραψε: στις 19:19, 05-01-12:

#3
Να ναι καλά η προεκλογική περίοδος

Το θέμα έλειξε. Επιτρέπεται η ελεύθερη συνταγογράφηση των γιατρών στο νέο ταμείο κάτι που θα αυξήσει το εισόδημα τους με προηγούμενως. Μόλις βγήκε ΦΕΚ.

Επιπλέον σύμφωνα με αυτό προκειρήσονται άλλες 5000 θέσεις στο ΕΟΠΥΥ που θα καλυφθούν κυρίως από νέους γιατρούς χωρίς καν να χρειάζεται να έχουν γιατρείο.

Σίγουρα πολύ καλά νέα για τους γιατρούς.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

christinelle

Διακεκριμένο μέλος

H christinelle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Ελευσίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,793 μηνύματα.

H christinelle δεν είχε τι να κάνει και έγραψε: στις 23:58, 05-01-12:

#4
Εμ, ήθελες να γίνεις νοσηλευτής. Ποιός σου πε?
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Darkness

Περιβόητο Μέλος

H Darkness αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών . Έχει γράψει 1,353 μηνύματα.

H Darkness Για έγραψε: στις 02:06, 21-01-12:

#5
Αρχική Δημοσίευση από fockos
Να ναι καλά η προεκλογική περίοδος

Το θέμα έλειξε. Επιτρέπεται η ελεύθερη συνταγογράφηση των γιατρών στο νέο ταμείο κάτι που θα αυξήσει το εισόδημα τους με προηγούμενως. Μόλις βγήκε ΦΕΚ.

Επιπλέον σύμφωνα με αυτό προκειρήσονται άλλες 5000 θέσεις στο ΕΟΠΥΥ που θα καλυφθούν κυρίως από νέους γιατρούς χωρίς καν να χρειάζεται να έχουν γιατρείο.

Σίγουρα πολύ καλά νέα για τους γιατρούς.
Ρε fockaki, copy paste τα κάνεις τα μηνύματα; Το ίδιο έχεις και στην αντίπερα όχθη.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

fockos

Επιφανές Μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Ζάκυνθος (Ζάκυνθος). Έχει γράψει 10,672 μηνύματα.

O fockos έγραψε: στις 02:41, 21-01-12:

#6
Αρχική Δημοσίευση από BAM BAM
Ρε fockaki, copy paste τα κάνεις τα μηνύματα; Το ίδιο έχεις και στην αντίπερα όχθη.
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

fockos

Επιφανές Μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Ζάκυνθος (Ζάκυνθος). Έχει γράψει 10,672 μηνύματα.

O fockos έγραψε: στις 16:32, 31-01-12:

#7
H κατάντια του συστήματος του ΕΟΠΥΥ φαίνεται στη παρακάτω ανάρτηση ενός πολύ γνωστού blog.Απαράδεκτοι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ


Είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσο ανεγκέφαλοι στο Υπουργείο Υγείας; Πήγα το γιό μου με 39 πυρετό στον Παθολόγο και να λέει...
δεν μπορώ να σας δεχτώ γιατί συμπλήρωσα το όριο των 50 επισκέψεων την εβδομάδα. Αναγκάζομαι να ψάχνω γιατρό που δεν έχει συμπληρώσει τις 50 επισκέψεις ή τις 10 την ημέρα που τους έχουν βάλει όριο με το παιδί να ψήνεται; ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ δεν γίνονται αυτά...

Αναγνώστης

Αφαιρεί την ηλεκτρονική συνταγογράφηση από ειδικότητες γιατρών εκτός ΕΟΠΠΥ ο Α. Λοβέρδος!!!
Να σας θυμίσουμε πρώτα ένα απόσπασμα από μια δημοσίευση μας στις 10 Γενάρη ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Έδωσε την συνταγογράφηση σε όλους τους γιατρούς;
Ναι, αλλά με μισή καρδιά..
Και εμείς βλέπουμε , σε κάποια στιγμή με διάφορες αφορμές και πατήματα, να το «μαζεύει» το πράγμα.
Δηλαδή να παίρνει πίσω το μέτρο.
Για να το δώσει ως "κίνητρο", ως "bonus" στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς .
Ειδικά τώρα που βλέπει να μην προχωρά ιδιαίτερα ( στην ουσία να έχει κολλήσει) η υπογραφή συμβάσεων των αυτοαπασχολούμενων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ...


Αυτά τα γράφαμε όταν οι ηγεσίες των ιατρικών συλλόγων, που συνήθως λόγω της συντεχνιακής τύφλωσής τους δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους, πανηγύριζαν που «κέρδισαν» τη συνταγογράφηση και για τους γιατρούς εκτός ΕΟΠΠΥ

Σε 17 μέρες …
Επαληθευτήκαμε!!!


Διαβάστε λοιπόν σήμερα τι είπε επί λέξη ο Α. Λοβέρδος για το συγκεκριμένο θέμα, κατά τη συζήτηση στη βουλή για την Υγεία, με αφορμή επερώτηση του ΚΚΕ (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

"...Επίσης, έχουμε -στην πράξη το αντιμετωπίσαμε αυτό, επειδή τους δώσαμε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, απαίτηση όλων των ιατρικών συλλόγων και όλων των πολιτικών δυνάμεων μέσα στους συλλόγους- ορισμένες φορές και αυτή την πρακτική.
Οι παιδίατροι και οι παθολόγοι λένε το εξής: Αφού συνταγογραφώ, γιατί να πηγαίνω να με επισκέπτεται ασφαλισμένος και να παίρνω εγώ τα χρήματά μου καιρό μετά; Αφού έχω την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ας μείνω απ’ έξω, ας μη συμβληθώ, ούτως ώστε να με πληρώνει ο ασθενής.
Έτσι, έχουμε προβλήματα με τους παθολόγους και με τους παιδιάτρους.
Σκεφθήκαμε και αποφασίσαμε όλες αυτές οι ειδικότητες να βγουν εκτός ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, εάν δεν υπάρξει αναδίπλωση εκ μέρους των ειδικοτήτων αυτών από τις επόμενες μέρες".

Όσο οι ιατρικοί συλλογοι θα πορεύονται συντεχνιακά και ως λομπίστες ,θα σπάνε τα μούτρα τους .
Ακόμα δεν είδαν τίποτα...
πηγή: http://www.e-erkyna.gr/index.php?opt...4-44&Itemid=28
Οι ιατρικοί σύλλογοι πρέπει να αντιδράσουν μαζικά για να μην πάρει πίσω ο Λοβέρδος το νομοσχέδιο. Η συνταγογράφιση είναι επαγγελματικό δικαίωμα κάθε γιατρού είναι ή δεν είναι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ.
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη iJohnnyCash : 31-01-12 στις 18:17. Αιτία: merge
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

iJohnnyCash (Panayotis Yannakas)

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 17,207 μηνύματα.

O iJohnnyCash έγραψε: στις 18:20, 31-01-12:

#8
Focko, βλέπω ότι κατηγορείς την προσπάθεια για έναν καλύτερο συντονισμό των ασφαλισμένων. Δεν υπονοώ ότι είναι καλό, αλλά για εσένα τι θα έπρεπε να γίνει; Φαντάζομαι ούτε με το ΙΚΑ δεν συμφωνείς
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

kaleidoscope

Επιφανές Μέλος

H kaleidoscope αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 7,692 μηνύματα.

H kaleidoscope Your attitude determines your altitude έγραψε: στις 19:06, 31-01-12:

#9
Δεν κατάλαβα τι έγινε, δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το θέμα (δυστυχώς). Κάποιοι γιατροί δεν έχουν έχουν κάνει σύμβαση με τον ΕΟΠΠΥ, βλέπουν ασθενείς, οι οποίοι πληρώνουν από την τσέπη τους, συνταγογραφούν ηλεκτρονικά και τα φάρμακατα τα πληρώνει ο ΕΟΠΠΥ;
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

fockos

Επιφανές Μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Ζάκυνθος (Ζάκυνθος). Έχει γράψει 10,672 μηνύματα.

O fockos έγραψε: στις 11:37, 01-02-12:

