×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,803 μέλη και 2,441,122 μηνύματα σε 76,704 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 195 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Το άρθρο 28 του Συντάγματος

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,230 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε: στις 15:36, 22-02-12:

#1
Σύνταγμα της Ελλάδας, άρθρο 28:

1. Oι γενικά παραδεγμένoι κανόνες τoυ διεθνoύς δικαίoυ, καθώς και oι διεθνείς συμβάσεις, από την επικύρωσή τoυς με νόμo και τη θέση τoυς σε ισχύ σύμφωνα με τoυς όρoυς καθεμιάς, απoτελoύν αναπόσπαστo μέρoς τoυ εσωτερικoύ ελληνικoύ δικαίoυ και υπερισχύoυν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμoυ.

2. H εφαρμoγή των κανόνων τoυ διεθνoύς δικαίoυ και των διεθνών συμβάσεων στoυς αλλoδαπoύς τελεί πάντoτε υπό τoν όρo της αμoιβαιότητας.2. Για να εξυπηρετηθεί σπoυδαίo εθνικό συμφέρoν και να πρoαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπoρεί να αναγνωρισθoύν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών oργανισμών αρμoδιότητες πoυ πρoβλέπoνται από τo Σύνταγμα.
Για την ψήφιση νόμoυ πoυ κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειoψηφία των τριών πέμπτων τoυ όλoυ αριθμoύ των βoυλευτών.

3. H Eλλάδα πρoβαίνει ελεύθερα, με νόμo πoυ ψηφίζεται από την απόλυτη πλειoψηφία τoυ όλoυ αριθμoύ των βoυλευτών, σε περιoρισμoύς ως πρoς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσoν αυτό υπαγoρεύεται από σπoυδαίo εθνικό συμφέρoν, δεν θίγει τα δικαιώματα τoυ ανθρώπoυ και τις βάσεις τoυ δημoκρατικoύ πoλιτεύματoς και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τoν όρo της αμoιβαιότητας.

Ερμηνευτική δήλωση:Το άρθρο 28 αποτελεί θεμέλιο για τη συμμετοχή της Χώρας στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.


------

Ο λαός έχει την εσφαλμένη εντύπωση ότι προκειμένου να ισχύσουν όσα προβλέπονται στη σύμβαση του PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση και κυρίως αυτά που αναφέρονται στο Αγγλικό Δίκαιο, στον «Ειδικό Λογαριασμό», στους «γκαουλάϊτερ των υπουργείων», καθώς και οι δεσμεύσεις για τους πλεονασματικούς προϋπολογισμούς και την κατά προτεραιότητα εξόφληση των δανειστών, έστω και αν....
εξαθλιώνεται ο λαός, θα πρέπει να γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος, σύμφωνα με τις διατάξεις που προβλέπει το ίδιο το Σύνταγμα. Οπότε ο κόσμος έχει μείνει ήσυχος, γιατί πιστεύει ότι με την ψήφο του θα δυσκολέψει τέτοιες εξελίξεις. Όμως δυστυχώς κανείς δεν του λέει την αλήθεια. Ούτε τα καθεστωτικά ΜΜΕ, ούτε οι κρατικοδίαιτοι πανεπιστημιακοί.

Η αλήθεια είναι ότι το ελληνικό Σύνταγμα αναθεωρείται τώρα αυτή τη στιγμή de facto και δεν υπάρχει ούτε καν λόγος για τυπική αναθεώρηση αργότερα. Ειδικότερα, η Κερκόπορτα που έχει κάνει το ελληνικό Σύνταγμα σουρωτήρι, είναι το άρθρο 28 και ειδικότερα η παράγραφος 2. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή τη διάταξη, υπερισχύουν του ελληνικού Συντάγματος συμφωνίες με ξένα όργανα, εφόσον ψηφιστούν στη Βουλή από 180 βουλευτές. Αυτή η Κερκόπορτα σπανίως συναντάται σε άλλα Συντάγματα. Συνήθως συνθήκες τέτοιας σπουδαιότητας, που υπερισχύουν των Συνταγμάτων των διαφόρων χωρών, νομιμοποιούνται με δημοψηφίσματα. Δυστυχώς σε μας, αποκλειστικά αρμόδιο είναι το πολιτικό σύστημα. Η συμφωνία των κομματικών αρχηγών.

Επομένως δεν απαιτείται καμία τυπική και βαρύγδουπη αναθεώρηση. Η αναθεώρηση του Συντάγματος γίνεται μόλις σήμερα, με την υπερψήφιση των ανωτέρω συμβάσεων από 180 βουλευτές.

Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά με την τωρινή ψήφο 180 βουλευτών, νομιμοποιείται και το πρώτο μνημόνιο και η πρώτη δανειακή σύμβαση και έτσι νομιμοποιούνται και τα μέχρι τώρα δοθέντα χρήματα από την τρόϊκα που ήταν στον αέρα.

Τις ενέργειες αυτές τις κάνουν τρεις βασικοί πολιτικοί (Παπανδρέου, Σαμαράς, Βενιζέλος) και 199 "εκβιαζόμενοι" βουλευτές.
Να τους θυμάστε όλους αυτούς, με τα ονόματά τους.

Πηγή: http://hassapis-peter.blogspot.com/
5
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 17:50, 22-02-12:

#2
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
Σύνταγμα της Ελλάδας, άρθρο 28:

..

Τις ενέργειες αυτές τις κάνουν τρεις βασικοί πολιτικοί (Παπανδρέου, Σαμαράς, Βενιζέλος) και 199 "εκβιαζόμενοι" βουλευτές.
Να τους θυμάστε όλους αυτούς, με τα ονόματά τους.

