[Αρχείο 2018 - 2022] Γενικές σκέψεις για την πολιτική και την επικαιρότητα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Xristosss

Νεοφερμένος

Ο Xristosss αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 84 μηνύματα.
Ντάξει μωρέ, δεν είναι κακό αυτό :P

Κοίτα Χρήστο, έχει σημασία αν είναι σωστή η λάθος η προσέγγιση ακόμη και ουτοπική. Γιατί: Σε μια διαπραγμάτευση δεν πας για να αποκομίσεις τις μαξιμαλιστικές απαιτήσεις με τις οποίες ξεκινάς. Αυτό που πρότεινε η κυβέρνηση και ο Βαρουφάκης πριν το δημοψήφισμα και δε το δέχτηκαν οι δανειστές ήταν ένα πρόγραμμα μέτρων καθαρά νεοφιλελεύθερο. Είχε ιδιωτικοποιήσεις, είχε περικοπές, είχε φόρους, είχε ό,τι θες. Έγιναν πολλές υποχωρήσεις. Είχε όμως και μερικά βασικά στοιχεία στη δομή του που το έκαναν να διαφέρει, πχ προϋπέθετε σταδιακή διακοπή του δανεισμού, στοιχεία από την "ουτοπική" όπως την είπες θεώρηση. Αυτός είναι κι ο ρόλος της, να σε κρατάει σε μια στρατηγική. Το τελικό μείγμα κάθε άλλο παρά ουτοπικό ήταν, νεοφιλελεύθερο ήταν.


Η αλήθεια είναι με έχεις προβληματίσει :P . Εγώ πάντως δυσκολεύομαι να πιστέψω οτι το ολο εγχείρημα τους δεν ηταν καταδικασμένο απο την αρχή να αποτύχει και είχε ελπίδες, διότι συγκρουόταν με την πραγματικότητα η τουλάχιστον με το συστήματα- συνθήκες- τρόπος λειτουργίας ( πες το οπως θες ) με το οποίο κάλος η κακός λειτουργεί η οικονομία σήμερα . Όπως και να έχει πολιτική είναι το αποτέλεσμα και όχι η πρόθεση . Και το αποτέλεσμα ήταν αποτυχημένο αδιαμφισβήτητα . Στο μονο που διαφωνούμε ολοι εδω ειναι το μέγεθος της αποτυχίας .
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,805 μηνύματα.
Φίλε αλήθεια τώρα ολα αυτα που τα έχεις ακούσει ? Το 2014 το μονο που εμενε ηταν να κλεισει η 3 αξιολόγηση και να παρούμε το mail χαρδουβέλη το οποιο ηταν 950 εκκατομύρια ευρω .. ΜΕΤΑ ΤΕΛΟΣ .. δεν θα χρειαζοταν να παρουμε κατι αλλο .. Δεν λεω πως θα ξυπναγαμε την επομενη μερα εκτος κρισης και θα ηταν ολα τελεια .. ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΤΡΑ που θα περναμε ... δεν θα χρειαζοταν ουτε 3 μνημονιο ουτε 4ο ... Βγαλε κομπουτεράκι ( γτ 2 μέρες μιλάμε αλλα δυσκολέυσε να το καταλαβεις )και κανε 100 ΔΙΣΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ η αντε 80 ΔΙΣΣ που λες εσυ μειον 950 εκκατομυρια και δες ποσο βγαινει ... μετα απο την περηφάνια που θα νιώσεις προφάνως δες ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΕΕΕΕΕΕ .... αχρειαστα ολα ... Και οπως και να εχει εγω ενα ξερω .. το 2014 ειμασταν καλυτερα απο οτι τώρα ... τελος ...

