×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,802 μέλη και 2,441,025 μηνύματα σε 76,701 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 294 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Έρευνα του BBC αποκαθιστά τη φήμη των Ελλήνων εργαζόμενων

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,230 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε: στις 15:25, 26-02-12:

#1


Τον μύθο του έλληνα τεμπέλη καταρρίπτει έρευνα του BBC στην οποία δημοσιοποιούνται και αξιολογούνται στατιστικά στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, οι Έλληνες όχι μόνο είναι εργατικοί αλλά εργάζονται 2.017 ώρες ανά έτος, περισσότερο δηλαδή από κάθε άλλον Ευρωπαίο. Ενδεικτικό του ότι ο έλληνας εργαζόμενος δεν είναι τεμπέλης είναι το γεγονός ότι ο Γερμανός εργαζόμενος εργάζεται μόλις 1.048 ώρες το χρόνο, δηλαδή ο μέσος Έλληνας εργάζεται 40% περισσότερες ώρες από τον μέσο Γερμανό . Η Γερμανία είναι προτελευταία στη λίστα του ΟΟΣΑ ενώ από τα 34 μέλη την Ελλάδα ξεπερνάει κατά δύο θέσεις η Νότια Κορέα. Σύμφωνα με τον Πασκάλ Μαριάννα του ΟΟΣΑ οι σημαντικότεροι λόγοι για την διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας είναι δύο.
Ο ένας είναι η αυτοαπασχόληση και ο δεύτερος η μερική εργασία. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Μαριάννα, η αγορά εργασίας αποτελείται από ένα μεγάλο αριθμό αυταπασχολούμενων, αγροτών και καταστηματαρχών οι οποίοι εργάζονται πολύ περισσότερο από αυτούς που έχουν μισθωτή εργασία. Επίσης στην Γερμανία το ποσοστό των εργαζομένων που εργάζονται με μερική απασχόληση είναι πολύ ψηλότερο από αυτό της Ελλάδας.
Αν, όπως λέει, ο Μαριάννα αφαιρεθούν οι δύο παράγοντες που καθιστούν τη σύγκριση μεταξύ των δύο χωρών δύσκολη και κοιτάξουμε μόνο την πλήρη απασχόληση των μισθωτών οι Έλληνες συνεχίζουν να εργάζονται σχεδόν 10% περισσότερες ώρες από τους Γερμανούς. Ακόμη, σύμφωνα με την έρευνα, οι γερμανοί εργαζόμενοι, απολαμβάνουν περισσότερες διακοπές και άδειες αναρρωτικές και μητρότητας, κατά μέσο όρο τέσσερις εβδομάδες περισσότερο από τους Έλληνες.
Έτσι στο ερώτημα γιατί να "διασωθεί" η Ελλάδα και όχι η Γερμανία το BBC απαντάει με μια εξίσωση.
Δηλαδή με τη διαίρεση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) με τον αριθμό των εργαζομένων.
Η έξισωση αυτή καταγράφει την Γερμανία ως πιο παραγωγική χώρα στην λίστα του ΟΟΣΑ. Ο Πασκάλ Μαριάνα για να εξηγήσει το φαινόμενο αυτό τονίζει ότι «Αν και ένα μικρότερο ποσοστό των Γερμανών εργάζονται στη γεωργία σε σχέση με την Ελλάδα, και σε αυτόν τον τομέα είναι πιο αποτελεσματικοί, εν μέρει επειδή η τεχνολογία είναι πιο διαδεδομένη».
Πάντως προειδοποιεί σχετικά με την εγκυρότητα των στατιστικών στοιχείων, καθώς όπως λέει αυτά έχουν συλλεχθεί από εθνικές στατιστικές Αρχές και η κάθε μία χώρα έχει τις δικές της μεθόδους συλλογής και συγκέντρωσης πληροφοριών.


Πηγή
4
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

epote

Επιφανές Μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,521 μηνύματα.

O epote ) έγραψε: στις 16:20, 26-02-12:

#2
Τον μύθο του έλληνα τεμπέλη καταρρίπτει έρευνα του BBC στην οποία δημοσιοποιούνται και αξιολογούνται στατιστικά στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
Οι ελληνες βρισκονται πολλες ωρες στην δουλεια αλλα ειναι ελαχιστα παραγωγικοι, οι γερμανοι ειναι λιγες ωρες στη δουλεια αλλα πολυ παραγωγικοι. Το πρωτο λεγεται τεμπελια.

