Ερεθισμός αντρών

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,065 μηνύματα.
Μετά από συζήτηση που είχα το Σαββατοκύριακο, έχω τις εξής σκέψεις:

Είναι γνωστό οτι στις Ασιατικές χώρες στους άντρες αρέσουν περισσότερο οι στρουμπουλές γυναίκες-με πιασίματα τέλος πάντων. Είναι επίσης δεδομένο οτι ο ερεθισμός του άντρα γίνεται εγκεφαλικά και σχετικά με αυτό που βλέπει. Η ερώτηση είναι, γιατί στις χώρες αυτές οι άντρες ερεθίζονται με παχουλές γυναίκες, και στις υπόλοιπες χώρες με τις αδύνατες (ως επί το πλείστον πάντα); Τι είναι αυτό που αλλάζει;

Έχω ακούσει άντρες να λένε οτι δεν μπορούν να ερεθιστούν με μια παχουλή κοπέλα. Και ρωτώ: αν στον κόσμο μας (λέμε τώρα, υποθετικά) δεν υπήρχαν αδύνατες παρά μόνο παχουλές, οι άντρες δε θα είχαν ερωτικές σχέσεις; Κι επειδή η απάντηση θα είναι προφανώς οτι δε θα είχαν μέτρο σύγκρισης οπότε θα ερεθίζονταν με τις παχουλές εκ των πραγμάτων, αυτό σημαίνει οτι ο ερεθισμός είναι τελικά κάτι που γίνεται κατόπιν σκέψης ή αυτόματα;

Δεν ξέρω αν εξηγώ καλά αυτό που σκέφτομαι...
 

Heptamer

New member

Ο von Sentonof! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 52 ετών, επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 568 μηνύματα.
Παίζει ρόλο και το γυναικείο πρότυπο / εικόνα που καλλιεργείται καθε φορά και κατά συνεπεια κατευθύνει και ανδρικές ανταποκρίσεις / συμπεριφορές / ερεθίσματα.

Στις ανεπτυγμένες χώρες,προωθειται το λεπτό,αδύνατο γυναικείο κορμί .Το παχουλό πλασσάρεται ως απόκκλισή του και συνεπώς δεν διεγείρει.

Οι ασιάτες ειναι προφανώς είτε λιγότερο..επιλεκτικοί,είτε δεν υφίστανται πλύση εγκεφάλου - ή υφίστανται μια συγκεκριμένη [αυτή που θεωρεί το παχουλό ως ιδεατό] - και θεωρούν τις αδύνατες γυναίκες εκτός αισθητικής ή επειδη το λεπτό γυναικειο σώμα (για όποιους λόγους) δεν υπήρξε ποτέ ωραίο πρότυπο ανα την ιστορία τους.

Ενας δυτικός ανδρας,ειναι φυσικό να μην ερεθίζεται με μια παχουλή και κατ' αντιστοιχία,ενας ασιάτης με μια παχουλή.

Ο ερεθισμός έχει λοιπόν εχει και κοινωνική συνιστώσα.
 

LongTom

New member

Ο LongTom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άνεργος/η και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 108 μηνύματα.
Να μην ξεχνάμε ότι από τουλάχιστον την Αναγέννηση μέχρι πολύ πρόσφατα και στην Ευρώπη ήταν στην μόδα οι παχουλές. Και στην Ελλάδα το ίδιο. Στην εποχή των γιαγιάδων μας οι αδύνατες λεγόταν ξερακιανές και οι παχουλές ήταν στα χάι τους.Ακόμη και σήμερα δεν είναι σωστό να ισχυριστεί κανείς ότι οι παχουλές δεν ερεθίζουν τους άντρες γιατί υπάρχουν κάποιοι που τις προτιμούν