950≈1δις ---->80 δις -1 δις =79δις (δεν το κατάλαβα αυτή την αφαίρεση ,τι εννοείς;).Μπα δεν νομίζωτο 2014 να είμασταν καλά αφού περνάνε δάνεια πολύ μεγάλα ενώ ο Τσίπρας όταν πήρε πιο λίγο από αυτά που περνάνε πριν τότε φάνηκε η ασφυξία που υπήρχε

όπως και η επιστροφή στη δραχμή έτσι πρόταση ρεαλιστική και εφαρμόσιμη #not

Αυτό ήταν το λεγόμενο plan B,το οποιο θα το χρησιμοποιούσαν σε περίπτωση που η ΕΕ μας πέταγε έξω αν δεν συμφωνούσαμε στα χαρτιά τους,έτσι αν μας πετούσαν θα ήταν ομαλή η μεταβίβαση απ το ευρώ στη δραχμή.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,207 μηνύματα.
Gtr εγω ξερω πολυ καλα τι λες.Ομως δεν βρισκω που ειναι το κακο που η Γερμανια θελει να ειναι το νο1 στην ευρωπη.Τελος μηπως ειναι η ωρα οι ελληνες να βρουν τα δικα τους λαθη αντι να ριχνουν τα παντα στην Γερμανια?Δεν νομιζω οτι εφταιγαν οι Γερμανοι οταν ο καθε τυχαιος ειχε porsche απο δανεια που ειχε παρει,ουτε οταν ο ελληνας ειχε μεχρι και δανεια διακοπων.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,805 μηνύματα.
Από πού και ως πού δε φταίει ο Ελληνικός λαός για τα δάνεια? Κατά 90% και βάλε, κατά την άποψή μου, αυτός φταίει. Όταν από την απελευθέρωση και μετά ζούσαμε από τα δάνεια και μετά ήρθε η μεγάλη πρωθυπουργάρα μας, ο Αντρέας ο Παπανδρέου, και μοίραζε λεφτά να φανε και οι κότες από εκεί που δεν είχαμε τίποτα από πού έρχονταν τα λεφτά? Από τον Φούφουτο? Και οι Έλληνες τότε γραμμένο είχαν το μέλλον τους και τον ψήφιζαν και τον ξαναψήφιζαν αφού τους έδινε λεφτά. Τα λεφτά όμως δε γεννιούνται από το πουθενά και αυτό ο κόσμος το ήξερε, αλλά δεν ενδιαφερόταν. Και τώρα απλώς ήρθε η ώρα να τα πληρώσουμε όλα μαζί και μας φάνηκαν πολλά και μας φταίνε οι κακοί οι Γερμανοί, οι Αμερικάνοι κλπ κλπ. Αν θες να ξέρεις εμείς φταίμε. Σχεδόν πάντα αποκλειστική ευθύνη για την κατάντια του έχει ο άνθρωπος ο ίδιος. Δε λέω πως δεν κάνανε λάθη και δεν ήταν διεφθαρμένοι και οι Ευρωπαίοι, αλλά πρωτίστως εμείς φταίμε. Αυτά τα περί δεν ευθυνόμαστε εμείς, μας κορόιδεψαν, δεν το ξέραμε κλπ είναι μπαρούφες στην καλύτερη των περιπτώσεων. Αυτά ...

Παιδί,ποιο 90%; Όταν τη δεκαετία 80-90 η Ε.Ο.Κ δανείζονταν χρήματα σε όλες της χώρες εμείς λέγαμε "πάρε μωρέ ,με λίγο επιτόκιο είναι φορτοσου καλά "Απ το 2000 και μετά άρχισαν να αυξάνονται τα επιτόκια και με την πτωχευση της Lehman brothers to 2009 τότε έγινε εμφανής η κρίση στην Ελλάδα η οποία υπήρξε χωρίς να είναι εμφανής απ την δεκαετία 80-90,το 2009 καταλάβαμε την ασφυξία και έτσι ήρθαν τα μνημόνια .Δεν φταίει καμία κυβέρνηση που υπήρχε το 2009 αλλά η κυβέρνηση της δεκαετίας εκείνη

Gtr εγω ξερω πολυ καλα τι λες.Ομως δεν βρισκω που ειναι το κακο που η Γερμανια θελει να ειναι το νο1 στην ευρωπη.Τελος μηπως ειναι η ωρα οι ελληνες να βρουν τα δικα τους λαθη αντι να ριχνουν τα παντα στην Γερμανια?Δεν νομιζω οτι εφταιγαν οι Γερμανοι οταν ο καθε τυχαιος ειχε porsche απο δανεια που ειχε παρει,ουτε οταν ο ελληνας ειχε μεχρι και δανεια διακοπων.

Διάβασε και το μύνημα που αναφέρω για την δεκαετία 80-90 ,σε αυτό οφείλονται ότι ήμασταν με Porsche .Όσον αφορά για την Γερμανία πιστεύω πως είναι αυτό που αναφέρω, το 3ο Ράιχ εφόσον αρχίζει και επιβάλει στης χώρες της ΕΕ λιτότητα.Θα δεις Γαλλία και Ιταλία(ίσως Ιταλία ) βρεθούν στην ίδια κατάσταση που ήμαστε και εμείς τώρα στο μέλλον

Παντός έχω να πω ότι η Γερμανία χάρις την εξυπνάδα τον πολιτικών της είναι Νο1
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Το ότι δεν μπόρεσαν να εισακουστούν και να εφαρμοστούν στην Ελλάδα οφείλεται, και εδώ συμφωνώ με τον Βαρουφάκη, στο ότι άνθρωποι με μεγάλη ισχύ έγιναν δέσμιοι της θεσμικής τους ισχύος. Ενώ δηλαδή αναγνώριζαν το πρόβλημα, η εμμονή σε κανόνες και συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές τους παγίδευσε, έτσι ώστε η αναγνώριση του λάθους τους θα σήμαινε την πολιτική τους ακύρωση. Γι' αυτό και αναλώθηκαν σε δήθεν λάθους πολλαπλασιαστές, λάθος εκτιμήσεις κλπ, χωρίς όμως ποτέ να αλλάξουν άξονα πολιτικής :P . Ο αγώνας για αυτή την αλλαγή πολιτικής ήταν για μένα η μόνη "θυσία" η οποία θα άξιζε τον κόπο.

Είναι ενδιαφέρον δε και το εξής: Σιγά σιγά, πολιτικές που προτάθηκαν από τον Βαρουφάκη και χλευάστηκαν, εφαρμόζονται τώρα από άλλους και φαίνεται σε όλους μια χαρά. Πχ η Αναπτυξιακή Τράπεζα, φοροκίνητρα για το πλαστικό χρήμα, η ρήτρα ανάπτυξης για το χρέος και άλλα. Αρχίζει και απομυθοποιείται η όλη υπόθεση.

Κλεάνθη τι λες; Το plan B Βαρουφάκη θα ήταν ίσως το πιο καταστροφικό πράγμα που θα ειχε βιώσει η Ελλάδα για πολλές δεκαετίες.

Πρώτον, το σύστημα δε θα μπορούσε να λειτουργήσει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Άρα θα είχαμε ένα οικονομικό σύστημα στον αέρα με ότι αυτό συνεπάγεται δε θα σου εξηγήσω τα βασικά.

Δεύτερον, όταν έμπαινε σε λειτουργία, τι ακριβώς θα σήμαινε; Σημαίνει ότι αυτός τώρα που κάθεται και παραπονιέται για τα 600 ευρώ που παίρνει, ότι επί Βαρουφάκη, το κράτος δε θα είχε να τον πληρώσει σε ευρώ λόγω των ελλείψεων από τα ταμεία. Άρα θα μπορούσε να πάρει 0 ευρώ. Τι προτείνει ο μάγκας ο Βαρουφάκης. Ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών με "coin" κάποιες απαλλαγές φόρων! Άλλο το φοροκίνητρο για πλαστικό χρήμα, και άλλο αυτό. Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα. Με λίγα λόγια όταν θα πήγαινε με 0 ευρώ στην τσέπη να αγοράσει κάτι κάποιος και πήγαινε στο Lidl και έλεγε "δεν έχω χρήματα θα σας πληρώσω όμως με το νόμισμα του Βαρουφάκη" και του έλεγαν πάρτε τα αρχίδια μας τότε θα καταλαβαίναμε τη μεγαλειώδη ζημιά που πάθαμε. Ευτυχώς ο Τσίπρας έβαλε μυαλό στο παρά πέντε και μας κόστισε "μόνο" 100 δις (λέω μόνο γιατί είναι μικρό στη ζημιά που θα παθαίναμε) και έδιωξε τον καραγκιόζη Βαρουφάκη.