Ητοι οταν καθεσαι στο γραφειο σου και μαλακιζεσαι στο fb με αποτελεσμα να εισαι αναγκασμενος να καθεσε 800 ωρες.
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη iJohnnyCash : 26-02-12 στις 17:18. Αιτία: split
1
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

iJohnnyCash (Panayotis Yannakas)

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 17,207 μηνύματα.

O iJohnnyCash έγραψε: στις 16:32, 26-02-12:

#3
Epote, κρίνεις επιπόλαια.
Προσωπικά πριν κρίνω, θα ήθελα να δω την παραγωγικότητα του Γερμανού κατά το 1999 λίγο πριν την περιβόητη εργασιακή τους μεταρρύθμιση. Μήπως η "τεμπελιά" μας είναι θέμα υποδομών; Θυμίζω ότι γύρω στο 90 τεμπέληδες θεωρούνταν οι Γερμανοί (Πηγή: Ha-Joon Chang )
3
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Eileen (Athena (1/3 ΜΕΤΣ))

Τιμώμενο Μέλος

H Athena (1/3 ΜΕΤΣ) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2,656 μηνύματα.

H Eileen έγραψε: στις 16:38, 26-02-12:

#4
Αρχική Δημοσίευση από epote
Μα τι διαολο ειναι δυνατων? Δεν διαβαζεις το ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΟΣΤ σου?

Οι ελληνες βρισκονται πολλες ωρες στην δουλεια αλλα ειναι ελαχιστα παραγωγικοι, οι γερμανοι ειναι λιγες ωρες στη δουλεια αλλα πολυ παραγωγικοι. Το πρωτο λεγεται τεμπελια.

Ητοι οταν καθεσαι στο γραφειο σου και μαλακιζεσαι στο fb με αποτελεσμα να εισαι αναγκασμενος να καθεσε 800 ωρες.
Δεν είναι απαραίτητα μόνο αυτό... Παράλληλα, είναι και όταν δεν χρησιμοποιήσεις αποτελεσματικά το εργατικό δυναμικό που υπάρχει.Είναι παράλληλα, όταν δεν υπάρχει δουλειά. Τι μπορεί να κάνει ένας πωλητής εν ώρα εργασίας από τη στιγμή που δεν υπάρχουν πελάτες?
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Great Chaos (Όττο)

Επιφανές Μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 51 ετών , επαγγέλεται Παραγωγός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,520 μηνύματα.

O Great Chaos I took a wrong turn in the Freak Parade έγραψε: στις 16:56, 26-02-12:

#5
Η έλλειψη παραγωγικότητας οφείλεται στην γενικότερη οργάνωση της ελληνικής οικονομίας, στη στρεβλή και αντιπαραγωγική διάρθρωση δημόσιου και κρατικοδίαιτου ιδιωτικού τομέα, σε οπισθοδρόμηση από τεχνολογικής απόψεως, σε έλλειψη παραγωγικών επενδύσεων από την τεράστια κερδοφορία που παρουσίασαν ιδιωτικές μεγάλες επιχειρήσεις και τράπεζες για παράδειγμα, στην ανεξέλεγκτη εξαγωγή κεφαλαίων, στη γραφειοκρατεία κλπ. Επίσης, μεγάλο ρόλο έχει παίξει η παραγωγική αποδιοργάνωση του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, με τον (υπό αυτές τις συνθήκες παρασιτικό) τριτογενή τομέα ν' απασχολεί την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, προϊόν των αναγκαστικών πολιτικών της ΕΕ. Αυτά έχουν γραφεί και ξαναγραφεί από διάφορες πλευρές, εδώ και τρεις δεκαετίες, ακόμη και από φιλελεύθερους οικονομολόγους.

Προφανώς ο σχεδιασμός της οικονομίας και η κατεύθυνση των μακροοικονομικών στρατηγικών επιλογών ΔΕΝ είναι αρμοδιότητα και πολύ περισσότερο ευθύνη των εργαζομένων. Το να τίθενται οι πραγματικοί υπεύθυνοι στο απυρόβλητο και μάλιστα να τους ανατίθενται οι δήθεν διαρθρωτικές αλλαγές που υποτίθεται ότι χρειάζεται η χώρα (κατα το δοκούν και το συμφέρον της Ευρωκρατίας), ενώ να λοιδορούνται και να κατασυκοφαντούνται οι σκληρά εργαζόμενοι και πενιχρά αμειβόμενοι (σε σχέση με το υψηλότατο κόστος ζωής που προκάλεσε το όργιο των κομματικών και πολυεθνικών μεσαζόντων που λυμαίνονται την αγορά της χώρας) εργαζόμενοι είναι τουλάχιστον ανεδαφικό, για να μην πω ανόητο και υποβολιμαίο.
6
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

DreamStealer

Διάσημο Μέλος

Ο DreamStealer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 44 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 613 μηνύματα.

