Μαζικές εξώσεις ενοικιαστών στην Αθήνα λόγω Airbnb

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Web developer και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 8,332 μηνύματα.
Κι απορούσα κι εγώ τους τελευταίους μήνες γιατί ανεβήκανε τα ενοίκια, λες και ξέρω εγώ βρήκε ο κόσμος λεφτά στην Ελλάδα και ανέβηκε κανας ανταγωνισμός :/:

Μαζικές εξώσεις ενοικιαστών στην Αθήνα λόγω Airbnb

«Δραματική» χαρακτηρίζει την κατάσταση ο πρόεδρος των Ενοικιαστών


Δύσκολη είναι η κατάσταση που επικρατεί στην αγορά ακινήτων, με μαζικές εξώσεις ενοικιαστών λόγω Airbnb ή αιτήματα ιδιοκτητών για μεγάλες αυξήσεις ενοικίων, όπως λένε και παράγοντες του κλάδου των ακινήτων, επιβεβαιώνοντας αυτό που ήδη ζουν πολλοί κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας και των γύρω περιοχών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ενοικιαστών Άγγελο Σκιαδά, οι ιδιοκτήτες ακόμα και περιοχών χωρίς τουριστικό ενδιαφέρον, επηρεασμένοι από τα έσοδα που αποκομίζουν όσοι ιδιοκτήτες έχουν νοικιάσει το ακίνητό τους μέσω Airbnb, προχωρούν σε έξωση του ενοικιαστή προκειμένου να προχωρήσουν σε βραχυχρόνια μίσθωσή του.

Παράλληλα υπάρχουν και παραδείγματα όπου οι ιδιοκτήτες ζητάνε υπέρογκα ποσά από τους ενοικιαστές προκειμένου να μην τους κάνουν έξωση.

Καθώς τα προηγούμενα χρόνια λόγω κρίσης πολλοί ιδιοκτήτες δεν έκαναν ανανέωση συμβολαίου, λόγω του φόβου να χάσουν τον ενοικιαστή τους, τώρα εκμεταλλεύονται την ουσιαστική ανυπαρξία συμβολαίου και είτε πιέζουν για υπογραφή νέου με εξωφρενικά ποσά ή προχωρούν σε έξωση για να νοικιάσουν το ακίνητό τους στο Airbnb.

«Υπάρχει μεγάλο θέμα λόγω Airbnb. Υπάρχει πλέον μεγάλη αύξηση στις εξώσεις. Όλοι οι ιδιοκτήτες θέλουν να τα νοικιάσουν μέσω Airbnb και τα αδειάζουν. Επίσημα στοιχεία δεν υπάρχουν, κρατικά, εμείς μέσω των μελών του συλλόγου μας έχουμε μια ποσόστωση γύρω στο 30% στην αύξηση των εξώσεων», όπως λέει ο πρόεδρος των Ενοικιαστών μιλώντας στο news.gr.

«Αυτό βέβαια είναι από ένα δείγμα των δικών μας μελών. Με μία λέξη η κατάσταση είναι δραματική. Αν αυτή την στιγμή φύγει κάποιος από το σπίτι που έχει νοικιάσει, δεν βρίσκει σπίτι. Έχουν εξαφανιστεί τα σπίτια στη αγορά και όσα ζητάνε είναι σε εξωφρενικές τιμές.

Έχει περάσει μια νοοτροπία σε μεγάλο ποσοστό των ιδιοκτητών πως αν το νοικιάσουν για Airbnb θα λύσουν το πρόβλημα της ζωής τους. Έχουμε πολλές εξώσεις με την έννοια της λήξης της μίσθωσης. Όταν υπάρχει εν ισχύ συμβόλαιο δεν μπορεί ο ιδιοκτήτης να τον βγάλει. Από την στιγμή που λήγει η μίσθωση όμως συχνά ο ιδιοκτήτης λέει "σε 15 μέρες, ένα μήνα να έχεις αδειάσει το διαμέρισμα".

Επειδή η ελάχιστη διάρκεια των μισθώσεων είναι τα 3 χρόνια, τρία χρόνια είναι πολύ μικρό για μια οικογένεια. Οπότε μετά τα τρία χρόνια των πετάει έξω για να το κάνει Airbnb. Ή του ζητάει απίθανες τιμές.

Να ξεκαθαρίσουμε πως το συμβόλαιο δεν μπορεί να το σπάσει, απλά τι γίνεται; Επειδή ερχόμαστε από μια μεγάλη οικονομική κρίση, τα περισσότερα, το 80% των μισθώσεων είναι αορίστου χρόνου. Κατά την διάρκεια της κρίσης και μετά ελάχιστοι ιδιοκτήτες ανανέωναν τα συμβόλαιά τους. Αυτή την στιγμή το 80% των μισθώσεων έχουν λήξει και για αυτό έχουμε το μεγάλο φαινόμενο των εξώσεων. Σε καμία περίπτωση αν έχουμε συμβατικό χρόνο δεν μπορεί να το βγάλει. Σε μια τέτοια περίπτωση μόνο αν δεν πληρώνει το ενοίκιο μπορεί να το βγάλει έξω, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Αυτό που θα μπορούσε να κάνει κανείς για να διασφαλιστεί είναι συμβόλαιο με ορισμένο χρόνο αλλά πλέον δεν το δέχονται οι ιδιοκτήτες. Αυτό είναι το πρόβλημα το μεγάλο. Πλέον οι ιδιοκτήτες σε όσους λήγουν τα μισθωτήριά τους δεν τους κάνουν καινούργια. Αν τους αφήσουν μέσα τους αφήνουν με μίσθωση αορίστου χρόνου ώστε να μπορούν να τους βγάλουν ανά πάσα στιγμή ή να τους πιέσουν για αύξηση. Η μόνη προστασία που υπάρχει είναι να προσπαθήσει να πάρει κανείς από το δικαστήριο μια προθεσμία 5-6 μηνών. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Ή διαπραγμάτευση αλλά με υπερβολικά πλέον ενοίκια.

Ζητάνε εξωφρενικά ποσά πλέον. Για παράδειγμα στην Κυψέλη που δεν είναι τουριστική περιοχή ή Airbnb και για 100 τετραγωνικά επειδή λέει έχει θέα στην πλατεία ζητάει 1.000 ευρώ. Εξωφρενικά πράγματα. Το θέμα είναι ότι οι ιδιοκτήτες ακούνε ο ένας με τον άλλο. Δηλαδή εκτινάχθηκαν τα ενοίκια σε κάποιες περιοχές που είναι τουριστικές, Θησείο, Πετράλωνα, Κουκάκι και οι ιδιοκτήτες ακούει ο ένας με τον άλλο ότι έχουν ανέβει τα ενοίκια και τώρα ζητάνε και στις πιο απίθανες περιοχές».
Πηγή: newsbeast.gr
 

Johnny15

Well-known member

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 10,070 μηνύματα.
Αυτό είναι λογικό. Τα έσοδα από airbnb είναι πολύ περισσότερα από τα έσοδα αν έχεις σπίτι προς ενοικίαση. Θα πρέπει να αλλάξει όλη την πολιτική του το κράτος.
 

SkyBlu

Well-known member

Η SkyBlu αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 244 μηνύματα.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 16,673 μηνύματα.
Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που το έχω πει από πολύ νωρίς. Είναι πραγματικά απίστευτο ότι σε μια τέτοια δύσκολη εποχή τα ενοίκια αντί να πέφτουν αυξάνονται και οι ιδιοκτήτες αντί να παρακαλάνε να έχουν το σπίτι τους νοικιασμένο, να διώχνουν τους ενοικιαστές. Πιστεύω ότι πρέπει να ανέβει αρκετά η φορολογία για να μη συμφέρει το Airbnb (τώρα είναι από όσο ξέρω 15% φόρος και 15% προμήθεια του Airbnb). Αλλά ακόμα και 50 και 60 να πας, κάποιοι είναι τόσο απελπισμένοι οικονομικα που θα συνεχίζουν να το δίνουν Airbnb. Ειδικά τώρα με το ΚΕΑ, οι νέοι που δεν εργάζονται παίρνουν το επίδομα και ασχολούνται με τον καθαρισμό των σπιτιών που νοικιάζουν οι γονείς τους σε Airbnb. Είναι ενα μεγάλο πρόβλημα και στο μέλλον θα διευρυνθεί πολύ παραπάνω.
 

prinCess.

Well-known member

Η prinCess. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Fashion designer και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5,886 μηνύματα.
Η κατάσταση είναι τραγική. Παίζει να έψαχνα σπίτι από πέρυσι τον Ιούνιο;;;;; έψαχνα μέχρι 250-270€ κανένα 50τμ όχχι τίποτα τεράστιο και πολυτελείας.
Το τι είδαν τα μάτια μου ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ.
Οι περιοχές που έψαχνα ήταν Πετράλωνα, Κεραμεικός/Γκάζι, Ταύρος & Θησείο. Είχα δει άπειρες αγγελίες που δημοσιεύονταν 10 το πρωί και στις 11 είχαν ενοικιαστεί ήδη.
Ή Μιλάμε για 25τμ σπίτια με 350-400€ και ούτε καν ανακαινισμένα, του 1960 σε άθλια κατάσταση και φυσικά χωρίς θέρμανση...
Αν θέλεις ωραίο σπίτι καινούργιο δυάρι, πρέπει να διαθέσεις 500€ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ...
Η κατάσταση είναι τραγική, δε ξέρω τι παίζει εξωτερικό με το θέμα airbnb αλλά εδώ βλέπω μια κατάχρηση που μου με είχε απελπίσει πάρα πολύ. ΤΟ ότι βρήκα σπίτι εν τέλη σε καλή τιμή μόνο θαύμα μπορώ να το αποκαλέσω. -.-
 

Zilda

Well-known member

Η Zilda αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,014 μηνύματα.
Η κατάσταση είναι τραγική. Παίζει να έψαχνα σπίτι από πέρυσι τον Ιούνιο;;;;; έψαχνα μέχρι 250-270€ κανένα 50τμ όχχι τίποτα τεράστιο και πολυτελείας.
Το τι είδαν τα μάτια μου ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ.
Οι περιοχές που έψαχνα ήταν Πετράλωνα, Κεραμεικός/Γκάζι, Ταύρος & Θησείο. Είχα δει άπειρες αγγελίες που δημοσιεύονταν 10 το πρωί και στις 11 είχαν ενοικιαστεί ήδη.
Ή Μιλάμε για 25τμ σπίτια με 350-400€ και ούτε καν ανακαινισμένα, του 1960 σε άθλια κατάσταση και φυσικά χωρίς θέρμανση...
Αν θέλεις ωραίο σπίτι καινούργιο δυάρι, πρέπει να διαθέσεις 500€ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ...
Η κατάσταση είναι τραγική, δε ξέρω τι παίζει εξωτερικό με το θέμα airbnb αλλά εδώ βλέπω μια κατάχρηση που μου με είχε απελπίσει πάρα πολύ. ΤΟ ότι βρήκα σπίτι εν τέλη σε καλή τιμή μόνο θαύμα μπορώ να το αποκαλέσω. -.-


Το ποσό σε νιώθω δεν λέγεται....εγώ ακόμη ψάχνω σπίτι και δεν βρίσκω τίποτα απολύτως!
Όσα βρίσκω είναι της δεκαετίας του 60, μωσαϊκό κάτω, πλακάκια σαν της γιαγιάς μου στο μπάνιο και το ενοίκιο στο Θεό! Ψάχνω πάνω από 8αμηνο και δεν υπερβάλλω.
 

jj!

Συντονιστής

Ο jj! αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 5,948 μηνύματα.
Σε πολλές πρωτεύουσες του κόσμου έχει θεσπιστεί ανώτατο όριο για την βραχεία μίσθωση των ιδιοκτησιών. Για παράδειγμα, στο Λονδίνο το όριο είναι 60 ημέρες τον χρόνο.

Φαντάζομαι ότι κάτι τέτοιο θα γίνει κι εδώ, γιατί δεν νομίζω να συμφέρει τους ιδιοκτήτες να δηλώνουν ως βραχείας μίσθωσης τα σπίτια τους, αν μπορούν να τα διαθέτουν μόνο 2-3 μήνες.

Για να λέμε όμως τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη, ελλείψει τέτοιου νομοθετήματος δεν μου φαίνεται παράξενο που τα ενοίκια έχουν φτάσει στον Θεό. Κακά τα ψέματα, αν εγώ ήμουν ιδιοκτήτης μίας κατοικίας στον Χολαργό, θα την έδινα σε Airbnb και όχι προς ενοικίαση (και θα πήγαινα και στις Μπαχάμες :hehe:).
 

Ερινύς

Τιμώμενο Μέλος

Η Ερινύς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 12,472 μηνύματα.
Και στην Θεσσαλονίκη τα ίδια γίνονται, τα νοίκια στο Θεό και πλέον έχει γίνει της μόδας να νοικιάζονται δυάρια ή τριάρια με το δωμάτιο, του στυλ 170 ευρώ για την χρήση του ενός δωματίου με κοινόχρηστη σαλοκουζίνα και μπάνιο, και φυσικά μιλάμε για ημιυπόγεια σπίτια δεκαετίας '70 στην καλύτερη. [Γενικά δεν είμαι κατά αυτής της λογικής που στο εξωτερικό εφαρμόζεται ευρύτατα, αλλά δώσε και αντίστοιχες παροχές!]

Δεν ξέρω αν η προσφορά είναι ανάλογη της ζήτησης και όλους τους έχει πιάσει μια μανία να δώσουν μια τρύπα για εξωφρενικά ποσά για 2-3 μήνες ακόμα και σε άκυρες περιοχές...όμως το θεωρώ α) παρακινδυνευμένο αφού μιλάμε για φουλ ανταγωνισμό και πάντα κάποιος θα βγει μπροστά και β) απάνθρωπο για τον συνάνθρωπό σου που προσπαθεί κάπου να στεριώσει να φτιάξει την ζωή του και ή του ζητάς 1,5 μισθό για να τον κρατήσεις μέσα στο σπίτι ή τον πετάς έξω στην ψύχρα για να βάλεις 5 φορές τουρίστες και να τους μαδήσεις. Το παιδί σου μπορούσε να είναι σ' αυτή την θέση ξέρω γω, αλληλεγγύη μηδέν; Δεν νομίζω όλοι αυτοί που κάνουν τις εξώσεις να έχουν ΤΗΝ οικονομική ανάγκη για να προχωρήσουν σ αυτή την αλλαγή, ίσως είχαν και νοικάρηδες χρόνια οπότε είχαν μια σταθερή πηγή εισοδήματος κάθε μήνα και μια σχέση εμπιστοσύνης.

Δεν θα το έκανα πάντως, για ιδεολογικούς λόγους. Να τσιμπούσα λίγο το ενοίκιο αν κάποια στιγμή ζοριζόμουν μπορεί, αλλά αυτό το πράγμα όχι.
 

Johnny15

Well-known member

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 10,070 μηνύματα.
Εντάξει 170 ευρώ το άτομο για δυάρι ή ακομα και τριάρι μια χαρά είναι.
 

Dreamweaver

Well-known member

Ο Dreamweaver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,275 μηνύματα.
Παιδια γιατι οι τραγικες λογικες με φορους και νομοθεσια κατα airbnb, πραγματικα? Γιατι να μην χτιζονται περισσοτερα σπιτια, ετσι ωστε να εχεις προσφορα και για το bnb αλλα και τα ενοικιαζομενα?
 

Ερινύς

Τιμώμενο Μέλος

Η Ερινύς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 12,472 μηνύματα.
Εντάξει 170 ευρώ το άτομο για δυάρι ή ακομα και τριάρι μια χαρά είναι.


Μην το κάνεις ανά κεφάλι για να δεις αν συμφέρει, δες το συνολικά: Ιδιοκτήτης νοικιάζει σπίτι 70-75τμ, ημιυπόγειο ή ισόγειο, δεκαετίας '70, αμφίβολο αν ανακαινίστηκε ποτέ και χωρίς έπιπλα, >500 ευρώ. Αν σου φαίνεται μια χαρά, εμένα μου φαίνεται πιάσιμο κώλων πάντως. Π.χ. μπορεί να μπουν 3 άτομα αλλά τα 2 να είναι αδέρφια οπότε μια οικογένεια δίνει μερίδιο ενοικίου 340 ευρώ και παίρνει το συγκεκριμένο σπίτι. Και το παίρνει γιατί δεν έχει και εναλλακτικές...

Σε σπίτι 60τμ, στον 1ο όροφο, σε καλή περιοχή ανατολικά, χωρίς έπιπλα επίσης, παλιά πολυκατοικία, προ κρίσης βάλαμε τετραμελή οικογένεια με 250 ευρώ και πλέον (εντάξει μένουν και 15 χρόνια εκεί), τους το έχουμε στα 220. Σε αντίστοιχες τιμές γύρω στο 250άρι για δυάρια σπίτια, βλέπω να κινείται και όσοι ξέρω να νοικιάζουν από οικογενειακό/κοινωνικό περίγυρο, και έχουν όλοι νοικάρηδες χρόνια. Πώς αλλιώς θα χτίσεις σχέση εμπιστοσύνης για να τον κρατήσεις τον άλλον; Με τα 500 ευρώ θα σου πει και ευχαριστώ;
 

akikos

Well-known member

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7,210 μηνύματα.
Μια στιγμή, μια στιγμή γιατί βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος.

Οι ιδιοκτήτες σπιτιών δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα. Θα κάνουν ότι τους συμφέρει. Το Airbnb είναι μια καλή μπίσνα καθώς σου επιτρέπει να κάνεις τον ξενοδόχο χωρίς να κάνεις έναρξη επαγγέλματος. Είναι αθέμιτος ανταγωνισμός με τους ξενοδόχους που όχι μόνο πρέπει να πληρώνουν ΕΦΚΑ αλλά και να τρέχουν για πιοστοποιητικά ποιότητας κ.λπ.

Δεν φταίει αυτό για το ύψος των ενοικίων ούτε η λύση είναι να αυξηθεί η φορολογία για τους Airbnbήτες. Αντίθετα η φορολογία πρέπει να μειωθεί εξίσου στα ξενοδοχεία όπως και σε όλες τις επιχειρήσεις ακολούθοντας τις αρχές της φιλελεύθερης οικονομίας. Χωνέψτε το. Τα ενοίκια είναι τα ψηλά γιατί η ελληνική αγορά μπορεί να τα καλύψει. Όταν υπάρχουν τόσοι συνταξιούχοι που παίρνουν >1200 ευρώ και παίρνουν κάθε χρόνο δωράκια τύπου μερίσματος είναι αναμενόμενο ένα σπίτι σε καλό σημείο να κάνει 400 και 500 ευρώ.
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 16,673 μηνύματα.
Ελα βρε Ακικο, οι συνταξιούχοι με τις υψηλές συντάξεις δεν έχουν ανάγκη να νοικιάσουν σπίτι, έχουν δικό τους, ένα ή πολλά. Το θέμα είναι τεράστιο και γιγαντώνεται. Πιστεύω ότι οι χώρες βρέθηκαν απροετοίμαστες για το πόση απήχηση θα έχει το Airbnb και δεν έφτιαξαν επαρκείς νόμους για να αποτρέψουν αυτό που γίνεται τώρα. Αν σκεφτούμε ότι τόσα χρόνια αυτά τα σπίτια του 1960 ήταν κλειστά γιατί ποιος νοιάζεται αλλά όταν ήρθε το ενφια οι ιδιοκτήτες θέλησαν να βγάλουν κάπως το κόστος αυτό, είναι λογικό αυτό που συνέβη. Ακόμα και 60% να τους παίρνει το κράτος ή το Airbnb, προκειμένου το σπίτι να κάθεται, κάποιοι θα δεχτούν ακόμα κι αυτά τα ποσά για να καλύψουν το ενφια. Το ίδιο και με τα ενοίκια. Εγώ έψαχνα για αγορά σπιτιού στην Αθήνα και ζητάνε τρελές τιμές για αυτά τα σπίτια που ως τώρα είχαν κλειστά ή αποθήκες. Σου λέει, θα το πάρει κάποιος που δεν έχει δουλειά και ζει με τα επιδόματα, θα φάει 2-3 μήνες να τι τι σουλουπωσει και θα το νοικιάσει σε ενοικιαστή ή σε Airbnb. Και αυτό συμβαίνει παρα πολύ.

Νομίζω όμως ότι το χειρότερο πρόβλημα από όλα που έχω αναφέρει σε άλλο θρεντ είναι ότι ουσιαστικά η πολυκατοικία που μένεις γίνεται ξενοδοχείο και τριγυρνάει κάθε καρυδιάς καρυδι με επιπτώσεις απο φασαρία, ενόχληση μέχρι και καταστροφή των κοινόχρηστων χώρων και αύξηση του κοινόχρηστου ρεύματος.
 

Devil

Well-known member

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 6,372 μηνύματα.
Μια στιγμή, μια στιγμή γιατί βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος.

Οι ιδιοκτήτες σπιτιών δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα. Θα κάνουν ότι τους συμφέρει. Το Airbnb είναι μια καλή μπίσνα καθώς σου επιτρέπει να κάνεις τον ξενοδόχο χωρίς να κάνεις έναρξη επαγγέλματος. Είναι αθέμιτος ανταγωνισμός με τους ξενοδόχους που όχι μόνο πρέπει να πληρώνουν ΕΦΚΑ αλλά και να τρέχουν για πιοστοποιητικά ποιότητας κ.λπ.

Δεν φταίει αυτό για το ύψος των ενοικίων ούτε η λύση είναι να αυξηθεί η φορολογία για τους Airbnbήτες. Αντίθετα η φορολογία πρέπει να μειωθεί εξίσου στα ξενοδοχεία όπως και σε όλες τις επιχειρήσεις ακολούθοντας τις αρχές της φιλελεύθερης οικονομίας. Χωνέψτε το. Τα ενοίκια είναι τα ψηλά γιατί η ελληνική αγορά μπορεί να τα καλύψει. Όταν υπάρχουν τόσοι συνταξιούχοι που παίρνουν >1200 ευρώ και παίρνουν κάθε χρόνο δωράκια τύπου μερίσματος είναι αναμενόμενο ένα σπίτι σε καλό σημείο να κάνει 400 και 500 ευρώ.


Και δυο στιγμές ακικο και οσο χρονο θέλεις οπως έγραψε και μια αλλη ψυχη σε ενα αλλο θρεντ ... εδω η επικοινωνια ειναι ασυγχρονη :D ΟΠΟΤΕ ΘΈΛΕΙς μπαινεις και με την καφεδάρα σου απαντάς!

Πάντως στο θεμα μας μην ανησυχεις οπου να ναι οι ξενοδοχοι θα πάνε στον Υπουργο να διαμαρτυρηθουν και επειδη ο Υπουργος θέλει να τα έχει καλα με ολους θα σκεφτει το θέμα με το AirBnb νομιζεις ολοι αυτοι κάθονται και γράφουν σε φορουμ .... απεξω απο το γραφειο του Υπουργου ειναι και περιμένουνε :loltooth:

Νομίζω όμως ότι το χειρότερο πρόβλημα από όλα που έχω αναφέρει σε άλλο θρεντ είναι ότι ουσιαστικά η πολυκατοικία που μένεις γίνεται ξενοδοχείο και τριγυρνάει κάθε καρυδιάς καρυδι με επιπτώσεις απο φασαρία, ενόχληση μέχρι και καταστροφή των κοινόχρηστων χώρων και αύξηση του κοινόχρηστου ρεύματος.


Aν δεν ειναι ιδιοκτητο το διαμερισμα της πολυκατοικιας χέστηκες. Θα τα πληρώσει ολα ο ιδιοκτητης. Αυτος τους φέρνει αυτος έχει και την ευθυνη. Εγω στο σπιτι που νοικιασα μου ειχε πάρει ένας ένοικος 50 λιτρα πετρελαιο! Του το ειπα 2-3 φορές αλλα καθυστερουσε. Οποτε στο τέλος του μήνα λέω στον ιδιοκτητη κοιταξε να δεις επειδη εγω δεν μπορω να κυνηγάω τον καθενα σου αφαιρω ενα 50ευρο απο το ενοικιο και πηγαινε βρες τα εσυ μαζι του. Αντεδρασε λιγο στην αρχη αααα και γιατι εγω κτλπ ε ποιος του κανω θα το κανει εγω; εγω δεν τον ξέρω αυτον που έφερες ως ενοικιαστη. Τελικα οντως τα εκοψα απο το ενοικιο και τελικα ο απο κάτω τα πληρωσε στον άλλον ομως οχι σε μενα :D

οΠΟΤΕ εκεινος που φέρνει άτομα κτλπ οποιαδηποτε φθορά προκυψει κοψιμο απο το ενοικιο , και θα πληρωσει και το ρευμα δεν ειμαστε εμεις κοροϊδα αλλος να φέρνει άτομα και άλλος να πληρώνει.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 16,673 μηνύματα.
Aν δεν ειναι ιδιοκτητο το διαμερισμα της πολυκατοικιας χέστηκες. Θα τα πληρώσει ολα ο ιδιοκτητης. Αυτος τους φέρνει αυτος έχει και την ευθυνη. Εγω στο σπιτι που νοικιασα μου ειχε πάρει ο απο κάτω 50 λιτρα πετρελαιο! Του το ειπα αλλα καθυστερουσε. Οποτε στο τέλος του μήνα λέω στον ιδιοκτητη κοιταξε να δεις επειδη εγω δεν μπορω να κυνηγάω τον καθενα σου αφαιρω ενα 50ευρο απο το ενοικιο και πηγαινε βρες τα εσυ μαζι του. Αντεδρασε λιγο στην αρχη αααα και γιατι εγω κτλπ ε ποιος του κανω θα το κανει εγω; εγω δεν τον ξέρω αυτον που έφερες ως ενοικιαστη. Τελικα οντως τα εκοψα απο το ενοικιο και τελικα ο απο κάτω τα πληρωσε στον άλλον ομως οχι σε μενα :D

οΠΟΤΕ εκεινος που φέρνει άτομα κτλπ οποιαδηποτε φθορά προκυψει κοψιμο απο το ενοικιο , και θα πληρωσει και το ρευμα δεν ειμαστε εμεις κοροϊδα αλλος να φέρνει άτομα και άλλος να πληρώνει.
Το κοινόχρηστο ρεύμα και τις φθορές στο ασανσέρ ή τον κήπο κλπ δεν τα πληρώνει ο ιδιοκτήτης νομίζω. Αν δηλαδή εγώ ο ενοικιαστής έχω ένα παιδί και πάει και διαλύσει πχ τα κάγκελα ή την καγκελόπορτα, θα πω του ιδιοκτήτη πλήρωσέ τα; Εγώ θα τα πληρώσω. Όταν νοικιάζεις ένα σπίτι, για τους κοινόχρηστους χώρους πληρώνεις και εσύ κι όλοι όσοι μένουν στα άλλα διαμερίσματα. Αν χαλάσει πχ το καζανάκι ή το καλοριφέρ, τότε (αν είναι έτσι στο συμβόλαιό σου, γιατί κάποιοι δεν το έχουν έτσι) πληρώνει ο ιδιοκτήτης. Όχι όμως αν ας πούμε το παιδί σου σπάσει το καζανάκι με το σφυρί ξέρω γω.

Επίσης στο παράδειγμα που φέρνεις, ήσουν τυχερός που κατέληξε έτσι, γιατί αν ο ιδιοκτήτης σού έκανε έξωση λέγοντας "ορίστε το ποσό που έχουμε στο συμβόλαιο, ορίστε η απόδειξη από την τράπεζα, μού έδωσε 50 ευρώ λιγότερα οπότε τον διώχνω" θα είχε δίκιο.

Κι ακόμα έτσι να είναι, αν δεν πληρωθεί το ρεύμα και μένεις στον 6ο όροφο τί θα κάνεις; Θα ανεβαίνεις μες στα σκοτάδια από τις σκάλες;

Σού λέω υπάρχουν μεγάλα προβλήματα.

Δες εδώ.

 

Johnny15

Well-known member

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 10,070 μηνύματα.
Himela νομιζα δεν έβλεπες ΣΚΑΙ.
 

Devil

Well-known member

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 6,372 μηνύματα.
Το κοινόχρηστο ρεύμα και τις φθορές στο ασανσέρ ή τον κήπο κλπ δεν τα πληρώνει ο ιδιοκτήτης νομίζω. Αν δηλαδή εγώ ο ενοικιαστής έχω ένα παιδί και πάει και διαλύσει πχ τα κάγκελα ή την καγκελόπορτα, θα πω του ιδιοκτήτη πλήρωσέ τα; Εγώ θα τα πληρώσω. Όταν νοικιάζεις ένα σπίτι, για τους κοινόχρηστους χώρους πληρώνεις και εσύ κι όλοι όσοι μένουν στα άλλα διαμερίσματα. Αν χαλάσει πχ το καζανάκι ή το καλοριφέρ, τότε (αν είναι έτσι στο συμβόλαιό σου, γιατί κάποιοι δεν το έχουν έτσι) πληρώνει ο ιδιοκτήτης. Όχι όμως αν ας πούμε το παιδί σου σπάσει το καζανάκι με το σφυρί ξέρω γω.

Επίσης στο παράδειγμα που φέρνεις, ήσουν τυχερός που κατέληξε έτσι, γιατί αν ο ιδιοκτήτης σού έκανε έξωση λέγοντας "ορίστε το ποσό που έχουμε στο συμβόλαιο, ορίστε η απόδειξη από την τράπεζα, μού έδωσε 50 ευρώ λιγότερα οπότε τον διώχνω" θα είχε δίκιο.

Κι ακόμα έτσι να είναι, αν δεν πληρωθεί το ρεύμα και μένεις στον 6ο όροφο τί θα κάνεις; Θα ανεβαίνεις μες στα σκοτάδια από τις σκάλες;

Σού λέω υπάρχουν μεγάλα προβλήματα.

Δες εδώ.Θα πληρώσει τη ζημια αυτος που την έκανε ΚΑΙ αν οχι αυτος ο ιδιοκτητης. Εσεις λέτε να την επωμιστουμε ολοι μαζι. Γιατι να επωμιστω εγω μια ζημιά που δεν εκανα. Επειδη πχ ο ιδιοκτητης θέλει κερδος και βάζει μέσα στο σπιτι αμφιβολου αξιοπιστιας κοσμο; δηλαδη στο κέρδος ειναι ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ και στις ζημιες ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ;;; xaxa καλο το παραμυθι αλλα δεν έχει δράκο.

Καταρχην ο ιδιοκτητης υπέγραψε αποδειξη κανονικου ενοικιου και οχι μειωμένου κατα 50 ευρώ αλλα και αν ακομα δεν το δεχοταν αυτο θα του έλεγα "γράψε το ποσο μειωμενο και θα βάλουμε εναν αστερισκο που θα γράφει πισω την αιτιολογια" οποτε υπογράφει και την αποδέχεται. Επισης και έτσι να μην γινοτανε ... εσυ πιστευεις θα πάει να δωσει 400 ευρω να κάνει σε μενα αγωγή έξωσης οταν ΟΛΕΣ οι άλλες αποδειξεις δειχνουνε οτι προπληρώνεται για το ενοικιο και μάλιστα 4-5 μέρες πριν την ημερομηνια που γράφει στο συμβολαιο;;;; :loltooth: και ευχαριστημενος ειναι που έχει εναν ενοικιαστη σαν και μενα για αυτο και το δέχτηκε σχετικά αμέσως. Το συμβολαιο επισης λέει οτι υπευθυνος για την θέρμανση ειναι ο ιδιος αρα ειναι σαν να μου τα πηρε τα λεφτά αυτος.

Στην απιθανη περιπτωση που δεν θα δεχοτανε θα καθομουν τους 2 τελεθυταιους μήνες χωρις να τον πληρώσω για να αποσβέσουμε το χρέος που έχει 2 μήνες (1 μηνας η εγγυηση ο άλλος θα ηταν τα χρέη απο το πετρελαιο) για να με διώξει τωρα θα έπρεπε .... να περιμένει 15 μέρες να μην τον πληρώσω και να μου κάνει αγωγή έξωσης ή διαταγη πληρωμής ΚΑΙ τα 2 έχουν πάνω απο 2 μηνες διάρκεια μέχρι να εκδικαστουν (και οχι να τελεσιδικησουν) ...... ατουτ α λέρ ... α λερ ε τουτ! Θα ειχα ηδη εξαφανιστει οποτε ποιο θα ηταν το αντικειμενο της εξωσης να φυγει ο ενοικιαστης που ηδη έχει ξενοικιάσει;;; :loltooth:

αυτος ειναι ο τυχερος συμφωνα με το νομικο πλαισιο και οχι εγώ. Ηδη νοικιάζω αρκετο καιρο και τα ξέρω καλα τα κολπα!


Kοιταξτε καταλαβαινω οτι ζουμε σε εναν κοσμο που ο ένας πάει να την φέρει στον άλλον !!! Και οτι επισης το λάθος πάμε να το φορτώσουμε στον διπλανο αν μας κάτσει αλλα και εγω έχω βρει τροπους και έχω και αρχειο με νομους και κινησεις για να αποφεύγω τους εξυπνάκηδες!
 
Τελευταία επεξεργασία:

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 16,673 μηνύματα.
Himela νομιζα δεν έβλεπες ΣΚΑΙ.
Μόνο σκάι βλέπω και ακούω. :yes:
Θα πληρώσει τη ζημια αυτος που την έκανε ΚΑΙ αν οχι αυτος ο ιδιοκτητης. Εσεις λέτε να την επωμιστουμε ολοι μαζι. Γιατι να επωμιστω εγω μια ζημιά που δεν εκανα. Επειδη πχ ο ιδιοκτητης θέλει κερδος και βάζει μέσα στο σπιτι αμφιβολου αξιοπιστιας κοσμο; δηλαδη στο κέρδος ειναι ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ και στις ζημιες ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ;;; xaxa καλο το παραμυθι αλλα δεν έχει δράκο.
Αυτός που νοικιάζει airbnb για 5 μέρες δε θα πληρώσει τίποτα, δεν μπορείς καν να τον βρεις. Και αν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που νοικιάζεται airbnb ΔΕΝ το πληρώσει; Θα μείνεις για πάντα με χαλασμένο ασανσέρ, βρώμικους κοινόχρηστους χώρους, σπασμένη καγκελόπορτα κλπ; Άσε σού λέω, ξέρω περιπτώσεις που οι άνθρωποι έχουν τρελαθεί. Δες το βίντεο που έβαλα. Εσύ όλα εύκολα τα βρίσκεις αλλά υπάρχει σού λέμε σοβαρό πρόβλημα.
 

Devil

Well-known member

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 6,372 μηνύματα.
Μόνο σκάι βλέπω και ακούω. :yes:

Αυτός που νοικιάζει airbnb για 5 μέρες δε θα πληρώσει τίποτα, δεν μπορείς καν να τον βρεις. Και αν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που νοικιάζεται airbnb ΔΕΝ το πληρώσει; Θα μείνεις για πάντα με χαλασμένο ασανσέρ, βρώμικους κοινόχρηστους χώρους, σπασμένη καγκελόπορτα κλπ; Άσε σού λέω, ξέρω περιπτώσεις που οι άνθρωποι έχουν τρελαθεί. Δες το βίντεο που έβαλα. Εσύ όλα εύκολα τα βρίσκεις αλλά υπάρχει σού λέμε σοβαρό πρόβλημα.


Oχι δεν τα βρισκω εύκολα αλλα εγω έχω μαθει πως τα προβληματα λύνονται με την επαφη και οχι να έχω ενα θεμα και να το καταπινω.

Με την κοινωνικη επαφή λυνονται τα προβληματα. Αν ειχα χαλασμένο ασανσέρ θα του έκοβα τα μισα κοινοχρηστα. Δεν θα έπαιρνε κοινοχρηστα και θα συνενοουμουν με τους άλλους και θα φερναμε μια καθαριστρια και θα την πληρώναμε εμεις δια του 4 ή 5 ποσοι θα ειμασταν. Η σπασμενη καγκελοπορτα δεν με ενδιαφέρει αν δεν ειναι επειγουσα δεν θα φτιαχτει απλά τα πράγματα. Οτιδηποτε άλλο ειναι θα αφαιρειται απο ενοικιο και κοινοχρηστα. Και αν με παραζαλισει κιολας θα σηκωθω και θα φυγω.

Μην λυπασαι μονιμως αυτους που κλαιγονται , επι της ουσιας δεν θέλουν να λυσουν το προβλημα. Έστω και με απώλειες.

Μολις λοιπον ο ιδιοκτητης αντιληφθει οτι του κοβω απο το ενοικιο θα καταλαβει οτι πρέπει να κανει ΠΙΟ σωστες επαφές και να βάζει στο σπιτι του αξιοπιστους ανθρώπους το αν θα φυγει ο τζαμπατζης εμενα ειναι κατι που δεν με ενδιαφέρει ο ιδιοκτητης δεν τον έφερε; εγω τον ιδιοκτητη ξέρω δεν ξέρω τον καθε έναν τυχαιο ενοικιαστη.


Αυτα σε περιπτωση που εισαι ενοικιαστης γιατι αν εισαι ιδιοκτητης εκει αλλάζει το πράγμα.Ουτε η αστυνομια θα σου λυσει το προβλημα να ξέρεις. Η αστυνομια θα έρθει εκει "Αστικες διαφορές...." θα κανει και μερικές συστάσεις και αντε γεια οποιος ειναι επαγγελματιας τζαμπατζης του την έχουν ξανακαλέσει την αστυνομια και ξέρει οτι κανεις δεν προκειται να του κάνει τιποτα πέρα απο συστάσεις. Εκτος και αν κάποιος επιλέξει να μπλέξει με δικαστηρια πράγμα που για μενα ειναι προς αποφυγη γιατι δεν θέλω να πληρωνω δικηγορους χωρις σοβαρο λογο , το αμαξι μου και τις βολτες μου τις πληρώνω τους δικηγορους και τα δικαστηρια μπά.


Κάποιοα προβληματα λυνονται και με το καλο να πιάσεις τον άλλον να του εξηγησεις αλλα ρε παιδια εντάξει κάποιοι δεν ειναι εκπαιδευμενοι για τέτοιου ειδους επιλυσεις μη κρυβομαστε πισω απο το δάχτυλο μας δεν υπάρχει υπομονη. Τα χω δει
 
Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top