[Αρχείο 2018 - 2022] Γενικές σκέψεις για την πολιτική και την επικαιρότητα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,790 μηνύματα.
Άσε τους πολιτικούς, μην κάνεις deflect με εύηχες εκφράσεις. Η ΝΔ -ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ- ΓΙΑΤΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ θα μου απαντήσεις; :devil:

Aπό πότε τα κόμματα της Ελλάδας ακολουθούν πολιτικές ιδεολογίες σύμφωνα την πολιτική ιστορία;

 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 27,964 μηνύματα.
Aπό πότε τα κόμματα της Ελλάδας ακολουθούν πολιτικές ιδεολογίες σύμφωνα την πολιτική ιστορία;

Το έχω πει και θα το ξαναπώ:

Αν δεν μπορούμε να πετάξουμε τα κόμματα έξω από τα πανεπιστήμια, τότε θα πρέπει να υποχρεώσουμε κάθε νέο και νέα μαζί με την εγγραφή του/της στη σχολή να γραφεται και σε κάποιο από τα κόμματα.

Όταν φτάσει στο 4ο-6ο έτος, θα είναι μια χαρά διελυμένες οι αυταπάτες του για το πολιτικό σύστημα και ποιός είναι φίλος ποιανού και ποιός πρεσβεύει τι.

Αυτά από κάποιον πρώην παραταξιακό που αηδίασε με μερικά φιλαράκια του...

Politics. It's all bullshit.
 

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Κοίταξε είναι υποχρεωτικό απο το σύμφωνο σταθερότητας της Ε.Ε να υπάρχει πλεονασματικός προυπολογισμός ετήσια τουλάχιστον 1,5% οπότε ή αυξάνει τους φόρους ή μειώνεις την δημόσια δαπάνη. Οι κυβερνήσεις απο το 2010 και μετά επέλεξαν την φορομπιχτική μέθοδο αντί να διώξουν κάναν δημόσιο υπάλληλο και να κόψουν τις διπλές και τριπλές συντάξεις ή τις συντάξεις πάνω απο 2000 ευρώ το μήνα.Απο εκεί και πέρα οταν η οικονομία ξεκολλήσει και αρχίσει να αναπτύζεται με ρυθμούς πανω απο 3-4% τότε θα προκύψει το όποιο πλεόνασμα απο την φορολογία όχι εις βάρος του έλληνα μικρομεσαίου που έχασε το σπίτι του και την περιουσία του.

ναι τώρα θα κάνουμε ένα πουφ με το δάχτυλο και θα αποκτήσουμε ανάπτυξη 4%, ευκολάκι

από το 2010 κι έπειτα είχαμε αλεπάλληλες μειώσεις και μισθών και συντάξεων ταυτόχρονα με αυξήσεις φόρων όλοι την πλήρωσαν, ή μάλλον όλη η μεσαία τάξη και κάτω.
 

Μαυρίκιος

Διάσημο μέλος

Ο Μαυρίκιος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,675 μηνύματα.
Συμμαζέψτε τους, εδώ ο κόσμος καίγεται και ο ΣΚΑΙ ασχολείται με τις δημοσκοπήσεις και με πόσες μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ.
 

xristaras9

Διάσημο μέλος

Ο xristaras9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2,554 μηνύματα.
ναι τώρα θα κάνουμε ένα πουφ με το δάχτυλο και θα αποκτήσουμε ανάπτυξη 4%, ευκολάκι

από το 2010 κι έπειτα είχαμε αλεπάλληλες μειώσεις και μισθών και συντάξεων ταυτόχρονα με αυξήσεις φόρων όλοι την πλήρωσαν, ή μάλλον όλη η μεσαία τάξη και κάτω.
Τι εννοείς θα κάνεις το μαγικό πούφ και θα εμφανιστεί το 4% με τι περιμένεις να γίνει η ανάπτυξη 4% με τους αρχισυνδικάλες της ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ να κλείνουν τον δρόμο κάθε μέρα ή με την φορολογία επιχειρήσεων 29% όταν δίπλα το βουλγαρικό μαγαζί δίνει 10% και το κυπριακό 12.5%;Οταν είσαι στους δείκτες οικονομικής ελευθερίας στην θέση 100+ πώς θα τις φέρεις τις επενδύσεις με κυνηγητό;
 

Guest 186240

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Το θεμα ειναι οτι θα ξεφυγει ακομα περισσοτερο το χρεος. Και ολα αυτα με τη λογικη οτι η FED θα καταφερει καπως να ξεφορτωθει τα περιπου 4 τρις που εχει και με καποιο κοστος.