O DreamStealer μπες στο μυαλο! έγραψε: στις 17:15, 26-02-12:

#6
Αρχική Δημοσίευση από epoteΟι ελληνες βρισκονται πολλες ωρες στην δουλεια αλλα ειναι ελαχιστα παραγωγικοι, .
δεν λες κιολας τι αξιοσημειωτο παραγεται στην ελλαδα να το μαθουμε και εμεις?
Τι σημασια εχει ποσο δουλευεις, και αν εισαι παραγωγικος οταν το προιον εχει ελαχιστη αξια?
Επισης ακομα πιο γελοιο το επιχειρημα να πεσουν οι μισθοι για να εισαι ανταγωνιστικος....
Αντι να πεις οτι κανω ενα πρωτοποριακο σχεδιασμο οικονομιας, που θα βγαινουν προιοντα
με ζητηση για πχ ειναι πρωτοπορα για τους Χ λογους, η τροικα σου λεει να ριξεις τους μισθους....
Μπορει να παιρνεις και 100 ευρω το μηνα, και παλι τα προιοντα σου να μην εχουν ζητηση τοσο απλα.

Αλλα αυτα δεν ειναι καινουρια, αυτο το στορυ τρεχει απο το 1950 δεν ειναι χθεσινο.
Σημερα ξερουμε αν η εισοδος στο ευρω ωφελησε τους πολιτες η οχι....
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  9912.jpg
Εμφανίσεις:  45
Μέγεθος:  19,9 KB  
5
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

epote

Επιφανές Μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,521 μηνύματα.

O epote ) έγραψε: στις 17:20, 26-02-12:

#7
Epote, κρίνεις επιπόλαια.
Προσωπικά πριν κρίνω, θα ήθελα να δω την παραγωγικότητα του Γερμανού κατά το 1999 λίγο πριν την περιβόητη εργασιακή τους μεταρρύθμιση. Μήπως η "τεμπελιά" μας είναι θέμα υποδομών;
Εχω εμπειρια στον εργασιακο χωρο δεν το λεω στη τυχη, αλλα δεστο απο το χωρο του πανεπιστημιου, ποσοι απο τους συμφητητες σου ειναι αποτελεσματικοι στο διαβασμα? Ακριβως το ιδιο συμβαινει και στον χωρο της δουλειας
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη iJohnnyCash : 26-02-12 στις 17:24. Αιτία: split
3
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,230 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε: στις 17:26, 26-02-12:

#8
Πριν μερικά χρόνια εργαζόμουν σε μια εισαγωγική εταιρία που έφερνε μια ακριβή μάρκα ρούχων από τη Γερμανία.
Όταν είχαμε παραλαβές εργαζόμουν από το πρωί στις 9 ως το βράδυ στις 10 ή και 11 πολλές φορές διότι περνούσαμε κάποια τιμολόγια στο σύστημα ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ στον 21 αιώνα!!! Θα μπορούσα να εργάζομαι τις μισές ώρες και η εργασία μου να αποδίδει διπλάσια αν τα αφεντικά μου έκαναν ένα έξοδο παραπάνω να προμηθευτούν κατάλληλους σαρωτές ή το ίδιο software που χρησιμοποιούσαν οι Γερμανοί. Γιατί να το έκαναν όμως αυτό; Υπερωρίες δεν πλήρωναν, έτσι η δουλειά τους κόστιζε σε χρήματα το ίδιο (βασικό μισθό), ε κι αν αργούσαν και μια μέρα παραπάνω να παραδώσουν στους πελάτες τους δεν χάλαγε κι ο κόσμος.

Υπήρχαν ημέρες που έφευγα νύχτα, γύριζα νύχτα και έπεφτα κατευθείαν να κοιμηθώ χωρίς να προλαβαίνω καν να δω την μικρή τότε κόρη μου.
Εγώ ευθύνομαι για τη μειωμένη παραγωγικότητα της εταιρείας μου;
6
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος