Η πρόβλεψη των σεισμών από τα ζώα και η χαμένη επαφή του ανθρώπου με τη φύση...

DreamsRevenge

New member

Η DreamsRevenge αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,241 μηνύματα.

Έρευνα εξηγεί την ικανότητα των ζώων να προβλέπουν τους σεισμούς

Στη δυνατότητα των ζώων να αντιλαμβάνονται τις χημικές αλλαγές που συμβαίνουν στα επιφανειακά ύδατα λίγο πριν από ένα σεισμό, αποδίδεται η ικανότητα τους να προβλέπουν τους σεισμούς.


Συγκεκριμένα, η νέα αυτή επιστημονική εκτίμηση βασίστηκε στην παρατήρηση μίας ομάδας βατράχων που εγκατέλειψαν την λιμνούλα τους στην περιοχή Λ' Ακουίλα της Ιταλίας, λίγες μέρες πριν λάβει χώρα ο καταστροφικός σεισμός το 2009.

Μάλιστα, οι ερευνητές, με επικεφαλής τον γεωφυσικό Φρίντμαν Φρόιντ της NASA και τη βιολόγο Ραχήλ Γκραντ του Ανοικτού Πανεπιστημίου της Βρετανίας, σύμφωνα με το BBC, πιστεύουν ότι η παρατήρηση της συμπεριφοράς των ζώων θα πρέπει να ενσωματωθεί επίσημα στις μεθόδους πρόβλεψης των σεισμών και συστήνουν τη συνεργασία γεωλόγων και βιολόγων, ώστε να μελετηθεί καλύτερα το θέμα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα πετρώματα στον φλοιό της Γης, που υφίστανται ισχυρές τεκτονικές πιέσεις λίγο πριν από ένα σεισμό, απελευθερώνουν φορτισμένα σωματίδια, τα οποία αντιδρούν με τα νερά, προκαλώντας μια σειρά από χημικές μεταβολές. Τα ζώα, που ζουν μέσα στο νερό ή κοντά σε αυτό, έχουν μεγάλη ευαισθησία σε αυτές τις αλλαγές και έτσι είναι σε θέση να τις ανιχνεύσουν ακόμα και μέρες πριν ο σεισμός συμβεί.

πηγή
Φυσικά το άρθρο δεν "κομίζει γλαύκα εις Αθήνας" καθώς η ικανότητα των ζώων να προβλέπουν σεισμούς και άλλα φυσικά φαινόμενα έχει παρατηρηθεί, μελετηθεί και έχει γίνει αποδεκτή από τους παππούδες στο χωριό μέχρι τους επιστήμονες των ερευνητικών κέντρων...

Ωστόσο, ένα γεγονός που αναφέρεται εδώ αξίζει νομίζω την προσοχή μας ότι δηλαδή τα ζώα έχουν τη δυνατότητα να ανιχνεύουν τις ελάχιστες αλλαγές στο περιβάλλον τους. Ότι τα ζώα είναι σε τέτοιο βαθμό εναρμονισμένα/συντονισμένα με τη φύση γύρω τους που είναι σε θέση να γνωρίζουν ή να διαισθάνονται αν θέλετε, (η γνώση είναι ένα αρκετά περίπλοκο κεφάλαιο) τί θα συμβεί κι ενδεχομένως να μπορούν να κάνουν κάτι για να προστατευθούν...

Κάτι που δεν είναι πλέον ικανοί να κάνουν οι άνθρωποι, μια αδυναμία μάλλον επίκτητη, τίμημα της απόσχισης από τη φύση, ένα τίμημα που σε κάποιες περιπτώσεις (δυστυχώς τις πιο ακραίες όπως οι μεγάλοι σεισμοί) δεν αντισταθμίζεται ακόμα τουλάχιστον από την επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο...

Άραγε είναι ένας δρόμος χωρίς γυρισμό?

Η τεχνολογία και η επιστήμη μας πρόσφεραν πράγματι τον κόσμο ή μήπως στην πορεία χάσαμε εσωτερικές γνώσεις και πληροφορίες που ούτε καν φανταζόμαστε πλέον?

Εάν θεωρήσουμε τον πλανήτη και τη ζωή που φέρει πάνω του ως μια ενότητα - ολότητα, μήπως η ανθρωπότητα έχει διαρρήξει τον δεσμό της με αυτή?
 

Ηρώ

New member

Η Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών και επαγγέλεται Αρχιτέκτονας . Έχει γράψει 2,163 μηνύματα.
Δεν είναι δυνατόν να έχει το πιθήκι αυτή την ικανότητα και να μην την έχει το ανώτερο πνευματικά ον σε αυτόν τον πλανήτη, ο άνθρωπος. Απλά δε γίνεται.
Δεν είναι ότι ο άνθρωπος επομένως δε διαισθάνεται. Η τάση του να εξηγεί λογικά ακόμα και τα συναισθήματά του είναι αυτό που έχει παραγκωνίσει/κρύψει αυτή την την ενορατική του ιδιότητα, η οποία σχετίζεται άμεσα με την ανάγκη της επιβίωσης και εκφράζεται σε ακραίες καταστάσεις.

Πάντως στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά ειδικά πριν από τον μεγάλο σεισμό της Αθήνας του 1999 και όχι μόνο, με καταγεγραμμένες περιπτώσεις ανθρώπων να καλούν τους δικούς τους προειδοποιώντας τους ότι κάτι κακό θα συμβεί. Δεν ξέρω αν έχουν δημοσιοποιηθεί, θα μου έκανε εντύπωση κάτι τέτοιο.. γιατί μάλλον θα τους έβγαζαν είτε τρελούς, είτε ότι έχουν ανάγκη δημοσιότητας και τα σκαρφίζονται.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top