Αν ο Βαρουφάκης θέλει να αλλάξει την Ευρώπη, ας την αλλάξει φτιάχνοντας κόμμα στις ισχυρές χώρες και αλλάζοντας την από εκεί. Πειραματόζωα του πιο μεγάλο ναρκίσσου που έχει περάσει από την πολιτική της Ελλάδας δε θα γίνουμε.

Τώρα που μιλήσαμε για το plan b του Βαρουφάκη ας δούμε λίγο τι λέει γενικά. Α, ξέχασα I give 0 fucks. Αυτός μπορεί να λέει ότι οι άλλοι παραδέχτηκαν τα λάθη τους αλλά γιατί να βασιστούμε σε αυτό που λέει αυτός ο ο άνθρωπος; Παίρνουμε οτιδήποτε λέει ως σωστό και αληθές; Με τόσα ψέμματα που μας έχει πει θα έλεγα ότι μάλλον το αντίθετο θα έπρεπε να κάνουμε. τα βιβλία επιστημονικής φαντασίας που γράφει είναι αυτό ακριβώς, μυθιστορήματα. Λέει ότι έχει ηχογραφημένες συζητήσεις τόσο στο eurogroup όσο και με τον Τσίπρα. Θα ήθελα πάρα πολύ να ακούσω τι έλεγαν με τον Τσίπρα, πάρα πολυ Κλεάνθη. Και τι δε θα έδινα για να ακούσω αυτά που έχει ηχογραφημένα με τον Τσίπρα. Δυστυχώς όμως, δεν τα βγάζει στην δημοσιότητα και συνεπώς ότι λέει δεν έχει αποδεικτικά στοιχεία για αυτά και δεν γίνεται να τον λαμβάνουμε στα σοβαρά. Και εκεί ως καραγκιόζη μπορώ να τον δω μόνο. Λέει ότι έχει ηχητικά αλλά ταυτόχρονα δεν τα ποστάρει. Ε τι να πω, αν βρίσκεις σοβαρό αυτόν τον άνθρωπο δεν έχω να πω κάτι.

Καλή τύχη στην Ευρωπαϊκή του πορεία με το Diem25 αλλά μέχρι τότε η Ελλάδα και οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να συγκεντρωθούμε στην επιβίωση μας. Μακάρι να πετύχει το Diem τους στόχους του στην Ευρώπη γιατί αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα λύνει τα προβλήματα μας και θα πληρώσουν τα σπασμένα οι βλάκες οι Γερμανοί οι Βέλγοι κλπ. Μέχρι τότε όμως ας είμαστε ρεαλιστές. Μην αναλωνόμαστε άλλο σε συζητήσεις Βαρουφάκη γιατί είναι χάσιμο χρόνου και bandwidth.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 190013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ναι, ήταν τόσο καταστροφικό αυτό το plan b που φαντάσου ότι εν μέρει εφαρμόζεται και τώρα που μιλάμε :P . Δε συμφωνώ με τις ηχογραφήσεις, όμως έτσι είναι εύκολο να τον διαψεύσει κάποιος και να τον διασύρει, κανείς δεν το έχει κάνει όμως. Όλοι αλλάζουν συζήτηση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Λοιπόν πάμε να κάνουμε debunk αυτό που λέει ο Τσίπρας ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια.

Ο Τσίπρας και η κυβέρνηση του έχουν υπογράψει μέτρα που θα μπουν σε εφαρμογή από το 2019 (μετά τις εκλογές) και θα ισχύουν μέχρι το 2022. Είναι μέτρα ψηφισμένα στην ελληνική βουλή και πρέπει να τα εφαρμόσει ο επόμενος.

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι 2022 έχουμε μέτρα μνημονίου Τσίπρα αναγκαστικά.

Συνεπώς όταν λένε ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια είναι ένα μεγάλο ψέμα, από τα δεκάδες που μας έχει πει μέχρι τώρα ο Συριζα.

Το ψέμα είναι η καθημερινότητα για αυτούς τους ανθρώπους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 186240

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Το ότι όλες οι προτάσεις, πριν φτάσει η διαπραγμάτευση σε αδιέξοδο,από τη πλευρά Βαρουφάκη είχαν την υποστήριξη από τον post-keynesian Stiglitz μέχρι και το πιο φιλελεύθερο think tank στην Αγγλία,το Adam Smith Institute αλλά στην Ελλάδα υπάρχουν τέτοιες απόψεις για τον Βαρουφ δείχνει πως η δολοφονία χαρακτήρα έχει θαυμάσια αποτελέσματα.
I feel bad for the guy.Προσπαθούσε να πείσει στο εξωτερικό με λογικά non socialista lunatic οικονομικά επιχειρήματα μυωπικούς τεχνοκράτες και ταυτόχρονα είχε (και έχει) να αντιμετωπίσει τις ορδές ηλιθίων στο εσωτερικό...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,805 μηνύματα.
Κλεάνθη τι λες; Το plan B Βαρουφάκη θα ήταν ίσως το πιο καταστροφικό πράγμα που θα ειχε βιώσει η Ελλάδα για πολλές δεκαετίες.

Πρώτον, το σύστημα δε θα μπορούσε να λειτουργήσει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Άρα θα είχαμε ένα οικονομικό σύστημα στον αέρα με ότι αυτό συνεπάγεται δε θα σου εξηγήσω τα βασικά.

Δεύτερον, όταν έμπαινε σε λειτουργία, τι ακριβώς θα σήμαινε; Σημαίνει ότι αυτός τώρα που κάθεται και παραπονιέται για τα 600 ευρώ που παίρνει, ότι επί Βαρουφάκη, το κράτος δε θα είχε να τον πληρώσει σε ευρώ λόγω των ελλείψεων από τα ταμεία. Άρα θα μπορούσε να πάρει 0 ευρώ. Τι προτείνει ο μάγκας ο Βαρουφάκης. Ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών με "coin" κάποιες απαλλαγές φόρων! Άλλο το φοροκίνητρο για πλαστικό χρήμα, και άλλο αυτό. Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα. Με λίγα λόγια όταν θα πήγαινε με 0 ευρώ στην τσέπη να αγοράσει κάτι κάποιος και πήγαινε στο Lidl και έλεγε "δεν έχω χρήματα θα σας πληρώσω όμως με το νόμισμα του Βαρουφάκη" και του έλεγαν πάρτε τα αρχίδια μας τότε θα καταλαβαίναμε τη μεγαλειώδη ζημιά που πάθαμε. Ευτυχώς ο Τσίπρας έβαλε μυαλό στο παρά πέντε και μας κόστισε "μόνο" 100 δις (λέω μόνο γιατί είναι μικρό στη ζημιά που θα παθαίναμε) και έδιωξε τον καραγκιόζη Βαρουφάκη.

Αν ο Βαρουφάκης θέλει να αλλάξει την Ευρώπη, ας την αλλάξει φτιάχνοντας κόμμα στις ισχυρές χώρες και αλλάζοντας την από εκεί. Πειραματόζωα του πιο μεγάλο ναρκίσσου που έχει περάσει από την πολιτική της Ελλάδας δε θα γίνουμε.

Τώρα που μιλήσαμε για το plan b του Βαρουφάκη ας δούμε λίγο τι λέει γενικά. Α, ξέχασα I give 0 fucks. Αυτός μπορεί να λέει ότι οι άλλοι παραδέχτηκαν τα λάθη τους αλλά γιατί να βασιστούμε σε αυτό που λέει αυτός ο ο άνθρωπος; Παίρνουμε οτιδήποτε λέει ως σωστό και αληθές; Με τόσα ψέμματα που μας έχει πει θα έλεγα ότι μάλλον το αντίθετο θα έπρεπε να κάνουμε. τα βιβλία επιστημονικής φαντασίας που γράφει είναι αυτό ακριβώς, μυθιστορήματα. Λέει ότι έχει ηχογραφημένες συζητήσεις τόσο στο eurogroup όσο και με τον Τσίπρα. Θα ήθελα πάρα πολύ να ακούσω τι έλεγαν με τον Τσίπρα, πάρα πολυ Κλεάνθη. Και τι δε θα έδινα για να ακούσω αυτά που έχει ηχογραφημένα με τον Τσίπρα. Δυστυχώς όμως, δεν τα βγάζει στην δημοσιότητα και συνεπώς ότι λέει δεν έχει αποδεικτικά στοιχεία για αυτά και δεν γίνεται να τον λαμβάνουμε στα σοβαρά. Και εκεί ως καραγκιόζη μπορώ να τον δω μόνο. Λέει ότι έχει ηχητικά αλλά ταυτόχρονα δεν τα ποστάρει. Ε τι να πω, αν βρίσκεις σοβαρό αυτόν τον άνθρωπο δεν έχω να πω κάτι.

Καλή τύχη στην Ευρωπαϊκή του πορεία με το Diem25 αλλά μέχρι τότε η Ελλάδα και οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να συγκεντρωθούμε στην επιβίωση μας. Μακάρι να πετύχει το Diem τους στόχους του στην Ευρώπη γιατί αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα λύνει τα προβλήματα μας και θα πληρώσουν τα σπασμένα οι βλάκες οι Γερμανοί οι Βέλγοι κλπ. Μέχρι τότε όμως ας είμαστε ρεαλιστές. Μην αναλωνόμαστε άλλο σε συζητήσεις Βαρουφάκη γιατί είναι χάσιμο χρόνου και bandwidth.

Το plan b δεν το σκέφτηκε για να το εφαρμόσει αλλά να το έχει σε περίπτωση ανάγκης .Κατά δεύτερων αυτό που λες για το παράλληλο νόμισμα απ τη στιγμή που υπογράφεται απ την ΕΕ το παράλληλο νόμισμα δεν έχει κανένας το δικαίωμα να σου πει όχι δεν περνώ ,αν δεν θέλει του αναφέρεις ένα όνομα "Δ.Ε.Ε".Τετάρτων ,ήταν 85 δις (=αν κάνω λάθος πες μου να ξέρω και εγώ τουλάχιστον ,στείλε κάνα λινκ μην λέω και εγώ μπαρουφες συνεχεια 85 δις και 85 δις:loltooth:).Τέταρτων και τελευταίο το κόμμα εντός της Ελλάδα νομίζω έχουν την ίδια ιδεολογία με τα άλλα (μείωση φόρων ...κλπ, αλλά δεν ξέρω αν έχουν ένα διαφορετικό πράττειν),εκτός της Ελλάδας η ιδεολογία τους είναι να διαφοροποιήσουν την λειτουργία της ΕΕ και νομίζω έχουν αρχίσει ήδη το σχέδιο αυτό με την μήνυση κατά της ΕΚΤ

Ναι, ήταν τόσο καταστροφικό αυτό το plan b που φαντάσου ότι εν μέρει εφαρμόζεται και τώρα που μιλάμε :P . Δε συμφωνώ με τις ηχογραφήσεις, όμως έτσι είναι εύκολο να τον διαψεύσει κάποιος και να τον διασύρει, κανείς δεν το έχει κάνει όμως. Όλοι αλλάζουν συζήτηση.

