Κοτόπουλο "Μέλι-Γάλα", με μουστάρδα

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 54 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Απόψε έφτιαξα μια συνταγή δικής μου έμπνευσης, η οποία τελικά αποδείχτηκε ιδιαίτερα νόστιμη...

Συστατικά:

4 φιλέτα κοτόπουλου, μπούτι ή στήθος, τεμαχισμένα σε μπουκίτσες
Δύο κούπες γάλα φρέσκο
Μια κουταλιά του γλυκού μέλι
Τρεις κουταλιές του γλυκού cornflour
Πέντε κουταλιές της σούπας μουστάρδα, κατά προτίμηση απαλή
Τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Ένα μέτριο κρεμμύδι
Τρεις μέτριες σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, ρίγανη, θυμάρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το κοτόπουλο, το ελαιόλαδο, αλάτι, μπόλικο πιπέρι, πέντε-έξι κόκκους μπαχάρι, ρίγανη και θυμάρι. Τις αναλογίες των μυρωδικών πρέπει να τις βρείτε από μόνοι/ες σας, αφού σ' αυτό δεν υπάρχει συνταγή. Η πρότασή μου είναι να βάζετε τόσο από το κάθε μυρωδικό, έτσι ώστε καμμία γεύση να μην καλύπτει τις υπόλοιπες. Στη συγκεκριμένη συνταγή, το μόνο που πρέπει ελαφρώς να προεξέχει, είναι το πιπέρι.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα οποία έχουμε προηγουμένως ψιλοκόψει (κατά προτίμηση στον ηλεκτρικό τρίφτη). Σοτάρουμε το μείγμα, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και το περιχύνουμε με τη μουστάρδα. Το γυρνάμε πολλές φορές με ξύλινο κουτάλι, έτσι ώστε η μουστάρδα να καλύψει πλήρως κάθε μπουκίτσα του κοτόπουλου.

Στο μεταξύ, σε ένα μπολ, έχουμε βάλει το γάλα κι έχουμε ανακατέψει πολύ καλά το μέλι, μέχρι να διαλυθεί τελείως. Κατόπιν, διαλύουμε το cornflour, με προσοχή ώστε να μη σβολιάσει. Μόλις το κοτόπουλο με τα μυρωδικά και τη μουστάρδα έχει ροδίσει ικανοποιητικά, ρίχνουμε το μείγμα του γάλακτος στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε λίγο νερό, έτσι ώστε τα υγρά να καλύψουν το κοτόπουλο πλήρως. Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά.

Μόλις η σάλτσα δέσει και το κοτόπουλο έχει μαγειρευτεί καλά, το φαγητό είναι έτοιμο.

Σερβίρετε με πιλάφι.

Καλή σας όρεξη...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Katerina192

Δραστήριο μέλος

Η Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 448 μηνύματα.
Απίστευτο... Το γάλα μέσα στο φαγητο μαζι με το μέλι δίνουν μια γλυκιά γεύση που εξισσοροπείται με τη μουσταρδα και όλο μαζι "δένει" με το κορν φλαούρ!! Πολύ καλό... :clapup:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 60 ετών και επαγγέλεται Συγγραφέας. Έχει γράψει 2,872 μηνύματα.
Πολύ η μουστάρδα και δύσκολος ο συνδυασμός όμως θα το δοκιμάσω στην πράξη. Η μπεσαμέλ όταν βράσει κι άλλο δεν ξεραίνεται ή πήζει πολύ;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 54 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Κοίταξε. Εγώ τη μουστάρδα την έβαλα με το μάτι, οι πέντε κουταλιές της σούπας που έγραψα είναι προϊόν εκτίμησης, ίσως εσφαλμένης. Κανείς δεν σε αναγκάζει να χρησιμοποιήσεις τόση πολλή, το καλύτερο είναι να προσαρμόσεις τη συνταγή στις δικές σου γεύσεις.

Το μίγμα του γάλακτος δεν πήζει, ώστε να μπορεί κάποιος να το χαρακτηρίσει ως "μπεσαμέλ". Γίνεται μια πολύ ωραία, δεμένη και απαλή υποκίτρινη σάλτσα, η οποία σε κάποιον που δεν ξέρει πώς το έφτιαξες θα θυμίζει κοτόπουλο αλά κρεμ, με μουστάρδα. Θα μπορούσες να το φτιάξεις και με κρέμα γάλακτος, ωστόσο θεωρώ ότι ο τρόπος που το παρασκεύασα είναι πολύ πιο light, ενώ δεν υπολείπεται σε τίποτε, σε υφή και σε γεύση.

Καλή επιτυχία, να έρθεις να μας πεις πώς σου βγήκε το φαγητό. Εδώ στο σπίτι πάντως προκάλεσε ενθουσιασμό, σε μικρούς και μεγάλους...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 60 ετών και επαγγέλεται Συγγραφέας. Έχει γράψει 2,872 μηνύματα.
Κοίταξε. Εγώ τη μουστάρδα την έβαλα με το μάτι, οι πέντε κουταλιές της σούπας που έγραψα είναι προϊόν εκτίμησης, ίσως εσφαλμένης. Κανείς δεν σε αναγκάζει να χρησιμοποιήσεις τόση πολλή, το καλύτερο είναι να προσαρμόσεις τη συνταγή στις δικές σου γεύσεις.

Το μίγμα του γάλακτος δεν πήζει, ώστε να μπορεί κάποιος να το χαρακτηρίσει ως "μπεσαμέλ". Γίνεται μια πολύ ωραία, δεμένη και απαλή υποκίτρινη σάλτσα, η οποία σε κάποιον που δεν ξέρει πώς το έφτιαξες θα θυμίζει κοτόπουλο αλά κρεμ, με μουστάρδα. Θα μπορούσες να το φτιάξεις και με κρέμα γάλακτος, ωστόσο θεωρώ ότι ο τρόπος που το παρασκεύασα είναι πολύ πιο light, ενώ δεν υπολείπεται σε τίποτε, σε υφή και σε γεύση.

Καλή επιτυχία, να έρθεις να μας πεις πώς σου βγήκε το φαγητό. Εδώ στο σπίτι πάντως προκάλεσε ενθουσιασμό, σε μικρούς και μεγάλους...

Α κατάλαβα, το κορν φλαουρ, είναι τόσο λίγο ώστε το μείγμα έρχεται σε πυκτή σάλτσα, κάτι σαν τη σάλτσα για λαχανοντολμάδες. Χμμμμ ενδιαφέρουσα η προσθήκη της μουστάρδας.

Εκ πρώτης όψεως νομίζω ότι δεν πρέπει να βγεί πολύ πυκτή η σάλτσα, πρέπει να ρεει καμπόσο όμως όχι και νερουλή. Αν πήξει ξεραίνει και βαραίνει το φαγητό. Δικιο έχεις για την κρέμ φρές σε σύγκριση, είαι άλλη φάση, και η γεύση της τείνει να δεσπόζει, αντί να αναδεικνύει τις άλλες. Πρέπει να επανέλθω μετά την δοκιμή :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

moonlight

Διάσημο μέλος

Η moonlight αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,767 μηνύματα.
βρε κοιτα τον αντρικο πληθυσμο που συζηταει για συνταγες!!! τα συγχαρητηρια μου παιδες!!
χαουλα θα το δοκιμασω αυτο με το γαλα γιατι προβληματιζομουν πολυ για τη χρηση φρεσκιας κρεμας (οτι ειναι παχυντικη και βαρια) οταν εκανα ενα παρομοιο φαγητο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 60 ετών και επαγγέλεται Συγγραφέας. Έχει γράψει 2,872 μηνύματα.
βρε κοιτα τον αντρικο πληθυσμο που συζηταει για συνταγες!!! τα συγχαρητηρια μου παιδες!!

Αναπτύσσουμε υγιείς αξίες υποθέτω. Στο κάτω κάτω αν ένας (άντρας ή γυναίκα) έχει καλό φαί καλόν ύπνο και καλό σέξ, τι άλλο θέλει;

υ.γ. Σε εποχές που λόγω ΓΑΠ και χίλιων άλλων ποδαριών του διαβόλου, τείνουμε να χάσουμε τον καλό υπνο και το καλό σέξ, τουλάχιστον ας κάνουμε ότι μπορούμε για να τρώμε καλά. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

moonlight

Διάσημο μέλος

Η moonlight αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,767 μηνύματα.
συμφωνω φιλε μπαγκς. εξαλλου η μαγειρικη ειναι μια ασχολια που παντα χαλαρωνει τον ανθρωπο..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 49 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Έτοιμη και η φωτογραφία:

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top