Όσον αφορά τους ασιάτες είναι ανάλογα την χώρα. Γιατί σε μια χώρα όπως την Ιαπωνία που είναι πλούσια επικρατεί το Δυτικό μοντέλο.Σε άλλες χώρες που οι αδύνατες(λόγω φτώχειας) είναι πολλές, φυσικό είναι να προτιμούν τις παχουλές που εκτός των άλλων δηλώνει πλούτο και καλή ανατροφή.
Το τι έλκει έναν άντρα θα έλεγα στην σύγχρονη κοινωνία είναι κατά βάση οι κοινωνικοί λόγοι Π.χ Προτιμούμε το μαυρισμένο δέρμα ενώ θα έπρεπε να προτιμούμε το άσπρο δέρμα. Σε ένα άτομο με άσπρο δέρμα οι τυχών ασθένειες είναι πιο εμφανείς, άρα οι κοινωνικοί νόμοι εδώ υπερισχύουν των βιολογικών. Τα παραδείγματα είναι πολλά που η κοινωνική επιλογή υπερισχύει. Γενικά υπάρχουν επόχες(κυρίως παλαιότερες που πέθαιναν πολλοί από ασθένειες) που η σεξουαλική επιλογή υπερίσχυε της κοινωνικής επιλογής(δηλαδή τι είναι στην μόδα) και εποχές σαν την σημερινή(που ο θάνατος από αρρώστια δεν είναι τόσο μεγάλος κίνδυνος) που οι κοινωνικοί κανόνες υπερισχύουν. Βέβαια αυτά που λέει το ένστικτό μας είναι δύσκολο να τα παρακούσουμε και γι' αυτό πάντα θα υπάρχουν εξαιρέσεις και γκρίζες περιοχές.

Αυτά... Ελπίζω να σου έδωσα να καταλάβεις γιατί ειλικρινά δεν ξέρω εάν βγάλεις άκρη από αυτό το κατεβατό.:D
 
Τελευταία επεξεργασία:

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,065 μηνύματα.
Καταλαβαίνω τι λέτε και αυτό με εκπλήσσει. Θέλετε να πείτε οτι οι άντρες "μαθαίνουν" να ερεθίζονται με κάποιο είδος γυναίκας ανάλογα την εποχή και τους κοινωνικούς παράγοντες. Αυτό όμως δεν είναι παράξενο; Πώς μπορεί κάποιος να προσαρμόσει αυτό που ενστικτωδώς του αρέσει σε κανόνες;
 

DrStrangelove

New member

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,021 μηνύματα.
Καταλαβαίνω τι λέτε και αυτό με εκπλήσσει. Θέλετε να πείτε οτι οι άντρες "μαθαίνουν" να ερεθίζονται με κάποιο είδος γυναίκας ανάλογα την εποχή και τους κοινωνικούς παράγοντες. Αυτό όμως δεν είναι παράξενο;
εγώ δεν το πιστεύω αυτό. Δεν ισχύει. Το κοινωνικό πρότυπο παίζει σε κάποιο βαθμό ρόλο αλλά τα προσωπικά γούστα και κυρίως η προσωπική χημεία είναι που αποφασίζουν. Στη Δύση υπάρχουν εκατοντάδες άνδρες που τη βρίσκουν με παχουλές, απλά δεν το δηλώνουν όλοι δημόσια ούτε μπορεί να ξέρεις με ποιό σκεπτικό προτιμούν παχουλές. Δεν είμαστε ισοπεδωμένοι όλοι. Εγώ έχω ψυχολογικές εξηγήσεις για ποιούς λόγους μπορεί ένας άντρας να προτιμά παχιές γυναίκες, όπως και μια γυναίκα παχείς άντρες (αν και αυτό μάλλον είναι σπανιότερο).
Προσωπικά επιλέγω ομορφιά και αισθητική γενικά και αόριστα χωρίς να θεωρώ ομορφιά κάτι πολύ συγκεκριμένο και ασχήμια κάτι άλλο, αλλά το πάχος δεν αποκλείει μια γυναίκα να είναι όμορφη και μάλιστα πάρα πολύ όμορφη και σε πολλές περιπτώσεις να μου φαίνεται ακόμα πιο όμορφη κι από μια αδύνατη. Δεν ζω στην Ανατολή ούτε γαλουχήθηκα με πρότυπα "το πάχος είναι ομορφιά", απλά διαπιστώνω ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις μια παχιά γυναίκα μπορεί να είναι πάρα πολύ όμορφη και σέξυ όπως κάποια με τα ίδια κιλά να είναι η απόλυτη φρίκη.
 

