×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,814 μέλη και 2,441,771 μηνύματα σε 76,735 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 203 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Τρουφάκια με ξηρούς καρπούς

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

H venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 16,741 μηνύματα.

H venividivici έγραψε: στις 01:39, 31-12-11:

#1
Συνταγή
Υλικά
1 ποτήρι ψιλοκομμένη καρυδόψιχα
1 ποτήρι ψιλοκομμένο φουντούκι ψημένο
1 ποτήρι ψιλοκομμένο αμύγδαλο φιλέ
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 ποτήρι τριμμένη φρυγανιά
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη γαρύφαλλο

1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
λίγη φλούδα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα πορτοκαλιού και το κακάο και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να βράσει το μίγμα.
Μέσα σε μια μεταλλική λεκάνη ανακατεύουμε τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, τα κανελογαρύφαλλα το κονιάκ, τη φρυγανιά και προσθέτουμε και το σιρόπι αφού έχει κρυώσει λίγο και έχουμε αφαιρέσει και τη φλούδα πορτοκαλιού...
Αν δεν είναι αρκετά σφιχτή η ζύμη προσθέτουμε λίγη φρυγανιά ακόμη να απορροφήσει τα υγρά και προσθέτουμε και λίγο παραπάνω μείγμα από τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς .... Εγώ προτιμώ να προσθέτω περισσότερη τριμμένη αμυγδαλόψιχα...
Την βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά και μετά παίρνουμε με ένα κουτάλι κομμάτια ζύμης, τα πλάθουμε μπαλάκια και τα περνάμε από την τρούφα που την έχουμε απλώσει σε ένα πιάτο...
Αφού ολοκληρώσουμε τη διαδικασία τα τρουφάκια , τα βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξουν πριν τα δώσουμε σε μικρούς και μεγάλους για να τα απολαύσουν....Με την παραπάνω συνταγή φτιάχνουμε περίπου 50 τρουφάκια....



Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  troyfakia.png
Εμφανίσεις:  865
Μέγεθος:  1,05 MB

9
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

H venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 16,741 μηνύματα.

H venividivici έγραψε: στις 02:08, 31-12-11:

#2
Διαδικασία παρασκευής

Συνημμένο Αρχείο 41683
Ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί
Συνημμένο Αρχείο 41684
Ζάχαρη και κακάο στο κατσαρολάκι
Συνημμένο Αρχείο 41685
Ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα
Συνημμένο Αρχείο 41686
Όταν είναι έτοιμο το σιρόπι έχει ένα σκούρο χρώμα και έχει καραμελώσει
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  meigma_ylikwn.png
Εμφανίσεις:  58
Μέγεθος:  486,1 KB
Όλα τα υλικά στη λεκάνη φρυγανιά, κανελογαρύφαλλα, κονιάκ και μείγμα ξηρών καρπών
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  zymi.png
Εμφανίσεις:  61
Μέγεθος:  521,0 KB
Η ζύμη πριν μπει στο ψυγείο για να πήξει

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη venividivici : 30-11-16 στις 23:19.
5
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

H venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 16,741 μηνύματα.

H venividivici έγραψε: στις 02:38, 31-12-11:

#3
Πλάθουμε μπαλάκια και τα περνάμε από την τρούφα
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  1.png
Εμφανίσεις:  64
Μέγεθος:  328,5 KBΣυνημμένο Αρχείο 41690
Τρούφα σοκολάτας
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  3.png
Εμφανίσεις:  54
Μέγεθος:  349,0 KBΣυνημμένο Αρχείο 41692
Τρούφα πολύχρωμη

Συνημμένο Αρχείο 41693Συνημμένο Αρχείο 41694
Είναι γλυκό που συνήθως το κάνουμε κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ....

Για τα μικρά παιδιά μπορείτε να τα καρφώσετε σε πολύχρωμα πλαστικά καλαμάκια να μοιάζουν με γλειφιτζούρι....
Η παραπάνω πιατέλα γέμισε με 30 τρουφάκια και μια μικρότερη πιατέλα με 20 τρουφάκια...


Καλή επιτυχία!

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη venividivici : 30-11-16 στις 23:19.
7
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

mindcircus

Επιφανές Μέλος

H mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών . Έχει γράψει 4,623 μηνύματα.

H mindcircus Open Mind, Open Heart έγραψε: στις 03:14, 31-12-11:

#4
Ωραίο! Και δε φαίνεται καθόλου δύσκολο. Αντί για μπαλάκια που μου θυμίζουν κεφτέδες πώς αλλιώς να τα κάνουμε? Βγαίνουν μαλακά πολύ για να μπουν σε φορμάκι με σχέδιο? Θα χαλάσουν λες? Τι είναι τα αμύγδαλα φιλέ? Ετσι τα ζητάμε? Εγώ χθες έφτιαξα κορμό-μωσαικό κι έκανα τα φετινά μελομακάρονα. Η τύχη του πρωτάρη στα τελευταία βοήθησε. Τα εστρωσα τα μισά και με σοκολάτα και φυσικά έχουν μείνει ελάχιστα Με τον κορμό όμως ρε γμτ ενώ ειναι πεντανόστιμο, γιατί δε κόβεται? Πέτρα βγήκε. Ευτυχώς πρόσθεσα παντεσπάνι και κάπως έστρωσε. Ισως να πρεπε να χα βάλει γάλα στο μπεν μαρί κουβερτούρας-βουτυρου, ενω η συνταγή δεν το ζητουσε-->Ατιμος Πρεζερίκης- οποτε ακολουθω συνταγή του μάπα βγαίνει. Ενω όταν βάζω τη λογική μου μια χαρά. Απο ιδέες έχει παρα πολύ ωραίες, αλλά στις δόσεις .....το χάνει
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

moonlight

Διακεκριμένο μέλος

H moonlight αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,526 μηνύματα.

