×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,789 μέλη και 2,440,565 μηνύματα σε 76,682 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 118 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Ψωμάκια γεμιστά

prinCess.

Επιφανές Μέλος

H prinCess. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών , επαγγέλεται Fashion designer και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5,855 μηνύματα.

H prinCess. έγραψε: στις 15:45, 19-02-12:

#1
Η συνταγή είναι της μαμάς μου.

Υλικά για τη ζύμη:
1 πακέτο αλεύρι [κοσκινισμένο!!] 1kg.
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (ή πιο πολύ ή πιο πιο λίγο, ανάλογα τα γούστα σας)
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
χλιαρό/ζεστό νερό όσο πάρει (εμένα χτες μου πήρε περίπου 1,5 κούπα μεγάλη)
σουσάμι
Εκτέλεση:
Μέσα στο κοσκινισμένο αλεύρι, ρίχνουμε τη ξερή μαγιά και το αλάτι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Έπειτα κάνουμε μια λακουβίτσα στο μίγμα μας και σιγά σιγά ρίχνουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Μετά πρέπει να ζημώσουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μη κολλάει.
Σε περίπτωση που κολλάει, συμπληρώνουμε με λίγο αλεύρι ακόμα.

Όταν είναι έτοιμη, αφού της έχουμε βάλει από πάνω μεμβράνη για να μη κάνει κρούστα, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει.

Η τελική ζύμη είναι σχεδόν 3πλάσια από την αρχική.


Από κει και πέρα μπορείτε να πειραματιστείτε με τη γέμιση.
Μπορείτε να βάλετε μέσα κομματάκια τυριού φέτα, λουκάνικο, ζαμπόν, κίτρινα τυριά, λαχανικά κτλ.
Παίρνουμε λίγη ζύμη τη πατάμε να γίνει σαν πίτα και τοποθετούμε στο κέντρο ό,τι γέμιση θέλουμε και μετά το κουκουλώνουμε να γίνει σαν μπαλάκι.

Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, ή απλά σε λαδωμένο ταψί, τα αλείφουμε με λίγο λάδι από πάνω, πασπαλίζουμε με σουσάμι (προαιρετικό) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.


Τελικό αποτέλεσμα!



8
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια