Κίνα: Λιγότερη ‘δημοκρατία’, περισσότερος Μαρξ

H-M

New member

Ο H-M αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μηχανικός και μας γράφει απο Ραφήνα (Αττική). Έχει γράψει 647 μηνύματα.
Tί δουλειά έχει η φωτογραφία του Καρλ Μάρξ πάνω σε δημοφιλές παιδικό παιχνίδι ισραηλινής κατασκευής που πωλείται στην Κϊνα; Είναι το διαφημιστικό τρικ της εταιρίας που κατασκευάζει το παιχνίδι για να δείξει στους Κινέζους γονείς πως αν το παιδί τους το αγοράσει και το παίξει θα γίνει ιδιοφυία όπως ο Κάρλ Μαρξ.
Το μάρκετινγκ αυτό δε γίνεται τυχαία. Στην Κίνα ο κουμμουνισμός ‘επιστρέφει’ ισχυρότερος από ποτέ. Μπορεί η πόρτα για κεφάλαια από το εξωτερικό να έχει ανοίξει και εταιρίες απ’ όλον τον κόσμο να έχουν κατακλύσει τη χώρα αλλά το σύστημα νιώθει την ανάγκη να αυτοσυντηρηθεί και ταυτόχρονα αντιλαμβάνεται πως η παντοδυναμία του δεν αυτονόητη ούτε απαραίτητα δεδομένη.
Το παράδειγμα των χωρών της βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής έδειξε στην Κίνα πως όταν ο λαός επαναστατήσει τα πάντα μπορούν να συμβούν και σε αντίθεση με τη μικρή Σαουδική Αραβία που ξοδεύει περισσότερα από 120 δις δολάρια για να καταλαγιάσει τις εξεγέρσεις η Κίνα είναι μάλλον απίθανο να κάνει κάτι παρόμοιο σε περίπτωση ανάγκης, καθώς από τη μία θα χρειαστούν τρισεκατομμύρια δολάρια και από την άλλη οι σχέσεις κράτους – πολιτών εντός της χώρας είναι πολύ διαφορετικές απ’ ότι στις πλούσιες αραβικές χώρες.
Η Κίνα προετοιμάζεται για οικονομικές και πολιτικές αναταράξεις και ένας τρόπος για το πράξει είναι μειώνοντας στο ελάχιστο τον ‘εκδημοκρατισμό΄ της και αυξάνοντας την πίστη στην απόλυτη ορθότητα και τη δύναμη του κουμμουνισμού.
Και ο Καρλ Μαρξ παίζει το δικό του ρόλο σε αυτό το σχέδιο.

XrimaNews.gr
 

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.
...
Και ο Καρλ Μαρξ παίζει το δικό του ρόλο σε αυτό το σχέδιο.

XrimaNews.gr
Καήμενε Κάρολε, τι σου 'μελλε να πάθεις! Φυσικά, από τους "χειραφετημένους Εβραίους" και τους "κομμουνιστές Κινέζους"! Οι Χριστιανικοί (λαοί), έτσι κι αλλιώς, σε πρόδωσαν πολύ πιο μπροστά, εξοικειωμένοι στου Ιούδα τα φιλιά, από βαπτισιμιού τους:redface::redface::redface:!
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top