Κοτόπουλο φούρνου με μουστάρδα και βαλσαμικό ξίδι

Katerina192

Δραστήριο μέλος

Η Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 448 μηνύματα.
Και με λιγότερες θερμίδες μια ωραία συνταγη με κοτόπουλο!

Κοτόπουλο φούρνου με μουστάρδα και βαλσαμικό ξίδι

Θερμίδες ανά μερίδα: 492


Υλικά (για 6 άτομα):

2 μικρά κοτοπουλάκια, περίπου 1 κιλού το καθένα, κομμένα σε μερίδες (σε πολλά μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε όλα τα καλά κρεοπωλεία, στα οποία μπορούμε να κάνουμε από πριν την παραγγελία μας.)
400 ml ζωμός κότας, χλιαρός
200 ml λευκό ξηρό κρασί
3 κουτ. σούπας μουστάρδα, κατά προτίμηση με κόκκους
100 ml ελαιόλαδο
100 ml βαλσαμικό ξίδι
2 τρυφερά κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 μέτρια πράσα (μόνο το λευκό μέρος), σε λεπτές ροδέλες


Σε μια ευρύχωρη γάστρα βάζουμε τις μερίδες του κοτόπουλου. Προσθέτουμε το ζωμό, το κρασί, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σέλερι, τη σκόνη μπαχαριού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με τα χέρια μας. Απλώνουμε τις μερίδες του κοτόπουλου σε μονή στρώση στον πυθμένα της γάστρας, στριμωγμένες, για να καλυφθούν από τη μαρινάδα.

Σκεπάζουμε τη γάστρα με διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε για 5 - 6 ώρες στο ψυγείο, για να μαριναριστεί το κοτόπουλο. Λίγο πριν μαγειρέψουμε το κοτόπουλο, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα πράσα και λίγο αλάτι και ρίχνουμε τόσο νερό, ώστε ίσα να τα καλύπτει. Ζεσταίνουμε το κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά, μέχρι το νερό να πάρει μια βράση, να μαλακώσουν λίγο τα πράσα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.

Βγάζουμε τα πράσα από το κατσαρολάκι με μια τρυπητή κουτάλα, τα ρίχνουμε στη γάστρα και σκεπάζουμε καλά με το καπάκι της. Αν δεν έχουμε γάστρα, μπορούμε να ψήσουμε το φαγητό σε ένα πυρίμαχο σκεύος, το οποίο πρώτα θα σκεπάσουμε σφικτά με λαδόχαρτο και μετά με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε για 40 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο περίπου για άλλα 35 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο. Συνοδεύουμε με πιλάφι ατμού.

:D

πηγή
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Σημείωση editor:

Πρέπει να αναφερθεί, ότι όλες οι παραπάνω συνταγές είναι από την εφημερίδα Καθημερινή.

Να υπενθυμίσω στους εκλεκτούς χρήστες μας πως η παράθεση συνταγών που μπορούμε να βρούμε σε άλλες πηγές του διαδικτύου θα πρέπει να γίνεται μόνον εφ' όσον έχουμε κάποιο προσωπικό σχόλιο να κάνουμε για τη συνταγή και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρχει μέσα στη δημοσίευσή σας η πηγή απ' όπου αυτή προέρχεται.

Επίσης καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε νέο θέμα για κάθε συνταγή σας!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Katerina192

Δραστήριο μέλος

Η Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 448 μηνύματα.
Με συγχωρείτε... :redface: Δεν ήξερα πώς να βάλω πηγή, αλλά τώρα έμαθα...Απο δω και πέρα θα βάζω πηγή αν και δε νομίζω οτι θα χρειάζεται πάντα γιατί σχεδόν όλες θα είναι δικές μου! :D :clapup:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top