#10
Αρχική Δημοσίευση από iJohnnyCash
Focko, βλέπω ότι κατηγορείς την προσπάθεια για έναν καλύτερο συντονισμό των ασφαλισμένων. Δεν υπονοώ ότι είναι καλό, αλλά για εσένα τι θα έπρεπε να γίνει; Φαντάζομαι ούτε με το ΙΚΑ δεν συμφωνείς
Στα ιατρεία του ΙΚΑ τώρα τα επισκέπτονται και ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ, του ΤΕΒΕ, του ΟΓΑ και του ΙΚΑ. Συνεπώς αν προηγουμένως ήταν μια φορά χάλια τώρα είναι 4 φορές πιο χάλια καθώς το 90% των Ελληνών θα πηγαίνει στα ιατρεία του ΙΚΑ και όχι μόνο οι ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Επειδή όμως τα ιατρεία του ΙΚΑ είναι λίγα σε σύγκριση με το 90% των Ελλήνων που είναι ασφαλισμένοι στο συγχωνευμένο ταμείο, ο ΕΟΠΠΥ έκανε σύμβαση με εξωτερικούς ιδιώτες. Η επίσκεψη σε αυτούς ορίζεται στα 10 ευρώ (6 ευρώ καθαρά) με πλαφόν επισκέψεων 200 ευρώ το μήνα. Σε όλη την Ελλάδα οι ιατροί που έκαναν σύμβαση ήταν 5000 και συνεχώς μειώνονται καθώς δεν βγαίνουν. Ο αριθμός αυτός δεν μπορεί να καλύψει όλους τους ασφαλισμένους.

Το νομοσχέδιο είχε 2 θετικά. Την ηλεκτρονική συνταγογράφιση (θα γνωρίζει το κράτος ποιοι ιατροί υπερσυνταγογραφούν) και την ελεύθερη συνταγογράφηση που είναι αυτο που λέει η συνάδελφος από πάνω. Αυτό είναι πολύ θετικό για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους που μέχρι τώρα πήγαιναν σε εξωτερικούς γιατρούς για την υγεία τους καθώς δεν θα χρειάζεται πλέον να τρέχουν σε ιατρεία του ΙΚΑ και κέντρα υγεία να πάρουν δωρεάν τα φάρμακα που τους χορήγησε ο εξωτερικός ιατρός.

Την ελεύθερη συνταγογράφιση από εξωτερικούς παιδιάτρους και παθολόγους ο Λοβέρδος είπε ότι θα τη καταργήσει καθώς είδε ότι με αυτήν την τακτική το ΕΟΠΥΥ επιβαρύνεται παραπάνω.

Γιατί επιβρύνεται παραπάνω; Ο λόγος είναι ότι οι πλούσιοι ιδιωτικοί υπάλληλοι, που παλαιότερα προτιμούσαν πληρώνουν τα φάρμακα τους από το να μπουν στη διαδικασία να τα πάρουν δωρεάν, παίρνουν και αυτοί δωρεάν τα φαρμακά τους καθώς το ΕΟΠΥΥ δέχεται και τις συνταγές των, μη συμβεβλημένων γιατρών.

Αρχική Δημοσίευση από kaleidoscope
Δεν κατάλαβα τι έγινε, δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το θέμα (δυστυχώς). Κάποιοι γιατροί δεν έχουν έχουν κάνει σύμβαση με τον ΕΟΠΠΥ, βλέπουν ασθενείς, οι οποίοι πληρώνουν από την τσέπη τους, συνταγογραφούν ηλεκτρονικά και τα φάρμακατα τα πληρώνει ο ΕΟΠΠΥ;
Ακριβώς αυτό.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

kaleidoscope

Επιφανές Μέλος

H kaleidoscope αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 7,692 μηνύματα.

H kaleidoscope Your attitude determines your altitude έγραψε: στις 11:44, 01-02-12:

#11
Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε σε αυτή τη χώρα ότι απαιτούνται προσόντα, γνώσεις, υπευθυνότητα και εμπειρία για να αναμορφωθεί το ΕΣΥ. Δεν μπορεί ο κάθε άσχετος να πάει να βγάζει νομοσχέδια χωρίς να έχει ιδέα πώς λειτουργούν τα πράγματα, τι ισχύει σε άλλες χώρες και τι θα μπορούσε να εφαρμοστεί στην Ελλάδα.

Μου το έστειλε ένας καθηγητής μου σήμερα, με δικό του τίτλο: Τίτλοι τέλους για το ΕΣΥ
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

fockos

Επιφανές Μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Ζάκυνθος (Ζάκυνθος). Έχει γράψει 10,672 μηνύματα.

O fockos έγραψε: στις 11:12, 06-02-12:

#12
Πάντως έχουν πλάκα οι αριστεροί. Με τα 5 ευρώ στο νοσοκομείο (με τα οποία συμφωνώ) έγινε ο χαμός. Τώρα που τα πράγματα είναι χειρότερα και ασφαλισμένοι δεν μπορούν να εξεταστούν δωρεάν πουθενά δεν κάνουν τίποτα.
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

christinelle

Διακεκριμένο μέλος

H christinelle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Ελευσίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,793 μηνύματα.

