[Αρχείο 2018 - 2022] Γενικές σκέψεις για την πολιτική και την επικαιρότητα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,307 μηνύματα.
λολ πιστεύεις όντως τα ψεκασμένα περί ισχυρότερων γονιδίων που υπερισχύουν; αν συνέβαινε έτσι όπως το λες όλοι οι Αμερικανοί θα ταν λευκοί. Αν πας να περπατήσεις στο δρόμο καμιάς ευρωπαϊκής πρωτεύουσας θα διαπιστώσεις πως κυκλοφορούν άνθρωποι απ' όλες τις φυλές. Νομιμότατοι άνθρωποι δεύτερης και τρίτης και τέταρτης γενιάς ανώτερων κοινωνικών τάξεων. Δεν ξέρω πώς έχεις σχηματίσει στο νου σου το δημογραφικό της ευρώπης αλλά δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες οι λευκοί Λατίνοι με τους Μαύρους δεν είναι ούτε σε μικρά νούμερα ούτε διάσπαρτοι για να αφομοιωθούν με τους Λευκούς ευρωπαϊκής προέλευσης που ως τώρα είναι το κυρίαρχο στοιχείο. Ιδίως οι Μαύροι ζουν στα γνωστά hoods που λένε, αποστασιοποιημένοι κατά πλειοψηφία. Οι Λευκοί ίσα ίσα μειώνονται με απίστευτους ρυθμούς δυστυχώς, πως θα αυξηθούν; επίσης δεν είπα ότι πιστεύω σε πιο δυνατά γονίδια.. Ένας Λευκός άνετα θα μπορούσε να απορροφηθεί σε μια Μαύρη χώρα από τη Μαύρη Φυλή καθώς οι μιγάδες που θα προκύψουν θα παντρευτούν Μαύρους/ες και έτσι τελειώνει το πράγμα. Το πολύ σε δύο γενεές..

Και βλέπουμε που οδηγεί αυτό με τον πολυφυλετισμό στις κοινωνίες μας. Όσο υπάρχουν ακόμα φράγκα όλα κυλάνε μέλη γάλα, μια χαρά σκύβει ο Λευκός Ευρωπαίος. Όταν θα τελειώσουν τα λεφτά τότε θα ξυπνήσει και τα πράγματα θα γίνουν ξανά τόσο άγρια που ούτε εγώ δεν θα τα στηρίζω. Μένει η ιστορία να το αποδείξει σε λίγες δεκαετίες.

Ο Ορμπάν παράνομα αρνήθηκε την ποσόστωση δεν σκέφτηκε κάτι που δεν σκέφτηκαν άλλες χώρες που διαφώνησαν εξίσου με την πολιτική αυτή. απλά επέλεξε να γίνει κάφρος εκεί που οι υπόλοιποι επέλεξαν να μην. Αν περνούσε η σύνδεση των κονδυλίων με το rule of law που ήθελαν να περάσουν άλλα κράτη ακριβώς για αυτό το λόγο θα έκανε τουμπεκί.
Και πολύ καλά έκανε που αρνήθηκε την εγκληματική ποσόστωση. Κανένα κράτος και εξαρχής ούτε η ΕΕ θα έπρεπε να δεχτεί/προτείνει ένα τέτοιο εγκληματικό αντι-ευρωπαϊκό πράγμα. Δεν ανήκουν στην Ευρώπη, τι δουλειά έχουν στην Ευρώπη και πρέπει να τους δεχτούμε; Τα λεφτά μας από τους φόρους μας, μόνον για Ευρωπαίους να πάνε. Ο Viktor Orban ως τώρα έχει διαχειριστεί τις καταστάσεις άψογα. Με την μια αρνήθηκε την ένταξη της χώρας του στο ΔΝΤ και εν συνεχεία αρνήθηκε τη ποσόστωση. Από πότε το να εξυπηρετείς τα συμφέροντα της χώρας σου είναι κακό;
 

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Πάντα, η άρχουσα τάξη δημιουργούσε φανταστικούς εχθρούς έτσι ώστε να αποπροσανατολίζει τον λαό από τα πραγματικά προβλήματα, παλιότερο παράδειγμα είναι ο Χίτλερ ο οποίος κατάφερε να διχάσει και να στρέψει την κοινωνία σε εξιλαστήρια θύματα, δηλαδή τους Αθίγγανους, τους Εβραίους, ψυχικά διαταραγμένους και ομοφυλόφιλους.

Πλέον, τον ρόλο αυτό τον έχουν πάρει οι πρόσφυγες. Δεν θα λυθούν τα προβλήματα μας αν επαναπροωθήσουμε ή σπάσουμε στο ξύλο κάποιον φτωχότερο από εμάς με διαφορετικό χρώμα δέρματος.
Ήταν ο Χίτλερ "άρχουσα τάξη" της γερμανικής κοινωνίας;
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 19,771 μηνύματα.
Εγώ θα σταθώ στο εξής για τέλος: Αν δεν ονειρευόμαστε ένα καλύτερο αύριο, αυτό δεν θα μπορέσει να έρθει. Για αυτό ελπίζουμε πάντα στο καλύτερο. Η ζωή είναι ένα θαύμα και εμείς οι θαυματοποιοί.

Εννοείται. Γι' αυτό πιστεύω ότι αν μια Τουρκάλα γνωρίσει τον Γιάννη (@giannhs2001) θα αρχίσει να βλέπει τη ζωή αλλιώς. Το ερώτημα είναι πως ο κάθε άνθρωπας διοχετεύει την θετική ενέργειά του καθημερινά. Όταν από το πρωί διαβάζεις απόψεις που στοχεύουν σε μια δυστοπική Ελλάδα, άνθρωποι σε μια δυστυχία, δεν ξέρω τι νόημα έχει να συζητάμε για το αν θα έχει μέλλον η γλώσσα αφού δεν ομορφαίνουμε το παρόν. Πόσα σ' αγαπώ είπατε από το πρωί; :)
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 19,771 μηνύματα.
Παιδιά πιστεύετε σε νέο lockdown; Ρωτάω γιατί έχει βουηξει ο τόπος.
Εγώ θεωρώ ότι θα προσπαθήσουν να τα ρίξουν όλα στους ανεμβολιαστους,αλλά πολύ το φοβάμαι και το Γενικό κλείσιμο.Εσεις τι πιστεύετε;

H πολιτική είναι η τέχνη πως να κάνει το ανέφικτο σενάριο, εφικτό. :)
 

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,549 μηνύματα.
Ουπς!
 

chrisjhon02

Διάσημο μέλος

Ο chrisjhon02 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,710 μηνύματα.
Ήταν ο Χίτλερ "άρχουσα τάξη" της γερμανικής κοινωνίας;
Με μαρξιστικούς όρους όχι επειδή άρχουσα τάξη είναι η τάξη που κυριαρχεί στην οικονομία. Οι Γερμανοί τραπεζίτες και βιομήχανοι της εποχής του τον είχαν στηρίξει. Ακόμα και η αμερικάνικη Ford παρείχε στην ναζιστική Γερμανία μεγάλες ποσότητες στρατιωτικών πρώτων υλών.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

255439426_4458279794291451_3597634953050747926_n.png
 
Τελευταία επεξεργασία:

Guest 875331

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Μετά απο μία κλιμάκωση του υβριδικού πολέμου, που έχει πάρει διαστάσεις τεράστιες απο το Γιβραλτάρ, ώς την Μεσόγειο και το Αιγαίο και απο τον Έβρο ως την Πολωνία, είσαι απίστευτος να βάζεις μία ξύλινη γλώσσα για να πεις απλά κάτι.
Εγινες και λεξιπλάστης τώρα... :cool:
Μάξιμε δεν είσαι ούτε χριστιανός, ούτε δεξιός. Μην ενοχλείς τους orthobros, γτ θα σε βρούμε.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Οι άνθρωποι δεν είναι ακριβώς ίδιοι. Χωρίζονται σε Φυλές. Τα Έθνη είναι για να σώζουν τις Φυλές. Όλα αυτά που αναφέρεις μπορούν να γίνουν σε συνδυασμό με τα εθνικά κράτη. Τα Έθνη μπορούν να συνυπάρξουν ειρηνικά και να συνεργάζονται για τη πρόοδο και την ευημερία. Δεν είναι προϋπόθεση να διαλυθούν τα Έθνη και οι εθνικές ταυτότητες για να επιτευχθεί η πρόοδος.
Η κατανόηση περί έθνους και εθνικισμού είναι κακή και πρέπει να διαβάσεις fichte&gobineau για να στανιάρεις. Τα έθνη αρχίζουν εκεί που τελειώνουν οι φυλές. Σκέψου μόνο στην Ελλάδα πόσες διαφορετικές φυλές είναι ανεμειγμένες.

'Οσον αφορά την κακοντυμένη και αναιδή ολλανδέζα δημοσιογράφο, γιατί πρέπει να ανεχτούμε τέτοιες να έχουεν νεαρά αγόρια από το Αφγανιστάν; Επειδή τα παιχνίδια τους κάτω απ' το κρεβάτι δεν τις ικανοποιούν πλέον;
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,307 μηνύματα.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,307 μηνύματα.
Ο πατριώτης Πολωνός Πρωθυπουργός Μοραβιέτσκι συνάντησε τον τελευταίο εν ζωή Πολωνό μαχητή της Εξέγερσης της Βαρσοβίας 1944 κατά των Γερμανών.

246708191_1201488483713066_1166325547941602079_n.jpg



Αυτό που με κάνει εντύπωση είναι ότι θυμήθηκα με αυτήν την εικόνα στην Ελλάδα ένα βίντεο που έδειχνε έναν υπερήλικα-βετέρανο μετά από επίθεση των ΜΑΤ προς τους συνταξιούχους να λέει μπροστά στις διμοιρίες " εγώ πολέμησα τους Γερμανούς στα βουνά " με παράπονο. Αυτή είναι η διαφορά μας. Στη Πολωνία κυβερνούν οι πατριώτες και στην Ελλάδα οι εθνοπροδότες. Αυτά τα Έθνη θα ζήσουν, δόξα και τιμή στους αγωνιστές και στις αγωνίστριες των Εθνών. Πρόνοια για τους/τις Βετεράνους.

