Joji
Περιβόητο μέλος
Η Jeffrey Bezos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και επαγγέλεται Επενδυτής. Έχει γράψει 4,243 μηνύματα.

14-09-22

14:05
Αυτό δεν μπορεί να είναι επίσης πρόβλημα όμως στην περίπτωση που οι γονείς είναι τρανσφοβικοί; Δεν “καταδικάζεται” το παιδί στην ουσία, μέχρι να φτάσει στα 18 του; Τώρα θα μου πεις, καταδικάζεται όπως και να έχει αν δεν εργάζεται το ίδιο για να καλύψει ορμονοθεραπείες και τα χειρουργεία τα οποία νομίζω στις περισσότερες χώρες θεωρούνται cosmetic και δεν σου καλύπτουν το χρηματικό πόσο.Η δυνατότητα να αλλάξει κανεις φύλο στα 15 μπορεί να παρέχεται υπό προϋποθέσεις, πχ συναίνεση γονέων
Από όπου και να το πιάσεις το θέμα δυστυχώς, είναι πολύ δύσκολο για αυτούς. Και με αυτές τις αποφάσεις που έχουν παρθεί, δεν διευκολύνεται κανένας.
Gate4
Επιφανές μέλος
Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,570 μηνύματα.

14-09-22

14:09
Έχεις την εντύπωση ότι τα ανήλικα δεν πίνουν αλκοόλ και δεν βλέπουν τσόντες; Σχολείο δεν πήγες ρε άνθρωπε;Όχι άλμα ούτε βήμα, απλή λογική.
Αφού θεωρείς ότι ο 15χρονος έχει την ωριμότητα λήψης της απόφασης να κόψει το πουλί του, τότε θα είσαι και υπέρ της νομιμοποίησης συμμετοχής 15χρονων σε ταινίες πορνό, στον τζόγο, και στο αλκοόλ εφόσον είναι επιλογή τους.
Αν από την άλλη δεν είσαι υπέρ και αυτών τότε δεν θα πω ότι τζάμπα πήρες απολυτήριο ή ότι δεν θα έπρεπε να ψηφίζεις, αλλά σίγουρα ότι δεν είσαι συνεπής στα πιστεύω σου.
Για το θέμα των τρανς πάντως χωρίς να το έχω ψάξει τόσο ίσως θα πρέπει να αποφανθούν οι γιατροί πότε είναι ασφαλές να κάνει αλλαγές ένα τέτοιο άτομο και σίγουρα χρειάζεται ψυχολογική βοήθεια. Επίσης δεν ξέρω πόσο καλή ιδέα είναι μη αναστρέψιμες ορμόνες πριν ολοκληρωθεί η σωματική ανάπτυξη.
Wonderkid
Περιβόητο μέλος
Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,727 μηνύματα.

14-09-22

14:19
Νομίζω αναφέρθηκε ο Gaspar σε συμμετοχή των 15χρονων σε ταινίες πορνό και όχι στο αν βλέπουνΈχεις την εντύπωση ότι τα ανήλικα δεν πίνουν αλκοόλ και δεν βλέπουν τσόντες;
Gate4
Επιφανές μέλος
Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,570 μηνύματα.

14-09-22

14:23
E καλά τότε έχει μόνο την εντύπωση ότι τα ανήλικα δεν πίνουν και δεν πηδιούνται μάλλον. Πάμε παρακάτω.Νομίζω αναφέρθηκε ο Gaspar σε συμμετοχή των 15χρονων σε ταινίες πορνό και όχι στο αν βλέπουν
juste un instant
Επιφανές μέλος
Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 22,238 μηνύματα.

14-09-22

14:27
Τι θέλεις να πεις; Ότι είναι επαγγελματίες πορνοστάρ;Νομίζω αναφέρθηκε ο Gaspar σε συμμετοχή των 15χρονων σε ταινίες πορνό και όχι στο αν βλέπουν
Wonderkid
Περιβόητο μέλος
Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,727 μηνύματα.

14-09-22

14:28
Όχι αυτό κατάλαβα ότι εννοούσε ο GasparΤι θέλεις να πεις; Ότι είναι επαγγελματίες πορνοστάρ;
juste un instant
Επιφανές μέλος
Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 22,238 μηνύματα.

14-09-22

14:30
Προφανώς το ρήμα "συμμετέχω" δεν σημαίνει "βλέπω".Όχι αυτό κατάλαβα ότι εννοούσε ο Gaspar
Wonderkid
Περιβόητο μέλος

14-09-22

14:31
ακριβώςΠροφανώς το ρήμα "συμμετέχω" δεν σημαίνει "βλέπω".
Nihilist
Τιμώμενο Μέλος
Ο Nihilist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 1,295 μηνύματα.

14-09-22

14:40
Νομίζω το σωστότερο είναι αυτό που λέει η Γκέιτ, δηλαδή να υπάρξει πχ κάποια έγκριτη έρευνα/γνωμοδότηση του ΠΟΥ για το πότε είναι ασφαλές να ξεκινάει η φυλομετάβαση. Αυτό είναι το ιατρικό κομμάτι της συζήτησης.Σε παρακαλώ να διαβάσεις περιγραφές της εγχείρησης για αλλαγή φύλου, όσο πιο αναλυτικά γίνεται, αλλά και των μακροπρόθεσμων συνεπειών που έχουν οι ανδρογενείς ορμόνες στις γυναίκες και οι ενέσεις οιστρογόνων στους άντρες.
Κάντο για όσο μπορείς να κλείσεις τη μύτη σου.
Μετά έλα και πες μου με το κεφάλι ψηλά πως είναι το ίδιο να παντρεύεται ένα παιδί, με το να "αλλάζει φύλο".
![]()
Όσο για το νομικό κομμάτι της απόφασης, σίγουρα δεν είναι το ίδιο με την απόφαση για το γάμο, αλλά γι αυτό και κανείς δεν ισχυρίζεται να μπορεί να ξεκινάει η φυλομετάβαση από τα 10. Απλώς το αναφέρω για να δείξω πως ήδη ο νομοθέτης θεωρεί καλύτερο να υπάρχει η θεωρητική δυνατότητα να πάρουν οι ανήλικοι, υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις, κάποιες μεγάλες αποφάσεις, όπως πχ ο γάμος στα 10, αν πρόκειται για κάποια εξαιρετική περίπτωση, παρά να απαγορευτεί εντελώς γενικά αυτή δυνατότητα. Η πλήρης απαγόρευση μπορεί να είναι αδικαιολόγητη σε ορισμένες πολύ ακραίες περιπτώσεις. Καλό είναι να υπάρχει ευλυγισία σ αυτά τα θέματα, ώστε να μπορεί ο δικαστής που γνωρίζει την υπόθεση, έχει γνωματεύσεις ψυχιάτρων, ειδικων γιατρών κλπ να πάρει την καλύτερη απόφαση για τη συγκεκριμένη περίπτωση.
Συνεπώς, θεωρώ πως υπό προϋποθέσεις θα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα ξεκινάει η διαδικασία από το 15, με τον όρο να είναι και ιατρικά ενδεδειγμένο. Αν αποδειχθεί ότι όλο αυτό μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνες ιατρικές επιπλοκές στους εφήβους, τότε συμφωνώ να παρέχεται αργότερα αυτή η δυνατότητα.
Ναι, στην πράξη πάντα θα χρειάζεται και η συναίνεση-υποστήριξη των γονιών, καλώς ή κακώς. Μπορείς να δώσεις και απόλυτη ευχέρεια στο δικαστή, χωρίς απαραίτητη συναίνεση των γονιών, αλλά φοβάμαι ότι αυτό λύνει ένα πρόβλημα αλλά δημιουργεί άλλα.Αυτό δεν μπορεί να είναι επίσης πρόβλημα όμως στην περίπτωση που οι γονείς είναι τρανσφοβικοί; Δεν “καταδικάζεται” το παιδί στην ουσία, μέχρι να φτάσει στα 18 του; Τώρα θα μου πεις, καταδικάζεται όπως και να έχει αν δεν εργάζεται το ίδιο για να καλύψει ορμονοθεραπείες και τα χειρουργεία τα οποία νομίζω στις περισσότερες χώρες θεωρούνται cosmetic και δεν σου καλύπτουν το χρηματικό πόσο.
Από όπου και να το πιάσεις το θέμα δυστυχώς, είναι πολύ δύσκολο για αυτούς. Και με αυτές τις αποφάσεις που έχουν παρθεί, δεν διευκολύνεται κανένας.
Gate4
Επιφανές μέλος

14-09-22

14:59
Αυτό ίσως είναι το πιο κρίσιμο κομμάτι της υπόθεσης. Επειδή μιλάμε για ορμόνες, χειρουργεία, διακοπή εφηβείας πολλές φορές δεν μπορεί να παίρνεται απόφαση στο φλου θέλει ψυχολογικά/ψυχιατρικά πολύ ψάξιμο μέχρι να αρχίσει να παίρνει φάρμακα κάποιος. Κυρίως το τελευταίο άρθρο που παρέθεσε ο @oxipalitaidia είχα κατά νου όταν το έγραφα. Εδώ αντιβίωση δεν μπορείς να πάρεις χωρίς χαρτί γιατρού φαντάσου να μπεις σε τέτοια διαδικασία.Νομίζω το σωστότερο είναι αυτό που λέει η Γκέιτ, δηλαδή να υπάρξει πχ κάποια έγκριτη έρευνα/γνωμοδότηση του ΠΟΥ για το πότε είναι ασφαλές να ξεκινάει η φυλομετάβαση. Αυτό είναι το ιατρικό κομμάτι της συζήτησης.

15-09-22

20:30
Κανένα κόμμα δε θα προχωρήσει κάτι τέτοιο γιατί είμαστε μια θρησκόληπτη, οπισθοδρομική και συντηρητική κοινωνία γερόντων. Με χαρά πάντως βλέπω οτι οι νέοι των 15+ πλέον είναι πολύ ανοιχτόμυαλοι στο θέμα αυτό οπότε ευελπιστώ τα επόμενα 20 χρόνια τα πράγματα να γίνουν καλύτερα.
Επίσης όσοι είναι transgender δεν είναι απαραίτητα gay. Educate yourself.
Επίσης όσοι είναι transgender δεν είναι απαραίτητα gay. Educate yourself.
Are all transgender people gay?
Nope!
It’s easy to get this confused, particularly because T is included in the LGBTQ+ acronym (T standing for “Transgender”). The key is to remember that transgender is referring to someone’s gender identity and not their sexuality orientation. Transgender people can be gay, straight, pansexual, queer, asexual, or any other sexual orientation (just like cisgender people!).
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 29 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.