Κοιταξε, πριν συγκρινουμε καποια πραγματα θα πρεπει πρωτα να αξιολογησουμε εαν οι προτασεις εχουν οντως το αποτελεμα που λεμε. Δεν νομιζω οτι εχει νοημα να συγκρινω το να φτιαξω ενα διαστημοπλοιο με στανταρ υλικα που χρησιμοποιει η ΝΑΣΑ με το να το φτιαξω με κολλες Α4. Το QE καπως περιμενει να γινει νεκρανασταση των ζομπι με ενεσεις αδρεναλινης ενω παραλληλα δημιουργει και ενα τελειως τεχνητο περιβαλλον επιτοκιων που δινει τρομερα λανθασμενα κινητρα. Με τα μηδενικα ή και αρνητικα επιτοκια που υπαρχουν καμια δεκαρια χρονια εχουν παρθει δανεια και εχουν γινει επενδυσεις επικινδυνες και οριακα κερδοφορες μονο λογω του χαμηλου κοστους χρηματος. Εαν αρχιζουν να επανερχονται τα επιτοκια σε ενα κανονικο επιπεδο, αρχιζουμε να γραφουμε κοκκινο. Ουσιαστικα ριχνεις τα στανταρ για να δειξεις οτι εχεις "αναπτυξη" πιο πολλους ζωντανους. Δες τι χρεος εχει μαζευτει απο το ευκολο χρημα
View attachment 68940
Ποσοι απο αυτους θα χρεοκοπησουν? Ουσιαστικα δεν υπηρξε και πολυ αναπτυξη την τελευταια δεκαετια
Δεν εχεις λυσει κατι με το QE, εβαλες ενα προβλημα στην καταψηξη και δημιουργεις συνεχεια αλλα 2. Η Ιαπωνια για παραδειγμα ειναι εδω και κατι δεκαετιες σε φαση ζομπι. Μπορει να ακουγεται σκληρο το να αφησεις μερος της οικονομιας να καταρρευσει, αλλα εχεις και την δυνατοτητα να ξεκινησεις πιο νωρις να ξαναχτιζεις με υγιεις βασεις.
Γενικοτερα, εχει να κανει με το πως ερμηνευεις τα οικονομικα νουμερα. Ας πουμε οτι εχουμε ενα μηχανημα που μετραει ποσοι ανθρωποι μπαινουν και βγαινουν απο ενα κτηριο. Η μια προσεγγυση ειναι να πεις οτι τα νουμερα που δειχνει το μηχανημα αντανακλουν την πραγματικοτητα. Η αλλη ειναι να βαλεις ενα πιθηκι να προσπαθησει να πειραξει το προγραμμα στο μηχανημα για να βγαζει τα νουμερα που σου αρεσουν

Το να αφήσεις όλη την οικονομία να καταρρέυσει είναι εύκολο να το σχεδιάζεις στο χαρτί και δύσκολο να το κάνεις πραγματικότητα.Γιατί το να αφήσεις την οικονομία να καταρρεύσει σημαίνει πόνο και αίμα και ιδιαίτερα για τους ασθενέστερους και ''μεταρρυθμίσεις'' σε τέτοιες περιόδους σημαίνει ακόμα περισσότερο γαμήσι.Άσε που προσωπικά από την στιγμή που όλο το σύστημα είναι interconnected δε θεωρώ πως υπάρχουν πολύ υγιείς players στο οικονομικό σύστημα που μπορούν να επιβιώσουν χωρίς βοήθεια. To sum up σε αυτό,έτσι για να προβοκάρω λίγο ένας κομμουνιστής θα έλεγε το ίδιο.Σταματήστε να σώζετε το σύστημα να δούμε αν θα πνιγεί ή αν έχει την δυνατότητα να επιβιώσει κρατώντας στην επιφάνεια και τους ανθρώπους
Γενικά εγώ θεωρώ πως αυτό που γίνεται τώρα και αυτό που θα γίνει με τα συνολικά fiscal και monetary είναι αναγκαίο γιατί το κόστος του να αφήσεις το σύστημα στην τύχη του είναι αδιανόητα μεγάλο και κανένας stakeholder όσο καυλωμένος και να είναι με τον καπιταλισμό,την ελευθερη αγορα κλπ κλπ δεν είναι τόσο ηλίθιος να αφήσει το σύμπαν στο έλεος του. Και κάποια θέματα μπορούν να λυθούν με λίγη πολιτική βούληση και fancy χρηματοοικονομικά εργαλεία . Μη τα θυμόμαστε μόνο όταν πρόκειται για κερδοσκοπία,να τα θυμόμαστε και όταν πρόκειται για recovery ;)

Το θέμα του να θέσεις τις βάσεις για μια σταθερή οικονομία στην οποία όλοι ευημερούν δεν είναι ζήτημα που λύνεις στο bust της οικονομίας αλλά στο boom. Με πιο απλά λόγια,δεν λύνεται όταν έχει σκάσει ο μετεωρίτης αλλά όταν ο μετεωρίτης είναι μια άπιαστη πιθανότητα να σκάσει πάνω μας.
Οπότε πάς πίσω στον χρόνο για να δεις τι γινόταν την εποχή που ο μετεωρίτης ήταν μια άπιαστη πιθανότητα.Η δική μου ανάγνωση/διάγνωση τουλάχιστον είναι πως έχεις έναν καπιταλισμό που ως επί το πλείστον λειτουργούσε by the book αυτού που λέμε deregulation (για να μην πω την λέξη νεοφιλελευθερισμός και βρεθώ ξαφνικά front row σε πορεία της ΚΝΕ από έξυπνους συμφορουμίτες) κάτι που είναι undisputable ειδικά στον χρηματοπιστωτικό τομέα στον οποίο το level της ελευθερίας έφτασε να είναι αυτό που ονειρεύονται αναρχικοί(κάθε είδους) για την κοινωνία. Δεν παίρνω το μέρος του κράτους,το κράτος και οι πολιτικοί θα πάρουν ότι μπορούν από το party punch όπως και όλοι,δεν είναι διαφορετικοί.Αναφέρομαι στο κυρίαρχο δόγμα σκέψης που είναι το root cause.

Η εναλλακτική είναι συγκεκριμένοι technical regulative κανόνες για να διασφαλίσεις πως όταν η εκ φύσεως ασταθής σταθερότητα(stability breeds instability) χαθεί δε θα εξαφανιστείς σαν τους δεινόσαυρους και θα έχεις τα εφόδια να αντιμετωπίσεις κρίσεις Inb4,για την διαφθορά των πολιτικων,either choose the right ones που δεν είναι υποχείρια των συμφερόντων μιας χούφτας CEO(καλή τύχη με αυτό) or βοήθα(όχι εσύ προσωπικά,πολίτες,πολιτικοί,οικονομολόγοι,θεσμοί,τραπεζίτες etc) να καθιερωθει σταδιακά αυτό το regulative paradigmσε όλο το πολιτικό σύστημα από δεξιά μέχρι αριστερά.


Kαι μετά πλακωνόμαστε με την ησυχία μας και για τα υπόλοιπα λιγότερο σημαντικά θέματα
 

Guest 875331

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Το να αφήσεις όλη την οικονομία να καταρρέυσει είναι εύκολο να το σχεδιάζεις στο χαρτί και δύσκολο να το κάνεις πραγματικότητα.Γιατί το να αφήσεις την οικονομία να καταρρεύσει σημαίνει πόνο και αίμα και ιδιαίτερα για τους ασθενέστερους και ''μεταρρυθμίσεις'' σε τέτοιες περιόδους σημαίνει ακόμα περισσότερο γαμήσι.
no it's not. Δοθείσας της παγίας ικανότητας των κρατών στη μυθοποιήση της ιστορίας κατά βούληση, η άφεση της εγχώριας οικονομίας προς την κατάπτωση αποτελεί τον κανόνα στα μοντέρνα κράτη. Βέβαια, δεν καταλήγει εκεί, συνήθως ένας σοβαρότερος πολιτικός μαζεύει κάπως τις ηλιθιότητες των προηγούμεν, όπως έγιεν στη Σουηδία το '81 που κόντεβε να γίνει σοβιετία.

Γενικά εγώ θεωρώ πως αυτό που γίνεται τώρα και αυτό που θα γίνει με τα συνολικά fiscal και monetary είναι αναγκαίο γιατί το κόστος του να αφήσεις το σύστημα στην τύχη του είναι αδιανόητα μεγάλο και κανένας stakeholder όσο καυλωμένος και να είναι με τον καπιταλισμό,την ελευθερη αγορα κλπ κλπ δεν είναι τόσο ηλίθιος να αφήσει το σύμπαν στο έλεος του. Και κάποια θέματα μπορούν να λυθούν με λίγη πολιτική βούληση και fancy χρηματοοικονομικά εργαλεία . Μη τα θυμόμαστε μόνο όταν πρόκειται για κερδοσκοπία,να τα θυμόμαστε και όταν πρόκειται για recovery ;)
Το κόστος του να αφήσεις ένα μάτσο μακροοικονομόλογους/αστρολόγους να το λύσουν δλδ δεν είανι συγκρίσιμο; Πέρα απ' αυτό, ελάχιστοι υποστηρίζουν την τελείως αναρχοκαπιταλιστική ιδέα στο προκείμενο ζήτημα της αποτελεσματικής ανάρρωσης της οικονομίας απ' τον κινεζο-ιο.
Το θέμα του να θέσεις τις βάσεις για μια σταθερή οικονομία στην οποία όλοι ευημερούν δεν είναι ζήτημα που λύνεις στο bust της οικονομίας αλλά στο boom. Με πιο απλά λόγια,δεν λύνεται όταν έχει σκάσει ο μετεωρίτης αλλά όταν ο μετεωρίτης είναι μια άπιαστη πιθανότητα να σκάσει πάνω μας.
Οχι. Οι βάσεις είναι ανεξάρτητες των συνθηκών, ειδαλλιώς είναι αδύναμες.

Οπότε πάς πίσω στον χρόνο για να δεις τι γινόταν την εποχή που ο μετεωρίτης ήταν μια άπιαστη πιθανότητα.Η δική μου ανάγνωση/διάγνωση τουλάχιστον είναι πως έχεις έναν καπιταλισμό που ως επί το πλείστον λειτουργούσε by the book αυτού που λέμε deregulation
... οκ αν πας πίσω απ' τον 20ο αιώνα κάτι αρχίζόυμε να κάνουμε...


Η εναλλακτική είναι συγκεκριμένοι technical regulative κανόνες για να διασφαλίσεις πως όταν η εκ φύσεως ασταθής σταθερότητα(stability breeds instability) χαθεί δε θα εξαφανιστείς σαν τους δεινόσαυρους και θα έχεις τα εφόδια να αντιμετωπίσεις κρίσεις Inb4,για την διαφθορά των πολιτικων,either choose the right ones που δεν είναι υποχείρια των συμφερόντων μιας χούφτας CEO(καλή τύχη με αυτό) or βοήθα(όχι εσύ προσωπικά,πολίτες,πολιτικοί,οικονομολόγοι,θεσμοί,τραπεζίτες etc) να καθιερωθει σταδιακά αυτό το regulative paradigmσε όλο το πολιτικό σύστημα από δεξιά μέχρι αριστερά.
Η οικονομία σχεδόν κάθε χώρας λειτουργεί ήδη με άπειρα regulations, δεν είναι το ζήτημα αυτό. Το ζήτημα είναι όποιες παρεμβολές γίνοντανι από το κράτος να επιλέγονται από τα κατάλληα άτομα(δλδ όχι ακαδημαικούς και γραφειοκράτες) και οι συνέπειες αυτών των επιλογών να αντιμετωπίζονται. Οι μόνες προσπάθειες που γίνονται σ' αυτό από την πλέον ακροδεξία όπως θα την πουν οι αμερικάνοι δεν κατέχουν και δεν θα κατέχουν κατ' εμέ ποτέ κύριο ρόλο στη συζήτηση.

Πέρα απ' αυτό, όπςω είπε και ο dw, κάνεις το κλασικό λάθος στην ερμηνεία στατιστικών όπως το ΑΕΠ.
 

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Τι εννοείς θα κάνεις το μαγικό πούφ και θα εμφανιστεί το 4% με τι περιμένεις να γίνει η ανάπτυξη 4% με τους αρχισυνδικάλες της ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ να κλείνουν τον δρόμο κάθε μέρα ή με την φορολογία επιχειρήσεων 29% όταν δίπλα το βουλγαρικό μαγαζί δίνει 10% και το κυπριακό 12.5%;Οταν είσαι στους δείκτες οικονομικής ελευθερίας στην θέση 100+ πώς θα τις φέρεις τις επενδύσεις με κυνηγητό;

ahh it's always greener on the other side... τι σε κάνει να πιστεύεις πως χώρες όπως η Βουλγαρία δεν έχουν συνδικαλιστικά σωματία ή εκεί ή άνθρωποι δεν διαδηλώνουν; ή μήπως πως πέφτει η ανάπτυξη από τις γενικές απεργίες των δημοσίων υπαλλήλων που θα γίνουν 2 φορές κάθε 3 μήνες;

αλήθεια χώρες όπως η Αυστρία με 25% φόρο τι economic freedom index έχουν;

Εδώ έχουμε τις οικονομικές αυταπάτες της άλλης πλευράς, από το "όχι στα μνημόνια, δώστε λεφτά στο λαό" πάμε στο "μειώστε τους φόρους, μειώστε τις συντάξεις, απολύστε κάνα δημόσιο υπάλληλο" για κάποιο λόγο όσοι τα λένε αυτά νομίζουν πως τα ασφαλιστικά ταμεία και οι δημόσιες υπηρεσίες είναι το λεφτόδεντρο και δεν υπάρχουν ούτε πάγιες ανάγκες ούτε όρια διαβίωσης, όποτε θες κι άλλο χρήμα απλά θα το στραγγίξεις λίγο ακόμα και κάτι θα βγάλει. Αλλά μετά οι advocates της δραχμής είναι οι γραφικοί.
 

Μαυρίκιος

Διάσημο μέλος

Ο Μαυρίκιος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,675 μηνύματα.
Aπό πότε τα κόμματα της Ελλάδας ακολουθούν πολιτικές ιδεολογίες σύμφωνα την πολιτική ιστορία;


Ξεκίνησε δημοσιογράφος από την ΕΡΤ του Παπαδόπουλου σε ηλικία 18 ετών την εποχή που οι υπόλοιπες κοπέλες στην ηλικία της πήγαιναν σωρηδόν στην ΚΝΕ και με την πτώση του Παπαδόπουλου το 1974 έγινε Καραμανλικιά.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,845 μηνύματα.
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.

O Τσίπρας είπε αυτό που είπα. Ότι είναι λάθος που χρησιμοποποιούν άσχετα προγράμματα της ΕΕ με εικονικό τρόπο για αυτό το σκοπό. Πρέπει να το καταγγείλει στην Ε.Ε. μήπως δημιουργήσει προβλήματα στην ΝΔ.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

 

DumeNuke

Τιμώμενο Μέλος

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,125 μηνύματα.
Δεν μπορείς να έχεις την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Ο Κύρτσος μίλησε χθες ότι τα αποθεματικά μας φθάνουν μέχρι τον Ιούνιο. Επίσης, βασικό θετικό της όλης διαδικασίας ένταξης μας στην ΕΕ ήταν να αξιοποιήσουμε τα προγράμματα που αυτή προσέφερε, όπως το ΕΣΠΑ.
Αυτή τη στιγμή τρέχουν προγράμματα κατάρτισης για επιστήμονες. Μηχανικοί, Δικηγόροι, Οικονομολόγοι κτλπ παραπονιούνται ότι η δουλειά τους έχει πέσει. Το Υπουργείο διοργανώνει το σεμινάριο, με 100 ώρες, στις οποίες πληρώνεσαι 600 ευρώ. Και το παράπονο είναι ότι άλλοι κλάδοι παίρνουν 800 χωρίς να κάνουν τίποτα. Κάποιοι άλλοι, βέβαια, απολύθηκαν και παίρνουν επίδομα ανεργίας, το οποίο νομίζω είναι κάπου στα 400 ευρώ (διορθώστε με εάν κάνω λάθος).

Και μιλάμε για κοροϊδεία και κακή χρήση των προγραμμάτων. Αυτό είναι η επιφάνεια του παγόβουνου. Η οποία αναμεταδίδεται, κυρίως, από αυτούς που θέλουν από τώρα να μπουν στο free 800άρι. Οι ίδιοι που μιλάνε ότι η κατάρτιση είναι κοροϊδεία, που δηλώνουν ότι θα βρουν τρόπο να πάρουν τα 600 χωρίς να παρακολουθήσουν κτλπ, είναι οι ίδοι που σε άλλα forum φωνάζουν γιατί δεν πήραν το 800άρι.

Άρα, ούτε κοροϊδεία, ούτε κακοδιαχείριση. Απλή, αγνή, καθαρή πλεονεξία. Ο άλλος πήρε 800 και κάθεται, εγώ γιατί να πάρω 600 και να κάνω 100 ώρες τηλεκπαίδευση;
 

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Απ' ο,τι καταλαβαίνω δεν τα παίρνουν στο χέρι είναι απλά ένα voucher που θα χρησιμοποιηθεί για τέτοιους σκοπούς,αν τα σεμινάρια είναι απλά μια προϋπόθεση για να λάβεις 600 ευρώ να τα ξοδεύσεις όπου θες εσύ τότε χρησιμοποίησαν λάθος wording καθώς σε αυτή τη περίτωση δε μιλάμε για voucher.

Όταν ο άλλος έχει χάσει τη δουλειά του δεν κοιτά να επιμορφωθεί κοιτά να καλύψει βασικές ανάγκες, η επιμόρφωση είναι κάτι διαρκές και αφήνεται στη ευχέρεια του καθενός να τη διαχειριστεί όπως θέλει εκείνος και σε όποιο timing θέλει εκείνος δεν είναι δουλειά του κράτους να τον πάρει απ' το χεράκι ή να του πει "ε μια που κάθεσαι σπίτι πλέον δες αυτά".
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
Και μιλάμε για κοροϊδεία και κακή χρήση των προγραμμάτων. Αυτό είναι η επιφάνεια του παγόβουνου. Η οποία αναμεταδίδεται, κυρίως, από αυτούς που θέλουν από τώρα να μπουν στο free 800άρι. Οι ίδιοι που μιλάνε ότι η κατάρτιση είναι κοροϊδεία, που δηλώνουν ότι θα βρουν τρόπο να πάρουν τα 600 χωρίς να παρακολουθήσουν κτλπ, είναι οι ίδοι που σε άλλα forum φωνάζουν γιατί δεν πήραν το 800άρι.

Άρα, ούτε κοροϊδεία, ούτε κακοδιαχείριση. Απλή, αγνή, καθαρή πλεονεξία. Ο άλλος πήρε 800 και κάθεται, εγώ γιατί να πάρω 600 και να κάνω 100 ώρες τηλεκπαίδευση;
Δεν είναι κοροϊδία είναι έγκλημα. Τα χρήματα αυτά δεν μας τα δίνει η Ε.Ε. για να τα κάνουμε ότι θέλουμε αλλά για την δημιουργία επιδοτούμενων σεμιναρίων. Το κράτος δεν είχε κανένα λόγο να δώσει δώρο Πάσχα στους Ιατρούς του ΕΣΥ, ενώ έρπεπε να μειώσει και κατά 50% το μισθό των δημοσίων υπαλλήλων που δεν δουλεύουν ή δουλεύουν εκ περιτροπής. Ενώ έχουμε μειωθεί τα κρατικά έσοδα αυξάνουν τις δαπάνες χωρίς λόγω και αιτία για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα.

Το να τα πάρεις τα 600 είναι τελείως άσχετο από ότι υποστηρίζεις αυτό το μέτρο. Και εγώ είμαι αντίθετος λόγω εξαπάτησης της Ε.Ε. αλλά θα δηλώσω συμμετοχή στο σεμινάριο για να πάρω το 600αρι.



Απ' ο,τι καταλαβαίνω δεν τα παίρνουν στο χέρι είναι απλά ένα voucher που θα χρησιμοποιηθεί για τέτοιους σκοπούς,αν τα σεμινάρια είναι απλά μια προϋπόθεση για να λάβεις 600 ευρώ να τα ξοδεύσεις όπου θες εσύ τότε χρησιμοποίησαν λάθος wording καθώς σε αυτή τη περίτωση δε μιλάμε για voucher.

Όταν ο άλλος έχει χάσει τη δουλειά του δεν κοιτά να επιμορφωθεί κοιτά να καλύψει βασικές ανάγκες, η επιμόρφωση είναι κάτι διαρκές και αφήνεται στη ευχέρεια του καθενός να τη διαχειριστεί όπως θέλει εκείνος και σε όποιο timing θέλει εκείνος δεν είναι δουλειά του κράτους να τον πάρει απ' το χεράκι ή να του πει "ε μια που κάθεσαι σπίτι πλέον δες αυτά".
Ναι τα σεμινάρια είναι εικονικά για να ξεκλειδώσουν τα 600 ευρώ.
 

DumeNuke

Τιμώμενο Μέλος

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,125 μηνύματα.
Δεν είναι κοροϊδία είναι έγκλημα. Τα χρήματα αυτά δεν μας τα δίνει η Ε.Ε. για να τα κάνουμε ότι θέλουμε αλλά για την δημιουργία επιδοτούμενων σεμιναρίων.Ναι τα σεμινάρια είναι εικονικά για να ξεκλειδώσουν τα 600 ευρώ.
Η ΕΕ δίνει τα χρήματα για σεμινάρια. Θα γίνουν σεμινάρια. Όσοι τα παρακολουθήσουν θα επιδοτηθούν. Αντίστοιχα προγράμματα είχανε τρέξει και παλαιότερα, τα τρέχει και ο ΟΑΕΔ ή η ΠΕΜΔΕΔΕ. Σε αντίστοιχο σεμινάριο για την χρήση του συστήματος ηλεκτρονικών δημοπρασιών πλήρωναν 4 ευρώ την ώρα πχ, εδώ πληρώνουν 6.

Υποκαθιστά το 800άρι και γλυτώνει λεφτά στην Κυβέρνηση, ναι, ξεκάθαρα, η κοροϊδεία προς την ΕΕ, όμως, πού είναι; Τα σεμινάρια θα γίνουν, θα επιδοτηθούν και θα παρακολοθηθούν κανονικά. Έχει ο άλλος τις δεξιότητες ήδη; Γιατί, στα προηγούμενα σεμινάρια, ποιος σου απαγόρευε να δηλώσεις συμμετοχή εάν τα ήξερες;
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,790 μηνύματα.
Συμμαζέψτε τους, εδώ ο κόσμος καίγεται και ο ΣΚΑΙ ασχολείται με τις δημοσκοπήσεις και με πόσες μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Kαλά κάνει ο ΣΚΑΙ. Το σηκώνει το επίπεδο νοημοσύνης του λαού.
 

DumeNuke

Τιμώμενο Μέλος

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,125 μηνύματα.
Ένας πρακτικός οδηγός, για να μπορείτε να κατανοήσετε τις ειδήσεις σήμερα:

Παίζουν ειδήσεις για τον κορονοϊό= Τρομοκρατούν τον κόσμο.
Παίζουν δημοσκόπηση για την πολιτική= Κάνουν Κυβερνητική προπαγάνδα (βέβαια, κανείς δεν έχει θέμα να γίνει τέτοιου είδους δημοσκόπηση στις πυρκαγιές στο Μάτι).
Δείχνουν οτιδήποτε άλλο= Αποκρύπτουν την κατάσταση που πραγματικά επικρατεί.
Σταματάνε να προβάλλουν ειδήσεις= Φυμώνουν την ενημέρωση του κόσμου.
 

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
DumeNuke δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει αλλά η όλη σημερινή κατάσταση είναι ένα πασιφανές μήνυμα εκ των άνω ότι πρέπει να παιξουμε AoE3
 
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top