H christinelle δεν είχε τι να κάνει και έγραψε: στις 21:15, 05-05-12:

#13
Ερωτήσεις, γιατί τυπικά είμαι κι εγώ στον ΕΟΠΥΥ, αν και πρακτικά θα είμαι σε λίγες μέρες οπότε θέλω να ενημερωθώ:
Αν φροντίζουμε να κλείνουμε ραντεβού στις αρχές του μήνα, είναι εγγυημένο ότι θα είμαστε στους 200 πρώτους και δεν θα πληρώσουμε?
Μετά τους 200 πρώτους, οι γιατροί χρεώνουν όσα θέλουν και ο ΕΟΠΥΥ δεν μας επιστρέφει τίποτα με την προσκόμιση της απόδειξης?
Τα βιβλιάρια καταργούνται?
Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και παράπεμψη για εξετάσεις πως γίνεται από πλευρά γραφειοκρατίας?
Τα κτήρια των πρώην ταμείων παραμένουν για τους πρώην ασφαλισμένους, ή πλέον πάμε όπου θέλουμε γιατί είναι όλα ΕΟΠΥΥ?
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

fockos

Επιφανές Μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Ζάκυνθος (Ζάκυνθος). Έχει γράψει 10,672 μηνύματα.

O fockos έγραψε: στις 21:20, 05-05-12:

#14
Αρχική Δημοσίευση από christinelle
Ερωτήσεις, γιατί τυπικά είμαι κι εγώ στον ΕΟΠΥΥ, αν και πρακτικά θα είμαι σε λίγες μέρες οπότε θέλω να ενημερωθώ:
Αν φροντίζουμε να κλείνουμε ραντεβού στις αρχές του μήνα, είναι εγγυημένο ότι θα είμαστε στους 200 πρώτους και δεν θα πληρώσουμε?
Μετά τους 200 (πολυ παραπάνω είναι το όριο) πρώτους, οι γιατροί χρεώνουν όσα θέλουν και ο ΕΟΠΥΥ δεν μας επιστρέφει τίποτα με την προσκόμιση της απόδειξης?
Τα βιβλιάρια καταργούνται?
Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και παράπεμψη για εξετάσεις πως γίνεται από πλευρά γραφειοκρατίας?
Τα κτήρια των πρώην ταμείων παραμένουν για τους πρώην ασφαλισμένους, ή πλέον πάμε όπου θέλουμε γιατί είναι όλα ΕΟΠΥΥ?
μετά τους 200 οι ιατροί βλέπουν τζάμπα τους ασθενείς χωρίς να παίρνουν λεφτά (αν θέλουν το κλείνουν το ιατρείο μεχρι να τελειώσει ο μήνας) αλλά
Απαγορεύεται ιατρός του ΕΟΠΥΥ να ζητήσει λεφτά παραπάνω ότι προβλέπεται (ακόμα και αν συμπληρωθεί το όριο των επισκέψεων).

Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση γίνεται από τον ιατρο μέσω υπολογιστή, δίνει ένα χαρτάκι το πας στον φαρμακοποιό και αυτός με την σειρά του μπαίνει στο σύστημα και επιβεβαιώνει την αγορά.

Δεν είναι όλοι οι ιδιώτες ΕΟΠΥΥ υπάρχουν ιδιωτες ιατροί συμβεβημένοι με τον ΕΟΠΥΥ και ιδιώτες που δεν είναι εσύ θα πας στους πρώτους (οι δευτεροι χρεώνου όσα θέλουν).
Τα ιατρεία του ΙΚΑ έγιναν ΕΟΠΥΥ αλλά δε χρειάζεται να παιδευεσαι με αυτά ούτε φυσικά στα νοσοκομεία.

Αν θέλεις πες περιοχη που μένεις και ειδικότητα ιατρού και θα σου γράψω τους ιατρούς που είναι συμβεβιμένοι με τον ΕΟΠΥΥ στην περιοχή σου.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Ψαραδέλλη

Διακεκριμένο μέλος

H Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,672 μηνύματα.

H Ψαραδέλλη έγραψε: στις 21:26, 05-05-12:

#15
Τι μπαχαλο ειναι αυτο μωρε;Δεν καταλαβαινω τιποτα.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

fockos

Επιφανές Μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Ζάκυνθος (Ζάκυνθος). Έχει γράψει 10,672 μηνύματα.