Οι ηχογραφήσεις θα είναι το κύριο όπλο των κομμάτων που έχει δημιουργήσει σε άλλες χώρες της ΕΕ για να ανέβει στης εκλογές
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,626 μηνύματα.
Ειδα για τον Βαρουφακη πανω και ρε παιδια ελεος . Δεν λεω σε καμια περιπτωση οτι ηταν αγιος ανθρωπος αλλα φανηκε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ του τα φορτωσε ολα . Επρεπε καποιος να την πληρωσει την νυφη ... Γενικα η κυβερνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα εκανε χειροτερα απο οτι πριν . Οτι φοβοταν να περασει η ΝΔ επειδη ο κοσμος θα ξεσηκωνονταν καθως η ΝΔ ειναι ενα δεξιο κομμα αρα συντηρητικο περασε το φιλελευθερο "αριστερο" κομμα του ΣΥΡΙΖΑ ... Για τον Λαζοπουλο κλπ συμφωνω και επαυξανω . Επισης συμφωνω με το να κοψουμε τις περιττες δημοσιες δαπανες αλλα μπορεις να γινεις λιγο ποιο συγκεκριμενος ?? Γιατι για εμενα οι περιττες ειναι : μιζες στους ιδιωτες , εισφορα ΝΑΤΟ , τρομερα υψηλοι μισθοι σε στρατιωτικους κλπ . Το ΟΧΙ στο δημοψηφισμα νομιζω οτι ηταν πολυ λογικο και σωτηριο εν μερη για την χωρα μας . Αλλα δεν εφαρμοστηκε τιποτα. Αυτην την στιγμη πρεπει να ενεργοποιησουμε το αρθρο 50 της ΕΕ και να βγουμε απο αυτην (Grexit) . Αρκετα μας εκμεταλλευτηκαν και μας αραδιαζουν ψεμματα οπως αλληλεγγυη ειρηνη κλπ . Τα μονα θετικα της ΕΕ ειναι οτι μπορουμε να κυκλοφορουμε με την ταυτοτητα μας στις αλλες χωρες-μελη της ΕΕ και το κοινο νομισμα(αυτο ειναι μια μεγαλη ιστορια και εχει πολλα αρνητικα εξισου)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,207 μηνύματα.
Ο αλλος λεει να βγουμε απο την Ε.Ε .Σε εκμεταλευτικε η ε.ε οταν εσυ το 2015 εβγαλες τον συριζα αντι να περιμενεις 9 μηνες που τελειωνε το μνημονιο.Βεβαια για οσους δεν τους αρεσει η ε.ε μπορουν να πανε σε μια χωρα που δεν ειναι σε αυτη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,016 μηνύματα.
Ο αλλος λεει να βγουμε απο την Ε.Ε .Σε εκμεταλευτικε η ε.ε οταν εσυ το 2015 εβγαλες τον συριζα αντι να περιμενεις 9 μηνες που τελειωνε το μνημονιο.Βεβαια για οσους δεν τους αρεσει η ε.ε μπορουν να πανε σε μια χωρα που δεν ειναι σε αυτη.

Τι διαφορετικό θα έκανε η ΝΔ αν έβγαινε αντί του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη γνώμη σας;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 190013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Τα ιδιωτικά κανάλια που έσκουζαν για τον μικρό αριθμό των αδειών και για τη νέα διαπλοκή, ούτε καν τις 7 άδειες δεν μπόρεσαν να καλύψουν μόνοι τους. 6 οι ενδιαφερόμενοι οι ίδιοι υπάρχοντες: ALPHA, ANT1, STAR, ΣΚΑΙ, ΕΨΙΛΟΝ + Τηλεοπτική. Η ξεφτίλα πάτο δεν έχει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,626 μηνύματα.
Δεν εβγαλα κανεναν ΣΥΡΙΖΑ . Και να τελειωνε θα αρχιζε νεο .
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Τι διαφορετικό θα έκανε η ΝΔ αν έβγαινε αντί του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη γνώμη σας;
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ από το 2012 μέχρι το 2014 έκαναν μεταρρυθμίσεις και έφεραν ανάπτυξη το 2014.
Βέβαια εδώ που τα λέμε τα κόμματα αυτά έχουν πείρα στην εξουσία δεν πάνε στα τυφλά και το Πασοκ τότε δεν κρύφτηκε να πει πχ οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δε ξέρει να κυβερνάει


Μιλάμε για ένα κόμμα που το 2012 είπε την αλήθεια στον λαό και έχει και την
  • ευθύνη
  • εμπειρία
  • γνώση
για να κυβερνήσει τον τόπο και ικανά στελέχη.
Για ΝΔ δε μπορώ να πω εγώ αλλά σου λέω πως ήταν πριν
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 190013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Το επιχείρημα "δεν ξέρει να κυβερνάει" δεν είναι κι ό,τι καλύτερο σε μια χώρα που θέλει να λέει ότι έχει δημοκρατία.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Το επιχείρημα "δεν ξέρει να κυβερνάει" δεν είναι κι ό,τι καλύτερο σε μια χώρα που θέλει να λέει ότι έχει δημοκρατία.

Τελικά αποδείχτηκε ότι δεν ξέρει να κυβερνάει όταν ανοίγει ένα σωρό θέματα όπως
  1. Μακεδονικό
  2. Προσφυγικό
  3. Πολυνομοσχέδια που έλεγε δε θα ψήφιζε
  4. Αχρηστα Μνημονια
  5. Παρανομο Δψ
Εμείς τότε με τον καλύτερο πολιτικό της χωρας χτυπήσαμε το καμπανακι του κινδύνου
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,016 μηνύματα.
Κατά τη γνώμη μου όλα αυτά ήταν προγραμματισμένα να γίνουν. Η διαφορά ήταν αν θα γίνουν απο αριστερή ή δεξιά μεριά. Τουλάχιστον αυτή η κυβέρνηση δίνει και ένα ΚΕΑ σε αυτούς που έχουν ανάγκη, δίνει και ένα μέρισμα από τα περισσευουμενα αντί να τα μοιράζονται μεταξύ τους οι έμπειροι πολιτικοί σαν τον Τσοχατζόπουλο. Ασχολείται και με θέματα που οι προηγούμενοι φοβόντουσαν να ακουμπήσουν μην χάσουν τις θεσουλες τους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,207 μηνύματα.
Οτι υπαρχουν ελληνες που λενε τον Συριζα καλο με ξεπερναει.Για αυτο η ευρωπη γελαει μαζι μας.Αλλα συγνωμη κιολας που θα το πω αυτο μας αξιζε ο Συριζα και αυτο πηραμε,ισχυει αυτο που λεμε οτι ο καθενας παιρνει αυτο που του αξιζει στο τελος.Τελος μπορει να μου πει καποιος Συριζαιος γιατι ο τσιπρας δεν εκανε τιποτα απο αυτα που ελεγε?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Κατά τη γνώμη μου όλα αυτά ήταν προγραμματισμένα να γίνουν. Η διαφορά ήταν αν θα γίνουν απο αριστερή ή δεξιά μεριά. Τουλάχιστον αυτή η κυβέρνηση δίνει και ένα ΚΕΑ σε αυτούς που έχουν ανάγκη, δίνει και ένα μέρισμα από τα περισσευουμενα αντί να τα μοιράζονται μεταξύ τους οι έμπειροι πολιτικοί σαν τον Τσοχατζόπουλο. Ασχολείται και με θέματα που οι προηγούμενοι φοβόντουσαν να ακουμπήσουν μην χάσουν τις θεσουλες τους.

o Τσοχα ειναι στον ΣΥΡΙΖΑ
Δεύτερον πρωτογενές πλεονάσμα και εδινε κοινωνικα μερισματα πέτυχε ο Σαμαρας
πλεονασματα επίσης πετύχαινε και ο Σημίτης με τον φοβερό Γιάννο Παπαντωνίου.
Επίσης στο Νόμο Γιαννίτση ο Συνασπισμος εβγαινε στους δρομους το 90 έσπαγε τις πλατείες και τώρα απειλει τις απεργιες.
Βεβαια και η συμπεριφορα του ΠΑΜΕ ηταν απαράδεκτη.
Θες να μιλήσουμε για το ιστορικο του ΣΥΡΙΖΑ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top