Πηγή: http://hassapis-peter.blogspot.com/
: Οι τρεις και οι 196 ("βιασθέντες" ), αν θα υπάρχει "Κράτος των Ελλήνων", με τα σημερινά περίπου γεωγραφικά χαρακτηριστικά, μετά το τέλος του 3ου (μεταπολεμικού) κύκλου, δλδ μετά το 2034, ούτε τάφο θα πρέπει να δικαιούνται σ' αυτό! (: Ήμαρτον, Κύριε!!! )
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

iJohnnyCash (Panayotis Yannakas)

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 17,207 μηνύματα.

O iJohnnyCash έγραψε: στις 23:51, 22-02-12:

#3
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
H Eλλάδα πρoβαίνει ελεύθερα, με νόμo πoυ ψηφίζεται από την απόλυτη πλειoψηφία τoυ όλoυ αριθμoύ των βoυλευτών, σε περιoρισμoύς ως πρoς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσoν αυτό υπαγoρεύεται από σπoυδαίo εθνικό συμφέρoν
Τι μεγαλύτερο εθνικό συμφέρον από την εθνική κυριαρχία;

Πάντως τα ΜΜΕ πότε δεν είπαν ότι π.χ. αύριο θα αλλάξει το σύνταγμα κατά αυτόν τον τρόπο. Θα μου πείτε ότι πότε δεν ήταν φίλοι των πολιτών. Οκ δεκτό. Τα φιλελαϊκά κόμματα πότε μας ενημέρωσαν ότι έχουν σκοπό να αλλάξουν το σύνταγμα κατά αυτό τον τρόπο; Π.χ. το ΣΥΡΙΖΑ αντί να ασχολείται με τους τσακωμούς με τον Μπένι μήπως θα ήταν καλύτερο να ΦΏΝΑΖΑΝ ότι έχουν σκοπό να αλλάξουν κατά αυτό τον τρόπο το σύνταγμα;
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Great Chaos (Όττο)

Επιφανές Μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 51 ετών , επαγγέλεται Παραγωγός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,520 μηνύματα.

O Great Chaos I took a wrong turn in the Freak Parade έγραψε: στις 00:08, 23-02-12:

#4
Εγώ πάλι έχω την άποψη, ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας, με πρόσφατή του απόφαση, σχετικά με την καταγγελία της ψήφισης του 1ου Μνημονίου (δανειακής σύμβασης), έκλεισε κατά λάθος την κερκόπορτα του επίμαχου άρθρου 28. Συγκεκριμένα, η καταγγελία στηριζόταν στο ίδιο άρθρο, επισημαίνοντας ότι μια τέτοια διεθνής σύμβαση θα έπρεπε να είχε κυρωθεί από 180 βουλευτές. Το ΣτΕ, για να αποφύγει αυτόν το σκόπελο, έκρινε (άκουσον άκουσον) ότι το 1ο Μνημόνιο ΔΕΝ είναι διεθνής σύμβαση, επομένως δεν όφειλε να κυρωθεί από αυξημένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Ωστόσο το 2ο Μνημόνιο, με τα ίδια ακριβώς νομικά επιχειρήματα αποδεικνύεται ότι επίσης ΔΕΝ είναι διεθνής σύμβαση, επομένως ΔΕΝ περνάει από αυτήν την κερκόπορτα, δηλαδή ΔΕΝ μπορεί αυτομάτως να υπερβεί το Ελληνικό Σύνταγμα, αφού αυτό το άρθρο εφαρμόζεται μόνο για τις διεθνείς συμβάσεις. Τώρα θα πρέπει ν' ακροβατήσουν αντίστροφα στο τεντωμένο σκοινί των ήδη παρατραβηγμένων νομικών επιχειρημάτων κι αυτό προδιαγράφει είτε το μπλοκάρισμά τους, είτε τη γελοιοποίησή τους, όταν θα προσπαθούν ν' αποδείξουν ότι το 1ο Μνημόνιο δεν ήταν διεθνής σύμβαση, ενώ το 2ο είναι (υπογεγραμμένο με τους ίδιους εταίρους, συν τον ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ)!!

Φοβάμαι ότι τα πουλάκια μου θ' αναγκαστούν τώρα να ρίξουν και τις τελευταίες ρανίδες αξιοπρέπειας που τους απέμειναν στα πατώματα και ν' αποδείξουν περίτρανα ποια χούντα υπηρετούν. Καλύτερα έτσι!! Όταν θα τους διώξουμε, εκτός του γεγονότος ότι οι συγκεκριμένοι δικαστές θα λογοδοτήσουν με την ενοχή τους να είναι αυταπόδεικτη, αλλά θα καταστήσουν ακόμη ευκολότερη την προσβολή των συμβάσεων ως παρανόμων, στα διεθνή δικαστήρια, εξασφαλίζοντάς μας στιβαρά νομικά επιχειρήματα υπέρ των θέσεών μας...
4
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 22:29, 23-02-12:

#5
Αρχική Δημοσίευση από Great Chaos
...

Φοβάμαι ότι τα πουλάκια μου θ' αναγκαστούν τώρα να ρίξουν και τις τελευταίες ρανίδες αξιοπρέπειας που τους απέμειναν ...
: Εμένα με φοβίζει πάλι η υπερβολική σου μακροθυμία να δέχεσαι, ότι τα "πουλάκια" σου έχουν ακόμη κάποιες "ρανίδες αξιοπρέπειας"! Πως τις είδες; Με νανόμετρο;
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια