Γαρίδες Σαγανάκι

perastikos

New member

Ο perastikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Γνωρίζει κανείς πώς γίνονται οι γαρίδες σαγανάκι ?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

cibyllian

New member

Η Μπούι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,374 μηνύματα.
Γνωρίζει κανείς πώς γίνονται οι γαρίδες σαγανάκι ?

Λοιπόν,

1ον: Αν είναι κατεψυγμένες τις αποψύχεις, αν είναι φρέσκιες τις ξεπλένεις και τις στραγγίζεις και κόβεις τα μουστάκια για να μην σου μπλεχτούν με τα τυριά μετά.
2ον: Ψιλοκόβεις 1 κρεμμυδάκι και 1-2 σκελίδες σκόρδο.
3ον: ζεσταίνεις λάδι στο τηγάνι ή σε μία κατσαρόλα ρηχή.
4ον: σωτάρεις εκεί το κρεμμυδάκι και το σκορδάκι ελαφρά
5ον: βάζεις τις γαρίδες και φέρνεις 1-2 βόλτες, ίσα ν' αρχίσει ν' αλλάζει το χρώμα
6ον: αν χρησιμοποιήσεις πελτέ βάζεις μια κουταλιά και φέρνεις πάλι 1-2 βόλτες, μην ανησυχήσεις αν κολλήσει λίγο στον πάτο
7ον: "σβήνεις" με ένα ποτηράκι λευκό κρασί ή ούζο και αφήνεις 1 λεπτό να εξατμιστεί
8ον: εδώ προσθέτεις την τομάτα, φρέσκια τριμμένη ή pumaro (εγώ όταν δεν χρησιμοποιώ φρέσκια, βάζω πούμαρο με κομματάκια- κον κασέ το λένε). Αν έχεις χρησιμοποιήσει πελτέ, προσέχεις να μη βάλεις και πολύ από την φρέσκια ή το πούμαρο.
9ον: Φέρνεις πάλι 1-2 βόλτες
10ον: Σε αυτό το σημείο ρίχνεις αλάτι (αν μετά προσθέσεις φέτα ή άλλο αλμυρό τυρί να είσαι συγκρατημένος με το αλάτι), πιπέρι φρέσκο, λίγο μπούκοβο αν θες (γίνεται πικάντικο) και τα μυρωδικά σου. Εγώ βάζω μαϊντανό ψιλοκομένο και βασιλικό.
11ον: Χαμηλώνεις τη φωτιά και τα αφήνεις μέχρι ν' αρχίσει να δένει η σάλτσα.
12ον: Προσθέτεις το τυράκι της επιλογής σου και αφήνεις 1-2 λεπτά για να λιώσει λίγο.
Έτοιμος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top