LongTom

New member

Ο LongTom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άνεργος/η και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 108 μηνύματα.
Οι ζώνες που οι άντρες κοιτάν είναι οι ίδιες(οι γνωστές τέλος πάντων:redface:). Είμαστε σχεδιασμένοι να κοιτάμε εκεί. Αυτό είναι το ένστικτο που καμία κοινωνία δεν κατάφερε να εξαλήψει. Δηλαδή πότε δεν μπορεί ο άντρας να ερεθιστεί από κάτι άλλο την κρίσιμή στιγμή(εκτός από τους φετιχιστές,μαζοχιστές κ.τ.λ από όσον ξέρω).Απλά οι κανόνες του λένε πια θα είναι η φαντασίωση του και ο έσω πρωτόγονος εγκέφαλος κοιτάει έστω και ασυνίδητα κάποια σημεία.

Από εκεί και πέρα το πως είναι η επιθυμητή γυναίκα αυτό καθορίζεται από τις κοινωνικές συνθήκες. Πιο συγκεκριμένα στην Κίνα(του 19ο αιώνα) ας πούμε μια πολύ όμορφη γυναίκα έπρεπε να έχει πολύ μικρές πατούσες. Αυτό το επιτυγχάναν με πολύ κλειστά παπούτσια που φορούσανε οι υποψήφιες νύφες από μικρές. Τα μικρά πόδια ήταν κάτι που έρεθιζε τους άντρες αλλά πάντα υπήρχε και το μέρος του εγκεφάλου που του έλεγε να κοιτάξει στις στάνταρτ ζώνες για σημάδια καλής υποψήφιας μάνας.
Δηλαδή τότε υπερίσχυε η κοινωνική απόψη του ωραίου, αλλά παράλληλα υπήρχε και τα γονίδια που επηρεάζαν την τελική απόφαση.

Συμπερασματικά: Την πρώτη επιλογή την κάνουν με βάση τους κοινωνικούς κανόνες αλλά πάντα το ένστικτο παίζει ρόλο(σε πολύ βασικό έστω επίπεδο).
Ελπίζω να σε βοήθησα.
Υ.Γ: Αυτά τα συμπέρανα από δίαφορα άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία και δεν είναι από συγκεκριμένες έρευνες. Είναι προσωπική μου άποψη.
 

Heptamer

New member

Ο von Sentonof! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 52 ετών, επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 568 μηνύματα.
Και πως διαμορφώνεται το προσωπικό γουστο?

Δεν μας εμφυσάται / κατακλύζει υποσυνείδητα μια (κατασκευασμένη) καθολική νόρμα "ωραιου / επιθυμητού" που μας στρέφει δίχως να το καταλαβαίνουμε προς αυτή?

Και αν το προσωπικό γουστο ειναι αυτό που καθορίζει τις επιθυμίες μας,τότε γιατί (και πώς) αυτο το αυστηρά προσωπικο / υποκειμενικό κριτήριο,- και δή το γουστάρισμα λεπτών γυναικών -,παραδόξως "καθολικεύεται" και η πλειοψηφία των δυτικών ανδρών θελγεται απο λεπτές γυναίκες?

Μήπως τελικά,το γουστο μας δεν ειναι και τόσο ...δικό ΜΑΣ???
Πόσο δικό ΜΑΣ ειναι και πόσο κοινωνικό κατασκευασμα?
 

LongTom

New member

Ο LongTom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άνεργος/η και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 108 μηνύματα.
Μα φυσικά το προσωπικό γούστο περιορίζεται στις λεπτομέρειες συνήθως. Ο εγκέφαλος μας και η κοινωνία μας λένε πιο θα είναι το γούστο μας.Βέβαια υπάρχουν και οι εξαιρέσεις που κάποια εμπειρία συνήθως καθόρισε την αλλάγη του γούστου.
Αυτά στην πλειψηφία γιατί υπάρχουν και οι άνθρωποι με "διαφορετικές" προτιμήσεις(π.χ. νεκρόφιλοι,παιδόφιλοι κ.τ.λ.) που καθορίζονται από άλλους παράγοντες που δεν είναι του παρόντος.
 

DrStrangelove

New member

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,021 μηνύματα.
Οι ζώνες που οι άντρες κοιτάν είναι οι ίδιες(οι γνωστές τέλος πάντων:redface:). Είμαστε σχεδιασμένοι να κοιτάμε εκεί. Αυτό είναι το ένστικτο που καμία κοινωνία δεν κατάφερε να εξαλήψει. Δηλαδή πότε δεν μπορεί ο άντρας να ερεθιστεί από κάτι άλλο την κρίσιμή στιγμή(εκτός από τους φετιχιστές,μαζοχιστές κ.τ.λ από όσον ξέρω).Απλά οι κανόνες του λένε πια θα είναι η φαντασίωση του και ο έσω πρωτόγονος εγκέφαλος κοιτάει έστω και ασυνίδητα κάποια σημεία
Ισχύουν μερικοί βασικοί κανόνες. 'Ενας από αυτούς βέβαια είναι ότι ίσως δεν υπάρχουν κανόνες.
1) Η ομορφιά δεν πάει με το κιλό. Μπορείς να πεις ένα σώμα "υπέρβαρο σώμα" ή "παχύσαρκο σώμα", αλλά αυτό δεν αρκεί για να το πεις και "άσχημο σώμα". 'Ασχημο μπορείς να πεις ένα σώμα που έχει απαίσιο δέρμα ή στραβά πόδια ή καμπούρα ή κακές αναλογίες όπως άσχημο δεν μπορείς να θεωρήσεις ένα πρόσωπο που έχει μόνο ένα άσχημο χαρακτηριστικό, αλλά που όλα τα χαρακτηριστικά του είναι σε κακές αναλογίες μεταξύ τους. Η ομορφιά είναι ζήτημα αρμονίας και αναλογίας, όχι ζήτημα ύψους ή πάχους.
2) Την ομορφιά την αποζητούν σχεδόν οι πάντες (συμπεριλαμβανομένων και αυτών που ανέφερες) αλλά είναι υποκειμενική.
3) Η ομορφιά δεν έχει σχέση με την αισθητική. Υπάρχουν όμορφες γυναίκες με κάκιστη αισθητική.
4) Η αισθητική διδάσκεται, η ομορφιά ποτέ.

Oι ζώνες κάποιας που μοιάζει με τη Γιωργία Βασιλειάδου,όσο αδύνατη κι αν είναι δεν σε εξάψουν, πίστεψε με. Βέβαια αν μιλάμε για παθολογική παχυσαρκία τα πράγματα περιπλέκονται, και η παθολογική παχυσαρκία γίνεται ασχήμια.
 

Noisette

New member

Η Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης και μας γράφει απο Νότιος Αμερική (Αμερική). Έχει γράψει 2,624 μηνύματα.
Πίστεύω πως ένας άντρας ερεθίζεται με μία κοπέλα που είναι ερωτευμένος μαζί της, ανεξάρτητα το μέγεθος της.
Τώρα όσο αφορά σε μία "εφήμερη ερωτική επαφή" τότε πιστεύω και εγώ το ίδιο με τους προηγούμενους, ότι δηλαδή τα κοινωνικά πρότυπα βάζουν το χεράκι τους....
 

DrStrangelove

New member

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,021 μηνύματα.
Τώρα όσο αφορά σε μία "εφήμερη ερωτική επαφή" τότε πιστεύω και εγώ το ίδιο με τους προηγούμενους, ότι δηλαδή τα κοινωνικά πρότυπα βάζουν το χεράκι τους....
μπα δεν συμφωνώ, ίσα ίσα σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις είναι που φέρεσαι σαν ζώο με μόνο κριτήριο το ένστικτο, τις ορμές και τα γούστα σου. Εγώ αντίθετα πιστεύω ότι τα κοινωνικά πρέπει (πρέπει να είσαι έτσι κι όχι έτσι) τα λαμβάνουν υπόψην περισσσότερο αυτοί που αναζητούν μόνιμες σχέσεις.
 

LongTom

New member

Ο LongTom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άνεργος/η και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 108 μηνύματα.
Εγώ ανέφερα αυτά γιατί το θέμα ήταν ο ερεθισμός των αντρών και εαν γίνεται αυτόματα.Έτσι ανέλυσα τους λόγους που νομίζω ότι είναι οι πρωτεύοντες για την επιλογή του πότε θα ερεθιστεί ένας άντρας.Δεν μπήκα σε λεπτομέριες περί αισθητικής γιατί δεν νομίζω ότι είναι τόσο σημαντικός παράγοντας όπως αυτοί που ανέφερα σε προηγούμενα πόστ.Βέβαια έχουν και αυτά την σημασία τους.

Το ότι θεωρείται μια γυναίκα άσχημη είναι αποτέλεσμα:
1ον: Έχει κάποια ανατομική βλάβη,έχει άσχημο δέρμα κ.τ.λ. Αυτό που αποστρέφει τους άντρες από αυτήν είναι ο εγκέφαλος μας που μας "δίνει" το σήμα ότι αυτή η γυναίκα είτε είναι άρρωστη είτε έχει κάποια ανατομική δυσλειτουργία και άρα ακατάλληλη για μάνα(Το ίδιο και για τους άντρες).
2ον:Ανήκει σε μια από τις κατηγορίες που συζητήσαμε. Αυτές οι περιπτώσεις είναι καθαρά κοινωνικής φύσης. Σε αυτές τις περιπτώσεις έχουμε τις περισσότερες αποκλίσεις γιατί ο καθένας μας επηρρεάζεται λιγότερο ή περισσότερο από την μόδα που επιβάλει η κοινωνία.

Όσον αφορά τον έρωτα αυτός αν και δρα με σχετικά άγνωστες διαδικασίες κάποιες έρευνες έδειξαν ότι τείνουμε να επιλέγουμε άτομα με διαφορετικό γονιδίωμα. Έτσι και έκει μπαίνει η "συμβουλή" του εγκεφάλου για τον καλύτερο σύντροφο. Πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις βέβαια.
 
Τελευταία επεξεργασία:

love_angel

New member

Η vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 4,568 μηνύματα.
μπα δεν συμφωνώ, ίσα ίσα σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις είναι που φέρεσαι σαν ζώο με μόνο κριτήριο το ένστικτο, τις ορμές και τα γούστα σου. Εγώ αντίθετα πιστεύω ότι τα κοινωνικά πρέπει (πρέπει να είσαι έτσι κι όχι έτσι) τα λαμβάνουν υπόψην περισσσότερο αυτοί που αναζητούν μόνιμες σχέσεις.


εχω ακουσει περιπτωση, που ειχε κρυφη σχεση καποιος με μια κοπελα, η οποια ειχε λιγα παραπανω κιλα, και ειπε σε κοινο τους φιλο οτι αν ηταν πιο αδυνατη θα εκανε κανονικη σχεση μαζι της. :worry:
 

DrStrangelove

New member

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,021 μηνύματα.
εχω ακουσει περιπτωση, που ειχε κρυφη σχεση καποιος με μια κοπελα, η οποια ειχε λιγα παραπανω κιλα, και ειπε σε κοινο τους φιλο οτι αν ηταν πιο αδυνατη θα εκανε κανονικη σχεση μαζι της. :worry:
Είδες ; Oι που....ιές που κάνουμε όλοι μας, άντρες ή γυναίκες και απλά δεν έχουμε τα κότσια να τις παραδεχτούμε. Εγώ έχω ακούσει και εκβιασμό "αδυνάτισε αλλιώς χωρίζουμε". Είχαν σχέση κάτι χρόνια, η κυρία πολύ όμορφη παρά τα κιλά της, εξαιρετικά όμορφη και έξυπνη αλλά παχύσαρκη. Το ερώτημα τότε είναι γιατί ο συγκεκριμένος άντρας δεν είπε στην κυρία του "αδυνάτισε αλλιώς δεν κάνουμε σχέση" ή "σε θέλω όπως είσαι". Που...ιές. Κοινωνικές συμβάσεις, το δηλητήριο της αγάπης. Και δυστυχώς έχω παρατηρήσει ότι τους περισσότερους συναισθηματικούς εκβιασμούς τους κάνουν οι γυναίκες.
 

gandalf

New member

Ο gandalf αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 166 μηνύματα.
εγώ αυτό που έχω προσέξει από τον περίγυρό μου είναι ότι πιο λεπτά αγόρια αναζητούν πιο λεπτές κοπέλες και τα πιο παχουλά αναζητούν πιο παχουλές κοπέλες (να μην είναι και υπερωκεάνιο βέβαια), λεγοντας κιόλας οι δε πως αν δεν έχει πιασίματα τι να την κάνεις την γκόμενα και οι μεν λέγοντας ότι φοβούνται μήπως ο μήτσος τους :P χαθεί μέσα στον γενικότερο πανικό
δεν έχω προσέξει να ισχύει το αντίστροφο βέβαια (παχουλές κοπέλες να αναζητούν παχουλά αγόρια)

βέβαια αμφιβάλλω πως αυτό ισχύει γενικότερα και ειδικά σε ηλικίες μεγαλύτερες της δικιάς μου, θεωρώ ότι μεγαλώνοντας ο άνθρωπος βάζει στην άκρη την εξωτερική εμφάνιση και βάζει πιο αυστηρά κριτήρια για να επιλέξει σύντροφο

ειδικά όταν ο άνθρωπος ερωτεύεται δεν ενδιαφέρεται για την εξωτερική εμφάνιση τόσο και τείνει να εξιδανικεύει τα ελαττώματα (σωματικά και ψυχικά) του υποψηφίου συντρόφου....γι'αυτό όταν ξεερωτεύονται πολλοί λένε "μα καλά, πώς είναι δυνατόν να μου άρεσε αυτός/αυτή??? είναι σκατά!!"

όσο για το τι ισχύει στις άλλες χώρες, θεωρώ ότι είναι θέμα προτύπων και περιβάλλοντος καθαρά....στην Αγγλία πχ που οι άνδρες δεν βγάζουν πολλά γένια είναι αντιαισθητικό κάποιος να έχει πολλές τρίχες στο πρόσωπο ενώ στην Ελλάδα (αν δεν απατώμαι) τα γένια και το λίγο αξύριστο θεωρούνται πολύ σέξι από αρκετές γυναίκες...
ή σε άλλες χώρες με πιο χαμηλό βιοτικό επίπεδο (πχ Κίνα, και Ασιατικές χώρες γενικότερα) το να είναι κάποιος παχουλός θεωρείται θέμα ευζωίας και στην Κίνα μάλιστα ξέρω πως οι παχουλοί θεωρούνται πολύ τυχεροί άνθρωποι και ότι γενικά τους συμβαίνουν πολλά καλά, οπότε θεωρείται λαχείο το να πας με παχουλό άτομο...

δεν ξέρω πάντως αν όντως οι άντρες σε εκείνες τις χώρες ερεθίζονται με πιο παχουλές γυναίκες ή απλά πηγαίνουν περισσότερο με αυτές για τους λόγους που αναφέρω παραπάνω....(ακούγεται επίσης πως οι παχουλές είναι πιο καλές στο κρεβάτι! :P)...
 

love_angel

New member

Η vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 4,568 μηνύματα.
η μητερα μου αφοτου με γεννησε, ειχε κατι προβληματα και οταν εγω εφτασα 2-3 χρονων ειχε φτασει κοντα στα 150 κιλα. ο πατερας μου, αν και την παντρευτηκε στα 70 κιλα, ποτε δεν της ειπε ουτε καν παχυνες.
οταν η μητερα μου πηρε την αποφαση να κανει την εγχειρηση (απο την οποια εχασε 86 κιλα και δεν τα εχει ξαναπαρει απο τοτε ποτε μεχρι και σημερα) οταν το ανακοινωσε στον πατερα μου γυρισε και της ειπε οτι φοβαται επειδη ειναι πολυ επικυνδινο χειρουργειο και οτι δε τον νοιαζει οσα κιλα και αν ειναι και πως του αρεσε και ετσι.
και ειχε και ολο το σοι του, να του λεει παχυνε η γυναικα σου, ειναι χοντρη και αλλες τετοιες χοντραδες.


αρα ισχυει οτι πολλοι, οι περισσοτεροι επηρρεαζονται απο το τι λενε οι αλλοι, ωστοσο υπαρχουν και οι εξαιρεσεις:)
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,065 μηνύματα.
Αχ ωραία τα λέτε, όμως δεν μου έχετε απαντήσει στην ερώτησή μου:P

Πώς μπορεί κάποιος να προσαρμόσει αυτό που ενστικτωδώς του αρέσει σε κανόνες;
 

gandalf

New member

Ο gandalf αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 166 μηνύματα.
νομίζω ότι το ενστικτωδώς που αναφέρεις himela περιορίζεται στο "μου αρέσουν αγόρια-κορίτσια" και δεν επεκτείνεται τόσο στο "μου αρέσουν τα παχουλά αγόρια-κορίτσια", τα υπόλοιπα θεωρώ πως είναι θέμα κοινωνικών συμβάσεων και προτύπων αισθητικής (και προσωπικού γούστου φυσικά), γι'αυτό άλλωστε είναι και πιο χύμα τα πράγματα
 

DrStrangelove

New member

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,021 μηνύματα.
Γιατί να το προσαρμόσει σε κοινωνικούς κανόνες ; 'Αμα σου αρέσει εσένα τί σε νοιάζει τι θα πει η κοινωνία ;
 

zanin

New member

Η zanin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και μας γράφει απο Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 1,169 μηνύματα.
Να μην ξεχνάμε ότι από τουλάχιστον την Αναγέννηση μέχρι πολύ πρόσφατα και στην Ευρώπη ήταν στην μόδα οι παχουλές. Και στην Ελλάδα το ίδιο. Στην εποχή των γιαγιάδων μας οι αδύνατες λεγόταν ξερακιανές και οι παχουλές ήταν στα χάι τους.Ακόμη και σήμερα δεν είναι σωστό να ισχυριστεί κανείς ότι οι παχουλές δεν ερεθίζουν τους άντρες γιατί υπάρχουν κάποιοι που τις προτιμούν

Όσον αφορά τους ασιάτες είναι ανάλογα την χώρα. Γιατί σε μια χώρα όπως την Ιαπωνία που είναι πλούσια επικρατεί το Δυτικό μοντέλο.Σε άλλες χώρες που οι αδύνατες(λόγω φτώχειας) είναι πολλές, φυσικό είναι να προτιμούν τις παχουλές που εκτός των άλλων δηλώνει πλούτο και καλή ανατροφή.
Το τι έλκει έναν άντρα θα έλεγα στην σύγχρονη κοινωνία είναι κατά βάση οι κοινωνικοί λόγοι Π.χ Προτιμούμε το μαυρισμένο δέρμα ενώ θα έπρεπε να προτιμούμε το άσπρο δέρμα. Σε ένα άτομο με άσπρο δέρμα οι τυχών ασθένειες είναι πιο εμφανείς, άρα οι κοινωνικοί νόμοι εδώ υπερισχύουν των βιολογικών. Τα παραδείγματα είναι πολλά που η κοινωνική επιλογή υπερισχύει. Γενικά υπάρχουν επόχες(κυρίως παλαιότερες που πέθαιναν πολλοί από ασθένειες) που η σεξουαλική επιλογή υπερίσχυε της κοινωνικής επιλογής(δηλαδή τι είναι στην μόδα) και εποχές σαν την σημερινή(που ο θάνατος από αρρώστια δεν είναι τόσο μεγάλος κίνδυνος) που οι κοινωνικοί κανόνες υπερισχύουν. Βέβαια αυτά που λέει το ένστικτό μας είναι δύσκολο να τα παρακούσουμε και γι' αυτό πάντα θα υπάρχουν εξαιρέσεις και γκρίζες περιοχές.

Αυτά... Ελπίζω να σου έδωσα να καταλάβεις γιατί ειλικρινά δεν ξέρω εάν βγάλεις άκρη από αυτό το κατεβατό.:D
γενικά άρεσαν οι παχουλές, με πιασήματα, γιατί ζούσαν σε μία εποχή που το φαί δεν ήταν αυθονο και φτηνό. με λίγα λόγια το να είχες παραπάνω κιλά έδειχνε πως ήσουν από οικογένεια με λεφτά.;)
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top