#Με_Την_Πολωνία #Μοραβιέτσκι
 

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5,971 μηνύματα.

chrisjhon02

Διάσημο μέλος

Ο chrisjhon02 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,710 μηνύματα.
Η πρυτανεία του ΕΚΠΑ βγάζει ανακοίνωση να μην ξεχνάμε τα φώτα ανοιχτά γιατί δεν υπάρχουν λεφτά. Η κυβέρνηση πήρε μέτρα για τις μεγάλες εταιρίες και επιχειρήσεις οι οποίες θα χτυπηθούν από τις ανατιμήσεις αλλά όχι για τα ΑΕΙ.
255741067_2707359079408212_8340160998641104535_n.jpg
 

Nihilist

Τιμώμενο Μέλος

Ο Nihilist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,355 μηνύματα.
Εγώ δεν μίλησα για εξωτερική ειρήνη αλλά για εσωτερική. Η εθνική ομοιογένεια και ομοψυχία ενώνει τους ανθρώπους, ο μόνος εχθρός εδώ είναι αυτοί που την υποδαυλίζουν, άτομα κυρίως αριστερών πεποιθήσεων

Αυτό δεν ισχύει. Κινεζικός εμφύλιος, ισπανικός, του Κονγκό, της Νιγηρίας, του Βιετνάμ, της Κορέας κλπ κλπ. Από τους πιο αιματηρούς και κτηνώδεις πολέμους. Η κατασκευή του έθνους δεν εξασφαλίζει την ομόνοια του έθνους. Θα μου απαντήσεις, οι αριστεροί φταίνε που αντιμάχονται αυτήν την κατασκευή, αλλά αυτό ακριβώς το επιχείρημα καταρρίπτει τη δική σου υπόθεση, διότι δείχνει πως η θέσμιση του έθνους όχι απλά δεν αρκεί για να εξασφαλίσει αυτή την εσωτερική ειρήνη, αλλά τη ναρκοθετεί ακριβώς επειδή δημιουργεί η ίδια τους εχθρούς της. Και αυτό είναι ίδιον κάθε ιδεολογίας. Ιδεολογία σημαίνει ετερο-νομία και ομογενοποίηση, στρατιωτάκια που υπακούουν σε κανόνες ετεροπροσδιοριζόμενους μέχρι άκρας λεπτομέρειας. Όλες αυτές οι κατασκευές, οι απόλυτες και ανορθολογικές φαντασιακές παραστάσεις, ίσως κάποτε ήταν χρήσιμες σε συλλογικό επίπεδο, αλλά πλέον όποιος τις υιοθετεί σε ατομικό δεν είναι αυτόνομος, ελεύθερος, αυθεντικός.

Δε λέω ότι πρέπει να τα ισοπεδώσουμε όλα, αλλά αυτή η ακραία προσήλωση στο έθνος μου φαίνεται κωμικά μυθολογική, ισοπεδωτική, ολοκληρωτική, ανορθολογική και αυτοαντιφατική. Μπορεί να υπάρξουν καλύτεροι μηχανισμοί, πιο ρευστοί και ευέλικτοι, για να συνυπάρξουμε ειρηνικά. Απλώς πάντοτε φοβόμαστε να βρεθούμε έξω από ένα κλειστό και στέρεο σύστημα, γιατί ο μέσος άνθρωπος προτιμά την υπακοή, την ετεροαυτοματοποίηση και τη βεβαιότητα, παρά τη ρευστότητα και αβεβαιότητα της δημιουργικότητας και της αυτο-νομίας.

Σέβομαι πάντως τις απόψεις σου και θενξ που τις μοιράστηκες.
 

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,549 μηνύματα.

Αυτή απουσίαζε από την λίστα Πέτσα...

ΥΓ : Κάποια στιγμή λέει : <<η ελληνική δημοσιογραφία έχει πιάσει πάτο...>>
 

chrisjhon02

Διάσημο μέλος

Ο chrisjhon02 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,710 μηνύματα.
Ο πολυφυλετισμός είναι απλά ένα αίτιο, όχι το αντίθετο. Εγώ δεν μίλησα για εξωτερική ειρήνη αλλά για εσωτερική. Η εθνική ομοιογένεια και ομοψυχία ενώνει τους ανθρώπους, ο μόνος εχθρός εδώ είναι αυτοί που την υποδαυλίζουν, άτομα κυρίως αριστερών πεποιθήσεων.


Η Φυλή είναι κάτι με το οποίο γεννιέσαι. Είναι η ανθρώπινη ράτσα. Πρέπει να προστατευτεί γιατί ειδάλλως θα χαθεί η μοναδικότητα κάθε χώρας. Κάθε χώρα και ιστορικά βασίστηκε σε μια Φυλή, μια Θρησκεία, έναν πολιτισμό, ιστορία κλπ.Αν αυτοί οι συνδετικοί κρίκοι χαλάσουν τότε η ιστορία μας τελείωσε.
Τα έθνη δεν είναι προαιώνια όπως ισχυρίζονται οι εθνικιστές αλλά κατασκευάστηκαν για λόγους οικονομικούς και πολιτικούς, δηλαδή για να δημιουργηθεί μια κοινωνική συνοχή η οποία ήταν απαραίτητη για τον τότε ανερχόμενο καπιταλισμό, διότι η ύπαρξη σταθερού εθνικού κράτους εξασφαλίζει θεσμική σταθερότητα και προσφέρει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης στο κεφάλαιο. Πλέον, είναι η επίσημη θρησκεία του κάθε κράτους στην οποία ο κάθε πολίτης οφείλει να πιστεύει. Αν ήμουν εθνικιστής, θα με προβλημάτιζε το γεγονός πως όλα τα αστικά κόμματα αναγνωρίζουν και πιστεύουν στην έννοια του έθνους, ακόμα και αριστερά όπως το κκε. Μπορεί οι εθνικιστικές ιδεολογίες να ήταν προοδευτικές όταν εμφανίστηκαν στην ύστερη αναγέννηση, επειδή ήταν το πολιτικό ρεύμα το οποίο ερχόταν σε ρήξη με την καταπιεστική φεουδαρχία αλλά πλέον κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Η λογική της ράτσας επιστημονικά δεν στέκει (όλοι προερχόμαστε από το ίδιο υποείδος, homo sapiens sapiens), η φυλή πλέον θεωρείται ένα ψευδοεπιστημονικό σύστημα ταξινόμησης.
Ο άνθρωπος δεν είναι άλογο κούρσας που πρέπει να διατηρηθεί η ''καθαρότητα'' του. Ίσως σε κάποιες απομονωμένες φυλές τις Αφρικής να υπάρχουν φυλές όπως τις εννοούν οι εθνικιστές. Στα σύγχρονα κράτη, δεν υπάρχει κάποια ΄''καθαρή'' φυλή, διότι, εδώ και αιώνες οι άνθρωποι ''μπασταρδεύονται'' μεταξύ τους.

Η έννοια του έθνους μπορεί να προσφέρει μια αίσθηση ενότητας σε ένα σύνολο, παρόλα αυτά συσκοτίζει τις ταξικές σχέσεις εκμετάλλευσης που υπάρχουν και δημιουργεί νέους διαχωρισμούς με άλλες κοινωνικές ομάδες.

Προφανώς, κανένας λογικός άνθρωπος δεν προτείνει να καταστραφούν όλες οι πολιτισμικές διαφορές μεταξύ των λαών και να γίνουμε όλοι ένα πράγμα. Αλλά, το ζήτημα είναι τι θα κρατήσουμε και τι θα πετάξουμε. Παράδειγμα, το ζήτημα της θρησκείας, δεν είναι κάτι το οποίο οι λαοί πρέπει να θεωρούν πως είναι απαραίτητο να κρατήσουν, διότι η θρησκεία είναι κάτι το οποίο έρχεται σε αντίθεση με την επιστήμη και είναι μια οργανωμένη εξουσία (τουλάχιστον σε χώρες που κυριαρχεί ο χριστιανισμός και το ισλαμ).
 
Τελευταία επεξεργασία:

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,307 μηνύματα.
Αυτό δεν ισχύει. Κινεζικός εμφύλιος, ισπανικός, του Κονγκό, της Νιγηρίας, του Βιετνάμ, της Κορέας κλπ κλπ. Από τους πιο αιματηρούς και κτηνώδεις πολέμους. Η κατασκευή του έθνους δεν εξασφαλίζει την ομόνοια του έθνους. Θα μου απαντήσεις, οι αριστεροί φταίνε που αντιμάχονται αυτήν την κατασκευή, αλλά αυτό ακριβώς το επιχείρημα καταρρίπτει τη δική σου υπόθεση, διότι δείχνει πως η θέσμιση του έθνους όχι απλά δεν αρκεί για να εξασφαλίσει αυτή την εσωτερική ειρήνη, αλλά τη ναρκοθετεί ακριβώς επειδή δημιουργεί η ίδια τους εχθρούς της. Και αυτό είναι ίδιον κάθε ιδεολογίας. Ιδεολογία σημαίνει ετερο-νομία και ομογενοποίηση, στρατιωτάκια που υπακούουν σε κανόνες ετεροπροσδιοριζόμενους μέχρι άκρας λεπτομέρειας. Όλες αυτές οι κατασκευές, οι απόλυτες και ανορθολογικές φαντασιακές παραστάσεις, ίσως κάποτε ήταν χρήσιμες σε συλλογικό επίπεδο, αλλά πλέον όποιος τις υιοθετεί σε ατομικό δεν είναι αυτόνομος, ελεύθερος, αυθεντικός.
Αυτά που λες βέβαια είναι απόρροια των πολιτικών ιδεολογιών και κυρίως του αστικού συστήματος. Οι πόλεμοι γίνονται για συμφέροντα λίγων καθώς πάντα αν το ψάξεις κάθε πόλεμος εξυπηρετεί στα βαθύτερα αίτιά του τα συμφέροντα κάποιας ομάδας. Τα εθνικά κράτη δεν έχουν να κάνουν με αυτό. Παραδέχτηκα άλλως τε ότι υπάρχει προβληματική εξωτερική επικοινωνία ανάμεσα στα έθνη του κόσμου αλλά αυτό οφείλεται στην έλλειψη διάθεσης παγκόσμιας συνεργασίας και στη υποδούλωση των πιο αδύναμων εθνών από άλλα πιο δυνατά, όσο ο κόσμος μας βασίζεται στη λογική του " το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό " τότε και διεθνισμό να φέρουμε με απαλοιφή των Εθνών πάλι τα ίδια θα έχομεν.

Ασούμε στην Κορέα, στο Βιετνάμ ήτο η σύγκρουσις δύο κόσμων ( η κομμουνιστική Ανατολή και η καπιταλιστική Δύση ). Ήτο πόλεμοι συμφερόντων για τη γεωστρατηγική σκακιέρα. Κοντά στα επιχειρήματα σου ήτο ο Κινεζικός και ο Ισπανικός εμφύλιος. Στο Κονγκό και στη Νιγηρία οι πόλεμοι δεν έγιναν λόγω των εθνικών κρατών αλλά λόγω απουσίας των. Στην Αφρική τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Δεν υπάρχουν συγκροτημένα εθνικά κράτη γιατί κάθε κράτος έχει μέσα πολλές φυλές με δικά της ήθη/έθιμα, τοπικές δοξασίες, γλώσσα και τοπικιστικά αισθήματα, δεν υπάρχει η αντίληψις ενός ενωμένου Έθνους και για αυτό σφάζονται. Στη μεγάλη γενοκτονία της Ρουάντα ασούμε η μία φύλη ( Χούτου ) κατέσφαξε την άλλη ( Τούτσι ) με 1 εκατομμύριο νεκρούς. Στην Ισπανία και στη Κίνα βρίσκεις χώρες στην επιχειρηματολογία σου. Στα εθνικά κράτη οι άνθρωποι δεν σφάζονται για λόγους θρησκείας, χρώματος κλπ αλλά απέδειξαν ότι μπορούν να σφαχτούν για πολιτικές ιδεολογίες σε δύσκολες εποχές όπως αυτές του εμφυλίου της Ισπανίας και μία δεκαετία αργότερα και της Κίνας. Η πολιτική είναι ακόμα ένα αίτιο κοινωνικής πόλωσης δεν διαφωνώ.

Για να είμαστε όμως και ειλικρινείς όσο υπάρχει Δημοκρατία δεν θα υπάρξει πλήρης ομοψυχία. Απλά τα εθνικά κράτη μπορούν να εγγυηθούν ομοιότητα σε πολλούς τομείς, θρησκεία, φυλή, ήθη και έθιμα. Οι διαφωνίες στην πολιτική είναι φταίξιμο της Δημοκρατίας και όχι των εθνικών κρατών.

Δε λέω ότι πρέπει να τα ισοπεδώσουμε όλα, αλλά αυτή η ακραία προσήλωση στο έθνος μου φαίνεται κωμικά μυθολογική, ισοπεδωτική, ολοκληρωτική, ανορθολογική και αυτοαντιφατική. Μπορεί να υπάρξουν καλύτεροι μηχανισμοί, πιο ρευστοί και ευέλικτοι, για να συνυπάρξουμε ειρηνικά. Απλώς πάντοτε φοβόμαστε να βρεθούμε έξω από ένα κλειστό και στέρεο σύστημα, γιατί ο μέσος άνθρωπος προτιμά την υπακοή, την ετεροαυτοματοποίηση και τη βεβαιότητα, παρά τη ρευστότητα και αβεβαιότητα της δημιουργικότητας και της αυτο-νομίας.

Σέβομαι πάντως τις απόψεις σου και θενξ που τις μοιράστηκες.
Δεν ξέρω ποια θα ήταν η εναλλακτική πάντως εγώ πιστεύω απόλυτα στο Έθνος και στη Φυλή μου και θέτω τη ζωή μου στην υπηρεσία των. Αν βρεθεί καμία εναλλακτική που δεν θα είναι αντεθνική θα δούμε. Οι αλλαγές γίνονται με το πέρασμα πολλών αιώνων. Πάντως σίγουρα προτιμώ να πεθάνω παρά να ζήσω σε έναν διεθνιστικό, πολυπολιτισμικό και πολυφυλετικό κόσμο, όσο ζω θα πολεμήσω για να μην υπάρξουν αυτά.

Και εγώ σέβομαι τις δικές σου και όλων των μελών εδώ μέσα, ασχέτως αν διαφωνούμε.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Τα έθνη δεν είναι προαιώνια όπως ισχυρίζονται οι εθνικιστές αλλά κατασκευάστηκαν για λόγους οικονομικούς και πολιτικούς, δηλαδή για να δημιουργηθεί μια κοινωνική συνοχή η οποία ήταν απαραίτητη για τον τότε ανερχόμενο καπιταλισμό, διότι η ύπαρξη σταθερού εθνικού κράτους εξασφαλίζει θεσμική σταθερότητα και προσφέρει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης στο κεφάλαιο. Πλέον, είναι η επίσημη θρησκεία του κάθε κράτους στην οποία ο κάθε πολίτης οφείλει να πιστεύει. Αν ήμουν εθνικιστής, θα με προβλημάτιζε το γεγονός πως όλα τα αστικά κόμματα αναγνωρίζουν και πιστεύουν στην έννοια του έθνους, ακόμα και αριστερά όπως το κκε. Μπορεί οι εθνικιστικές ιδεολογίες να ήταν προοδευτικές όταν εμφανίστηκαν στην ύστερη αναγέννηση, επειδή ήταν το πολιτικό ρεύμα το οποίο ερχόταν σε ρήξη με την καταπιεστική φεουδαρχία αλλά πλέον κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
Για εμένα τα Έθνη είναι απλά ένα τωρινό στάδιο που εξυπηρετεί τον διαχωρισμό των ανθρώπων. Οι άνθρωποι πάντα θα διαχωρίζονται, είναι στη φύση τους. Ο μόνος τρόπος να υπάρξει ομοψυχία στη Γη είναι να υπάρξουν εξωγήινοι λαοί, να έρθει δηλαδή νέος τρόπος διαχωρισμού. Ποτέ στην ιστορία δεν υπήρξε ενότητα του ανθρώπινου γένους και ποτέ στην ιστορία δεν θα υπάρξει.

Μπορεί να το υποκίνησε ο καπιταλισμός αλλά για αιώνες οι άνθρωποι στις πολυεθνικές Αυτοκρατορίες σφάζονταν μεταξύ τους, οπότε ο καπιταλισμός σύμφωνα με τα επιχειρήματα σου πάντα, στηρίχτηκε πάνω στη θέληση των ανθρώπων να διαχωριστούν και όχι το ανάποδο θα προσθέσω εγώ. Μα κανένα αστικό κόμμα δεν πιστεύει στα εθνικά κράτη, ούτε το ΚΚΕ. Πιστεύουν στο " κράτος" όχι στο "εθνικό κράτος" έχει διαφορά. Οι υλισταί κομμουνισταί και καπιταλισταί βλέπουν απλά το κράτος σαν έναν παροχέα υπηρεσιών, δεν αναγνωρίζουν τον εθνισμό του.
Η λογική της ράτσας επιστημονικά δεν στέκει (όλοι προερχόμαστε από το ίδιο υποείδος, homo sapiens sapiens), η φυλή πλέον θεωρείται ένα ψευδοεπιστημονικό σύστημα ταξινόμησης.
Ο άνθρωπος δεν είναι άλογο κούρσας που πρέπει να διατηρηθεί η ''καθαρότητα'' του. Ίσως σε κάποιες απομονωμένες φυλές τις Αφρικής να υπάρχουν φυλές όπως τις εννοούν οι εθνικιστές. Στα σύγχρονα κράτη, δεν υπάρχει κάποια ΄''καθαρή'' φυλή, διότι, εδώ και αιώνες οι άνθρωποι ''μπασταρδεύονται'' μεταξύ τους.

Η έννοια του έθνους μπορεί να προσφέρει μια αίσθηση ενότητας σε ένα σύνολο, παρόλα αυτά συσκοτίζει τις ταξικές σχέσεις εκμετάλλευσης που υπάρχουν και δημιουργεί νέους διαχωρισμούς με άλλες κοινωνικές ομάδες.
Η Φυλή είναι διάκριτη παντού στο κόσμο. Κάθε χώρα έχει τα δικά της γενετικά χαρακτηριστικά και είναι καθήκον μας να τα διατηρήσωμεν. Θεωρώ τη καθαρότητα σημαντική υπόθεση αλλά δεν είμαι και υπέρ φυλετικών νόμων όπως στην εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία που θα απαγορεύει το να παντρεύεσαι με αλλόφυλους/-ες. Απλά θεωρώ πως ένα κράτος πρέπει να θεωρεί πρότυπον το δικό του φυλετικό μοντέλο και αυτό να προωθεί. 100% καθαρή φυλή δεν υπάρχει αλλά δεν υπάρχει 100% βρωμιά όπως ισχυρίζονται οι αριστεροί. Τα Έθνη όπως είπα εξυπηρετούν αυτή την ανάγκη όλων των ιδεολόγων εθνικιστών, να μην έχουμε γείτονες μουσουλμάνους, μη Λευκούς κλπ. Η συνύπαρξις αυτή είναι επιβλαβής. Οι ταξικές σχέσεις είναι απόρροια των υλιστών του καπιταλισμού όχι των εθνικών κρατών. Οι εθνικιστές ήδη από τις αρχές του 20ου αιώνα προβάλλουν το θέμα του ταξικού διαχωρισμού. Σε χώρες όπως η Ιταλία του Μουσολίνι ή στην Ισπανία του Miguel Primo de Rivera το θέμα είχε διευθετηθεί.

Προφανώς, κανένας λογικός άνθρωπος δεν προτείνει να καταστραφούν όλες οι πολιτισμικές διαφορές μεταξύ των λαών και να γίνουμε όλοι ένα πράγμα. Αλλά, το ζήτημα είναι τι θα κρατήσουμε και τι θα πετάξουμε. Παράδειγμα, το ζήτημα της θρησκείας, δεν είναι κάτι το οποίο οι λαοί πρέπει να θεωρούν πως είναι απαραίτητο να κρατήσουν, διότι η θρησκεία είναι κάτι το οποίο έρχεται σε αντίθεση με την επιστήμη και είναι μια οργανωμένη εξουσία (τουλάχιστον σε χώρες που κυριαρχεί ο χριστιανισμός και το ισλαμ).
Καμία σχέση όμως Χριστιανισμός και Ισλάμ. Το Ισλάμ σήμερον έχει αυστηρή πολιτική εξουσία, ο Χριστιανισμός έχει εκλείψει. Το δεύτερο έχει και πιο βάρβαρα χαρακτηριστικά καθώς το Ισλάμ είναι μία θρησκεία που επιβάλλει δική του οργάνωση στα πάντα από το πως πρέπει να είναι πολιτικά και κοινωνικοοικονομικά δομημένο ένα κράτος έως και την προσωπική ζωή του καθενός. Ο Χριστιανισμός δεν έχει τόση πελώρια έκταση. Το ζήτημα είναι απλό, κάθε λαός να ζει στη χώρα του, να κρατάει τα ήθη και τα έθιμα του και όλοι μαζί να προοδεύουν και να ζουν ειρηνικά. Είμαι απόλυτα υπέρ του ρεύματος του " Alter globalisation/Εναλλακτική Παγκοσμιοποίηση " χωρίς να λιώνονται δηλαδή οι λαοί, οι πολιτισμοί και οι φυλές τα εθνικά κράτη του κόσμου να συνεργάζονται και να προοδεύουν μαζί.
 
Τελευταία επεξεργασία:

chrisjhon02

Διάσημο μέλος

Ο chrisjhon02 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,710 μηνύματα.

Αυτή απουσίαζε από την λίστα Πέτσα...

ΥΓ : Κάποια στιγμή λέει : <<η ελληνική δημοσιογραφία έχει πιάσει πάτο...>>
Είναι και troll, εμφανίστηκε με καπέλο ενώ είναι μέσα σε σπίτι.

Αυτά που λες βέβαια είναι απόρροια των πολιτικών ιδεολογιών και κυρίως του αστικού συστήματος. Οι πόλεμοι γίνονται για συμφέροντα λίγων καθώς πάντα αν το ψάξεις κάθε πόλεμος εξυπηρετεί στα βαθύτερα αίτιά του τα συμφέροντα κάποιας ομάδας. Τα εθνικά κράτη δεν έχουν να κάνουν με αυτό. Παραδέχτηκα άλλως τε ότι υπάρχει προβληματική εξωτερική επικοινωνία ανάμεσα στα έθνη του κόσμου αλλά αυτό οφείλεται στην έλλειψη διάθεσης παγκόσμιας συνεργασίας και στη υποδούλωση των πιο αδύναμων εθνών από άλλα πιο δυνατά, όσο ο κόσμος μας βασίζεται στη λογική του " το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό " τότε και διεθνισμό να φέρουμε με απαλοιφή των Εθνών πάλι τα ίδια θα έχομεν.

Ασούμε στην Κορέα, στο Βιετνάμ ήτο η σύγκρουσις δύο κόσμων ( η κομμουνιστική Ανατολή και η καπιταλιστική Δύση ). Ήτο πόλεμοι συμφερόντων για τη γεωστρατηγική σκακιέρα. Κοντά στα επιχειρήματα σου ήτο ο Κινεζικός και ο Ισπανικός εμφύλιος. Στο Κονγκό και στη Νιγηρία οι πόλεμοι δεν έγιναν λόγω των εθνικών κρατών αλλά λόγω απουσίας των. Στην Αφρική τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Δεν υπάρχουν συγκροτημένα εθνικά κράτη γιατί κάθε κράτος έχει μέσα πολλές φυλές με δικά της ήθη/έθιμα, τοπικές δοξασίες, γλώσσα και τοπικιστικά αισθήματα, δεν υπάρχει η αντίληψις ενός ενωμένου Έθνους και για αυτό σφάζονται. Στη μεγάλη γενοκτονία της Ρουάντα ασούμε η μία φύλη ( Χούτου ) κατέσφαξε την άλλη ( Τούτσι ) με 1 εκατομμύριο νεκρούς. Στην Ισπανία και στη Κίνα βρίσκεις χώρες στην επιχειρηματολογία σου. Στα εθνικά κράτη οι άνθρωποι δεν σφάζονται για λόγους θρησκείας, χρώματος κλπ αλλά απέδειξαν ότι μπορούν να σφαχτούν για πολιτικές ιδεολογίες σε δύσκολες εποχές όπως αυτές του εμφυλίου της Ισπανίας και μία δεκαετία αργότερα και της Κίνας. Η πολιτική είναι ακόμα ένα αίτιο κοινωνικής πόλωσης δεν διαφωνώ.

Για να είμαστε όμως και ειλικρινείς όσο υπάρχει Δημοκρατία δεν θα υπάρξει πλήρης ομοψυχία. Απλά τα εθνικά κράτη μπορούν να εγγυηθούν ομοιότητα σε πολλούς τομείς, θρησκεία, φυλή, ήθη και έθιμα. Οι διαφωνίες στην πολιτική είναι φταίξιμο της Δημοκρατίας και όχι των εθνικών κρατών.


Δεν ξέρω ποια θα ήταν η εναλλακτική πάντως εγώ πιστεύω απόλυτα στο Έθνος και στη Φυλή μου και θέτω τη ζωή μου στην υπηρεσία των. Αν βρεθεί καμία εναλλακτική που δεν θα είναι αντεθνική θα δούμε. Οι αλλαγές γίνονται με το πέρασμα πολλών αιώνων. Πάντως σίγουρα προτιμώ να πεθάνω παρά να ζήσω σε έναν διεθνιστικό, πολυπολιτισμικό και πολυφυλετικό κόσμο, όσο ζω θα πολεμήσω για να μην υπάρξουν αυτά.

Και εγώ σέβομαι τις δικές σου και όλων των μελών εδώ μέσα, ασχέτως αν διαφωνούμε.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Για εμένα τα Έθνη είναι απλά ένα τωρινό στάδιο που εξυπηρετεί τον διαχωρισμό των ανθρώπων. Οι άνθρωποι πάντα θα διαχωρίζονται, είναι στη φύση τους. Ο μόνος τρόπος να υπάρξει ομοψυχία στη Γη είναι να υπάρξουν εξωγήινοι λαοί, να έρθει δηλαδή νέος τρόπος διαχωρισμού. Ποτέ στην ιστορία δεν υπήρξε ενότητα του ανθρώπινου γένους και ποτέ στην ιστορία δεν θα υπάρξει.

Μπορεί να το υποκίνησε ο καπιταλισμός αλλά για αιώνες οι άνθρωποι στις πολυεθνικές Αυτοκρατορίες σφάζονταν μεταξύ τους, οπότε ο καπιταλισμός σύμφωνα με τα επιχειρήματα σου πάντα, στηρίχτηκε πάνω στη θέληση των ανθρώπων να διαχωριστούν και όχι το ανάποδο θα προσθέσω εγώ. Μα κανένα αστικό κόμμα δεν πιστεύει στα εθνικά κράτη, ούτε το ΚΚΕ. Πιστεύουν στο " κράτος" όχι στο "εθνικό κράτος" έχει διαφορά. Οι υλισταί κομμουνισταί και καπιταλισταί βλέπουν απλά το κράτος σαν έναν παροχέα υπηρεσιών, δεν αναγνωρίζουν τον εθνισμό του.

Η Φυλή είναι διάκριτη παντού στο κόσμο. Κάθε χώρα έχει τα δικά της γενετικά χαρακτηριστικά και είναι καθήκον μας να τα διατηρήσωμεν. Θεωρώ τη καθαρότητα σημαντική υπόθεση αλλά δεν είμαι και υπέρ φυλετικών νόμων όπως στην εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία που θα απαγορεύει το να παντρεύεσαι με αλλόφυλους/-ες. Απλά θεωρώ πως ένα κράτος πρέπει να θεωρεί πρότυπον το δικό του φυλετικό μοντέλο και αυτό να προωθεί. 100% καθαρή φυλή δεν υπάρχει αλλά δεν υπάρχει 100% βρωμιά όπως ισχυρίζονται οι αριστεροί. Τα Έθνη όπως είπα εξυπηρετούν αυτή την ανάγκη όλων των ιδεολόγων εθνικιστών, να μην έχουμε γείτονες μουσουλμάνους, μη Λευκούς κλπ. Η συνύπαρξις αυτή είναι επιβλαβής. Οι ταξικές σχέσεις είναι απόρροια των υλιστών του καπιταλισμού όχι των εθνικών κρατών. Οι εθνικιστές ήδη από τις αρχές του 20ου αιώνα προβάλλουν το θέμα του ταξικού διαχωρισμού. Σε χώρες όπως η Ιταλία του Μουσολίνι ή στην Ισπανία του Miguel Primo de Rivera το θέμα είχε διευθετηθεί.


Καμία σχέση όμως Χριστιανισμός και Ισλάμ. Το Ισλάμ σήμερον έχει αυστηρή πολιτική εξουσία, ο Χριστιανισμός έχει εκλείψει. Το δεύτερο έχει και πιο βάρβαρα χαρακτηριστικά καθώς το Ισλάμ είναι μία θρησκεία που επιβάλλει δική του οργάνωση στα πάντα από το πως πρέπει να είναι πολιτικά και κοινωνικοοικονομικά δομημένο ένα κράτος έως και την προσωπική ζωή του καθενός. Ο Χριστιανισμός δεν έχει τόση πελώρια έκταση. Το ζήτημα είναι απλό, κάθε λαός να ζει στη χώρα του, να κρατάει τα ήθη και τα έθιμα του και όλοι μαζί να προοδεύουν και να ζουν ειρηνικά. Είμαι απόλυτα υπέρ του ρεύματος του " Alter globalisation/Εναλλακτική Παγκοσμιοποίηση " χωρίς να λιώνονται δηλαδή οι λαοί, οι πολιτισμοί και οι φυλές τα εθνικά κράτη του κόσμου να συνεργάζονται και να προοδεύουν μαζί.
Πως ακριβώς κάθε χώρα έχει τα δικά της γενετικά χαρακτηριστικά; Εννοείς τις διαφορές που υπάρχουν εμφανισιακά; Το λέω γιατί σαν άτομο που σπουδάζει βιολογία, γνωρίζω πως δεν στέκει κάτι τέτοιο. Όλοι το ίδιο είδος είμαστε. Δεν υπάρχει κάποια διαφορά εκτός αν θες να βρεις διαφορές (κάτι που κάνετε οι εθνικιστές).
Οι άνθρωποι δεν έχουν την εγγενή ανάγκη να διαχωρίζονται από άλλους. Αυτό είναι συνήθως αποτέλεσμα της εξουσίας η οποία για δικούς της λόγους επιβάλει κάτι τέτοιο. Είναι λογικό οι άνθρωποι να αισθανόμαστε μεγαλύτερη οικειότητα με άτομα του περιβάλλοντος μας αλλά η λογική πως πρέπει να χωριζόμαστε και να απομονωθούμε είναι ιδεολογία της δεξιάς.

Μια κλειστεί ομάδα ανθρώπων φθείρεται βιολογικά και αυτό αποφεύγεται όταν υπάρχει ανανέωση και συμπλήρωση των βιολογικών χαρακτηριστικών μέσα απο γενετικές προσμίξεις.

Στον μεσαίωνα, η θρησκεία ήταν συνεκτικό στοιχείο των ευρωπαικών κοινωνιών και στην αναγέννηση με την ανάδυση των εθνικιστικών ιδεολογιών, αυτό άλλαξε και καθιερώθηκε πως μόνο το κράτος έχει το δικαίωμα της άσκησης εξουσίας και όχι η εκκλησία. Οι γεωγραφικές περιοχές που έλεγχε ο φεουδάρχης (τοπικές κομητείες, δουκάτα κλπ) ενοποιήθηκαν σε ένα κράτος, ένα έθνος. Επομένως, πως ακριβώς τα έθνη-κράτη είναι φυσικό δημιούργημα; Για ποιον λόγο να θεωρούμε πως είναι απαραίτητα, όταν με έναν πόλεμο ή με μία φυσική καταστροφή αυτό μπορεί να αλλάξει;

Αυτό που εννοώ για τις θρησκείες, είναι πως θεωρούνται στοιχείο διαφορετικότητας ανάμεσα στα έθνη, προσωπικά θεωρώ πως δεν είναι κάτι που πρέπει να διατηρηθεί γιατί η θρησκεία σαν σύνολο αξιών είναι προβληματική.
Το ΚΚΕ έχει στελέχη που έχουν εκφράσει εθνικιστικό λόγο. Οπότε, καταλαβαίνεις πως το εννοώ...
 
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top