Κατασχέσεις: Πρώτης κατοικίας - Οικονομικά αδυνάτων - Μικροοφειλετών

exc

New member

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,805 μηνύματα.
Βάζουν στο μάτι το «κεραμίδι» της λαϊκής οικογένειας
Προχωράει, όπως όλα δείχνουν, η κατάργηση της ρύθμισης για αναστολή των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας

https://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7483452

Κατάσχεση σπιτιού άνεργου μεταλλεργάτη για 1.677 ευρώ!
https://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7509164

Βγάζει στο σφυρί σπίτι άνεργου μεταλλεργάτη για 831 ευρώ!
https://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7466082
Πάντως μην αγχώνεστε. Τους μεγαλοοφειλέτες επιχειρηματίες που χρωστά έκαστος μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στο δημόσιο, δε θα τους πειράξουν τρίχα. Τουλάχιστον θα μείνουμε (που λέει ο λόγος) στο ευρώ, ε;

Λοιπόν. Ποια η γνώμη των μελών του φόρουμ για την άρση της αναστολής κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας μίας οικογένειας, για την κατάσχεση κατοικιών οικονομικά αδυνάτων (μακροχρόνια ανέργων κλπ) και για την κατάσχεση (επίσης οικονομικά αδυνάτων, σιγά μην πειράξουν τους μεγάλους) για πολύ μικρά χρέη.
Discuss.

ΥΓ1: Κάτι ηλίθιοι είχαν πεισθεί παλιά και έλεγαν ότι αν ερχόταν κομμουνισμός στην Ελλάδα, θα τους έπαιρνε τα σπίτια και τις γυναίκες! ΛΟΛ. Τώρα τους παίρνει τα σπίτια ο καπιταλισμός και τις γυναίκες τις βγάζουν στο κλαρί για να ζήσουν...
ΥΓ2: Επειδή το βλέπω να έρχεται... Δεν πρόκειται να απαντήσω σε καμία προσωπική/πολιτική/κομματική ερώτηση, οπότε μην κάνετε καν τον κόπο.
 

exc

New member

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,805 μηνύματα.
«Με το που πήρα το κατασχετήριο στο χέρι το πρώτο που κατάλαβα ότι έπρεπε να κάνω ήταν να πάω στο σωματείο μου, στους συναδέλφους μου. Αυτό πρέπει να κάνουν όλοι οι συνάδελφοι. Δεν κινδυνεύω μόνο εγώ να χάσω το σπίτι μου. Ξέρω πολλούς συναδέλφους που έχουν να κάνουν μεροκάματο πολύ καιρό και χρωστάνε στην εφορία. Οπου να 'ναι θα πάρουν και αυτοί τα ραβασάκια της αναγκαστικής κατάσχεσης αν έχουν καταφέρει να αποκτήσουν ένα σπίτι. Με τη δύναμη της αλληλεγγύης ανάμεσα στους εργαζόμενους, τους ανέργους, όλων εμάς που έχει γίνει αυτή η πολιτική εφιάλτης, με τη δύναμη της αλληλεγγύης πιστεύω ότι μπορεί να έχουμε και κάτι θετικό. Ολοι μαζί οι συνάδελφοι, οι εργαζόμενοι να γίνουμε μια γροθιά».
Περισσότερα: https://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=29/6/2013&id=14670&pageNo=3&direction=1
 

H-M

New member

Ο H-M αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μηχανικός και μας γράφει απο Ραφήνα (Αττική). Έχει γράψει 647 μηνύματα.
Παρέλαση ξένων funds για να αγοράσουν κόκκινα δάνεια

Το νέο… Ελντοράντο με την απόκτηση δανείων από ελληνικές τράπεζες αναζητούν οι διεθνείς κερδοσκόποι των αγορών. Στόχος; Να εγγράψουν υπεραξίες στα χαρτοφυλάκιά τους από τα χρεοκοπημένα ελληνικά νοικοκυριά.
Μόνο την περασμένη εβδομάδα έφτασαν στην Αθήνα έξι διαφορετικά εξειδικευμένα funds συναντήθηκαν με στελέχη των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών με έναν στόχο: να αγοράσουν σε χαμηλές τιμές ελληνικά δάνεια οποιουδήποτε είδους: επιχειρηματικά, στεγαστικά, καταναλωτικά, ναυτιλιακά, γενικά οτιδήποτε επισφαλές ή «κόκκινο» έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους οι τράπεζες!
Τα στελέχη των funds που έχουν ανταγωνιστικά συμφέροντα το ένα με το άλλο και κινούνται κάτω από μυστικότητα, βρέθηκαν στα περιορισμένα όρια του κέντρου της Αθήνας. Οι τραπεζίτες μιλούν για κανονική παρέλαση αφού συνέπεσαν στην Αθήνα τα στελέχη από έξι διαφορετικά εξειδικευμένα funds: Apollo Capital, Monarch Alternative Capital, Oaktree Capital Management, York Capital, Marathon Asset Management και Fairfax. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχαν βρεθεί στην Αθήνα και στελέχη του Blackstone, του KKR και της Third Point.
Τα περισσότερα funds έχουν έδρα στη Νέα Υόρκη και ειδικεύονται στο να αγοράζουν σε όσο πιο χαμηλές τιμές γίνεται τα «κόκκινα δάνεια» ή άλλα περιουσιακά στοιχεία που βαρύνονται με χρέη και στη συνέχεια προσπαθούν να εισπράξουν τα δάνεια ή να πουλήσουν τα περιουσιακά στοιχεία σε τιμές υψηλότερες από αυτές που αγόρασαν.
Στόχος είναι να υπάρχει όσο το δυνατόν μικρότερο ρίσκο και να χρειάζονται λιγότερα κεφάλαια. Η τιμή στην οποία θέλουν να αγοράσουν τα δάνεια είναι 0,20 – 0,30 ευρώ. Δηλαδή να πάρουν ένα χαρτοφυλάκιο αξίας 100 εκατ. ευρώ στα 20 – 30 εκατομμύρια!
Μαζί, φυσικά, με τα δάνεια ο αγοραστής θα αποκτήσει και τις εγγυήσεις που τα συνοδεύουν (ακίνητα κλπ.). Που σημαίνει πρακτικά για τους δανειολήπτες ότι οι πιέσεις θα ενταθούν…


Πηγή: Πρώτο Θέμα
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top