Ούτε 1 μέτρο χωρίς αυτά.
Και απο συνήθεια και υποσυνείδητα και από φόβο.
Προσωπικά αισθάνομαι ''γυμνή'' εάν δεν φορέσω ζώνη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βεβαια οι διαδρομες που κανω ειναι μεσα στην (κωμο)πολη με μαξ ταχυτητες 50 χλμ.
μμμ, δοκιμασε να κανεις το εξις, χτυπα το κεφαλι σου σε ενα τοιχο περνοντας φορα 4-5 μετρα.
στην καλυτερη των περιπτωσεων αν δεν εισαι επαγγελματιας σπριντερ θα χτυπησεις το κεφαλι σου με 10m/sec, αν υποθεσουμε οτι το τυπικο ανθρωπινο κεφαλι ζυγιζει 5kg θα χτυπησεις με ορμη 50nm, αν υποθεσουμε οτι το χτυπημα διαρκει ας πουμε ενα εκατοστο του δευτερολεπτου (prety reasonable δεδομενου οτι το κεφαλι δεν εχει δομες να αποροφησει χτυπημα, ειναι δερμα και μετα κρανιο) η δυναμη που θα ασκηθει στο σβερκο σου θα ειναι 5000 newton δηλαδη χοντρικα χοντρικα 500 κιλα. Με 500 κιλα ο σβερκος σπαει ανετοτατα αναλογα την γωνια που θα χτυπησεις (=παραυλησια η θανατος). Το οστο του κρανιου σου επισις παιζει να σπασει.
τωρα σκεψου την ιδια κατασταση με 50km/h δηλαδη 14m/sec, δηλαδη 70 νιουτομετρα, δηλαδη 7000 νιουτον δηλαδη 700 κιλα, ενα σμαρτ να σου παταει το κεφαλι.
και οχι τιπτοα, οταν πας στο νοσοκομειο στην μεθ επειδη η γρια δεν σε ειδε και εφαγες πεζοδρομιο με 50km/h τα 5000ε τη μερα θα τα πληρωνει το κρατος, δηλαδη εγω. Αν φορουσες κρανος θα ειχες φυγει την ιδια μερα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άγγελος
Επιφανές μέλος

αλλα μας εμεινε ο φοβος απο αυτο και απο τοτε βαζουμε τη ζωνη...στα μπροστινα καθισματα..η μανα μου πισω ομως ακομα δεν τη βαζει παντα..
η πλακα ειναι οι η ζωνη μου ειναι απαραιτητη και δεν νιωθω καλα χωρις αυτην... ξεκινησα να τη βαζω λογω προστιμου δηλαδη και μου εμεινε!

moonlight
Διάσημο μέλος

απο παλια με το που εμπαινα και τωρα το πρωτο πραγμα που κανω ειναι ζωνη. μια φορα δεν το κανα και εγινε οτι εγινε.
Lost_Prophet
Εκκολαπτόμενο μέλος

Έχω ακούσει οδηγούς συγγενείς και φίλους μου να προσπαθούν
να με πείσουν να μη βάλω την ζώνη ασφαλείας μέσα
στο αυτοκίνητο...! Εγώ δεν είμαι οδηγός...αυτοί σαν
οδηγοί που είναι δεν θα έπρεπε να δίνουν το σωστό
παράδειγμα;! Ένα πολύ καλό παράδειγμα μπαίνω συχνά
σε ταξί και ο ταξιτζής δεν με παροτρύνει να βάλω ζώνη
ασφαλείας αυτοί που θεωρούνται και "επαγγελματίες
οδηγοί" θα έπρεπε να είναι και οι πιο αυστηροί!
Αλλά στη χώρα μας δυστυχώς δεν υπάρχουν λογικά
και οργανωμένα μυαλά....

anthoulaki
Νεοφερμένος

οσο για κρανος..στο ποδηλατο.....δεν βαζω ποτε!! μηχανη δεν εχω αλλα ευχομαι να παρω καποτε!
Άγγελος
Επιφανές μέλος

ο δασκαλος οδηγησης σε μενα ,μου ελεγε να φοραω ζωνη και εκεινος την εβαζε πισω απο την πλατη του(για να μην τσιριζει το αυτοκινητο)σαν συνοδηγος ζωνη δεν εβαζα σχεδον ποτε (κι οταν το εκανα ηταν με λιγο νευρα συνηθως)..μεχρι που ξεκινησα μαθηματα για οδηγηση και ηταν υποχρεωτικο

και ταξιτζηδες για τον ιδιο λογο εχω δει να βαζουν το σιδερο της ζωνης σκετο στην υποδοχη..

kate! =]
Εκκολαπτόμενο μέλος

α!και δεν θεωρω μαγκια να μην φοραω κρανος η ζωνη...υπαρχουν λιγοτερο επικυνδινοι τροποι να το παιξεις μαγκας σε κατι...

thanasis31
Νεοφερμένος

venividivici
Τιμώμενο Μέλος

άλλωστε μέσα στο μετρό σε όλους τους σταθμούς υπάρχει μια αφίσα με τη λέξη ΖΩνΗ που αποτυπώνεται στο μυαλό μας....
όταν είχε βγει αυτή η διαφήμιση μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση!!!
πολύ καλό site
https://www.ioas.gr/
worshipperjesus
Εκκολαπτόμενο μέλος

Αν ο κύριος στο βιντεάκι φορούσε κράνος, όπως ώφειλε, δε θα είχε πονέσει καθόλου.
Η χρήση του κράνους πρέπει να είναι μόνιμη, με την τοποθέτηση του πρώτου κράνους, να συμβαίνει αμέσως μετά τον τοκετό.
Το θέμα το έχω αναλύσει εκτεταμένα στο blog μου: https://odiki-asfaleia.blogspot.com/2010/08/blog-post_31.html

Καλυτερα να τρεχουν να βαζουν προστιμα σε επικινδυνους ελιγμους που κανουν οι δικυκλιστες (και μη), παρα να καθονται να τους κοβουν κλησεις για τα κρανη, λες και αυτο ειναι το μειζον προβλημα που βλαπτει τους γυρω.
worshipperjesus
Εκκολαπτόμενο μέλος

Αντιθέτως ένα καλό κράνος, ή ακόμα καλύτερα, μια ολόσωμη δερμάτινη στολή ενοχλεί τον οδηγό και μετατρέπει την οδήγηση σε μαρτυρική εμπειρία, προσφέροντας προστασία από την ηδονή.
Θα πρέπει να γνωρίζουμε ακόμη, ότι ο χρήστης κράνους, θα πάει στον παράδεισο, διότι ξέρει να υπακούει στους νόμους του ανθρώπου αλλά και του Θεού.
Μερικά σλόγκαν για την προώθηση της χρήσης κράνους:
-Ο Χριστός σώζει, το κράνος σώζει
-Οι πιστοί φορούν κράνος
-Κράνος, μια πόρτα προς τον παράδεισο
Πατρεύς
Περιβόητο μέλος

Πολύ διδακτικό βιντεάκι.
Αν ο κύριος στο βιντεάκι φορούσε κράνος, όπως ώφειλε, δε θα είχε πονέσει καθόλου.
Η χρήση του κράνους πρέπει να είναι μόνιμη, με την τοποθέτηση του πρώτου κράνους, να συμβαίνει αμέσως μετά τον τοκετό.
Το θέμα το έχω αναλύσει εκτεταμένα στο blog μου: https://odiki-asfaleia.blogspot.com/2010/08/blog-post_31.html
Εντάξει, καταλάβαμε ότι κάνεις πλάκα, καταλάβαμε και το ύφος της πλάκας. Αυτό που εγώ προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω είναι η μανία σου να λες συνεχώς τα ίδια πράγματα. Μήπως καταντά λίγο βαρετό; Λέω μήπως...

Great Chaos
Περιβόητο μέλος

Ο Χριστός σώζει, το κράνος σώζει, αλλά γιατί ο Χριστός δεν φορούσε ποτέ κράνος;
Οι πιστοί φορούν κράνος. Οι άπιστοι φορούν στρινγκ.
Κράνος, μια πόρτα για τον Παράδεισο. Ζώνη αγνότητας, η λεωφόρος που οδηγεί με ασφάλεια μέχρι εκεί...
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

worshipperjesus
Εκκολαπτόμενο μέλος

δηλαδη..αν εγω φοραω κρανος..και σκοτωσω τη μανα μου..θα παω στον παραδεισο;;;![]()
Το κράνος μετρά θετικά. Οι δολοφονίες μετρούν αρνητικά.
Ο Άγιος Πέτρος αξιολογεί το σκορ, και αποφασίζει ανάλογα.
Το σύνολο φυσικά αποτελείται από διάφορες παραμέτρους και φυσικά η μετάνοια κάνει reset το σκορ.
worshipperjesus
Εκκολαπτόμενο μέλος

Εντάξει, καταλάβαμε ότι κάνεις πλάκα, καταλάβαμε και το ύφος της πλάκας. Αυτό που εγώ προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω είναι η μανία σου να λες συνεχώς τα ίδια πράγματα. Μήπως καταντά λίγο βαρετό; Λέω μήπως...![]()
Έτσι είναι η παιδεία. Επανάληψη, η μητέρα της μαθήσεως.
Δεν αρκεί να πούμε μια φορά "βάλτε ζώνη", "βάλτε κράνος". Πρέπει να το πούμε στα παιδιά του δημοτικού, του γυμνασίου, του λυκείου, να προβληθούν τρομακτικά σποτάκια στην τηλεόραση, να τονιστεί το θέμα σε ημερίδες, να αφιερωθούν αρκετές ώρες στις σχολές οδηγών και να υποχρεωθούν όλοι οι οδηγοί να κοιμούνται έχοντας ακουστικά συνδεδεμένα με mp3 player που θα προτρέπει "Φόρα κράνος", "Φόρα ζώνη" ανά 15 λεπτά μέσα στον ύπνο τους.
Πως θα έχουμε οδική παιδεία χωρίς παίδεμα των οδηγών;
Αρχική Δημοσίευση από Great Chaos:Ο Χριστός σώζει, το κράνος σώζει, αλλά γιατί ο Χριστός δεν φορούσε ποτέ κράνος;
Θα υπήρχε πρόβλημα με το αγκάθινο στεφάνι... Επιπλέον δεν είχαν ανακαλυφθεί ακόμα τα full face κράνη και οι αντιθαμβωτικές ζελατίνες.
Apro
Διάσημο μέλος

απαραίτητα και το κράνος και η ζώνη όχι λόγω συνήθειας αλλά λόγω ζωής
άλλωστε μέσα στο μετρό σε όλους τους σταθμούς υπάρχει μια αφίσα με τη λέξη ΖΩνΗ που αποτυπώνεται στο μυαλό μας....
όταν είχε βγει αυτή η διαφήμιση μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση!!!
πολύ καλό site
https://www.ioas.gr/
και ζώνη αν φόραγε ο τύπος, πάλι θα τη γλίτωνε....

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.