venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 23,236 μηνύματα.
Το κλασικό φαγητό του καλοκαιριού.....
Σε όλα τα μαγαζιά τα γεμιστά έχουν την τιμητική τους.....και σε όλα τα νοικοκυριά και σπίτια ...γιάμι.....

Μπορούμε να γεμίσουμε
ντομάτες
πιπεριές (κλασικές πράσινες και κέρατο)
μελιτζάνες
κολοκύθια
κολοκυθοανθούς
μανιτάρια
κρεμμύδια
πατάτες

DSC00067.jpg
Υλικά
ρύζι (νυχάκι ή καρολίνα ή τα ειδικά σκευάσματα που λένε ότι το ρύζι προορίζεται για γεμιστά)
κρεμμύδι φρέσκο και ξερό
σκελίδες σκόρδο
μαϊντανός
άνηθος
προαεραιτικά μάραθος...κάποιοι δεν αντέχουν την έντονη μυρωδιά και γεύση που δίνει στο φαγητό
δυόσμος
βασιλικός
όλα τα υλικά που ανοιγουμε για να τα γεμίσουμε, δηλαδή τη σάρκα της ντομάτας, της μελιτζάνας ... να μην έχει πολλά κουκουτσάκια, του κολοκυθιού, πιπεριές καλά αλεσμένα
προεραιτικά καρότο
αλάτι
πιπέρι
λάδι όσο πιο πολύ τόσο πιο καλό....
ξερό δυόσμο
θυμαρι
ρίγανη
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί αλεσμένα και έτοιμη η γέμιση...δεν χρειάζονται αναλογίες....ότι προτιμά ο καθένας

View attachment 39138
DSC00065.jpg
Τα τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί (αν είναι "ψηλές" οι πιπεριές και εξέχουν, τιε γέρνουμε στο πλάι για να μαγειρευτούν και ψηθούν καλά μεσα στο ζουμί) τα γεμισμένα λαχανικά
κόβουμε πατάτες σε μεγάλο σχήμα...κυδωνάτες και τις ρίχνουμε πλάι στα γεμιστά
μια ντομάτα καλά αλεσμένη την ρίχνουμε πάνω από τα γεμιστά
ρίχνουμε λάδι πάνω στα γεμιστά
νερό από το πλάι του ταψιού
αλάτι
πιπέρι
και
γαλέτα πάνω στα γεμιστά
View attachment 39140
DSC00069.jpg
Καλό ψήσιμο στους 180 με 200 βαθμούς για μία ώρα να πιουν το νερό τους να μείνουν με το λάδι τους....
και καλή μας όρεξη!!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

iGiannis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο iGiannis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 1,758 μηνύματα.
Εμένα τώρα το καλοκαίρι μ'άρεσουν κρύα... Θέλω κάποτε να δοκιμάσω πολίτικα.. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ρανιααααα

Δραστήριο μέλος

Η ρανιααααα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 506 μηνύματα.
μου ανοίξατε την όρεξη!!!!:slourp::P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 23,236 μηνύματα.
Πριν το φάγωμα!!!!
gemista1.jpg

gemista.jpg

Λαχταριστά;;;;;;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Εμένα τώρα το καλοκαίρι μ'άρεσουν κρύα... Θέλω κάποτε να δοκιμάσω πολίτικα.. :)
Τι διαφορά έχουν τα πολίτικα;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 23,236 μηνύματα.
Έχουν κουκουνάρι, σταφίδες μαύρες και λευκές και κανέλα.... και είναι κι αυτά ορφανά!!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mariophys

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Μάριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 335 μηνύματα.
Ερμ συγγνώμη έχω μια ερώτηση. Όλα αυτά τα μυρωδικά τα βάζεις ταυτόχρονα; Μου φαίνεται λίγο υπερβολικό, προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει αλλά ο βασιλικός και ο δυόσμος μου φαίνονται πολύ βαριά για τα γεμιστά. Στα πολίτικα απ' όσο γνωρίζω προσθέτεις επιπλέον κουκουνάρι και σταφίδα μαύρη και λευκή.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 23,236 μηνύματα.
Αν τα γεμιστά δεν έχουν χορταρικά.. τότε τρως νερομπλούμ νερόβραστο ρύζι λαπά... ίσα ίσα ο δυόσμος είναι απαραίτητο μυρωδικό για τα γεμιστά.. και θα τον δεις σε όλες τις συνταγές που κυκλοφορούν στο internet αλλά και σε όλα τα βιβλία μαγειρικής , αλλά κι αν ρωτήσεις παλιές κλασικές μαγείρισσες

Μαιντανός, άνηθος και δυόσμος απαραίτητα για γεμιστά.... ο δυόσμος είναι ένα μυρωδικό που προσθέτει extra γεύση και μυρωδιά στα φαγητά....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ηρώ

Διακεκριμένο μέλος

Η Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Αρχιτέκτονας. Έχει γράψει 6,569 μηνύματα.
Εγώ κάθε φορά που φτιάχνω γεμιστά, γεμίζω και πατάτες αλλά και με την ίδια γέμιση τυλίγω ντολμαδάκια και τα στρώνω κάτω από τα λαχανικά.
Μου παίρνει κανά 2ωρο τουλάχιστον η διαδικασία, αλλά το αξίζουν τα άτιμα!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ceres Victoria