H moonlight έγραψε: στις 16:15, 31-12-11:

#5
να ρωτησω, υπαρχει καποια συνταγη που να μην χρειαζεται να ζεστανουμε το μιγμα? θυμαμαι οτι εκανα μικρη τρουφες με παρομοια συνταγη αλλα δεν ζεσταινα τιποτα. εβαζα τα υλικα ολα μαζι και γινοταν μια ζυμη αλλα δυστυχως την εχασα την συνταγη.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Muxu Su

Περιβόητο Μέλος

H Muxu Su αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,207 μηνύματα.

H Muxu Su έγραψε: στις 16:19, 31-12-11:

#6
Εγω πάλι βαφτίζω τρούφες ένα άλλο γλυκό.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Bill_1992 (Βασίλης)

Περιβόητο Μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 26 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 1,788 μηνύματα.

O Bill_1992 σκέφτηκε και έγραψε: στις 17:21, 31-12-11:

#7
Τρουφάκια διάβασα και μου άνοιξε η όρεξη.Τρελαίνομαι για τρουφάκια με καρύδα!


Βέβαια και αυτά με τους ξηρούς καρπούς νόστιμα θα'ναι.Πάντως μου φαίνεται πολύπλοκη η όλη διαδικασία, μάλλον επειδή δεν έχω προσπαθήσει ποτέ να φτιάξω γλυκό.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

H venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 16,741 μηνύματα.

H venividivici έγραψε: στις 02:49, 05-01-12:

#8
Αρχική Δημοσίευση από mindcircus
Ωραίο! Και δε φαίνεται καθόλου δύσκολο. Αντί για μπαλάκια που μου θυμίζουν κεφτέδες πώς αλλιώς να τα κάνουμε? Βγαίνουν μαλακά πολύ για να μπουν σε φορμάκι με σχέδιο? Θα χαλάσουν λες? Τι είναι τα αμύγδαλα φιλέ? Ετσι τα ζητάμε? Εγώ χθες έφτιαξα κορμό-μωσαικό κι έκανα τα φετινά μελομακάρονα. Η τύχη του πρωτάρη στα τελευταία βοήθησε. Τα εστρωσα τα μισά και με σοκολάτα και φυσικά έχουν μείνει ελάχιστα Με τον κορμό όμως ρε γμτ ενώ ειναι πεντανόστιμο, γιατί δε κόβεται? Πέτρα βγήκε. Ευτυχώς πρόσθεσα παντεσπάνι και κάπως έστρωσε. Ισως να πρεπε να χα βάλει γάλα στο μπεν μαρί κουβερτούρας-βουτυρου, ενω η συνταγή δεν το ζητουσε-->Ατιμος Πρεζερίκης- οποτε ακολουθω συνταγή του μάπα βγαίνει. Ενω όταν βάζω τη λογική μου μια χαρά. Απο ιδέες έχει παρα πολύ ωραίες, αλλά στις δόσεις .....το χάνει
Τα αμύγδαλα φιλέ είναι καθαρισμένα αμύγδαλα κομμένα σε ψιλές φλούδες

γιατί αν πάρεις το κλασικό αμύγδαλο με τη φλούδα ... θα πρέπει να κάνεις τη διαδικασία με το βραστό νερό για να αφαιρέσεις τη φλούδα...οπότε θα σου πάρει περισσότερη ώρα...
Αν τα κάνεις άλλο σχήμα απλά δεν θα μπορείς εύκολα να ρίξεις τρούφα σε όλο το σχήμα απλά μόνο από πάνω....Η ζύμη είναι τόσο εύπλαστη σαν πλαστελίνη... μπορείς να κόβεις πολύχρωμα καλαμάκια και να τα καρφιτσώνεις πάνω σε αυτά.. και να μοιάζουν σαν γλειφιτζούρια....και όχι σαν κιοφτεδάκια....



Αν προσπαθήσεις να τα κάνεις με κάποια ειδικά καλούπια μην ξεχάσεις να βάζεις ελάχιστο νερό ή βούτυρο στα τοιχώματα για να ξεκολλούν.. απλά αν δεν έχεις τα ειδικά χαρτάκια δεν θα είναι εύκολο να τα προσφέρεις σε κάποιον....

οπότε θα πρέπει να βρεις ειδικά χαρτάκια που χρησιμοποιούν για μεγαλύτερα γλυκά όπως π.χ. τα εκλεράκια
Όσο για τον κορμό πρέπει να τον αφήσεις σε θερμοκρασία δωματίου για να τον σερβίρεις στους καλεσμένους σου.....τώρα αν έφταιγαν τα υλικά και έγινε πέτρα αυτό είναι άλλο θέμα....
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

H venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 16,741 μηνύματα.

H venividivici έγραψε: στις 03:03, 05-01-12:

#9
Αρχική Δημοσίευση από moonlight
να ρωτησω, υπαρχει καποια συνταγη που να μην χρειαζεται να ζεστανουμε το μιγμα? θυμαμαι οτι εκανα μικρη τρουφες με παρομοια συνταγη αλλα δεν ζεσταινα τιποτα. εβαζα τα υλικα ολα μαζι και γινοταν μια ζυμη αλλα δυστυχως την εχασα την συνταγη.
Ναι ανακατεύεις ξηρούς καρπούς, κονιάκ, χυμό πορτοκάλι, τρίμμα από μπισκότο και βάζεις λίγο κακάο και πλάθεις ώσπου να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.. και φτιάχνεις τα τρουφάκια....
Σε αυτή τη συνταγή κάποιοι προσθέτουν βούτυρο και ζάχαρη ή άχνη....
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια