Η προσφορά της Τέχνης στον κόσμο!

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 23,236 μηνύματα.
Ποια είναι η σημασία της Τέχνης σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο;
Τελικά η τέχνη προσφέρει στη ψυχή και στο πνεύμα;
Στα ήθη και στα έθιμα ενός τόπου;
Στο να εξελιχθεί ο άνθρωπος και να κοινωνικοποιηθεί μέσα στο κόσμο που ζει και κινείται;
Πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν δεν υπήρχε h Τέχνη σε όλες τις μορφές και τις εκφάνσεις της;

Η Τέχνη από αρχαιοτάτων χρόνων αποτέλεσε το ιδανικό συνεκτικό δεσμό μεταξύ των πολιτών μιας κοινωνίας, αλλά και ολόκληρων λαών....
Ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, θέατρο, μουσική, χορός κάθε μια από αυτές τις εκφράσεις της Τέχνης λειτουργούν όχι μόνο παιδευτικά και ξεχωριστα πάνω σε κάθε άνθρωπο...αλλά προσπαθούν να τον οδηγήσουν σε άλλα μονοπάτια...μακριά απο τη καθημερινότητα και τη ρουτίνα...αλλά σε ενα διαφορετικό τρόπο σκέψης και αντίληψης όχι μόνο του ωραίου αλλά και του διαφορετικού....Σε σας ποια είναι η Τέχνη που σας έχει προσφέρει κάτι ή μπορεί και τίποτε;
Ποια Τέχνη σας κάνει να χαμογελάτε;
Ποια Τέχνη λειτουργεί ως σημείο επαφής διαφορετικών απόψεων;
Τι έχει προσφερει η Τέχνη σε σας προσωπικά και στο φιλικό ή οικογενειακό περίγυρο;
Τελικά η Ελλάδα απλά πρόσφερε, προσφέρει ή θα προσφέρει στην Τέχνη;;;;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DreamsRevenge

Περιβόητο μέλος

Η DreamsRevenge αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,757 μηνύματα.


(να εξομολογηθώ ότι χαζεύω για ώρα την εικόνα που διάλεξες...:redface:)

...και αν και τα ερωτήματα που βάζεις είναι όλα εξίσου σημαντικά, λίγο το βράδυ της Παρασκευής λίγο το ξημέρωμα του Σαββάτου θα επικεντρωθώ κατ αρχήν σε αυτό
Σε σας ποια είναι η Τέχνη που σας έχει προσφέρει κάτι ή μπορεί και τίποτε;
Ποια Τέχνη σας κάνει να χαμογελάτε;


γιατί για μένα η τέχνη που λειτουργεί με πραγματικά μαγικό τρόπο είναι η μουσική :inlove:
είναι όπως λένε η γλώσσα με την οποία κατανοούμε το σύμπαν, ή πάλι, η γλώσσα με την οποία επικοινωνούμε με τον βαθιά κρυμμένο εαυτό μας.

Είναι η αίσθηση του ήχου που γεννά την ψυχική ανάταση σα να φυσά νέα πνοή σε μια αδύναμη ύπαρξη...
Είναι το καταφύγιο στο οποίο κλείνεται κανείς για να απομονωθεί, να θεραπευτεί, με οικεία ακούσματα...
Είναι η συντροφιά παντού γύρω μας, από το κελάϊδισμα των πουλιών μέχρι τον υψηλής πιστότητας ήχο στα ακουστικά...
Είναι ο ρυθμός στα βήματα μας και η μελωδία στ αυτιά μας και στο τραγούδι μας, αυτό το αυθόρμητο τραγούδι που ξεφεύγει άθελα από τα χείλη και μας κάνει να επικοινωνούμε μέσα από αυτό με τον πραγματικό κόσμο...

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, επαγγέλεται Web developer και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 14,070 μηνύματα.

Agaphbou

Περιβόητο μέλος

Η Αγάπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών. Έχει γράψει 5,326 μηνύματα.
Καλά αυτό με την μπανάνα το είδα κι εγώ, τραγικό... Πέρα από ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δεν καταλαβαίνω πού αλλού μπορεί να χρησιμεύσει ένα τέτοιο "έργο τέχνης". Να κρεμάσουμε κι εμείς οι Λάκωνες μια ελιά καλαμών απ' το ταβάνι με σπάγγο, ως ένα πρωτοποριακό έργο επηρεασμένο από την έξοδο των Ισραηλιτών από την Αίγυπτο (βλ. Το Μάννα εξ ουρανού) και προσαρμοσμένο στη σύγχρονη πραγματικότητα της επερχόμενης διεθνούς κρίσης του αγροτικού τομέα.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 26,260 μηνύματα.
Υπάρχουν πάρα πολλοί ορισμοί στο τι είναι τέχνη.Ο ορισμός της τέχνης είναι κάτι το πολύ ρευστό και δύσκολο.

Το γεγονός όμως παραμένει.

Η τέχνη είναι κυρίως αυτή που διαφοροποιεί τον άνθρωπο απο τα ,κατά τα άλλα υπέροχα πλάσματα που λέγονται ζώα.'Αρα σίγουρα είναι κάτι πολύ σημαντικό.

Η πραγματική τέχνη βέβαια,όχι όσοι προσπαθούν να κάνουν τέχνη ανεπιτυχώς,ή νομίζουν ότι κάνουν τέχνη και την μπερδεύουν με την απλή διασκέδαση ,την φήμη,την εμπορική επιτυχία κλπ,αν και σαφώς η επιτυχία δεν αποκλείει και την τέχνη,ούτε και η φήμη.Μπορεί να συνυπάρχουν,αλλά σίγουρα όχι πάντα.

Το τι είναι τώρα πραγματική τέχνη,παρόλο τους πολλούς ορισμούς,δεν είναι εύκολο να πούμε.Σίγουρα όμως έχει κάποιες προυποθέσεις πχ:
-Η Τέχνη δεν γίνεται σε 10 λεπτά,μισή ώρα κλπ.Δεν είναι του ποδαριού δηλαδή.Θέλει σκέψη και σοβαρότητα.Σοβαρή αντιμετώπιση.
-Δεν είναι εύκολο να κάνεις τέχνη.Οχι,δεν μπορούν όλοι να κάνουν τέχνη.Σαφώς όλοι μπορούν να τραγουδίσουν,μια χαρά παράφωνα τραγουδούν,όλοι μπορούν να ζωγραφίσουν,ανεπιτυχώς όμως ,δεν μπορούν όλοι να σκηνοθετούν καλά,να παίζουν καλά κλπ.Αυτά λοιπόν τέχνη δεν είναι,Είναι απλά προσπάθιες ,τρόπος πλουτισμού ,χόμπυ,αλλά τέχνη σίγουρα όχι.
-Οπότε Ναι,είναι απαραίτητο το ταλέντο,αυτό το μαγικό dna δηλαδή,αλλά δεν αρκεί κιόλας.Πρέπει και να δουλέψεις σκληρά.
- Τέχνη είναι μόνο αν κάτι είναι αληθινό και ειλικρινές.Αλλιώς είναι δήθεν,οπότε ΟΧΙ τέχνη.
- Η τέχνη δεν μιμείται.Σαφώς κανένας δεν έχει την παρθενογένεση και είναι απόλυτα δεκτός ο επηρεασμός.Εξάλλου όλοι οι καλλιτέχνες έχουν επηρεαστε απο άλλους.Άλλο όμως επηρεασμός και άλλο μίμηση.
-Δεν είναι όλες οι τέχνες το ίδιο.Βασικά δεν είναι όλα τέχνη.Η μαγειρική δεν μπορεί να εξισσώνεται με την μουσική ή την ζωγραφική.Ούτε η ραπτική βέβαια.
Ούτε οι διακεδαστές,βλέπε τραγουδιστές τύπου βανδή,σκυλάδες,ρουβίτσες κλπ να θεωρούνται το ίδιο καλλιτέχνες όπως ο Μοτσαρτ.
Υπάρχει η υψηλή τέχνη και οι διασκεδαστές.Οπότε μην τα μπλέκουμε.
-Μην μπερδεύουμε την τέχνη με την καλή τεχνική.Σαφώς η τέχνη μπορεί και έχει καλή τεχνική,αλλά μόνο καλή τεχνική δεν είναι τέχνη.
- Η τέχνη δημιουργεί υψηλά και βαθειά συναισθήματα.Όταν λέμε υψηλά,νομίζω όλοι μπορούν να το αντιληφθούν.Μπορείς να καβλώσεις με μια τσόντα,αλλά αυτό δεν είναι υψηλό συναίσθημα και οι τσόντες δεν είναι τέχνη.
-Η τέχνη δεν αποβλέπει σε κάποια πρακτική ανάγκη.Αντίθετα,αποβλέπει στο να ξυπνήσει και να δημιουργίσει ακριβώς τα συναισθήματα που έγραψα παραπάνω.

Η Τέχνη δεν είναι πρόσωπο.Η τέχνη είναι το αποτέλεσμα πολύ μεγάλων ταλέντων και σκληρής δουλειάς.Οπότε καμία τέχνη δεν προσφέρει το οτιδήποτε.Αυτοί οι άνθρωποι πρόσφεραν Τέχνη κα πρόσφεραν τόσα πολλά.

Να σημειώσω δε,ότι δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι να αντιληφθούν την αξία της τέχνης.Της πραγματική Τέχνης.
Το γιατί,πολλοί το καταλαβαίνουν.
Γενικά όσο πιο απαίδευτος , ρηχός και επιφανειακός είναι κάποιος ,τόσο δυσκολότερα αντιλαμβάνεται την τέχνη.Την πραγματική τέχνη βέβαια,όχι την διασκέδαση ,την γκλαμουριά ,τα εύπεπτα ,τα εύκολα.Αυτοί συνήθως αντιλαμβάνονται μόνο το μαμ, ,κακα,μαμισι και νάνυ.
Με αυτό δεν εννοώ ότι η τέχνη δεν είναι για όλους.Για όλους είναι,ομως και το να αντιλαμβάνεσαι την Τέχνη θέλει και αυτό προυποθέσεις τις οποίες δεν έχουν όλοι,είτε διότι για κάποιες συνθήκες δεν μπορούν,οι λιγότεροι όμως είναι αυτοί στον λεγόμενο ανεπτυγμένο κόσμο,κυρίως όμως διότι επιλέγουν να μην τους ενδιαφέρει η Τέχνη.

Και ξαναλέω.Δεν είναι όλα τέχνη και ας παρουσιάζονται απο ΜΜΕ ή ατομικά ότι είναι.Όμως ,ούτε και ότι δεν καταλαβαίνουμε επειδή δεν έχουμε τις γνώσεις,να νομίζουμε ότι δεν είναι τέχνη.
Η μπανάνα πάντως που παρουσιάστηκε παραπάνω σίγουρα δεν είναι τέχνη.Είναι απλά το παίζω πρωτοπόρος.Κάνω ότι πιο τρελλό,για να ξεχωρίσω.
Το πόσο Τέχνη είναι κάτι βασικά θα το κρίνει ο χρόνος και η ιστορία.Συνήθως.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Agaphbou

Περιβόητο μέλος

Η Αγάπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών. Έχει γράψει 5,326 μηνύματα.
Πάρα πολλές ερωτήσεις με διαφορετικές απαντήσεις μαζεμένες σε ένα ποστ. Επειδή, όμως, μου είναι δύσκολο να απαντήσω με ένα γενικό, ενιαίο κείμενο όπως η Averkina, νομίζω πως εν τέλει με βοηθούν να βάλω σε μια σειρά κάποια πράγματα όπως τα αισθάνομαι.

Ποια είναι η σημασία της Τέχνης σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο;

Σε προσωπικό επίπεδο, τη θεωρώ τον απόλυτο τρόπο ψυχοθεραπείας. Σε κοινωνικό, το απόλυτο μέσο επικοινωνίας.

Τελικά η τέχνη προσφέρει στη ψυχή και στο πνεύμα;

Όταν δεν ξέρεις ούτε ο ίδιος τι έχεις και βρίσκεις έναν στίχο, μια μελωδία ή μια εικόνα με την οποία αισθάνεσαι ταύτιση, θέλει κι ερώτημα;

Στα ήθη και στα έθιμα ενός τόπου;

Επίσης ρητορική ερώτηση. Ακόμη και απ' τις πιο απομακρυσμένες χώρες έχουμε πάνω - κάτω μια ιδέα για την τέχνη τους. Από τα gospel και τα blues των Αφρο-αμερικανών, μέχρι τα ιαπωνικά άνιμε. Ή, σε εθνικό επίπεδο, όταν ακούς έναν παραδοσιακό χορό, έναν ρυθμό, αυτόματα σου έρχεται και η προέλευσή του στο μυαλό.

Στο να εξελιχθεί ο άνθρωπος και να κοινωνικοποιηθεί μέσα στο κόσμο που ζει και κινείται;

Νομίζω έχουν ήδη απαντηθεί έμμεσα.

Σε σας ποια είναι η Τέχνη που σας έχει προσφέρει κάτι ή μπορεί και τίποτε;

Η ζωγραφική μέχρι μια ηλικία θεωρώ ότι μου πρόσφερε την ψυχική μου υγεία. Επειδή από μικρή ήμουν εκρηκτικός χαρακτήρας, αλλά ήθελα ταυτόχρονα να είμαι αρεστή και η συμπεριφορά μου κοινωνικά αποδεκτή, κουβαλούσα μέσα μου αρκετές ανείπωτες σκέψεις και καταπιεσμένα συναισθήματα. Με τη ζωγραφική ένιωθα πάντα πιο ανάλαφρη, σαν να είχα εξομολογηθεί τα πάντα στο χαρτί και τα μολύβια μου κι εκείνα με καταλάβαιναν. Τα τελικά μου σκίτσα μπορεί να μην είχαν ουδεμία σχέση με αυτό που αισθανόμουν εκείνη τη στιγμή, όμως με κάποιο περίεργο, ασυνείδητο τρόπο ένιωθα σαν να επιλύονταν όλα μου τα προβλήματα. Και τις περισσότερες φορές, δεν επέστρεφαν ποτέ, τουλάχιστον όχι σύντομα.

Ποια Τέχνη σας κάνει να χαμογελάτε;

Να χαμογελάω, καμία, ίσως ο κινηματογράφος λίγο. Να κλαίω, πολλές.

Ποια Τέχνη λειτουργεί ως σημείο επαφής διαφορετικών απόψεων;

Δυνητικά όλες, αλλά για starter νομίζω ο κινηματογράφος. Είναι πιο απτός, κοντά στην πραγματική εικόνα που έχουμε για τη ζωή, επομένως προσφέρεται για συζήτηση ακόμη και με τους λιγότερο σινεφίλ.

Τι έχει προσφερει η Τέχνη σε σας προσωπικά και στο φιλικό ή οικογενειακό περίγυρο;

Προσωπικά, απάντησα πιο πάνω. Τώρα από φίλους και οικογένεια δεν έχω ιδέα, δεν τους έχω ρωτήσει.

Τελικά η Ελλάδα απλά πρόσφερε, προσφέρει ή θα προσφέρει στην Τέχνη;;;;

Γιατί να μην προσφέρει; Πάντα και παντού θα υπάρχουν αξιόλογοι καλλιτέχνες που θα προσφέρουν με το έργο τους, επομένως ναι, πρόσφερε, προσφέρει και θα προσφέρει.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
    • *
    • *
    • *
  • Φορτώνει...
Top