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ceres Victoria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,934 μηνύματα.
και εμένα μου φαίνονται λίγο φορτωμένα με μπαχαρικά :hmm:Εγώ βάζω μόνο αλάτι, λάδι, μαιντανό, κρεμμύδι, ρύζι, μαύρο πιπέρι, ελάχιστη τριμμένη ντομάτα και κιμά. Επειδή βαριέμαι να τα ψήνω τόση ώρα, τηγανίζω το κρεμμύδι, με λάδι, με τον κιμά και το πιπέρι και όταν γίνει ο κιμάς προσθέτω το ρύζι, τον μαιντανό, την τριμμένη ντομάτα, το αλάτι και όσο νερό χρειάζεται για να βράσει το ρύζι. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνω την φωτιά στο 1 ή 2 μέχρι να γίνει το ρύζι και μετά γεμίζω τις πιπεριές, τις ντομάτες, κτλ, τα βάζω σε ταψί, ρίχνω λίγο λάδι και νερό και τα ψήνω μέχρι να γίνουν οι πιπεριές (αν πεινάω και δεν μπορώ να περιμένω, τα ψήνω μόνο για 10 λεπτά). Τα συνοδεύω πάντα με σάλτσα αυγολέμονο. Αν βαριέμαι ή δεν έχω χρόνο, ψήνω τις πιπεριές μόνες τους, κομμένες σε λωρίδες στον φούρνο, και τις ανακατεύω με το ρύζι... η γεύση είναι ίδια με γεμιστά, απλά αλλάζει λίγο η εμφάνιση :lol:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Sofaki Loony

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Sofaki Loony αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών, επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Ιταλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 158 μηνύματα.
Γεμίστα με κιμά έκανα προσφατα και βγήκανε πολύ ωραία....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mindcircus

Περιβόητο μέλος

Η mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών και μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5,956 μηνύματα.
Δε μου πολυαρέσουν πια τα γεμιστά... ενώ παλιά τα έτρωγα...
Γιατί;:hmm:
Who knows:confused:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

enrose

Δραστήριο μέλος

Η enrose αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 643 μηνύματα.
Ποτέ δεν τα συμπάθησα, εκτός απο τον τελευταίο καιρό που τα τρώω με γιαούρτι!! Μιαμ μιαμ είναι τέλεια έτσι!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ηρώ

Διακεκριμένο μέλος

Η Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Αρχιτέκτονας. Έχει γράψει 6,569 μηνύματα.
Εγώ κάθε φορά που φτιάχνω γεμιστά, γεμίζω και πατάτες αλλά και με την ίδια γέμιση τυλίγω ντολμαδάκια και τα στρώνω κάτω από τα λαχανικά.
Μου παίρνει κανά 2ωρο τουλάχιστον η διαδικασία, αλλά το αξίζουν τα άτιμα!

Για του λόγου το αληθές, μιας και έφτιαξα σήμερα φάτε μάτια ψάρια :D:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

  • DSCF8836.jpg
    DSCF8836.jpg
    611.2 KB · Εμφανίσεις: 205
  • DSCF8828.jpg
    DSCF8828.jpg
    631.9 KB · Εμφανίσεις: 192
  • DSCF8827.jpg
    DSCF8827.jpg
    574.8 KB · Εμφανίσεις: 192
  • DSCF8822.jpg
    DSCF8822.jpg
    546.3 KB · Εμφανίσεις: 198
  • DSCF8820.jpg
    DSCF8820.jpg
    568.9 KB · Εμφανίσεις: 198
  • DSCF8831.jpg
    DSCF8831.jpg
    739.9 KB · Εμφανίσεις: 191

Gilda

Τιμώμενο Μέλος

Η Gilda αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,132 μηνύματα.
Πω πω παναγία μου και πείνασα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Πόσους ταίζεις καλή μου Ηρώ; :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Backdrop

Δραστήριο μέλος

Η Backdrop αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ρωσία (Ευρωπαϊκή Ρωσία). Έχει γράψει 676 μηνύματα.
Κι εμείς γεμιστά έχουμε σήμερα!!!

Πατάτα γεμιστή ε? Καλή ιδέα!!! Θα πω στο boss να το φτιάξει!!:D
Εμείς κάνουμε και κρεμμύδια γεμιστά , τα οποία είναι πολύ ωραία.. σου αφήνουν μια γλυκιά απαλή γεύση!!! :slourp:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ηρώ

Διακεκριμένο μέλος

Η Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Αρχιτέκτονας. Έχει γράψει 6,569 μηνύματα.
Πόσους ταίζεις καλή μου Ηρώ; :P

E αφού μπαίνω στη διαδικασία, κάνω να υπάρχουν :P
Κατά τ' άλλα για δύο τα φτιάχνω, αλλά όλως τυχαίως όταν μερικοί μαθαίνουν ότι έκανα γεμιστά πλακώνουν για το μερίδιό τους. :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πατρεύς

Περιβόητο μέλος

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ρέθυμνο (Ρέθυμνο). Έχει γράψει 5,269 μηνύματα.
Ἡ ἀλήθεια εἶναι ὅτι τὸ συγκεκριμένο φαγητὸ (μαζὶ μὲ τὶς φακὲς ἴσως καὶ τὴ φασολάδα) διατηρεῖται πολὺ καλὰ καὶ μάλιστα εἶναι πιὸ νόστιμο ὅταν εἶναι κρύο καὶ ἔχει μείνει μία-δύο μέρες στὸ ψυγεῖο (γιὰ ὅσους βέβαια τὰ τρῶνε γιατὶ ἐγὼ μὲ τὰ γεμιστὰ δὲν ἔχω καλὲς σχέσεις.:P)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

christinelle

Πολύ δραστήριο μέλος

Η christinelle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Ελευσίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,873 μηνύματα.
Εμένα μου αρέσει μόνο η γέμιση, το γύρω γύρω το πετάω αλλά θέλω να υπάρχει γιατί αλλιώς δεν πετυχαίνει η γεύση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top