Όταν η κατάθλιψη παραφυλά

Ορέστης40

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Ορέστης40 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 148 μηνύματα.
Ότι δεν υπάρχει.
Βρες μου έναν ή μία που να μπορεί να αποδείξει ότι θεράπευσε κάποιον ασθενή.


Ή ψυχιατρική έχει μεγάλο παρελθόν
και κοντινό παρόν.

Κάτι σαν να λέμε για τον πουτσο καβάλα.


Ειναι σιγουρο αυτο; Και αν δεν θεραπευτει καποιος τελειως, μπορει να παει καλυτερα.
 

McManus

Δραστήριο μέλος

Ο Τι ώρα να περάσω; αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος. Έχει γράψει 744 μηνύματα.
Ειναι σιγουρο αυτο; Και αν δεν θεραπευτει καποιος τελειως, μπορει να παει καλυτερα.


Δεν έχω ακούσει κάποια επιτυχία.
Προσπαθουσα να βρω ποια είναι τα επαγγέλματα που μπορείς να λες ότι θες
και στα παπάρια σου κι έχω βρει τους ψυχιάτρους και τους μετεωρολόγους.
Θα εβαζα και τους σεισμολόγους αλλά βλέπω αντίδραση από τον κόσμο για να μην τους πέσει το σπίτι στο κεφάλι.
Στα άλλα δύο απλά μιλούν ή κουβαλούν ομπρέλα.

Αρα...
 

Guest 092312

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Δεν ξερω αν ξεπερνιουνται αυτα Φωτη. Γινονται κομματι μας.

To να ξεπεράσεις ένα ψυχικό τραύμα προϋποθέτει την αποδοχή του ως κομμάτι της ιστορίας σου και όχι την προσπάθεια να το "διαγράψεις" από το ιστορικό σου. Κάθε εμπειρία σου, κάθε άνθρωπος που πέρασε από την ζωή σου και κάθε πράξη σου -άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο- σε πλάθουν, το κατά πόσο σε καθορίζουν είναι στο χέρι σου.
Πχ, αν εγώ μεγάλωσα με έναν πατέρα που μας έδερνε και μία μητέρα αλκοολική (παράδειγμα δίνω, μη καταγραφεί στο προφίλ μου) προφανώς κάτι τέτοιο άφησε το στίγμα του και προφανώς πάντα θα επηρεάζει την ταυτότητά μου. Το θέμα είναι να το αποδεχτώ, ίσως να το συγχωρήσω και να καταλάβω ότι από εδώ και πέρα ο έλεγχος είναι δικός μου.
Η συζήτηση με έναν ειδικό πάντα, πάντα είναι καλή επιλογή, όχι γιατί με κάποιον τρόπο θα πας εκεί και θα σε φτιάξει, αλλά γιατί θα σε βοηθήσει να βοηθήσεις εσύ εσένα.
 

Ερινύς

Τιμώμενο Μέλος

Η Ερινύς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Παιδίατρος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 17,739 μηνύματα.

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,219 μηνύματα.
Δεν έχω ακούσει κάποια επιτυχία.
Προσπαθουσα να βρω ποια είναι τα επαγγέλματα που μπορείς να λες ότι θες
και στα παπάρια σου κι έχω βρει τους ψυχιάτρους και τους μετεωρολόγους.

Να μαντεψω, κανεις ψυχοθεραπεια και εισαι στη φαση που θεωρεις οτι ο θεραπευτης σου ειναι ενας κομπογιανιτης που δεν ξερει τι του γινεται? Μεταβιβαση λεγεται.

Οπως φανταζεσαι δεν ανακαλυψες εσυ οτι ειναι λαθος αυτο που εκατομμυρια ανθρωποι στο κοσμο σπουδαζουν ολη τους ζωη. Φυσικα και η ψυχιατρικη εχει βοηθησει κοσμο. Πολυ κοσμο.

Για να πεις θεραπευσει πρεπει να εχεις ενα καλο ορισμο της παθησης πρωτα κατι που στην ψυχ δεν εχουμε. Αν ορισουμε την θεραπεια σαν την μακροχορνια ελειψη παθολογικων συμπτοματων τοτε εχει θεραπευσει πολυ κοσμο.

https://kce.fgov.be/sites/default/files/atoms/files/KCE_230_Depression_Report.pdf

Ενδεικτικα τελειως αν ψαξεις efficacy of psychotherapy in major depression θα βγαλεις αρκετα αποτελεσματα. Μπορεις να δεις και απεικονιστικα διαφορες πριν και μετα την θεραπαεια και σε σχεση με το control group.

Επισης η διαφορα στη νοσηροτητα σχιζοφρενων υπο ιατρικη παρακολουθηση και χωρις ειναι χαοδης.

Εκει που οι ψυχ- χωλαινουν ειναι στις διαταραχες προσωπικοτητας (εξου και βασανιζεσαι και εσυ). Νεαρη επιστιμη εχει καιρο μπροστα της.

Συγγνωμη οι μετεωρολογοι τι προβλημα εχουν? Η ελειψη προβλεψιμοτητας σε ενα συστημα το οποιο ειναι εγγενες χαοτικο δεν λεει κατι. Μπορουμε να μελετησουμε το συστημα ποιοτικα οχι ποσοτικα. Τι σκατα υπαρχουν τα χαοτικα μαθηματικα δηλαδη? Επειδη εσυ δεν τα ξερεις και νομιζεις οτι μετεωρολογια = αυτο που βλεπεις στη τηλεοραση η τι σου λεει το κινητο σου?

Μια χαρα επιστιμη ειναι, και αυτη και η σεισμολογια.
 

Resaldis

Δραστήριο μέλος

Ο Resaldis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μελισσοκόμος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 683 μηνύματα.
«Τα αντικαταθλιπτικά μπορεί να αποτελέσουν ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τη θεραπεία της μείζονος κατάθλιψης, αλλά αυτό δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι πρέπει να αποτελούν πάντα την πρώτη γραμμή της θεραπείας. Τα φάρμακα θα πρέπει να εξετάζονται παράλληλα με άλλες επιλογές, όπως οι ψυχολογικές θεραπείες», δήλωσε ο Τσιπριάνι.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top