Κιουνεφέ με παγωτό

Katerina192

Δραστήριο μέλος

Η Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 448 μηνύματα.
Είπα να βάλω μια συνταγή ενός πολίτικου γλυκού που το ανακάλυψα πρόσφατα και μου έκανε εντύπωση...

Αυτα που θα χρειαστείτε είναι:

  • 500 γρ καταΐφι(το βρισκετε στο σουπερ μαρκετ στα κατεψυγμενα προϊόντα)
  • 200 βούτυρο Lurpak(μυρίζει πολύ καλυτερα απο το Βιταμ)
  • Ανάλατο τυρί λορ ή ανθότυρο (εγω εδω δεν εβρισκα και πήρα Emmental αλλα καλύτερα τα αλλα) περιπου 375γρ.
Και για το σιροπι του:

  • 2 1/2 φλιτζανια ζαχαρη
  • 1 1/2 φλιτζανι νερο
  • 2 κουταλακια του τσαγιού χυμο λεμονιού

Και τώρα ξεκιναμε τη διαδικασια...

Παίρνουμε το καταΐφι και το απλώνουμε σε ενα ταψάκι,αφου πρωτα έχουμε ξεχωρίσει τις ίνες του. Λιώνουμε το βούτυρο σε ενα τήγανι ή για περισσοτερη ευκολη,στα μικροκύματα.Μέσα στο ταψάκι πιέζουμε καλα το καταΐφι με τις παλάμες μας και το περιχύνουμε με το μισο λιωμένο βούτυρο περίπου, μέχρι να ποτίσει.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε απο πάνω το τριμμένο τυρί, προσθέτουμε το υπολοιπο καταΐφι και πατάμε δυνατά.
Το ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
Το σιροπιάζουμε ζεστο, περίπου 10 λεπτα αφου εχει βγει απο το φούρνο με χλιαρό σιρόπι και το τρώμε αμέσως.

Απο πάνω προσθέτουμε παγωτό βανίλια ή, ακόμη καλύτερα, παγωτό καϊμάκι...:)

Αλλη μία παραλλαγή του είναι αντι να το βάλουμε σε ταψι να το βάλουμε στο τηγάνι που λιωσαμε το βούτυρο κατευθείαν και να το τηγανίσουμε εκει.

Συνήθως στην Πόλη, το συνόδευαν με το καφέ.Το σιρόπι γίνεται κλασσικα(αφου αρχισει να βραζει περίπου 5 με 7 λεπτά). Κάπου νομίζω έλεγαν πως το αυθεντικό σιρόπι για τον κιουνεφέ ειναι μέλι.
Και όσο για το τυρί....Οι Ανατολιττες συστήνουν κατσικίσιο ανάλατο ή λορ,το οποίο τελευταιο είναι πολύ δύσκολο να το βρεις!!! Πιθανόν να ταιριάζει και το ανθότυρο, αλλά δεν έχω δοκιμάσει..

Πολύ καλο γλυκάκι...

Προσεχως φωτογραφία!!:D

kiounefes.jpg
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Subject to change

Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών και επαγγέλεται Web developer. Έχει γράψει 15,895 μηνύματα.
Μου τρέχουν τα σάλια και μόνο που το βλέπω, αλλά λίγο ζόρικο φαίνεται...

Πχ τι θα πει "αφού έχουμε ξεχωρίσει τις ίνες του"; Πώς;
Και το σιρόπι πώς γίνεται;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Katerina192

Δραστήριο μέλος

Η Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 448 μηνύματα.
Λοιποοον.... Για το σιρόπι χρειαζονται:
3 ποτήρια του νερού ζάχαρη
3 ποτήρια του νερού νερό
μισό λεμόνι στυμμένο

Το καταϊφι όταν το αγοραζουμε ειναι ψιλοκολλημενο...Οποτε το παιρνουμε και σιγα-σιγα το ξεχωριζουμε με τα δαχτυλα για να γινει τραγανιστο στο ψησιμο...:)
https://www.sintagespareas.gr/sintages/karidopita.html#ixzz10lgkseJJ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Subject to change

Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών και επαγγέλεται Web developer. Έχει γράψει 15,895 μηνύματα.
Λοιποοον.... Για το σιρόπι χρειαζονται:
3 ποτήρια του νερού ζάχαρη
3 ποτήρια του νερού νερό
μισό λεμόνι στυμμένο

Και τι τα κάνουμε αυτά; :redface:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Katerina192

Δραστήριο μέλος

Η Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 448 μηνύματα.
Τα βαζεις σε ενα κατσαρολακι...και απο τη στιγμη που θα αρχισει να βραζει το αφηνεις 3 λεπτα..θα το δεις μεχρι να λιωσει καλα η ζαχαρη...και ριχνεις το χλιαρο σιροπι στο ζεστο γλυκο...:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top