O fockos έγραψε: στις 21:29, 05-05-12:

#16
Αρχική Δημοσίευση από thermopiles
Τι μπαχαλο ειναι αυτο μωρε;Δεν καταλαβαινω τιποτα.H συνένωση των 4 μεγάλων ταμείων ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ είναι πλέον γεγονός.


Οι αμοιβές των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών
Από 1.000 έως 2.800 ευρώ, θα κυμαίνονται οι μισθοί των γιατρών που θα συμβληθούν με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και θα αμείβονται ανάλογα με τον αριθμό των ασφαλισμένων, οι οποίοι θα τους επιλέξουν ως οικογενειακούς γιατρούς.
Ποιος θα είναι όμως ο μισθός των ιατρών που έκαναν σύμβαση με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.;
Οι ιατροί χωρίζονται ανάλογα με την ειδικότητα σε 4 κατηγορίες στις παθολογικές ειδικότητες για να ξεπεράσουν τα 1000 ευρώ πρέπει ο ιατρός να εξετάζει πάνω από 700- 800 ασθενείς τον μήνα, ενώ για χειρουργικές πάνω από 5000.

Οι αμοιβές καθορίζονται ως εξής:
Οι γιατροί του ΙΚΑ παραμένουν με τους υπάρχοντες μισθολογικούς όρους
Για τους υπόλοιπους γιατρούς που θα συμβληθούν με τον νέο Οργανισμό, ισχύουν οι παρακάτω μισθοί:
Α’ ΟΜΑΔΑ: 4.000 ΠΑΘΟΛΟΓΟΙ - ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Για 800 – 1.200 ασφαλισμένους, 1.000 ευρώ.
Για 1.201 -1.500 ασφαλισμένους, 1.200 ευρώ.
Για 1.501 – 1.800 ασφαλισμένους, 1.400 ευρώ.
Για 1.801 – 2.100 ασφαλισμένους, 1.600 ευρώ.
Για 2.101 – 2.500 ασφαλισμένους, 1.800 ευρώ.
Από 2.501 ασφαλισμένους και πάνω, 2.000 ευρώ.
Β’ ΟΜΑΔΑ: 1.000 ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ
Για 700 – 900 ασφαλισμένους, 1.000 ευρώ.
Για 901 – 1.200 ασφαλισμένους, 1.100 ευρώ.
Για 1.201 – 1.500 ασφαλισμένους, 1.300 ευρώ.
Για 1.501 – 1.800 ασφαλισμένους, 1.500 ευρώ.
Για 1.801 – 2.100 ασφαλισμένους, 1.700 ευρώ.
Για 2.101 – 2.300 ασφαλισμένους, 1.900 ευρώ.
Για 2.301 ασφαλισμένους και πάνω, 2.100 ευρώ.
Γ’ ΟΜΑΔΑ: 9.000 ΙΑΤΡΟΙ
(ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΙ, ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΙ, ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΙ, ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ, ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ, ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ, ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ, ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ, ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΙ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ, Ω.Ρ.Λ.)
Για 500 – 1.000 ασφαλισμένους, 1.000 ευρώ.
Για 1.001 – 2.500 ασφαλισμένους, 1.300 ευρώ.
Για 2.501 – 4.000 ασφαλισμένους, 1.600 ευρώ.
Για 4.001 – 5.000 ασφαλισμένους, 1.800 ευρώ.
Για 5.001 ασφαλισμένους και πάνω, 2.000 ευρώ.
Στη μηνιαία κλίμακα αποζημίωσης της ομάδας συμπεριλαμβάνονται και συγκεκριμένες ιατρικές πράξεις (οι υπόλοιπες ιατρικές πράξεις π.χ. triplex για τους καρδιολόγους είναι στοιχείο του διαλόγου).
Δ’ ΟΜΑΔΑ: 1.000 ΙΑΤΡΟΙ
(ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ, ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟΙ, ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΟΙ, ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΙ, ΝΕΦΡΟΛΟΓΟΙ, ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ, ΟΓΚΟΛΟΓΟΙ, ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟΙ, ΠΛΑΣΤΙΚΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ, ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΙ, ΓΕΝΙΚΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΘΩΡΑΚΟΣ, ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΠΑΙΔΩΝ)
Έως 150 ασφαλισμένους, 1.000 ευρώ.
Από 151 – 300 ασφαλισμένους, 1.500 ευρώ.
Από 301 – 400 ασφαλισμένους, 2.000 ευρώ.
Από 401 – 500 ασφαλισμένους, 2.500 ευρώ.
Από 501 – 600 ασφαλισμένους, 2.800 ευρώ.
Ένας ιατρός των ως άνω ειδικοτήτων μπορεί να αμειφθεί για 600 επισκέψεις μηνιαίως κατ’ ανώτατο όριο.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Ψαραδέλλη

Διακεκριμένο μέλος

H Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,672 μηνύματα.

H Ψαραδέλλη έγραψε: στις 21:40, 05-05-12:

#17
Wait, wait
Ασ τους γιατρους. Σε περιπτωση που εισαι ασθενης τι γινεται.

Θελω να κλεισω ενα ραντεβου σε εναν γιατρο.
Καταρχην πρεπει να δω αν ειναι συμβεβλημενος με τον ΕΟΠΥΥ.Σωστα;
Σε περιπτωση που ειναι θα πρεπει να ειμαι μεσα στους 200 του μηνα για να μην πληρωσω επισκεψη;
Αν δεν ειμαι αναγκαστικα πληρωνω. Ετσι; Ή ψαχνω αλλον γιατρο που να μην εχει συμπληρωσει τη λιστα με τους 200 ασθενεις;

Με τα φαρμακα τι γινεται ακριβως;
Δε σου τα γραφουν πια στο βιβλιαριο; Τα πληρωνουμε;
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

fockos

Επιφανές Μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Ζάκυνθος (Ζάκυνθος). Έχει γράψει 10,672 μηνύματα.

O fockos έγραψε: στις 21:46, 05-05-12:

#18
Αρχική Δημοσίευση από thermopiles
Wait, wait
Ασ τους γιατρους. Σε περιπτωση που εισαι ασθενης τι γινεται.

Θελω να κλεισω ενα ραντεβου σε εναν γιατρο.
Καταρχην πρεπει να δω αν ειναι συμβεβλημενος με τον ΕΟΠΥΥ.Σωστα;
Σε περιπτωση που ειναι θα πρεπει να ειμαι μεσα στους 200 του μηνα για να μην πληρωσω επισκεψη;
Αν δεν ειμαι αναγκαστικα πληρωνω. Ετσι; Ή ψαχνω αλλον γιατρο που να μην εχει συμπληρωσει τη λιστα με τους 200 ασθενεις;

Με τα φαρμακα τι γινεται ακριβως;
Δε σου τα γραφουν πια στο βιβλιαριο; Τα πληρωνουμε;

Σε ποια έντυπα εκδίνουν οι ιατροί συνταγές;

Οι ιατροί είτε εκδίδουν ηλεκτρονικές συνταγές, ή συνταγογραφούν στο συνταγολόγιο ενιαίου τύπου εάν είναι συμβεβλημένοι στον ΕΟΠΥΥ. Το κάθε φάρμακο συνταγογραφείτε από ιατρό αντίστοιχης ειδικότητας και κάθε συνταγή θα πρέπει να εκτελείτε εντός 5 εργάσιμων ημερών.

http://www.eopyy.gov.gr/Faq/ShowFaqs?orderBy=~
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

christinelle

Διακεκριμένο μέλος

H christinelle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Ελευσίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,793 μηνύματα.

H christinelle δεν είχε τι να κάνει και έγραψε: στις 21:56, 05-05-12:

#19
Δεν ρώταγα για τα ιατρεία των ταμείων, ρωτάω για τα κτήρια που πηγαίναμε για εγκρίσεις, για να πάρουμε λεφτά πίσω, για έλεγχο εργασιών στα δόντια, κλπ. Τι γίνεται με αυτά? Πες θέλω να πάρω γυαλιά πχ, αλλά δεν ήμουν ΙΚΑ ήμουν κάτι άλλο. Μπορώ να πάω στο ΙΚΑ για τις διαδικασίες?
Για τυχόν επιστροφές δεν απάντησες, μάλλον δεν υφίσταται κάτι τέτοιο ε? Ο,τι πληρώσαμε, πληρώσαμε, πάει, κλάφτο...?
Επίσης, αυτό που λες πιό πάνω έχει νούμερα πολύ μεγαλύτερα από 200, άρα τι? Αλλαξε το όριο των ασθενών μηνιαίως?
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Backdrop

Πολύ δραστήριο μέλος

H Backdrop αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ρωσία (Ευρωπαϊκή Ρωσία). Έχει γράψει 477 μηνύματα.

H Backdrop έγραψε: στις 21:22, 02-06-12:

#20
ΟΙ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ, ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 210-5220954-5Υ.Γ. Είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα και θεώρησα ότι αφού έχει σχέση με τα ταμεία να το αναρτήσω εδώ.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια